Προς το περιεχόμενο

Μπερδεμενος για την κατηγορια αμαξιου που θελω να παρω

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει βγει καινούριο Opel Astra.

Δες:

Opel-Astra_2010_1024x768_wallpaper_02.jpg

Opel-Astra_2010_1024x768_wallpaper_2d.jpg

Opel-Astra_2010_1024x768_wallpaper_48.jpg

To Leon μηχανικά είναι ίδιο με το Yeti.

Να πεις στη γυναίκα σου ότι σημασία έχει να της αρέσει το εσωτερικό. Απο μέσα θα βλέπει το αυτοκίνητο. Επίσης να την αφήσεις να διαλέξει χρώμα να νιώθει ότι συμμετέχει(πιάνει συνήθως). ;)

---------- Προσθήκη στις 21:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:57 ----------

Να πω οτι το suv δεν ειναι μονο για εκτος δρομου

Δυστυχως στην Ελλαδα ειναι οτι πρεπει για τους δρομους μας

Λάθος.

Ίσα ίσα τα περισσότερα για να έχουν μια αξιοπρεπή οδική συμπεριφόρα έχουν σκληρότερες αναρτήσεις από ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Δε θα συγκρίνεις το Yeti με το Scirocco.

Θα το συγκρίνεις με το Octavia ή ακόμα και το Superb(λόγω τιμής).

Να σημειώσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα SUV. Έχουμε εδώ και 6 χρόνια ένα Rav4.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει ακριβότερα κάτι που δεν θα του χρειαστεί.

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να πεις στη γυναίκα σου ότι σημασία έχει να της αρέσει το εσωτερικό. Απο μέσα θα βλέπει το αυτοκίνητο. Επίσης να την αφήσεις να διαλέξει χρώμα να νιώθει ότι συμμετέχει(πιάνει συνήθως). ;)

Λάθος.

Ίσα ίσα τα περισσότερα για να έχουν μια αξιοπρεπή οδική συμπεριφόρα έχουν σκληρότερες αναρτήσεις από ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Δε θα συγκρίνεις το Yeti με το Scirocco.

Θα το συγκρίνεις με το Octavia ή ακόμα και το Superb(λόγω τιμής).

Δεν το λεω τοσο με την αποψη της ανεσης ενος suv ,πιο πολυ λογω του οτι οι περισοτεροι δρομοι μονο δρομο δεν θυμιζουν, δεν εκανα συγκριση μεταξυ των αυτοκινητων, ηθελα να δειξω τι ταιριαζει στους αθλιους δρομους μας

Anyway με παρκινγκ πως πας? θα ειναι ταλαιπωρια ενα suv μεσα στην πολη (Αν και καβαλανε ευκολα πεζοδρομια οποτε καπως λυνεται :P)

Παντως εγω θα ξανακοιταζα το insignia ειναι πραγματικα το αυτοκινητο που θυμιζει λιγοτερο ''μαουνα''(οπως ειπες στο πρωτο ποστ) απο ολα της κατηγοριας

Δημοσ.

Ρε εγω ημουν καψουρης με το insignia, η γυναικα δυσανασχετει.

Παρκινγκ ειμαι ντεμι. Σπιτι δικο μας παρκινγκ διπλο(Αρα στανταρ παρκαρουμε και οι 2) αλλα στη δουλεια δεν εχω και μου βγαινει ο πατος. Το καλο βεβαια ειναι οτι εχω αρχισει να συνηθιζω το περπατημα αποκει πουχω παρκαρει μεχρι την δουλεια(δλδ ΟΥΤΕ σμαρτ με εσωζε)

Δημοσ.

Καιζερ, είμαι σχεδόν στην ίδια φάση με εσένα.

Μόνο που εμένα μου έχει γκαβλώσει να πάρω το Mitsubishi eclipse, που ουσιαστικά μου είναι άχρηστο.

Λοιπόν, επειδή δε θα το πάρω έχω καταλήξει στα εξής 3 που στις ΗΠΑ που θα αγοράσω γίνονται δύο:

1. Prius.

2. Jeep Compass (ή wrangler)

και αν έμενα στην Ευρώπη το

3. Polo Crossover

Δεν ξέρω τις τιμές που παίζουν στην Ελλάδα. Εγώ κατά 80% θα πάρω prius που έχει κακάσχημο κώλο, αλλά και 55mpg.

Δημοσ.
Ρε εγω ημουν καψουρης με το insignia, η γυναικα δυσανασχετει.

