imported_Franky Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Polles fores mou exei tyxei na blepw diafora oneira kai na "prwtagwnistoun" filoi mou h kapoia alla proswpa pou den ta kserw.Ystera apo kapoio xroniko diasthma(aka8oristo),blepw tis idies skhnes na pernoun mprosta apo ta matia mou,zwntana.Ekeinh thn stigmh skeftomai pou exw ksanadei aytes tis skhnes kai mou erxontai sto myalo ta oneira.<BR>Mhpws kapoios 8a mporouse na mou pei ti symbainei?8a h8ela na diabasw kai alles empeiries twn insomniacs.Yparxei kapoio site pou mporw na apey8yn8w gia na psaksw kati sxetiko??
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Καταρχάς δεν είμαι ιδιαίτερα μορφωμένος με αυτά τα φαινόμενα. Σας λέω τι έχω διαβάσει σε διάφορα βιβλία και περιοδικά.<P>Το φαινόμενο του deja-vu είναι γεγονός, αλλά υπάρχουν δύο κατηγορίες αυτού: <P>α) Γίνετε μπροστά σου κάτι που σου τραβάει την προσοχή. Το λαμβάνουν και τα δύο μάτια σου. Το καθένα στέλνει τα δεδομένα του στον εγκέφαλο. Αν κάποια δεδομένα φτάσουν πιο γρήγορα, -και αντίστοιχα πιο αργά, λαμβάνει ο εγκέφαλος τα ίδια δεδομένα 2 φορές με μία μικρή διαφορά μεταξύ τους. Έτσι νομίζεις ότι αυτό που είδες σου έχει ξανασυμβεί.<P>β) Υπάρχει και η περίπτωση να γίνει κάτι μπροστά σου, αλλά να το έχεις δει ξανά σε κάποιο όνειρο σου, και μάλιστα πολλές μέρες πριν. Αυτό δεν είναι deja-vu. Τα όνειρα, λένε, είναι κάποιοι κρυμμένοι σκοποί-στόχοι που έχει ο καθένας μας, (πόσοι από εσάς δεν έχετε δει ότι είχατε στην κατοχή τους έναν 8πλό Athlon XP-2 με Geferce16 ). Ενώ άλλη μία εξήγηση είναι, ότι τα όνειρα μας τα στέλνει κάποιος από 'πάνω', ώστε να μας προετοιμάσει για κάτι που έρχετε, για κάτι που θα γίνει σύντομα σε μας και στους τριγύρω μας. <P>Και τα δύο παραπάνω μου συμβαίνουν συχνά, αλλά δυστηχώς δεν έχω καταφέρει να τα εκμεταλλευτώ, κυρίως το β). <P>Προσπαθώ να αποκωδικοποιώ κάποια όνειρα μου, αλλά πάντα καταλαβαίνω τι σήμαιναν, αφού έγιναν στην πραγματική μου ζωή.<P>Το άσχημο είναι ότι πολλοί από εμάς έχουν αυτά τα σημάδια, αλλά δεν θέλουν να το πουν σε κανέναν, γιατί νομίζουν ότι θα γίνουν περίγελος.<P>Εγώ, θεώρησα καλό να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις σκέψεις, γιατί έτσι και αλλιώς κάθε μέρα αυτό κάνουμε. Αυτό είναι το Forum της INSOMNIA!!!
Aylus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Sto proigoumeno post mou, den ironeftika!<P>Lene oti osoi exoun geni8ei Savvato, exoun idieteres ikanotites.<P>Kai 3anarotw to filo: exeis geni8ei Savvato?
Cristina Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Symvenei polles fores se olous mas ayto, nomizo. <BR>Se emena gia paradigma simvenei me tous seismous... dystyxos...<BR>Exo paratirisei (kai min gelate giati den einia katholou eyxaristo ayto) pos kathe fora pou exo entono sinesthima tu fovou gia seismo meta apo kapoies ores ginete se kapio simio tis Elladas.<BR>To epatha ayto prin apo 1 xrono kai kati otan eixe ginei enas mikros seismos, toso mikros pou eno imun me alo atomo sto domatio, mono ego ton antilifthika.<BR>H mhtera mu eixe pathei kati paromoio me ton seismo tou 78 stin Thessaloniki.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Λοιπόν, αυτό με τους σεισμούς το έχω και εγώ. Αυτό που αισθάνομαι, είναι κάτι που δεν μπορώ να το εκφράσω ακριβώς. Είναι σαν να μου καρφώνεται η ιδέα του σεισμού στο μυαλό μου, και μου τραβάει όλη την προσοχή. <BR>Πάντως σε αυτό που είπα ότι πολλοί που έχουν αυτή την 'ικανόνητα' και φοβούνται να το πουν σε άλλους, ισχύει. Ακόμα και η Cristina,<BR>θα δίστασε να γράψει αυτό το post. ''kai min gelate giati den einaι katholou eyxaristo ayto''<P>Δεν χρειάζετε να το κρύβουμε. Είναι κάτι που το έχουν πολλοί. Και αν σε πει κάποιος βλάκα ή και μέντιουμ, θα είναι κάποιος που δεν θα έχει ιδέα για το θέμα, και είμαι σίγουρος ότι και εκείνου θα του συμβαίνει το ίδιο, αλλά δεν θα έχει δώσει την κατάλληλη προσοχή.