Προς το περιεχόμενο

4890 x 2

PraetorianGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται παίδες,έχω είδη μία 4890 και σκέφτομαι να βάλω άλλη μία.Αξίζει ή να να πάρω μια 5850.Από άποψη επιδόσεων?

Το directx11 δεν με ενδιαφέρει απλα οι επιδόσεις.

Thx in advance

Δημοσ.

Θεωρώ ότι πέραν την υψηλής κατανάλωσης που θα έχεις με τις δύο 4890 που συνεπάγεται και δυνατό τροφοδοτικό, οι επιδόσεις σου δεν θα είναι αρκετά καλύτερες απο μία 5870 (που έβαλες αρχικά).

Όσον αφορά την 5850, θα έχεις αρκετά καλύτερες επιδόσεις.

---------- Προσθήκη στις 12:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:55 ----------

Aπ την άλλη αν δεν κάνω λάθος η 5850 overclocked μπορεί να φτάσει τις επιδόσεις της 4890 CF ....

Δημοσ.

απο εμενα εχεις ενα μεγαλο ΟΧΙ. δεν αξιζει, για 2 βασικους λογους.

1ο καταναλωση

2ο θερμοκρασιες

αν βαλεις μια 5850 μπορει να εχεις λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις απο 2χ4890, αλλα θεωρω οτι εχεις πολυ μεγαλυτερο κερδος στους 2 λογους που προανεφερα.

και στο κατω κατω, και -10% να εισαι με την 5850, παλι πολυ ψηλα σε fps θα εισαι, τι κουβεντιαζουμε τωρα? μιλαμε αν θα εχεις 100 fps με τις 2χ4890 και 90fps με την 5850? ποιος θα το καταλαβει? μην τρελαθουμε εντελως!!!!

Δημοσ.
απο εμενα εχεις ενα μεγαλο ΟΧΙ. δεν αξιζει, για 2 βασικους λογους.

1ο καταναλωση

2ο θερμοκρασιες

αν βαλεις μια 5850 μπορει να εχεις λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις απο 2χ4890, αλλα θεωρω οτι εχεις πολυ μεγαλυτερο κερδος στους 2 λογους που προανεφερα.

και στο κατω κατω, και -10% να εισαι με την 5850, παλι πολυ ψηλα σε fps θα εισαι, τι κουβεντιαζουμε τωρα? μιλαμε αν θα εχεις 100 fps με τις 2χ4890 και 90fps με την 5850? ποιος θα το καταλαβει? μην τρελαθουμε εντελως!!!!

συμφωνω , + οτι αν κλοκαρεις την 5850 πας πολυ ψηλα .

Δημοσ.

πες μας αρχικά σε τι ανάλυση παίζεις και το σύστημα που έχεις...γιατί αν παίζεις σε 1980χ1020 για μένα δεν αξίζει να κάνεις τίποτα,αλλά να παραμείνεις όπως είσαι...

Δημοσ.
πες μας αρχικά σε τι ανάλυση παίζεις και το σύστημα που έχεις...γιατί αν παίζεις σε 1980χ1020 για μένα δεν αξίζει να κάνεις τίποτα,αλλά να παραμείνεις όπως είσαι...

οντως δεν εχει ακομα αναφερει με τι μονιτορ παιζει, αλλα...., εδω εγω εχω την 4850 σε 1920χ1080 και παιζω μια χαρα, οχι με 4890...!!!!!!

Δημοσ.

Παιδιά συμφωνώ μαζί σας αλλά σαν πρωην κάτοχος 4890 και νύν κάτοχος 5850 έχω να πώ τα εξής.

Η 4890 (ανάλογα την υλοποίηση) δεν έχει θέμα με temps.

Εγώ είχα αυτή:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Conenct3D-VGA-PCI-X-Conenct3D-4890-1GB-HDMI-DF-C3D-H4890-1GD5E-HDMI.htm

και δεν είχα κανένα θέμα θερμικρασιών (30-32 Ιdle και 60-65 max) σε ένα άθλιο απο airflow προηγούμενο htpc case.

O λόγος που πήγα σε 5850 είναι περισσότερο εξαιτίας του μικροβίου που έχουμε και το ανικανοποίητο παρά επειδή δεν μου έφτανε το horse power αυτής. Είχα παλιότερα μια 4850 και με την stock ψύκτρα τηγάνιζες αυγά, καμμία σχέση λοιπόν.

Το μόνο θέμα που βλέπω εδώ είναι μόνο η κατανάλωση και η παλιότερη τεχνολογία και τίποτα άλλο (διότι όπως ο ίδιος είπε δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το dx11).

Επίσης το 900-950mhz core για την 5850 δεν είναι κάτι ευκολα εφικτό μη τρελαθούμε κιόλας ή διαφορετικά μην το παρουσιάζουμε εύκολο στον μέσο χρήστη. Δεν στέκει πιστευω γιατι είναι ανάλογα και το κομμάτι οπότε μπαίνει ο παράγοντας τύχη και εδώ.

