Προς το περιεχόμενο

nokia E72

amaliaxi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αγόρασα πριν λίγο καιρό το Ε72 της Nokia. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: πέρασα κάτι τραγούδια που είχα στο παληό κινητό μου και μερικά άλλα από το κομπιούτερ μου, όμως πολλά απο αυτά στην θέση του τίτλου του τραγουδιού εμφανίζουν τώρα κάτι περίεργους χαρακτήρες, σαν κινέζικα ή σαν κουτάκια. Αλλα τραγούδια είχαν λατινικούς τίτλους και άλλα ελληνικούς. Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στους ελληνικούς και στους λατινικούς χαρακτήρες. Μήπως ξέρει κανείς που οφείλεται αυτό, και πως μπορώ να το αποφύγω την επόμενη φορά;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

αμαλιαξι

Δημοσ.
Τα tags φτιάξε........

ευχαριστώ πολύ κοσμος, όμως, είμαι πολύ άσχετη... τι είναι τα tags?

κάτι μου λέει ότι μπορείς να με βοηθήσεις ...

σε ευχαριστώ και πάλι και περιμένω απάντηση σου

αμαλία ξι

Δημοσ.

Το κάθε τραγούδι έχει ID3 tags που αναγράφει τον τίτλο του τραγουδιού-(ανεξάρτητα με αυτό που φαίνεται σαν τίτλος στο pc σου) κάτι σαν κρυφό αρχείο.Δλδ μπορεί εσένα να σου γράφει το τραγούδι όταν το κλικάρεις ελληνικό όνομα...αλλά όταν παίζει στο winamp κτλ ή ακόμα και στο τηλέφωνο να φαίνονται λατινικοί χαρακτήρες ή ακόμα κ κινέζικοι.

Εσύ πρέπει με κάποιο προγραμματάκι (πχ το m3tag )να κάνεις επεξεργασία των tags των τραγουδιών για να τα προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες(Στο encoding που διαβάζει το κινητό σου στην προκειμένη).

Δημοσ.
Το κάθε τραγούδι έχει ID3 tags που αναγράφει τον τίτλο του τραγουδιού-(ανεξάρτητα με αυτό που φαίνεται σαν τίτλος στο pc σου) κάτι σαν κρυφό αρχείο.Δλδ μπορεί εσένα να σου γράφει το τραγούδι όταν το κλικάρεις ελληνικό όνομα...αλλά όταν παίζει στο winamp κτλ ή ακόμα και στο τηλέφωνο να φαίνονται λατινικοί χαρακτήρες ή ακόμα κ κινέζικοι.

Εσύ πρέπει με κάποιο προγραμματάκι (πχ το m3tag )να κάνεις επεξεργασία των tags των τραγουδιών για να τα προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες(Στο encoding που διαβάζει το κινητό σου στην προκειμένη).

cosmos ,σε ευχαριστώ πάρα πολύ, τώρα κατάλαβα. Μία τελευταία ερώτηση : πώς μπορώ να μάθω το encoding που διαβάζει το κινητό μου, ώστε αν τα καταφέρω με το πρόγραμμα που μου συνιστάς να κάνω επεξεργασία, να τα κάνω όλα σωστά?

σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου

αμαλία

Δημοσ.

Δεν ξέρω Αμαλία για το encoding του κινητού σου ή του κάθε κινητού,αλλά προτείνω με το πρόγραμμα να κάνεις "αφαίρεση ετικετών".... με αυτό απαλοίφεις τις "κρυφές ετικέτες" και πλέον ό,τι γράφει το τραγούδι σαν όνομα ,σαν τίτλος στο pc σου (αυτό που βλέπεις δλδ) θα είναι κ αυτό που θα διαβάζει το κάθε μέσον που το παίζεις.

Δοκίμασε μ ένα τραγούδι για αρχή κ μετά κάνεις κ τα υπόλοιπα.