<P>Δυστηχώς η κοινωνία μας δεν δέχετε αυτά τα φαινόμενα σαν φυσιολογικά, και δεν τολμά καν να συζητά για αυτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 To φαινομενο του dejavu εχει ερμηνευτει σε διεθνη συνεδρια και περιοδικα ψυχιατρικης και ψυχολογιας και σχετιζεται με τη χημεια του εγκεφαλου.<BR>Ειδικος δεν ειμαι αλλα μια απλη ερμηνεια ειναι οτι ενα εντονο ερεθισμα δημιουργει μια χημικη θυελα στον εγκεφαλο κατα την οποια διδεται η ψευδαισθηση οτι η αισθηση αυτη εχει ηδη καταγραφει σαν εμπειρια απο γεγονος του παρελθοντος.<BR>Δηλαδη το εξηγουν σαν ψευδαισθηση. <BR>Μη βιαστουν καποιοι να μιλησουν για ESP (ενοραση κτλ) γιατι οι λιγοι προικισμενοι ανθρωποι στο κοσμο που διαθετουν τετοιες ικανοτητες δεν τα βλεπουν φυσικα στον υπνο τους αλλα εχουν αλλες ακραιες εκδηλωσεις.<BR>Προκειται για υπερευαισθητα ατομα (οχι απαραιτητα ψυχολογικα) που αντιλαμβανονται γεγονοτα πολυ εξω απο τον "οριζοντα" του υπολοιπου μεσου ορου.
Cristina Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Den exo kai poli megalo provlima na po gi ayta pou mu simvenoun kai niotho se aytous pou xero, akoma kai an katavathos xero pos tha tus fanei xeno...<BR>Aplos na... Den einai oloi oi anthropoi etoimoi na akousoun orismena pragmata.<BR>Xriazete na perasoun kapoies empiries prota kai meta apo mona tous ta aytia tus kai i antilipsi tous tha anixei kai tha ginoun pio dektikoi.<P>Legete pos xrisimopoioume to 1/10 tou egefalou mas kai pos me katalili exaskisi kai ipomoni katafernume ayto to pososto na ayxisoume. Mporei na einai sxetika ligoi aytoi oi prikismenoi anthropoi pou se vlepoun proti fora stin zoi tus kai su lene to melon sou, aytoi pou mporoun na diesthanonte kapio asximo gegonos.<BR>Omos, ontos, oloi mas ligo poli se kapoious tomeis tis zois mas exoume mia efesi na mporoume na "vlepoume" kati pou pote dne mporesame na to exigisoume.<BR>Den mou aresei pou i epistimi prospathei na exigisei ta panta. As prospathisei na exigisei kai tin iparxi tou Theou...<BR>Yparxoun pragmata pou aplos ta niothume kai aplos ta dexomaste giati poli apla yparxoun kai tha yparxoun. To Deja Vu Feeling, einai ena gegonos pou isos kai na einai opos leei i epistimi, alla den mporoume na agnoisoume kai periptoseis pou telika ontos den einai aplos ena xegelasma tu egefalou alla mia eikona apo to pouthena pou lamvanei xora sto paron mas, etsi apla...<BR>Isos orismenes fores tetoiou eidous feelings na einai simadia gia kati (pistevo sta simadia pou mas dinonte apo to perivalon kai oxi mono) pou tha akolouthisei i akoma kai gia kapoioa apofasi pou isos na theloume na paroume. Kamia fora tetoio rolo pezoun kai ta oneira mas.<BR>nomizo episis pos den tha eprepe na pesoume stin pagida na exigume ta oneira mas me tin logiki kai to sinidito mas meros.<P>Sygnomi pedia an me epiase i fliaria mou...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2001 Cristina, μην το παίρνεις προσωπικά. Εγώ μίλησα γενικά για το σύνολο της κοινωνίας. Και ότι χρησιμοποίησα τα λόγια σου, το έκανα για παράδειγμα και όχι για τίποτε άλλο.<P>Όσο αφορά την επιστημονική έννοια που έγραψα για το deja-vu, το ανάφερα επειδή η επιστήμα έδωσε αυτή την δικαιολογία που είναι 'εύκολη' στα αυτιά της κοινωνίας.<P>Για το ποσοστό χρήσεως του εγκεφάλου με βρίσκεις σύμφωνο, γιατί όπως έχουν βρει, ο Αϊνστάιν χρησιμοποιούσε το 15-20% του μυαλού του!! Πιστεύω ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα τρομερό-δυνατό 'εργαλείο', που αν καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό του, θα έχουμε κοσμογονικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Και για καλό, όμως και για κακό.<P>Μήπως αυτός είναι ένας λόγος που ο Θεός μας άφησε μόνο το 10% για να τα βγάλουμε πέρα;
