SupaCoopa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Εχω βαρεθει να βλεπω κομμενο καδρο στα Ευρωπαικα ματς! Δεν ξερω αν μπορει ποτέ να υπαρξει αποτελεσμα απο τετοιες κινησεις, αλλα εφτιαξα ενα group στο facebook και καλω οσους συνφορουμιτες ασχολουνται με το fb και συμφωνουν, να γινουν μελη. http://www.facebook.com/group.php?gid=313427088230 Σε ολη την Ευρωπη, οι διοργανωσεις του Champions League και του Europa League μεταδιδονται απο την τηλεοραση με αναλογιες εικονας 16:9. Στην Ελλαδα του 2010, τα καναλια Mega, Ant1 και NET που εχουν τα δικαιωματα αναμεταδοσης, εξακολουθουν να κοβουν αριστερα-δεξια το πλανο και να το προσαρμοζουν σε αναλογιες 4:3. Ετσι χανουμε περιπου το 25% της εικονας, ενω πολλοι τηλεθεατες για να μεγαλωσει η εικονα την "ξεχειλωνουν" βλεποντας τους παικτες κοντοχοντρους και την μπαλα οβαλ! Υπαρχουν πανω απο 1.500.000 επιπεδες τηλεορασεις στην Ελλαδα και ολες εχουν μακροστενη οθονη (αναλογία εικονας 16:9) Επιτελους, ας αρχισουμε να βλεπουμε και εμεις οπως πρεπει και οχι οπως νομιζουν οι ασχετοι ξερολες των καναλιων, που νομιζουν οτι ο κοσμος εχει μεινει ακομα στις τετραγωνες τηλεορασεις των 14 ιντσων και πετσοκοβουν την εικονα. Το Mega, ο Ant1 και η NET ας παρουν ως παραδειγμα τον ΣΚΑΙ που μεταδιδει ολο του το προγραμμα (και τους αγωνες της Super League) σε 16:9 Ευχαριστω και ελπιζω να μην θεωρηθει spam
chris2barca Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Έχεις δίκιο και μακάρι να το αλλάξουν ......
paylidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 εχεις δικιο αλλα οι τύποι προφανώς δεν ειναι διατεθειμένοι να "σπαταλησουν" τα εκατομμυρια τους για νέο εξοπλισμο! Για να βάλουμε όλοι όμως να βλέπουμε για 3 μήνες ΜΟΝΟ ΣΚΑΙ να πέσουν τα νουμερα τους στην prime time στο 5% και θα δεις...
jkont Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε πολύ σωστή η κίνησή σου. Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοράσεων στην Ελλάδα είναι 16:9 και τα κανάλια μας μας νομίζουν Ουζμπεκιστάν. Ακόμη και οι Αλβανοί μας έχουν προσπεράσει κατά πολύ σε αυτά , υπενθυμίζω πως προσφέρουν Hi-Definition δορυφορικό πακέτο .
suspiria Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 μα δεν ειμαστε βορειοαφρικανικη χωρα?η μονη αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους???
cabdik Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 μα δεν ειμαστε βορειοαφρικανικη χωρα?η μονη αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους??? πολυ σωστη η απορια σου!!!! οχι η μονη ομως! μην ξεχνας, υπαρχει και η νοτιος αφρικη! αλλα στο βορειο τμημα, ναι εχεις δικιο, ειμαστε οι μονοι!!!!! :lol::lol: συμφωνω 100% με τον poster. εγω ηδη εγινα μελος στο γκρουπ, μπας και γινει κατι. αν φωναξουμε ολοι, που θα παει? καπου θα ακουστουμε.......!!!
dark Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δε βαριέσαι μωρέ η τηλεόραση στην Ελλάδα είναι ένα 1) μέσο προβολής ανωμάλων 2) μέσο παραγωγής και προβολής σκυλάδων 3) μέσο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης 4) κουτσομπολίστικο χαζοκούτι το να βλέπεις κοντόχοντρους και με χάλια ανάλυση όλους αυτούς δε χαλάει και τιποτα
dazeman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε μου μπράβο! Πολύ σωστή η κίνησή σου ...άν και αμφιβάλλω πόσοι καταλαβαίνουν τι είναι το 16:9 και 4:3. Οι περισσότεροι όπως λές και σύ, βλέπουν παραμορφωμένα και παραξενεύονται μάλιστα εάν δούν κανονικά το 4:3 σε wide τηλεόραση! Επισκέπτης στο σπίτι μου -και νέος σε ηλικία- αφού δυσκολεύτηκε στην αρχή βρήκε το θάρρος να αναρωτηθεί γιατί αφού έχω σύγχρονη τηλεόραση δεν την ρυθμίζω ώστε να φαίνεται ολόκληρη η εικόνα, αντί να την βλέπω με μαύρα δεξιά - αριστερά ...
SupaCoopa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 ...άν και αμφιβάλλω πόσοι καταλαβαίνουν τι είναι το 16:9 και 4:3. Οι περισσότεροι όπως λές και σύ, βλέπουν παραμορφωμένα και παραξενεύονται μάλιστα εάν δούν κανονικά το 4:3 σε wide τηλεόραση! Επισκέπτης στο σπίτι μου -και νέος σε ηλικία- αφού δυσκολεύτηκε στην αρχή βρήκε το θάρρος να αναρωτηθεί γιατί αφού έχω σύγχρονη τηλεόραση δεν την ρυθμίζω ώστε να φαίνεται ολόκληρη η εικόνα, αντί να την βλέπω με μαύρα δεξιά - αριστερά ... Δεν εχεις αδικο... Μου εχει τυχει και εμενα κατι παρομοιο, οταν ρωτησα φιλο μου γιατι δεν παιρνει επιπεδη TV (αν μη τι αλλο να γλιτωσει τον χωρο που του τρωει το "μπαουλο" στο μικρο καθιστικο του) μου ειπε "τρελος ειμαι? αυτες τους δειχνουν ολους λες και ειναι 150 κιλα"
Simewn Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από πάροχο δυκτιακής τηλεόρασης. Προσπάθησε φυσικά να μου τονίσει την σπουδαιότητα και τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τηλεόρασης (μέσω IP). Ρώτησα τί παραπάνω προσφέρει σαν εικόνα και ήχο από την σημερινή τηλεόραση και μου απάντησε "Μα είναι τέλεια ψηφιακή εικόνα!". Επέμενα για περισσότερες πληροφορίες, συμπίεσης κλπ και μετά από μια σύσκεψη (αφού με έβαλε στην αναμονή για λίγη ώρα), μου απάντησε πως είναι η ίδια με την παρούσα τεχνολογία των απλών τηλεοράσεων. Έτσι ευχαρίστησα τον πωλητή και του είπα πως δεν μου προσφέρει κάτι καινούριο και πως αν βελτίωναν την υπηρεσία τους και εκσυγχρονίζονταν , ίσως το σκεφτόμουν. Θέλω να πω με αυτό, πως επειδή σιγά-σιγά προς τα εκεί οδεύουμε στην ψηφιακή τηλεόραση δηλαδή, είναι πολύ εύκολο να μην την στηρίξουμε αν δεν μας ικανοποιεί.Δεν χάνουμε και τίποτα.... Τώρα που είναι αρχή, γίνεται...
Luxx Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μονο το ποδοσφαιρο ειναι ρε παιδια ή ολα τα προγραμματα; Οι ταινιες που βαζουν ολες κοβονται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.