Παρκινγκ ειμαι ντεμι. Σπιτι δικο μας παρκινγκ διπλο(Αρα στανταρ παρκαρουμε και οι 2) αλλα στη δουλεια δεν εχω και μου βγαινει ο πατος. Το καλο βεβαια ειναι οτι εχω αρχισει να συνηθιζω το περπατημα αποκει πουχω παρκαρει μεχρι την δουλεια(δλδ ΟΥΤΕ σμαρτ με εσωζε)

Καλα ρε τι δυσανασχετει? Εγω νομιζα οτι δεν αρεσε εσενα σενταν γενικα.Δειξτεις εκει εσωτερικο ,χωρους κτλ (πεστης να χωρανε τα πραγματα των παιδιων κτλ για να την πιασει το μητρικο ενστικτο :P)

Δειξτης και την octavia και αλλα ''συντηριτικα'' σενταν να δεις που αμεσως θα το λατρεψει το insignia

Δημοσ.

Μακαρι να την πείσω γιατί ενω και τα SUV ειναι ωραία νομίζω ότι το 70% αυτών που τα έχουν είναι για πουλημα μούρης. Αν βαλεις κατω βενζινες, τελη, παρκινγκ το SUV ειναι γιαυτο που τα εχει ή που το έχει αναγκη

Δημοσ.

Anyway με παρκινγκ πως πας? θα ειναι ταλαιπωρια ενα suv μεσα στην πολη (Αν και καβαλανε ευκολα πεζοδρομια οποτε καπως λυνεται :P)

Ελπίζω να το λες για πλάκα αυτό.

Πάντως το Insignia είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα SUV που κοιτάς οπότε αν είναι να έχεις με κάποιο πρόβλημα στο παρκάρισμα θα είναι αυτό.

Δημοσ.

Did anyone call me?χεχε....

Λοιπον φιλε kaiser soze επειδη σε βλεπω πολυ μπερδεμενο(μεγαλυτερο απο golf,μικροτερο απο insignia,λιγο ψιλοσενταν αλλα οχι συντηρητικο,λιγο suv) δεν θα σε μπερδεψω αλλο.Θα σου πω μονο για το yeti απο το οποιο εχω και προσωπικη εμπειρια.

Το αυτοκινητο ΠΕΤΑΕΙ!!!Ειναι φθηνο,ειναι ποιοτικο,λογω tsi παει των κ@@ο του(με ενα προγραμμα φτανει τα 220 αλογα),εχει πολυ καλους χωρους και κυριως ειναι 1800 το οποιο ειναι φορολογικο ατου στην χωρα μας.Δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο αμαξια της κατηγοριας και σε συγκριτικο το βγαζουν καλυτερο απο qasqai και λοιπα suvιδια.Μην λειτουργησεις σαν ''Ελληναρας'' και πεις σιγα μην παρω skoda.Κι εγω οταν ηταν να πρωτοπαρω αμαξι,το ονομα skoda λειτουργησε ανασταλτικα αλλα εν τελει καταλαβα πως το αυτοκινητο εχει απιστευτο value for money και καρααξιζει τα λεφτα του!

Οποτε....μην απορριψεις το yeti χωρις να το κανεις τουλαχιστον ενα test drive!

(imr να κανονισω deal για ανταλλαγη του scirocco?χαχαχα)

Δημοσ.

Ερωτηση, το Qasqai που ανεφερε και ο φιλος τι λεει?

Γιατι ειδα οτι δεν το συζητησατε...

Τα δεδομενα μου ειναι ως εξης αυτη την στιγμη

1. Αν παμε σε SUV σιγουρα θα κοιταξω το Yeti και αν αλλαξουν τα κριτηρια για τα κυβικα και rav4. Το SX4 το αφηνουμε τελειως?(αποτι εχω καταλαβει ειναι καλο αλλα με τα λεφτα που δινω αξιζει να παω σε yeti ή rav4)

2. Αν δεν παμε σε suv θα προσπαθησω να αλλαξω γνωμη στη γυναικα για το Insignia αλλα αν δεν αλλαξει οπως τα εχω δει προσωπικα προκρινω την 150αρα Delta