bandito Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Cristina:<BR>Den mou aresei pou i epistimi prospathei na exigisei ta panta. As prospathisei na exigisei kai tin iparxi tou Theou...<BR>[/qb]<HR></BLOCKQUOTE><P>Καλώς ή κακώς, η επιστήμη έχει σαν σκοπό της να προσπαθεί να εξηγήσει τα πάντα. Αν δεν το έκανε αυτό, ακόμα θα παρακαλάγαμε τον Δια για να βρέξει, θα πεθαίναμε στα 20 μας, και το post αυτό θα το χάραζα σε κάποια σπηλιά. Κατα το "The truth is out there", πιστεύω οτι για όλα υπάρχει μια εξήγηση, απλώς δεν την έχουμε βρεί ακόμα. Για τον θεό ας το αφήσουμε καλύτερα. Ο θεός είναι δημιούργημα των ανθρώπων, γι'αυτο άλλωστε δεν χρειάζεται απόδειξη οτι υπάρχει (και όπως είχε πεί και epote σε άλλο post, μόνο και μόνο η εισαγωγή της έννοιας του παντοδύναμου θεού, είναι ικανή να τινάξει όλη την θετική επιστημονική θεωρία στον αέρα). Στο κάθε φαινόμενο (είτε είναι το deja vu, είτε το φαινόμενο σήραγγας) ο άνθρωπος μπορεί να κρατήσει δύο στάσεις :1) την ορθολογική 2) την μοιρολατρική. Η πρώτη, είναι συνήθως η πιο αποκρουστική γιατί της λείπει το συναίσθημα, τουλάχιστον όμως έχει αποτέλεσμα. Η δεύτερη, είναι η κοινώς αποδεκτή, αλλά σχεδόν πάντα προκαλεί την αποβλάκωση. <P>Τώρα ως το προς κυρίως ζήτημα. Εκτός απο την παθολογική ερμηνεία (εγκεφαλική δυσλειτουργία κτλ-τελικά, lag δεν έχουν μόνο τα tcp packages ), υπάρχει και η ψυχολογική. Αν πιστεύεις, σε τέτοιου ειδους φαινόμενα, τότε μπορεί ασυνείδητα να τα προκαλείς. Ας πούμε κάντε το πιο απλό πείραμα ( το έχω κάνει άπειρες φόρες). Αρχίστε να χασμουριέστε, κάνετε οτι πονάει το κεφάλι σας (να γίνεται όμως πιστευτοί), και ζητήστε να σας ξεματιάσουν. Ε πιστέψε με θα σας πούν "Πώ πω μάτι", και θα αρχίσουν να χασμουριούνται. Το κακό, είναι οτι δεν σε πιστεύουν οταν λές οτι ήταν παραμύθι. <P>P.S Μπορεί κάποιος να μου πεί πώς διάολο, μετρήσαν το ποσοστό του εγκεφάλου που χρησιμοποιούσε ο Einstein. Αυτή η ραδιοαρβύλα, θα γίνει μύθος στο τέλος. Και όπως εχει αναφερθεί σε άλλο post, ο Einstein, δεν ήταν δα και το μεγαλύτερο μυαλό που έχει περάσει.<p>[ 16-10-2001: Message edited by: bandito ]
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2001 Για δείτε αυτή τη σελίδα. Αρκετά ενδιαφέρουσα<P><A HREF="http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html" TARGET=_blank>http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html</A>
sh4dow Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2001 paidia tha sas apogoiteuso alla i fysiki apodiksi oti merikoi anthropoi xreisimopoioun mono to 10% (i ligotero) apo to myalo tous einai oi xan8ies...
imported_Franky Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Aylus:<BR><STRONG>Sto proigoumeno post mou, den ironeftika!<P>Lene oti osoi exoun geni8ei Savvato, exoun idieteres ikanotites.<P>Kai 3anarotw to filo: exeis geni8ei Savvato?</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>file insomniac,oxi.den exw gennh8ei sabbato.h hmera htan trith.
imported_Franky Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2001 shmera akousa kai mia deyterh gnwmh alla den kserw an paei polu makria h balitsa.to eipa se mia filh mou kai mou leei oti mporei na einai kai thlepa8eia kai isws me ena atomo pou den exei shmasia an to gnwrizw.na sas pw ena peristatiko.to kalokairi pou mas perase phga krhth kai otan gyrizame (me kati filous),eida mia skhnh sto dwmatio tou karabiou kai sto myalo mou hr8e h eikona tou dwmatiou.tessera krebbatia,apenanti ka8refths me skouro xrwma sta plagia,xamhlos(kitrinos)fwtismos...h plaka einai oti oso hmoun sto dwmatio,den mporesa na to syndyasw me to oneiro.molis omws gyrisa to kefali mou se kapoia sygkekrimenh stigmh tote to epanefera sthn mnhmh mou.ok.ayto mporei na ekshgh8ei me thlepa8eia.alla einai tosa alla gegonota pou oramatizomai kai meta ta zw.<BR>kai kati allo 8a h8ela na rwthsw.h thlepa8eia prepei na ginetai otaneinaikai ta 2 atoma se ly8argo?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.