IMAndreas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά....έχω κάποιες απορίες όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει λίγο.... Καταρχήν θέλω να πάρω ένα gps για το αμάξι γιατί στην γνώση των δρόμων είμαι το αντίθετο του ταξιτζή :-o και σκέφτομαι ένα γύρω στα 100€ απορίες: 1) έχουν όλα βασούλα να τα στηρίξω κάπου στο ταμπλό ή παρμπρίζ χωρίς όμως να γίνει το αμάξι γυφταριό? 2) άμα αγοράσω ένα θα έχει ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χάρτες μέσα ή πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά? 3) τα 100€ που λέω να δώσω είναι καλά ή να πάω σε πιο πολλά? Αυτό που θέλω είναι να είναι εύχρηστο, να έχει σχετικά μεγάλη οθόνη ώστε να μην κάνω ούτε πολύ ζοομ και βλέπω μόνο 2 στενά και να μπορώ να διακρίνω άνετα τις οδούς και αυτά όχι να το κοιτάω και μέχρι να βγάλω τι λένε τα γράμματα να έχω τρακάρει :p Ακόμα να μην είναι υπερβολικά αργό στην φόρτωση (ξέρω ζητάω αρκετά αλλά....δεν γίνεται αλλιώς) Ακόμα να έχει κάπως ωραίο εμφανισιακό δλδ να μην το δείχνει χαρτικά αν γίνεται αλλά "ρεαλιστικά"....βέβαια δεν με νοιάζει αν δείχνει κτήρια και τέτοια όπως βλέπω σε μερικά ούτε με νοιάζει η τρελά συχνή ανανέωση....δεν θέλω να δω και αν περνάει γάτα μπροστά από το αμάξι είπαμε χαχα Και ένα τελευταίο τι είδους gps να προτιμήσω? δλδ με τι λειτουργικό τι πρόγραμμα κτλπ? Ευχαριστώ!
tornado Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 παρε αυτο http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=78321 και εισαι κομπλε με οτι ζητας και σου περισευουν λεφτα να πιεις και 2-3 καφεδες. Εαν αργοτερα θες να του βαλεις κατι αλλο, μπορεις να το κανεις μιας και ειναι ξεκλείδωτο.
dimo72 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 λοιπον φιλε μου, καταρχην καλως ηρθες στην παρεα του gps. προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι: 1. ως αναφορα την βαση στηριξης, ολα εχουν βεντουζα για το τζαμι 2. για το μεγεθος της οθονης 4,3΄ ειναι πολυ καλη πιστεψε με (μην παρεις μικροτερη) 3. για χαρτη κοιτα ναι εχει τον D E S T I N A T O R και οχι αλλον (και θα με θυμηθεις) 4. και τελος για την τιμη πιστευω οτι μαλλον θα χρειαστεις κατι παραπανω.
alexisgt Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 3. για χαρτη κοιτα ναι εχει τον D E S T I N A T O R και οχι αλλον (και θα με θυμηθεις) D E S T I N A T O R δεν είναι χάρτης... Είναι πρόγραμμα πλοήγησης...
11demian111 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 να σε ρωτησω,κανα μικρο λαπτοπ πχ asus eee εχεις?γτ τοτε μπορεις πολυ απλα να αγορασεις και ενα bluetooth gps και να κανεις τη δουλεια σου.επισης,αν εχεις κινητο sony ericsson,εχει βγει ενα gps για αυτα τα κινητα,αλλα χρειαζεται και συνδεση wap στο νετ.απο προγραμματα πλοηγησης,καλυτερο ειναι το destinator,αμεσο σε ολα.και δωρεαν...
