Προς το περιεχόμενο

Μπερδεμενος για την κατηγορια αμαξιου που θελω να παρω

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

χρειάζομαι την βοήθεια της κοινοτητας για τον λογο οτι ειμαι εντελως ασχετος με τα αμαξια.

Ειχα προσφατα ενα τρακαρισματακι και επειδη το Ibizaκι μου τα εχει φαει 8 χρονια τα ψωμια του ειπα οτι ηρθε η ωρα, αν η ζημια ειναι αρκετη και δεν αξιζει να τα δωσω, να παρω καινουριο αμαξι.

Βεβαια το θεμα ειναι οτι ειμαι νιοπαντρος και δεν θα ηθελα κατι πολυ σπορ και πολυ γκαζιαρικο δεδομενου οτι καποια στιγμη θα ερθουν και κουτσουβελα. Απο την αλλη δεν ειμαι και 50 χρονων, 30αρηδες ειμαστε και δεν θελω καρα-οικογενειακο αμαξι.

Γι'αυτο εχω μπερδευτει και θελω τη βοηθεια σας. Πχ αρχικα μου αρεσε το Insignia αλλα το ειδαμε και παρα ειναι μαουνα, ειναι κατι που θα επαιρνα σε 10 χρονια αν ειχα και 2 παιδια. Σκεφτομαστε και για jeepoειδες suv σε στυλ Rav4 ξερω γω αλλα το θεμα ειναι οτι δυσκολα θα ξεπερασω τα 23-25,000 και να παω πχ στα 30 για Tiguan

Eπειδη δεν εχω καθολου γνωση της αγορας και τι παιζει εκει εξω ή ακομα και αν ξερω δεν ξερω τι λενε σαν επιδοσεις μπορειτε να δωσετε καμια συμβουλη?

1. Σε SUV εχω σκεφτει να κοιταξω το RAV4 ενώ φίλος που δουλευει στην αγορα μου είπε οτι αν δεν φοβηθω που ειναι Skoda το Yeti αποτι λεει ειναι παρα πολυ καλο. Καμια αλλη ιδεα για κατι αξιοπιστο στσ 22-25 χιλιαρικα?

2. Σε πιο συμβατικες κατηγοριες εκει και αν εχω πελαγωσει. Ψαχνω κατι μεγαλυτερο απο Astra/Golf αλλα όχι τόσο οικογενειακο όσο το insignia και σε μεγεθος και σε καταναλωσεις κτλ και πραγματικα δεν ξερω τι θεωρειται ή αν υπαρχει καν κατι αναμεσα σε Golf και insignia

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

-Lancia Delta 1.4T

-Honda Civic 4D (FD1)/Civic 5D (FK2)

-Mitsubishi Lancer/Lancer Sportback

-Fiat Bravo 1.4T

-Καμιά μεταχείρ. Alpha Romeo Gt

Όλα παίζουν μέχρι 25Κ,αν και προσωπικά θα κοίταγα κάτι σε τζιποειδές ελέω ποιότητας Ελληνικού οδοστρώματος...

ps.Η Lancia είναι Θεά...

Δημοσ.
-Lancia Delta 1.4T

-Honda Civic 4D (FD1)/Civic 5D (FK2)

-Mitsubishi Lancer/Lancer Sportback

-Fiat Bravo 1.4T

-Καμιά μεταχείρ. Alpha Romeo Gt

Όλα παίζουν μέχρι 25Κ,αν και προσωπικά θα κοίταγα κάτι σε τζιποειδές ελέω ποιότητας Ελληνικού οδοστρώματος...

ps.Η Lancia είναι Θεά...