Τα ζητουμενα για μενα ειναι αυτη την στιγμη κατι που δεν θα με τσακισει σαν τεκμηριο(οποτε αφηνουμε 2λιτρα και πανω ακομη και αν μπορω να τα παρω) και κατα δευτερον χωρους και ανεση μεσα γιατι εχουμε και μια οικογενεια πλεον. Αν τα βρουμε σε αυτο το μεγαλο κριτηριο ειναι η καταναλωση. Και το ibiza επειδη ειναι παλιο εκαιγε αλλα επειδη μενω Πετρουπολη και δουλευω Χαλανδρι κανω διαδρομες και δεν θα ηθελα κατι που να με σκιζει. Προφανως ενα suv καιει περισσοτερο αλλα να το πω πιο απλα, αυτη την στιγμη παιζω στα 200Ε τον μηνα, μπορω να ανεβω στα 250Ε και ισως στα 300 αλλα οχι παραπανω

ΒΕΒΑΙΑ να τονισω οτι επειδη η συζυγος εχει ενα i10 που καιει πιθανοτατα νερο γιατι βενιζινη αποκλειεται τοσο λιγο που πληρωνει, και οι δουλειες μας ειναι κοντα, αν εντοπισουμε αμαξι και ειμαστε οριακα πανω στην καταναλωση δεν υπαρχει προβλημα, το παιρνω και απλα αντι να πηγαινουμε καθε μερα με 2 αμαξια θα πηγαινουμε πολλες φορες με 1

Δημοσ.

Σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές.

Suzuki SX4 1.6: Πόλη:8.2 Εκτός: 5.5 Μέση: 6.5

Opel Insignia 1.6: Πόλη:10.6 Εκτός: 5.9 Μέση: 7.6

Lancia Turbo: Πόλη:9.2 Εκτός: 5.7 Μέση: 7

RAV4 2WD: Πόλη:9.4 Εκτός: 7.4 Μέση: 6.2

Yeti TSI: Πόλη:10.1 Εκτός: 6.9 Μέση: 8

Δημοσ.
Ερωτηση, το Qasqai που ανεφερε και ο φιλος τι λεει?

Γιατι ειδα οτι δεν το συζητησατε...

...... οριακα πανω στην καταναλωση δεν υπαρχει προβλημα, το παιρνω και απλα αντι να πηγαινουμε καθε μερα με 2 αμαξια θα πηγαινουμε πολλες φορες με 1

Το gasqai δεν λεει πολλα φιλε μου,το yeti το θεωρω(και οχι μονο εγω) πολυ καλυτερη επιλογη.

Ψησε την γυναικα για το insignia,ειναι αντικειμενικα πολυ καλο αμαξι.Γιατι οχι bravo 150 αντι για delta??

• Moderators
Δημοσ.

Εκτος απο το πατωμα και τον κινητηρα που μοιραζονται, καθως και καποια πλαστικα μερη, τα δυο αυτα αυτοκινητα δεν εχουν καμια αλλη σχεση.

Αλλα στησιματα, άλλα υλικα, άλλος διακοσμος, άλλο πορτ-μπαγκαζ, άλλος σχεδιασμος.

Σχεδιαστικα για εμενα η Delta ειναι πολυ εμπρος, ασχετα αν σε πολλους δεν αρεσει. Αλλωστε ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. :-)

Και εφοσον το παιδι "αντεχει" για την 150ρα, γιατι να προτιμησει το Bravo?

Παντως προσοχη με τα suv, καλα χρυσα αγια, αλλα εχουν ακριβουτσικη συντηρηση και καινε πιο πολυ απο τα μη-suv αδερφακια τους... :-( Και οπως πολυ σωστα ειπωθηκε: "το 70% οσων εχουν, δεν προκειται να χρησιμοποιησουν καμια απο τις δυνατοτητες που τους διδονται με αυτα τα αυτοκινητα. Τα εχουν καθαρα για λογους "μουρης"."

Δημοσ.

Παντως προσοχη με τα suv, καλα χρυσα αγια, αλλα εχουν ακριβουτσικη συντηρηση και καινε πιο πολυ απο τα μη-suv αδερφακια τους... :-( Και οπως πολυ σωστα ειπωθηκε: "το 70% οσων εχουν, δεν προκειται να χρησιμοποιησουν καμια απο τις δυνατοτητες που τους διδονται με αυτα τα αυτοκινητα. Τα εχουν καθαρα για λογους "μουρης"."

Xεχε, και να φανταστεις οτι εγω το ειπα.