Δημοσ.
Δεν ξέρω Αμαλία για το encoding του κινητού σου ή του κάθε κινητού,αλλά προτείνω με το πρόγραμμα να κάνεις "αφαίρεση ετικετών".... με αυτό απαλοίφεις τις "κρυφές ετικέτες" και πλέον ό,τι γράφει το τραγούδι σαν όνομα ,σαν τίτλος στο pc σου (αυτό που βλέπεις δλδ) θα είναι κ αυτό που θα διαβάζει το κάθε μέσον που το παίζεις.

Δοκίμασε μ ένα τραγούδι για αρχή κ μετά κάνεις κ τα υπόλοιπα.

Καλημέρα cosmos,

χθες κατέβασα το mp3tag. Κατέβηκε μιά χαρά, τώρα να δω πώς θα βρω άκρη, για το τι πρέπει να γράψω που.... σήμερα θα το παιδέψω - με ένα τραγούδι- όπως μου προτείνεις, και μετά θα σου πω.

Και πάλι καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Αμαλία

Δημοσ.

Πως σου φαίνεται το συγκεκριμένο τηλέφωνο; Γιατί το σκέφτομαι κι εγώ, μου αρέει πολύ εξωτερικά και νομίζω οτι μπορεί να κάνει τα πάντα

Δημοσ.

Καλημέρα,

για να είμαι ειλικρινής, εγώ έχω ακομα το Ν85 της Νοκια, το Ε72 το πήρε μία φίλη μου, εγώ της πέρασα τα τραγουδια και ... προέκυψε το πρόβλημα που γράφω παραπάνω. Πάντως από οτι βλέπω, πράγματι κάνει τα πάντα.Πριν λίγο, κατάφερα να κάνω αυτά που μου πρότεινε ο Κοσμος και τώρα περιμένω με αγωνία να της περάσω τα "καινούργια" να δω πώς βγαίνουν.

Και πάλι καλημέρα,

αμαλια

---------- Προσθήκη στις 14:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:15 ----------

Καλημέρα cosmos,

χθες κατέβασα το mp3tag. Κατέβηκε μιά χαρά, τώρα να δω πώς θα βρω άκρη, για το τι πρέπει να γράψω που.... σήμερα θα το παιδέψω - με ένα τραγούδι- όπως μου προτείνεις, και μετά θα σου πω.

Και πάλι καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Αμαλία

Κόσμος,

και πάλι καλημέρα. Τα κατάφερα!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ και πάλι,

Αμαλία

Δημοσ.

Κόσμος,

και πάλι καλημέρα. Τα κατάφερα!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ και πάλι,

Αμαλία

Άψογα !!

Χαίρομαι που βοήθησα.

(Η πιό απλή λύση για να μην μπλεχτείς με πολλά πολλά είναι : Δεξί κλικ πάνω στο τραγούδι-ια --->αφαίρεση ετικετών.Και μετά κάνεις εσύ τον τίτλο όπως αγαπάς!!!!:lol: )

Δημοσ.
Άψογα !!

Χαίρομαι που βοήθησα.

(Η πιό απλή λύση για να μην μπλεχτείς με πολλά πολλά είναι : Δεξί κλικ πάνω στο τραγούδι-ια --->αφαίρεση ετικετών.Και μετά κάνεις εσύ τον τίτλο όπως αγαπάς!!!!:lol: )

Ευχαριστώ και πάλι. Τώρα ξέρω, σε ποιον θα απευθυνθω την άλλη φορα που θά έχω πρόβλημα...

Δημοσ.
Ευχαριστώ και πάλι. Τώρα ξέρω, σε ποιον θα απευθυνθω την άλλη φορα που θά έχω πρόβλημα...

Εννοείται ...την επόμενη φορά που θα έχεις πρόβλημα ...θα απευθυνθείς....στον κόσμο...όλον!!!!:-D :-D :-D :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...