Mαρεσει η Delta που την εψαξα λιγο(αν και δεν με βγαζει λογικα το πορτοφολι για τα 150 αλογατα), περιμενω κατι αρνητικο γιαυτην(για ολα τα αμαξια υπαρχει κατι αρνητικο), την Φιατ γενικα την αγχωνομαι για την ποιοτητα, 2 φιλους ο ενας ειχε Bravo παλια, ο αλλος Stillo δεν πετανε και την σκουφια τους για Φιατ και για την Alfa ολα καλα και φιλοι ευχαριστημενοι-και ο γνωστος που ελεγα στην alfa δουλευει-αλλα ολοι λενε το ιδιο. Μια χαρα ολα και γρηγορα αμαξια και καλα και οχι πολυ ακριβα αλλα...τα παιρνεις μια και τα πληρωνεις 3 φορες σε καθε ανταλλακτικο και καθε service.

Για τα jeep-οειδη πειτε ρε και κανενα αλλο που αξιζει

, το civic και το lancer τα φοβαμαι, τα εχω λιγο για καγκουραμαξα(σορρυ, ελπιζω να μην παρεξηγησαι, δεν το εννοω προσωπικα)

Δημοσ.
Mαρεσει η Delta που την εψαξα λιγο(αν και δεν με βγαζει λογικα το πορτοφολι για τα 150 αλογατα), περιμενω κατι αρνητικο γιαυτην(για ολα τα αμαξια υπαρχει κατι αρνητικο), την Φιατ γενικα την αγχωνομαι για την ποιοτητα, 2 φιλους ο ενας ειχε Bravo παλια, ο αλλος Stillo δεν πετανε και την σκουφια τους για Φιατ και για την Alfa ολα καλα και φιλοι ευχαριστημενοι-και ο γνωστος που ελεγα στην alfa δουλευει-αλλα ολοι λενε το ιδιο. Μια χαρα ολα και γρηγορα αμαξια και καλα και οχι πολυ ακριβα αλλα...τα παιρνεις μια και τα πληρωνεις 3 φορες σε καθε ανταλλακτικο και καθε service.

Για τα jeep-οειδη πειτε ρε και κανενα αλλο που αξιζει

, το civic και το lancer τα φοβαμαι, τα εχω λιγο για καγκουραμαξα(σορρυ, ελπιζω να μην παρεξηγησαι, δεν το εννοω προσωπικα)

H Delta με τα 150bhp στην έκδοση ORO παίζει στα 22700 και βάζεις ότι έξτρα επιθυμείς.Σίγουρα η τιμή θα είναι χαμηλότερη απο την αναγραφόμενη,αφού γίνονται άτυπες "εκπτώσεις" 1000~1500 ευρώ ανάλογα την εταιρία.

Σχετικά με Civic και Lancer (οχι, καμία παρεξήγηση:-)),θα έλεγα οτι πλέον έχουν εκπολιτιστεί για να συμβαδίσουν με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπής ρύπων και οι κινητήρες είναι ιδιαίτερα οικονομικοί.Αν αναφέρεσαι στο "σουλούπι" του οχήματος,το τετράθυρο Civic sedan όπως και το Lancer έχουν οικογενειακό προσανατολισμό.

Φυσικά ισχύει και αυτό που είπες σχετικά με τα ανταλλακτικά,ειδικά σε ότι αφορά Honda/Civic και τον όμιλο Σαρακάκη.

Απο Vw υπάρχει και το Golf Plus,που είναι λίγο μεγαλύτερο/ψηλότερο απο την κανονική έκδοση άλλα δέν θα το έλεγες και SUV.

Υπάρχει και το Daihatsu Terios,άλλα θα προτιμούσα το RAV

ps/Ολα τα αμάξια βγάζουν κάτι αργά ή γρήγορα,άλλα με αυτήν την λογική δέν θα έπρεπε κάν να αγοράζουμε όχημα.Οτι και να πάρεις,περίμενε το χειρότερο και ήλπιζε για το καλύτερο :P:lol:

Δημοσ.

Suzuki SX-4 4WD 1.6.