Αποτι βλεπω παντως, το sx4 εχει την μικροτερη εντος πολης και μαλιστα μου κανει εντυπωση η πολυ υψηλη του Insignia και η πολυ λογικη του rav

Να ρωτησω, επειδη αρχιζουμε να κοιταμε και μη-SUV, το νεο Astra τι λεει?

Το παλιο δεν με ενθουσιαζε σαν εσωτερικο,χωρος και Look(απο επιδοσεις δεν ξερω)

Το καινουριο οπως το εκοψα δειχνει ομορφοτερο, μεγαλυτερο και καλυτερο. Ισχυει ή ειναι διαφημιστικο τρικ?

Επισης, απο επιδοσεις?

Δημοσ.

To καινουριο astra στο εσωτερικο του ειναι αντιγραφο του insignia.Αυτο μαλλον πολυ καλο ειναι,γιατι το insignia δειχνει και ειναι πολυ ποιοτικο.Εξωτερικα δε μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει,μου φαινεται λιγο συντηρητικο.Και εγω παντως ειμαι υπερ του light turbo στους κινητηρες,ειδικα σε ταξιδι προσπερνας με τη σκεψη...

Σε SUV θα επαιρνα μαλλον το Yeti 1.8.Αλλα οπως και το RAV φαινεται να ειναι για ανθρωπους που θα το χρησιμοποιησουν 90% πολη-10% υπαιθρο.Σε αυτο πρεπει να ειναι κορυφαιο.Qasqai δε θα αγοραζα λογω ατμοσφαιρικου κινητηρα.Αν το φορτωσεις με συμπραγκαλα θα ειναι οριακα επαρκες.Εννοειται μακρια απο διλιτρα,με το υπαρχον συστημα φορολογιας/τελων.

Αν ηθελα "εργαλειο" για την οικογενεια θα κοιταζα πολυ το octavia scout παλι με το 1.8Τ 4χ4.Χωροι για μετακομιση,πρακτικοτατο και παταει και λιγο χωμα για καμια παραλια,χωρις να ειναι τζιπακι.Υστερει λιγο σε εξωτερικη εμφανιση.

Σε μικρομεσαιο η μαχη θα ηταν αναμεσα σε Leon και Bravo.H Delta λιγο πιο πισω,παρολο που σχεδιαστικα ειναι πανεμορφη.Αν στο Bravo μπει ο νεος 170αρης m-air πιστευω πως κερδιζει τη μαχη.Δυσκολη αποφαση.Astra και megane ακομα πιο πισω κυριως γιατι οι κινητηρες τους δεν ξεπερνουν τα 130 αλογα.Προσωπικη αποψη.

Σε σενταν,εκτος απο το insignia 1.6T θα εβαζα στα υποψιν και το C5 1.6T.Απλα πανεμορφο. Η 159 Tbi ειναι ακομα πιο ομορφη αλλα 30ριζει σε τιμη,οποτε ξεφευγει πολυ.

Ειμαι 30 ετων,χωρις οικογενεια,οποτε ισως εχω λιγο διαφορετικες αναγκες απο σενα.Θελω να πιστευω οτι τα βλεπω σχετικα αντικειμενικα τα πραγματα...

Δημοσ.
Εκτος απο το πατωμα και τον κινητηρα που μοιραζονται, καθως και καποια πλαστικα μερη, τα δυο αυτα αυτοκινητα δεν εχουν καμια αλλη σχεση.

Αλλα στησιματα, άλλα υλικα, άλλος διακοσμος, άλλο πορτ-μπαγκαζ, άλλος σχεδιασμος.

Σχεδιαστικα για εμενα η Delta ειναι πολυ εμπρος, ασχετα αν σε πολλους δεν αρεσει. Αλλωστε ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. :-)

Και εφοσον το παιδι "αντεχει" για την 150ρα, γιατι να προτιμησει το Bravo?

Επειδη ειναι πιο ομορφο,τοσο εξωτερικα οσο και στο εσωτερικο....(προσωπικη αποψη)

......

To καινουριο astra στο εσωτερικο του ειναι αντιγραφο του insignia.Αυτο μαλλον πολυ καλο ειναι,γιατι το insignia δειχνει και ειναι πολυ ποιοτικο.Εξωτερικα δε μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει,μου φαινεται λιγο συντηρητικο.Και εγω παντως ειμαι υπερ του light turbo στους κινητηρες,ειδικα σε ταξιδι προσπερνας με τη σκεψη...

....

Δειχνει δεν ειναι....Μακαρι του astra να ειναι πιο ποιοτικο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...