IMAndreas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 παρε αυτο http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=78321 και εισαι κομπλε με οτι ζητας και σου περισευουν λεφτα να πιεις και 2-3 καφεδες. Εαν αργοτερα θες να του βαλεις κατι αλλο, μπορεις να το κανεις μιας και ειναι ξεκλείδωτο. καλή φάση αυτό μωρέ απλά τώρα θέλω κάτι έτοιμο....ούτε να μπλέκω με να ψάχνω πρόγραμμα που θα βάλω ούτε τρόπο να το βάλω και εκτός αυτού να είναι κάπως καλό με την έννοια να είναι δοκιμασμένο από κόσμο και έτσι.....όπως και να έχει πάντως πριν πάρω ένα θέλω να το δοκιμάσω στην λειτουργικότητα του από κοντά.....με κόβω να πηγαίνω πλαίσιο από βδομάδα που τα έχει live χαχα λοιπον φιλε μου, καταρχην καλως ηρθες στην παρεα του gps. προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι:1. ως αναφορα την βαση στηριξης, ολα εχουν βεντουζα για το τζαμι 2. για το μεγεθος της οθονης 4,3΄ ειναι πολυ καλη πιστεψε με (μην παρεις μικροτερη) 3. για χαρτη κοιτα ναι εχει τον D E S T I N A T O R και οχι αλλον (και θα με θυμηθεις) 4. και τελος για την τιμη πιστευω οτι μαλλον θα χρειαστεις κατι παραπανω. από όσο κοίταξα όντως θέλω ένα 150άρι στο νερό... ακούω πως τα MLS είναι πολύ καλά και έχουν και destinator όμως είδα αυτό και φαίνεται πολύ πιο ωραίο... Έχω μια απορία όταν 2 gps της MLS έχουν επάνω 4,3 οθόνη και ελληνικούς χάρτες τι πληρώνεις τα 20, 40, 60 κλπ ευρώ παραπάνω του δεύτερου? Τον επεξεργαστή του και τον δέκτη gps του? Για τον επεξεργαστή φαντάζομαι θα είναι πιο γρήγορο οπότε οκ αλλά για τον δέκτη συμφέρει ή τσάμπα αγορά? να σε ρωτησω,κανα μικρο λαπτοπ πχ asus eee εχεις?γτ τοτε μπορεις πολυ απλα να αγορασεις και ενα bluetooth gps και να κανεις τη δουλεια σου.επισης,αν εχεις κινητο sony ericsson,εχει βγει ενα gps για αυτα τα κινητα,αλλα χρειαζεται και συνδεση wap στο νετ.απο προγραμματα πλοηγησης,καλυτερο ειναι το destinator,αμεσο σε ολα.και δωρεαν... το ξέρω μωρέ και είναι καλή φάση από άποψη ταχύτητας αλλά υπάρχουν 3 προβλήματα: 1) δεν έχω 2) αν η μπαταρία του τελιώσει σε μια ώρα τότε την έκατσα...(θέλει φορτηστή αυτοκινήτου και ιστορίες) 3) δεν είναι και πολύ βολικό ενώ το άλλο το κολλάς στο τσάμι και καθαρίζεις ---------- Προσθήκη στις 23:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:22 ---------- http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PNA-Car-Navigation/MLS-Destinator-4800A-PNA-4-3inches-Greece-Map-33-ML-520-097.htm αυτό εδώ μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.... τι άποψη έχετε?
yiannis_1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Τα mls είναι έρωτας και το destinator σπαθί. Με αυτό είχα την πρώτη μου επαφή με gps αυτά τα χριστούγεννα με το μικρό 3855 2ετίας το οποίο μας πήγαινε σε ενα roadtrip που κάναμε βαλκάνια (Σκοπια-Σερβια-Κροατια-Σλοβενια-Ιταλια-Πατρα-Αθηνα) κυριολεκτικά μπρος στις πόρτες των ξενοδοχείων ακόμα και στην ράμπα του πλοίου Ανκόνα Πάτρα μας πήγε. Δε χαθήκαμε στιγμή, σε δύσκολες συνθήκες, οδήγηση βράδυ με χιόνια, σύνεφα και ομίχλη δε χρειάστηκε να ρωτήσουμε πουθενά και κανέναν για διαδρομή κοκ. Πραγματικός πλοηγός και απίστευτο εργαλείο βοήθειας σε άγνωστες χώρες με άγνωστες γλώσσες και άγνωστα όρια ταχύτητας!!! Είχε πληροφορίες - υψόμετρα ακριβέστατο ΕΤΑ 'αριστη αυτονομία και άλλα καλούδια και όλοι παίζαμε μαζί του κατα το ταξίδι. Μας γλύτωσε μια μέρα στις 10 που ηταν το ταξίδι κυριολεκτικά. Λένε καποιες κακιές γλώσσες πως μελλοντικά ενδέχεται να χάσει σε υποστήριξη με αποτέλεσμα να μην είναι πολύ ενημερωμένο σε χάρτες. Μετά απο αυτή την εμπειρία μου και μιας και είμαι και εγω μάπας στον προσανατολισμό έβαλα στο iphone navigon-igo. Και σε ενα Nokia Sygic-Ndrive-Garmin (το garmin είναι γτπ) και επίσης ταξίδεψα και μέχρι Πήλιο με ενα Mio 4,3" MIO MOOV 500 (miomaps ή genius drive) δεν θυμάμαι ακριβώς. Λοιπόν απο όλα όσα είδα και τα είδα όλα το destinator μου αρέσει καλύτερα και ας είναι παλιότερο απο πολλά άλλα.