Πολυ ωραιο φιλε το sx4 το 4χ4

Αλλά να σου πω, στο auto triti το ξεκιναει από τα 15-17χιλ

Δεδομενου πως το Grand Vitara με κινητηρα 1.6 ξεκιναει απο 20-23 και θεωρητικα θα μπορουσε να ειναι μεσα στο budget πως και δεν το αναφερες?

Η λογικη μου λεει οτι "απο gv με 1,6 και 106 αλογα και 23 χιλιαρικα βασικη, πηγαινε ρε φιλε παρε 1.6 και 4χ4 και 120 αλογα sx4 με 19χιλιαρικα βασικη που μου θελει η μουρη σου Grand vitara" οτι δηλαδη τσαμπα λεφτα δινεις αφου οπως το εκοψα το 1,6κε με τα 106 αλογα Βιταρα μονο σε μεγεθος κερδιζει το sx4

---------- Προσθήκη στις 13:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:08 ----------

Παντως αν και με ζοριζει στο budget πολυ μου αρεσει το ατιμο το RAV...Εχει κανεις καμια ενσταση?

Δημοσ.

Λοιπον αν θελεις suvοειδες χτυπα το skoda yeti 1.8tsi (το τετρακινητο φυσικα!

Ειναι απιστευτο value for money με 25Κ παιρνεις αρκετα καλη εκδοση

Δοκιμασμενος ο κινητηρας εδω και καιρο και αξιοπιστος, απο θεμα επιδοσεων η διαφορα θα ειναι χαοτικη σε σχεση με τα ατμοσφαιρικα

Με 25Κ παιρνεις την ambition που ειναι πολυ καλη εκδοση απο εξοπλισμο

Αν τωρα δεν πας σε suv εχεις πολυ περισοτερες επιλογες.

Αν μπορεις να διαθεσεις παντως 25Κ κοιτα το yeti οπωσδηποτε

---------- Προσθήκη στις 11:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:31 ----------

Σε πιο συμβατικες κατηγοριες δυστυχως δεν υπαρχει κατι μεταξυ golf/leon/bravo κτλ και insignia (υπαρχουν τα corolla κτλ. πιο μικρα σενταν δλδ αλλα δεν θα τα προτεινα σε καμια περιπτωση)

Για μενα κοιτας η leon/bravo η στην κατηγορια insignia/octavia κτλ που δεν σου αρεσουν αρα τα σβηνουμε και παμε σε suvoειδες

To passat cc θα ταιριαζε γαματα αλλα ειναι πολυ ακριβο

Δημοσ.

Έτσι οπως μου τα λετε είμαι μεταξύ SX4, Yeti, και RAV

Αποτι καταλαβαινω το SX4 είναι η πιο οικονομική και καλη για τα λεφτά της λύση ενώ τα Yeti και RAV με φτάνουν στα όρια του budget μου αλλά είναι καλύτερα

Η αληθεια ειναι οτι οσο και γραφικο και αν ακουγεται, η Skoda είναι ανασταλτικός παράγοντας σε σχέση με το RAV της ΤΟΥΟΤΑ αν πάμε σε αυτά τα λεφτά αλλα ειδικά για το Yeti εχω ακούσει καλά λογια.

Δεδομενου οτι αν γινει κινηση παιζει να γινει συντομα, εντος 15 ημερων δηλαδη, θελει ψάξιμο εντονο αλλα το πρωτο βήμα είναι να παίξω μεταξύ 2-3 μοντέλων

imr με μπερδεψες, οταν ειπα για συμβατικο, εννοουσα ακριβως "οχι suv" και εσυ λες οτι εχω παραπανω επιλογες αλλα παρακατω λες οτι στα συμβατικα δεν παιζουν πολλα.

Για γαλλικα cc, τυπου Πεζο, Ρενο κτλ τι γνωμη εχετε?