2χ4890 CF είναι καλύτερες σε επιδόσεις (γιατι αυτό είναι το ζητούμενο) απο 1χ5850. Πιθανόν να είναι καλύτερες και απο 1χ5870 σε επιδόσεις και για stock μιλάμε πάντα.

H 5850 όμως κλοκαρισμένη, όπως είπα και παραπάνω, μπορεί να πλησιάσει αν όχι φτάσει τις 4890 CF.

Αξίζει να πάρει μία ακόμα 4890?

Και για μένα όχι φυσικά. :-)

Δημοσ.
Επίσης το 900-950mhz core για την 5850 δεν είναι κάτι ευκολα εφικτό μη τρελαθούμε κιόλας ή διαφορετικά μην το παρουσιάζουμε εύκολο στον μέσο χρήστη. Δεν στέκει πιστευω.

πολυ ευκολο ειναι με to msi afterburner κλοκαρεις κ με το furmark τεσταρεις ,μιση ωρα δουλεια ειναι .

Δημοσ.

Φίλε 5850 έχω.....

Για να πιασεις 950 core πόσο θα πρέπει να έχεις τις μνημες που είναι και το ζητουμενο? ;)

p.s και όπως μετά συμπλήρωσα είναι ανάλογα και το κομμάτι (αλλά με πρόλαβες) :P

Δημοσ.

σωστα ολα αυτα που λες lionheart. απλα, οσον αφορα τις θερμοκρασιες, μιλαμε και για τις 2 μαζι και οχι για τη μια μονη της! αν βαλει και τη δευτερη 4890 σε midi κουτι, δε νομιζω να μεινουν στους 60 MAX...! ετσι δεν ειναι? σιγουρα θα ανεβει λιγο παραπανω. το ποσο εξαρταται καθαρα απο το airflow και τον χωρο του κουτιου.

δεν νομιζω να ειπε κανενας οτι η 4890 ειναι κακη καρτα, ειναι μια χαρα καρτουλα! αλλα η τεχνολογια πλεον μας δινει αλλες, πιο συγχρονες και πιο εξελιγμενες λυσεις. θεωρω λοιπον, οτι καλο ειναι να επωφελουμαστε απο αυτες. αφου μπορεις σημερα να εχεις μια νεα καρτα με διπλασιες περιπου επιδοσεις απο την προηγουμενη γενια, γιατι να επιβαρυνθεις με 2 παλιοτερες καρτες?

Δημοσ.

lionheart75 οπως καταλαβες με 5850 ειμαι , λοιπον οπως ειπα ασχοληθηκα μιση ωρα . πρωτα με afterburner κ μετα με furmark . λοιπον αν θυμαμαι καλα η καρτα δουλευει default 1,087 volt κ αντεχει μεχρι 1,3 για καθε μερα . εγω ειμαι στα 950 core k 1200 ddr ( πανε μεχρι 1270 αλλα δεν υπαρχει λογος) στα 1,21 volt .

---------- Προσθήκη στις 18:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:24 ----------

σωστα ολα αυτα που λες lionheart. απλα, οσον αφορα τις θερμοκρασιες, μιλαμε και για τις 2 μαζι και οχι για τη μια μονη της! αν βαλει και τη δευτερη 4890 σε midi κουτι, δε νομιζω να μεινουν στους 60 MAX...! ετσι δεν ειναι? σιγουρα θα ανεβει λιγο παραπανω. το ποσο εξαρταται καθαρα απο το airflow και τον χωρο του κουτιου.

δεν νομιζω να ειπε κανενας οτι η 4890 ειναι κακη καρτα, ειναι μια χαρα καρτουλα! αλλα η τεχνολογια πλεον μας δινει αλλες, πιο συγχρονες και πιο εξελιγμενες λυσεις. θεωρω λοιπον, οτι καλο ειναι να επωφελουμαστε απο αυτες. αφου μπορεις σημερα να εχεις μια νεα καρτα με διπλασιες περιπου επιδοσεις απο την προηγουμενη γενια, γιατι να επιβαρυνθεις με 2 παλιοτερες καρτες?

+ 1

Δημοσ.

Φίλε μου εκεί είναι το θέμα λοιπόν στην τάση.

Δεν μιλάμε για παραπάνω τάση (ξέρω πόσο αντέχει αλλά εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να το κάνω ), αλλά για stock τάση.

Εγώ έχω μια sapphire και με στόκ τάση πηγαίνει απροβλημάτιστα 850 core 1250 memory. Πιθανόν αν την ζορίσω ακόμα λίγο να πάει παραπάνω core αλλά 900-950 με την καμμία αν δεν θέλω να θυσιάσω memory clocks. ;)

Εννοείται ότι και με 1.2 πιάνει 1000 core, αν δεν είναι μπανάνα κομμάτι, αλλά όπως είπα και πρίν νομιζα οτι μιλούσαμε για stock volts πάντα. ;)

Eννοείται ότι συμφωνώ σε όσα παραθέσαμε όλοι μας, ότι δεν τον συμφέρει να χώσει 170 - 180 ευρά απο την στιγμή που με 60 παραπάνω ίσως και λιγότερα παίρνει 5850. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...