(μακριά απο garmin!!!) Ακόμα και απο navigon-igo-ndrive που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πάλι destinator δαγκωτό και μάλιστα mls destinator και όχι destinator φορτωμένο σε άλλη ξεκλείδωτη συσκευή... Το 4800 είναι wide 4.3" κιολας με 2πλάσια ram - ταχύτερο επεξεργαστή άρα θα είναι πολύ γρηγορότερο και ομορφότερο απο το 3855 που είχαμε εμεις. Απο ότι βλέπω ξεκλειδώνεται κιόλας. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ORyTiJnBufY[/ame] Το rubber πλαίσιο δείχνει και είναι πολύ ανθεκτικό και κλασσάτο και πραγματικά όλα τα mio και τα περισσότερα απο τα άλλα δείχνουν σαν δευτεράντζες μπρος του. Ταχύτατη ανανέωση στίγματος, άριστη φωνητική καθοδήγηση και ικανοποιητικότατη ταχύτητα κλειδώματος στο δορυφόρο. Επίσης οι βεντούζες του mls είναι καλύτερες και η ευκρίνια της οθόνης σε συνθήκες ηλιοφάνειας είναι 100 κλάσεις πάνω απο τα mio. To μόνο στο οποίο είχε θέμα το 3855 ήταν το touch του το οποίο ήταν μέτριο προς κακό και μάλλον προσανατολισμένο για χρήση με γραφίδα που εμείς δεν είχαμε στο ταξίδι και παιδευόμασταν στην πληκτρολόγηση με τα δάκτυλα. Δες και το παρακάτω 5" ξεκλείδωτο GPS που φέρνει το πλαίσιο αν και εγω δε θα το περνα γιατί δεν τρέχει τέλεια το Destinator... http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PNA-Car-Navigation/Turbo-X-GPS-i50-5-Greece-G5115.htm
IMAndreas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μου φαίνεται πολύ καλό......μέσα στη βδομάδα θα πάω από πλαίσιο να τα δω και από κοντά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και όποια άλλη πρόταση καλώς καλοδεχούμενη δεν βιαζόμαστε
tornado Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 καλή φάση αυτό μωρέ απλά τώρα θέλω κάτι έτοιμο....ούτε να μπλέκω με να ψάχνω πρόγραμμα που θα βάλω ούτε τρόπο να το βάλω και εκτός αυτού να είναι κάπως καλό με την έννοια να είναι δοκιμασμένο από κόσμο και έτσι.....όπως και να έχει πάντως πριν πάρω ένα θέλω να το δοκιμάσω στην λειτουργικότητα του από κοντά.....με κόβω να πηγαίνω πλαίσιο από βδομάδα που τα έχει live χαχα καμια αντιρηση, εγω ειμαι μαζι σου. μονο που γνωριζεις οτι αμα δεν θες να "μπλεξεις", βαζεις το χερι στη τσεπη. Η εξισωση παει ως εξης λιγοτερο μπλεξιμο => βαθυτερη τσεπη. Οσο μειωνετε το πρωτο ποσο, αυξανετε το δευτερο....
IMAndreas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Συγχώρεσε με αλλά κάνεις ένα λάθος με την εξίσωσή σου..... Εσύ γράφεις πως το λιγότερο μπλέξιμο είναι μεγαλύτερο ή ίσο της βαθύτερης τσέπης....δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο όμως... Το σωστό είναι Τσέπη = 1 / μπλέξιμο.....τώρα ισχύει όσο λιγότερο μπλέξιμο τόσο περισσότερη τσέπη χαχαχαχα (προφανώς κάνω πλάκα ε ) ontopik τελικά παράγγειλα το mls 4800 A
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/pna-vision-navi-43-genius.php και με τα υπόλοιπα πήγαινε για καφέ. Το πρόγραμμα που έχει μέσα είναι το GInius Driver της NGI (GeoIntelligence, η εταιρία που προσφάτως έπαψε να ασχολείται με το Destinator). Το πρόγραμμα είναι πολύ εύχρηστο, και ο χάρτης πάρα πολύ καλός με εντυπωσιακά πολλά pois. Παρόλ' αυτά σε περίπτωση που δε σου αρέσει το πρόγραμμα, το μηχανάκι είναι ξεκλείδωτο και μπορείς να βάλεις όποιο πρόγραμμα θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.