ergidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας. Εχω το σονυ βαιο με vista ultimate.. Χρηση απλη δηλ. περιηγηση στο διαδικτυο απλα.Επειδη μου φενεται οτι ειναι λιγο αργο το συστημα ,, απο τις services κλπ τι μπορω να αποενεργοποιησω προκειμενου να ελαφρυνει η διαδικασια ?? φορτωματος και λειτουργιας???
ss13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Start - run - γράφεις msconfig πατάς enter και πας στην 6η καρτέλα που λέει start up και ξετικάρεις με ΠΡΟΣΟΧΗ ότι προγράμματα δεν θες να φορτώνονται κατά την εκκίνηση ( ψάξτο λίγο ) , π.χ antivirus !! Γενικά πάντως τα vista αργούν !! Τι μοντέλο είναι ο φορητός σου ; Δες εδώ !! http://netsquirrel.com/msconfig/msconfig_vista.html
scooterlord Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Απενεργοποίησε windows tablet (εκτός κι αν έχεις), superfetch (ντιπ άχρηστο μιλάμε και το λιώνει το Pc και τους δίσκους), readyboost (εκτός κι αν το εκμεταλλεύεσαι), windows indexing service (επιταχύνει τα αποτελέσματα της εύρεσης) και γενικά ότι υπηρεσία δε χρησιμοποιείς, όπως πχ εκτυπωτές, οτιδήποτε έχουν περάσει στα services antivirus, προγραμματα εγγραφής κτλ, αλλά σε καμία περίπτωση μην αλλάξεις κάτι που δεν ξέρεις τι είναι.
ergidis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Παιδια ευχαριστω. Ειναι το vaioaw51 vista ultimate.. Το χρησιμοποιω μονο για ιντερνετ οχι παιχνιδια και τετοια δυσκολα και επιβαρυντικα. Αλλα δεν γνωριζω τι κανει η καθε υπηρεσια ακριβως .
GCMH Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Θα έλεγα να μην απενεργοποιήσεις το superfetch (μετά από λίγο καιρό ηρεμεί και δεν ταλαιπωρεί τον σκληρό) και οπωσδήποτε όχι ότι έχει σχέση με το Antivirus!!! Με κατεβασμένα παντελόνια θα είσαι!!!
The_Judas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες υπηρεσίες δεν χρειάζεσαι!!! Είναι πάρα πολλές οι επιλογές. Αν δεν έχεις εκτυπωτή μπορείς να απενεργοποιήσεις τον print spooler, αν δεν χρησιμοποιείς remote desktop, το Remote Access Connection, έπειτα το IP Helper... ή ακόμη και το system restore αν δεν το χρησιμοποιείς. Ψάξε στο google για περισσότερα. http://www.google.gr/search?source=ig&hl=el&rlz=1G1GGLQ_ELGR368&q=disable+services+vista&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=lr%3D&aq=f&oq=
VKostas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πριν κανένα μήνα μου έφεραν ένα Vaio γιατί σερνόταν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μ@λ@κίες του έχει φορτώσει η kaSony! Απενεργοποίησα μερικά χτυπητά και βελτιώθηκε αισθητά...
scooterlord Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε GMCH. Έχω ένα Asus G1S laptop (Core 2 duo, 2gb Ram) με προεγκατεστημένα Vista. Επείδή πριν συνειδητοποιήσω ότι έφταιγε η υπηρεσία Superfetch σερνόταν, επανεγκατέστησα καθαρά Vista ΣΚΕΤΑ και το άφησα να δω πόσο θα φορτώσει μέχρι να ηρεμήσει. 10 λεπτά και ακόμα φόρτωνε! Μου ερχόταν να το σπάσω! Για μένα προσωπικά (μιλαω μόνο για μένα) antivirus χωρίς resident και μόνο firewall, δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο...
free-s Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Την καλησπέρα μου! Με την ευκαιρία να σας ρωτήσω και εγώ τι να αφαιρέσω απο το δικό μου που το βλέπω ιδιαίτερα βαρύ και αργό παρά το φορματ που του έκανα? Είναι το toshiba sattelite με vista. Aπο το startup είναι τσεκαρισμένα τα 1. windows defender 2. HD audio control panel 3. toshiba power saver 4. toshiba button support 5. toshiba zooming utility 6. toshiba flash cards 7. kenotify application 8. HWsetup 9. svpwutil aplication 10. configfree tray 11. nvidia driver helper servise... 12. nvidia compatible windows... 13. nvidia media center library 14. intel common user interface 15. intel common user interface 16. intel common user interface 17. alps pointing device driver 18. toshiba vista registration component 19. microsoft windows operating system 20. v0470mon.exe 21. winamp agent 22. microsoft security essentials 23. microsoft windows operating system 24. live cam manager 25. bluetooth stack for windows by toshiba 26. (opiana) κατι ακαταλαβίστηκα σε γλώσα μηχανης
Periklitos25 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 free-s πολλυ σαβούρα χωρίς λόγο 25,24,21,20(κάμερα δες αμα ανοίγει μετά),18,,11 1 αφου έχεις το security essentials το windows defender νομίζω απενεργοποιήται από το συστημα 2-6 πρέπει να είναι αχρηστα καλούδια της toshiba κάτι αντίστοιχο έχει και ο δικός μου acer εγώ τα έχω βγάλει όλλα 7 για flash cards δεν νομίζω να σου χρειάζετε 9 8 άστο είναι για για το boot το 26 ύποπτο ακούγετε.....
Sir Pretender Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Γενικά, στην εκκίνηση στοιχείων, οτιδήποτε τύπου Apple, Adobe, Java, Winamp, Skype, MSN Messenger (τα δύο τελευταία αν δεν θέλετε να ξεκινούν με το που bootάρει το σύστημά σας), quicktime, iTunes, CloneCD, Nero κλπ, μπορείτε άφοβα να τα σουτάρετε. Για τυχόν ακαταλαβίστικα/άγνωστα στοιχεία, κάντε Google search μήπως και πρόκειται για τίποτα trojans. Όσον αφορά τα services από την άλλη θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή, γι' αυτό με μέτρο...
Zazula Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Επειδή δεν αναφέρθηκε ήδη, η καλύτερη βάση πληροφοριών για τις διεργασίες των Windows: http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.