Προς το περιεχόμενο

Μανταρα με ip & subnet

paylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, στην προσπάθεια μου να βρω τρόπο να συνδεθω με τον αποκωδικοποιητή μου για να λύσω ένα πρόβλημα πείραξα την ip και το subnet (?) του router μου (Level One wbr-3460A) με αποτέλεσμα να μην μπορώ τώρα να μπω για να το στρώσω... Δοκιμασα το ρεσετ απο πίσω αλλα δεν κάνει τίποτα... Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να βρω την ip του;

έχω την εντύπωση οτι πριν το ρεσετ εβαλα τα παρακάτω στοιχεία

netmask 255.0.0.0

ip 127.0.0.1

εχω απηυδήσει! :mad: Βοηθεια!

Δημοσ.

Μπορεις να του κανεις και reset πατωντας το κουμπακι για καμια 30 δευτερα και τσεκαρε μετα. Ακομη μπορεις απο cmd να δωσεις τη παρακατω εντολη και να δεις τη πυλη σου.

>ipconfig /all

και πατα εντερ

Δημοσ.

το ρεσετ δεν κανει τιποτα... βρηκα την ip του ειναι η 127.0.0.1 με subnet 255.0.0.0 αλλα απ'οτι διάβασα αυτή η διευθυνση που έβαλα είναι για loopback αρα κατι μου λεει οτι δεν θα καταφερω να το ανοιξω ποτε...;

---------- Προσθήκη στις 14:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:12 ----------

πρεπει να εστρωσε αυτό με 1 λεπτο ρεσετ... Υπάρχει τρόπος τώρα να μπώ στο μηχανημα με τα παρακάτω στοιχεία;

ip 10.0.0.97

netmask 255.0.0.0

nameserver 127.0.0.1

gateway 127.0.0.1

έστω και απευθείας με cross-over απο το laptop

Θα πρεπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις... Ποιες ειναι αυτες;

Παιδιά λιγο βοηθεια!

DDoS Ευχαριστω για τη ιδεα με το μακροσκελες ρεσετ...

Δημοσ.

το pc Βλεπει κανονικα ιντερνετ κ το ρουτερ εστρωσε... αυτο που θέλω τώρα είναι με καποιον τρόπο να συνδεθω με το dreambox που έχει τα παραπάνω στοιχεία ωστε να τα τροποποιήσω (το τηλεκοντρολ χαλασε...). ϊσως αν φτιάξω ένα crossover και ρυθμίσω χειροκίνητα τα στοιχεία του δικτύου του pc? Αλλα δεν ξέρω τι να βάλω... Καμια ιδεα;

υ.γ. το φουτανα είναι λίγο... με επιασε νευρικο γελιο όταν τα έκανα όλα μαζί... είχα να κάνω τετοια μαζεμενη λακαμια καμια δεκαρια χρόνια... (όταν ακόμη τα δίκτυα ήταν στα 10mbps και επαιζε στα τελευταία του το ομοαξονικό...)

Δημοσ.

α.σε ολα τα ρουτερ μπορεις να κανεις reset απο πισω με το κουμπακι.αν δεν πετυχαινει απλα δεν το πατησες πολυ ωρα.ελαχιστες εξαιρεσεις.τωρα οταν το κανεις reset βαζεις αυτοματα Ip για να δεις τι θα παρει και να ξερεις οτι ολα ειναι οκ.αφου τωρα εχεις το ρουτερ και ειναι οκ τοτε συνδεσε οπως λες τον αποδικοποιητη δωσε καρφωτα ip αν και λιγο κουφο ο απωδικοποιτης να εχει 127.0.0.χ.αν μπεις στο μενου του θα του δωσεις μια Ip περιπου το ιδιο με το router και μετα θα πρεπει να ειναι ολα οκ.καπου θα πρεπει να λεει ποια ειναι η ip του dreambox

Δημοσ.
φουτανα τακανες. Αλλαξε την ιπ απο το pc σου σε auto, ή βαλε ip 127.0.0.2 αντι για 10.χ.χ.χ που εχεις τωρα.

Δεν θα επιανε αυτο. Ολο το 127.χ.χ.χ ειναι reserved για loopback, οχι μονο η 127.0.0.1.

Απλα το ονομα localhost αντιστοιχει στην 127.0.0.1.

Κανε ping οποιαδηποτε διευθυνση στο 127.χ.χ.χ να το εξακριβωσεις.

Τωρα γιατι σπαταλησανε ενα ολοκληρο class A για loopback δεν μπορω να το καταλαβω.

Δημοσ.

το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να αλλαξω την ip στον δέκτη γιατί εχει χαλάσει το remote control και έλεγα να συνδεθω με λαν για να χρησιμοποιήσω το δικτυακο. Τελος πάντων... Μαλλον θα το στειλω πακέτο για κάλυψη εγγυησης και ας κάνει οτι θέλει ο τυπος...

Δημοσ.
το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να αλλαξω την ip στον δέκτη γιατί εχει χαλάσει το remote control και έλεγα να συνδεθω με λαν για να χρησιμοποιήσω το δικτυακο. Τελος πάντων... Μαλλον θα το στειλω πακέτο για κάλυψη εγγυησης και ας κάνει οτι θέλει ο τυπος...

καταρχην να το πας πισω να σου αλλαξουν το remote.β.πρεπει να εχει καποια ip απο default για να παιζει και χωρις remote.η εστω να παιρνει απο dhcp.δεν ξερω αν το βαλεις πανω στο ρουτερ και μετα μπεις μεσα στον ρουτερ και δεις αν του εχει δωσει καποια Ip απο τον dhcp.

Δημοσ.
καταρχην να το πας πισω να σου αλλαξουν το remote.β.πρεπει να εχει καποια ip απο default για να παιζει και χωρις remote.η εστω να παιρνει απο dhcp.δεν ξερω αν το βαλεις πανω στο ρουτερ και μετα μπεις μεσα στον ρουτερ και δεις αν του εχει δωσει καποια Ip απο τον dhcp.

θεωρει οτι ειναι σε διαφορετικο gateway οποτε δεν το βλεπει το ρουτερ... θα το στειλω ολο πακετο για καλυψη εγγυησης γιατι υπαρχει περίπτωση να έχει και ο αισθητηρας υπερυθρων του δέκτη προβλημα.

---------- Προσθήκη στις 23:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:20 ----------

ευχαριστω anyway... :-)

Δημοσ.

πηγαινε το πισω αφου ειναι σε εγγυηση.β.για να δεις αν εχει προβλημα το τηλεκοντρολ η ο δεκτης λενε οτι μπορεις να το καταλαβεις αν κοντα σε ανοιχτο ραδιωφονο πατησεις το τηλεκοντρολ.αν ακουσεις παρασιτα λενε οτι παιζει.δεν ξερω αν πιανει για ολα.ισως σε αλλο δικτυο ισως να παιρνει απο τον dhcp>δεν ξερω .το manual αν γραφει.αλλα πηγαινε το πισω αφου εχεις θεματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...