Δημοσ.
Έτσι οπως μου τα λετε είμαι μεταξύ SX4, Yeti, και RAV

Αποτι καταλαβαινω το SX4 είναι η πιο οικονομική και καλη για τα λεφτά της λύση ενώ τα Yeti και RAV με φτάνουν στα όρια του budget μου αλλά είναι καλύτερα

Η αληθεια ειναι οτι οσο και γραφικο και αν ακουγεται, η Skoda είναι ανασταλτικός παράγοντας σε σχέση με το RAV της ΤΟΥΟΤΑ αν πάμε σε αυτά τα λεφτά αλλα ειδικά για το Yeti εχω ακούσει καλά λογια.

Δεδομενου οτι αν γινει κινηση παιζει να γινει συντομα, εντος 15 ημερων δηλαδη, θελει ψάξιμο εντονο αλλα το πρωτο βήμα είναι να παίξω μεταξύ 2-3 μοντέλων

imr με μπερδεψες, οταν ειπα για συμβατικο, εννοουσα ακριβως "οχι suv" και εσυ λες οτι εχω παραπανω επιλογες αλλα παρακατω λες οτι στα συμβατικα δεν παιζουν πολλα.

Για γαλλικα cc, τυπου Πεζο, Ρενο κτλ τι γνωμη εχετε?

Ενοουσα οτι εχει 2 κατηγοριες για να παιξεις

Εγω πρωσωπικα δεν συμπαθω τα γαλλικα , παντως ΜΗΝ επιλεξεις καμπριο (αυτο δεν λες cc?) 0 χωροι δεν κανει για οικογενεια

Το skoda μην σε απασχολει καθολου, μηχανικα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο vw/audi (περιμενω τον linkinp να κανει σχολιο για τα skoda και ειδικα για το yeti εχει καλη εμπειρια νομιζω), βεβαια δεν θα εχει την ''ποιοτητα εσωτερικου του tiguan πχ αλλα γιαυτο το πληρωνεις 5Κ λιγοτερο

• Moderators
Δημοσ.
την Φιατ γενικα την αγχωνομαι για την ποιοτητα, 2 φιλους ο ενας ειχε Bravo παλια, ο αλλος Stillo δεν πετανε και την σκουφια τους για Φιατ

Η σημερινη Alfa-Lancia-Fiat δεν εχει και παρα πολυ σχεση με τη φιατ εποχων BravoI/Brava/Marea/Albea/ακομα ακομα και Stilo. Ουσιαστικα αυτα τα αυτοκινητα βαλανε "μεσα" τη Fiat (με το πουντο να τη σωζει), αλλα απο 2004-2005 συνερχεται... ;)

Εχουν παρα πολυ καλα μοτερ πλεον (και ακομα καλυτερα σε ντιζελάκια, αλλα ας μην ανοιξουμε το θεμα αυτο), και δεν εχει ακουστει τιποτα στα Tjet περι αξιοπιστιας.

Και εχουν αρκετα χρονια στην αγορα, θα ειχε βουϊξει ο τοπος αν δεν ηταν αξιοπιστα (μη ξεχναμε, στα Φιατ στο Ελλαδισταν δεν "συγχωρειται" κανενα προβλημα).

Γενικα η Delta ειναι πολυτελεια και εχει τεραστιους χωρους και εξωτερικα ξεχωριζει και μη σε απασχολει το θεμα αξιοπιστια. Και το BravoΙΙ πολυ καλο.

PS: Καλο-χρυσο-αγιο το τουρμπακι, κανει ανετα ταξιδια, σου δινει δυναμη απο κατω, εχει ασυναγωνιστες ρεπριζ, ΑΛΛΑ αν εχεις βαρυ δεξι ποδαρακι το πληρωνεις.

PS2: Σε ικετευω μην παρεις ΚΙ ΕΣΥ GOLF... Δεν αντεχω να βλεπω ΚΙ ΑΛΛΑ... :P

Δημοσ.

