Mixail-1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπερα σε ολους. Εδω και καιρο ενδιαφερομαι να αναβαθμισω το λαπτοπ μου ( HP Compaq 610 ) και ηδη εχω προβει σε αναβαθμιση σε 3GB Ram απο 1GB ( δεν ξερω γιατι αλλα η μια slot οταν βαζω 2GB στικακι εχει ως αποτελεσμα να μην μου ξεκιναει το λειτουργικο και οποτε παρολο που πηγαινα για 4 εμεινα στα 3GB ) και ερχομαστε στο δυσκολο κομματι με τον επεξεργαστη... Λοιπον αντιμετωπιζω το εξης προβλημα..πρωτον με το cpu-z δεν μπορεσα να βγαλω ακρη γιατι μου εμφανιζει το Socket 479mPGA και τον επεξεργαστη Celeron M 560 και Mainboard GL960. Λοιπον με αναζητηση στο google μπερδευτηκα εντελως γιατι αναφερεται οτι το 479 ειναι το 478 αλλα το cpuz δεν μπορει να αναγνωρισει καποια πραγματα κτλ...και διαφορα αλλα τερτιπια που γενικα με μπλεξανε και δεν ξερω τι τελικα cpu μπορω να βαλω. Ενδεικτικα αναφερω οτι αλλου λενε οτι το συστημα παιρνει 4GB Ram και cpu μεχρι και τον Τ8100 με fsb ομως εως 800, αλλου αναφερεται οτι σηκωνει μονο εως τον Τ5870 και γενικα εχω μπλεξει.Μηπως καποιος μπορει να βοηθησει!!!! Επισης προσπαθησα να λυσω το φορητο αλλα παρολο που σχεδον το εκανα κομματια εφτασα σε ενα σημειο αλλα πουθενα δεν γινοταν να φτασω ως την cpu. Μηπως καποιος μπορει να βοηθησει..Σε βιντεακια η αλλαγη φαινεται πολυ ευκολη αλλα στο συγκεκριμενο λαπτοπ φανταζει ακατορθωτη....Ευχαριστω ολους προκαταβολικα και περιμενω τα φωτα σας!!:rolleyes::rolleyes:
stefanos44 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα. πιθανότατα θα σου φανούν χρήσιμα: 1. Το Service manual για Compaq 610/615 (από εδώ pdf ~2.80MB) 2. To Everest της Lavalys για τις πληροφορίες του hardware (εδώ).
vasilisga Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 εχεις παρει την cpu που θελεις να βαλεις?
Mixail-1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα.πιθανότατα θα σου φανούν χρήσιμα: 1. Το Service manual για Compaq 610/615 (από εδώ pdf ~2.80MB) 2. To Everest της Lavalys για τις πληροφορίες του hardware (εδώ). Φιλε με εσωσες νομιζω οτι με τις οδηγιες θα τα καταφερω αν και απο οτι ειδα πρεπει να λυθει ολο το λαπτοπ και δεν ξερω αν θα τα καταφερω..Επισης μια ερωτηση ακομα.Η cpu φαινεται να ειναι κολλημενη στις τεσσερις ακρες,πως θα την ξεκολησω?Επισης μετα την αλλαγη πρεπει να ξανακολλησω την αλλη? ---------- Προσθήκη στις 13:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:47 ---------- εχεις παρει την cpu που θελεις να βαλεις? Εχω παρει τον Τ8100 αλλα λογικα δεν κανει και οποτε θα κοιταξω να παρω τον Τ5870 που φαινεται οτι ειναι συμβατος.Δυστυχως στο manual δεν αναφερει κατι παραπανω για upgrade στις cpu τουλαχιστον..
stefanos44 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρά θα τα καταφέρεις φίλε Mixail-1. Η CPU δεν είναι κολλημένη. Για να απελευθερώσεις τον επεξεργαστή θα στρίψεις με ένα ίσιο κατσαβίδι αριστερόστροφα τη βίδα που φαίνεται στη σελίδα 93 μισή στροφή περίπου. Θα αφαιρέσεις τότε τον επεξεργαστή (απλά τον σηκώνεις). Θα τοποθετήσεις τον καινούργιο μαλακά χωρίς να ασκείς πίεση (πρόσεχε το χρυσό τριγωνάκι του επεξεργαστή να είναι ευθυγραμμισμένο με το αντίστοιχο τριγωνάκι του socket). Ακουμπώντας τώρα τον αντίχειρά σου χαλαρά πάνω στον καινούργιο, θα βιδώσεις τη βίδα μισή στροφή. Αυτό ήταν. Μπορείς τώρα να καθαρίσεις την επιφάνεια του καινούργιου επεξεργαστή με πολύ λίγο καθαρό οινόπνευμα και να ξεκινήσεις τη διαδικασία συναρμολόγησης.
Mixail-1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρά θα τα καταφέρεις φίλε Mixail-1. Η CPU δεν είναι κολλημένη. Για να απελευθερώσεις τον επεξεργαστή θα στρίψεις με ένα ίσιο κατσαβίδι αριστερόστροφα τη βίδα που φαίνεται στη σελίδα 93 μισή στροφή περίπου. Θα αφαιρέσεις τότε τον επεξεργαστή (απλά τον σηκώνεις). Θα τοποθετήσεις τον καινούργιο μαλακά χωρίς να ασκείς πίεση (πρόσεχε το χρυσό τριγωνάκι του επεξεργαστή να είναι ευθυγραμμισμένο με το αντίστοιχο τριγωνάκι του socket). Ακουμπώντας τώρα τον αντίχειρά σου χαλαρά πάνω στον καινούργιο, θα βιδώσεις τη βίδα μισή στροφή. Αυτό ήταν. Μπορείς τώρα να καθαρίσεις την επιφάνεια του καινούργιου επεξεργαστή με πολύ λίγο καθαρό οινόπνευμα και να ξεκινήσεις τη διαδικασία συναρμολόγησης. Στεφανε ΥπερΕυχαριστω και μονο που μου το λες ετσι μου δινεις κουραγιο γιατι πελαγωσα λιγακι.Σε σταθερα εχω κανει πολλες συναρμολογησεις αλλα σε φορητο πρωτη φορα..Τωρα αν καταφερω να ξεδιαλυνω και τον μυθο για το μεχρι ποια cpu μπορω να εγκαταστησω στο φορητο θα εχω μπει στην τελικη ευθεια..
psycoclan1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 οσο για τα 3gb που δεν γινονται 4 ειναι θεμα 32bitου λειτουργικου!
pblithis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εγω σε gl960 εχω βαλει τ8300 και παιζει κανονικα, αρα και ο τ8100 θα παιζει σε σενα!!!
Mixail-1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εγω σε gl960 εχω βαλει τ8300 και παιζει κανονικα, αρα και ο τ8100 θα παιζει σε σενα!!! Τετοια να ακουω!! Οποτε ο Τ8100 ειναι σιγουρα συμβατος. Να σε ρωτησω και κατι οταν τον αλλαξες χρειαστηκε κανα καινουριο bios η οχι? Επισης μετα θα χρειαστω και φορματ και τα συναφη?
pblithis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Αν εχει βγει νεο bios να το βαλεις γιατι παντα κατι διορθωνει. Φορματ δεν χρειαζεται. Την συμβατοτητα την βλεπεισ απο το κωδικο του cpu, δλδ ο 560 εχει κωδικο sla2d και ο τ8100 εχει slap9, αυτο που κοιταμε ειναι τα 3 πρωτα γραμματα. αρα εισαι οκ!!!
Mixail-1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Αν εχει βγει νεο bios να το βαλεις γιατι παντα κατι διορθωνει. Φορματ δεν χρειαζεται. Την συμβατοτητα την βλεπεισ απο το κωδικο του cpu, δλδ ο 560 εχει κωδικο sla2d και ο τ8100 εχει slap9, αυτο που κοιταμε ειναι τα 3 πρωτα γραμματα. αρα εισαι οκ!!! Αυτο ειναι γεγονος οτι δεν το ηξερα..Παιδια ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια.Τα αποτελεσματα του χειρουργιου προσεχως και ελπιζω με ευτυχη καταληξη..!!
@topos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εχω την εντυπωση πως πρεπει να εχεις και τις καταλληλες μνημες για να παιξει μιας και δεν πιστευω η μητρικη του λαπτοπ να εχει διαιρετες. Αληθεια τι fsb εχει ο celeron και τι μνημες εχεις τωρα? Υ.Γ Καποιος δινει στο insomnia εναν Τ5250. Υ.Γ Υπαρχει βεβαια κ μια περιπτωση να μην ειναι συμβατος με την μητρικη,ψαξε να δεις με ποιους αλλου cpu εβγαινε το δικο σου μοντελο.
Mixail-1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εχω την εντυπωση πως πρεπει να εχεις και τις καταλληλες μνημες για να παιξει μιας και δεν πιστευω η μητρικη του λαπτοπ να εχει διαιρετες.Αληθεια τι fsb εχει ο celeron και τι μνημες εχεις τωρα? Υ.Γ Καποιος δινει στο insomnia εναν Τ5250. Υ.Γ Υπαρχει βεβαια κ μια περιπτωση να μην ειναι συμβατος με την μητρικη,ψαξε να δεις με ποιους αλλου cpu εβγαινε το δικο σου μοντελο. Με τις μνημες πραγματικα δεν καταλαβαινω τι παιζει μιας και στην μια μοντουλα αν βαλω 2048 στικακι δεν μπουταρει. Αντιθετα στην αλλη μοντουλα παιζει κανονικα και οποτε εβαλα στην καθε μια οτι μπορει να σηκωσει και στο συνολο εχω 3GB..παντως στο ιδιο λαπτοπ παρομοια επιχειρηση ειχε το ιδιο αποτελεσμα.. Οι μνημες ειναι ιδιες Hynix στα 800Μhz και τωρα δουλευω μια τετοια και μια Adata ( αυτην ειχε απο μαμα ) 1024 στα 800 επισης. Ναι ειχα δει την αγγελια και το σκεφτομουν για τον Τ5250, ομως ο συμφορουμιτης πιο πανω με ενημερωσε για επιτυχη συμβατοτητα του επεξεργαστη Τ8300 και οποτε θα το επιχειρησω μιας και εχω τον Τ8100..
pblithis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Και εγω 3gb 800mhz εχω και το mobo τις εχει ριξει στα 667mhz. Mixail προχωρα, δεν θα εχεισ κανενα προβλημα!
iced Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πιστευω οτι στο λαπτοπ θ ηταν καλυτερα να αλλαζες μνημη (οπως εκανες) και να εβαζες εναν καλο ssd αντι για cpu...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.