Αν σου αρέσει τόσο το RAV, δε χρειάζεται να πάρεις το 4χ4. Στον τιμοκατάλογο Φεβρουαρίου της TOYOTA βλέπω το COMFORT FWD στα 21.950 με +500 για μεταλλικό χρώμα και 88ε χρέωση προετοιμασίας. Δε νομίζω να ξεφύγει πολύ...

Το καλό με τα ΤΟΥΟΤΑ είναι τα 6 χρόνια εγγύηση.

Είναι και κουκλί. :D

Πολυ ωραιο φιλε το sx4 το 4χ4

Αλλά να σου πω, στο auto triti το ξεκιναει από τα 15-17χιλ

Δεδομενου πως το Grand Vitara με κινητηρα 1.6 ξεκιναει απο 20-23 και θεωρητικα θα μπορουσε να ειναι μεσα στο budget πως και δεν το αναφερες?

15-17 το [email protected]

18-20+ το [email protected]

To Vitara δε το ανέφερα γιατί είναι πολύ αργό και το θεωρώ άσχημο. :)

• Moderators
Δημοσ.

Φυσικα το Sx4 με τον 1.6 ατμοσφαιρα και τα 120 αλογα κινεται οριακα αξιοπρεπως ξεφορτωτο...

Δημοσ.

Σκέψου λίγο τις ανάγκες σου και κάνε μία λίστα.

Μερικά πρόχειρες παρατηρήσεις:

- Δε γίνεται να θες κάτι μεγαλύτερο από το Golf και να κοιτάς το SX4. Είναι αρκετά μικρότερο. Δεν είναι άνετο και από επιδόσεις είναι μέτριο.

- Μην πάρεις Rav4. Όχι γιατί δεν είναι καλό αμάξι αλλά γιατί είναι 2000κε και δυστυχώς στην Ελλάδα αυτά θεωρούνται πολλά.

- Αν δεν σκέφτεσαι να πας εκτός δρόμου μην πάρεις SUV(είτε τετρακίνητο είτε δικίνητο).

Καίνε παραπάνω από τα απλά, έχουν χειρότερη συμπεριφορά στο δρόμο και συνήθως αυξημένο βάρος οπότε και χειρότερες επιδόσεις.

Αν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας το Rav4 δεν είναι άσχημο πάντως. Ειδικά αν δε σε ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις.

Σε περίπτωση που τα τέλη μείνουν ως έχουν προκρίνεται το Yeti.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις:

- Bravo 1.4T-Jet Sport

- Leon 1.8 TSi

- Astra 1.4T

- Delta 1.4 150ps

- Megane 1.4 TCe

Δημοσ.
Σκέψου λίγο τις ανάγκες σου και κάνε μία λίστα.

Μερικά πρόχειρες παρατηρήσεις:

- Δε γίνεται να θες κάτι μεγαλύτερο από το Golf και να κοιτάς το SX4. Είναι αρκετά μικρότερο. Δεν είναι άνετο και από επιδόσεις είναι μέτριο.

Ωχ, με αφηνεις μαλακα. Εγω απο φωτο μιλαω, δεν το εχω δει απο κοντά(ή μαλλον προφανως θα το εχω δει, απλα δεν το εχω συγκρατησει)

Ναι ε?Πιο μικρο?

Τι να πω. Το Golf το εχω σαν παραδειγμα γιατι το πηρε ο πατερας μου, το FSI πριν κανα 3αρι χρονια...ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?Ειδικα μεσα επειδη εχω και εναν αλφα ογκο χωραω χειροτερα απο το Ibizaki μου

- Μην πάρεις Rav4. Όχι γιατί δεν είναι καλό αμάξι αλλά γιατί είναι 2000κε και δυστυχώς στην Ελλάδα αυτά θεωρούνται πολλά.

Αυτο φιλε το προσεξα και εγω, δυστυχως. Δεν εχει πιο μικρες εκδοσεις και σκεφτομαι οτι σημα τελων και εφορια θα με σκισουν αν παρω διλιτρο

- Αν δεν σκέφτεσαι να πας εκτός δρόμου μην πάρεις SUV(είτε τετρακίνητο είτε δικίνητο).

Καίνε παραπάνω από τα απλά, έχουν χειρότερη συμπεριφορά στο δρόμο και συνήθως αυξημένο βάρος οπότε και χειρότερες επιδόσεις.

Γενικα τυπος που να παιρνει το αμαξι και να το βγαζει στα κατσαβραχα δεν ειμαι. Για χωρους το ηθελα πιο πολυ λογω οικογενειας και για εκδρομες που κανω αρκετες αλλα συνηθως σε πολιτισμενο δρομο(οσο πολιτισμενοι ειναι στην ελλαδα)

Ε, ειναι και μια ομορφια και απο το να δωσω 22-23 για το Σιροκο ή το Γκολφ γιατι να μην δωσω για ενα suv καπως ετσι το σκεφτηκα.

Αν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας το Rav4 δεν είναι άσχημο πάντως. Ειδικά αν δε σε ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις.

Σε περίπτωση που τα τέλη μείνουν ως έχουν προκρίνεται το Yeti.

Και συ ε?

Πολυ Yeti ακουω απο το πρωι...

- Leon 1.8 TSi

- Astra 1.4T

Σεατ-Οπελ με αγχωνουν.

Εγω εχω πικρες εμπειριες απο seat οπως και αλλοι φιλοι μου. Ξερω οτι το leon εχει βγει καλο αλλα οσοι εχουμε seat για 5-6 χρονια φτυνουμε μην το ματιασουμε και ξαφνικα ολικη καταρρευση. Και τα ανταλλακτικα τους δεν ειναι τοσο φτηνα οσο περιμενα.

Οσο για το Astra μου φαινεται ΠΟΛΥ μετριοτητα. Το εχουν 2-3 φιλοι και οσες φορες εχω μπει δεν με χαλαει τιποτα ουτε με φτιαχνει ομως.

- Delta 1.4 150ps

Eδώ κάτι κάνουμε...αποσα μη-suv μου έχετε προτίνει με την Delta έχω κολλήσει. Και είδα και την 150αρα και η διαφορά στη βασική ειναι 19 με 21 άρα με παίρνει να παω...

Τι γυναίκα να δω πως θα πείσω που δεν της αρεσει "η μουρη της Lancia"

Τι να πω, γυναικες, παιρνουν αμαξι και αντι να ρωτησει η μια την αλλη "τι μοντέλο" ρωτάει "τι χρωμα"

Δημοσ.

Να πω οτι το suv δεν ειναι μονο για εκτος δρομου

Δυστυχως στην Ελλαδα ειναι οτι πρεπει για τους δρομους μας

Πριν λιγο καιρο ουτε καν ηθελα να ακουω για suv ακριβως οπως και ο Nicktg

Μετα απο 2 μηνες συμβιωση με το scirocco (το οποιο δεν το λες και τρομερα σκληρο) ανετα το αλλαζα με ενα yeti

(Μολις γυρισα απο ταξιδι σε επαρχιακο δρομο γεματο κρατηρες και τα εχω παρει αυτην την στιγμη :P)

Παντως αποφασισε αν θελεις suv η ''συμβατικο αυτοκινητο

Για μενα suv μονο yeti (εκτος και αν αλλαξουν τα τελη οποτε θα αξιζει να σκεφτεις rav4 η αλλο 2λιτρο)

Απο συμβατικο εφοσον και το insignia σου φαινεταιγι ''μαουνα'' ενω εχει αρκετα ''νεανικη'' εμφανιση σε βλεπω για κατι μικρομεσαιο

Τοτε βλεπεις απο κοντα leon και bravo golf και astra για αρχη(ολα ενοειται με turbo κινητηρες) και μας λες αρχικες εντυπωσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...