Προς το περιεχόμενο

Πως συνδέονται εσωτερικά τα WD passport της τελευταιας σειράς?-Πρόβλημα

narbi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα εξωτερικό WD passport και δυστυχώς ξαφνικά ένα πρωί δεν μου τον αναγνώριζε ο υπολογιστής. Ούτε από το disk management τον βρίσκω. Τον άνοιξα για να τον συνδέσω εσωτερικά μήπως φταίει ο usb connector αλλά δεν έχει τις υποδοχές για καλώδιο sata όπως περίμενα, ενώ είναι sata ο δίσκος. Εχει μονάχα 12 pins όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Ξέρει κανείς πως συνδέεται εσωτερικά και τι καλώδιο μπορεί να είναι αυτό ? Οποιαδήποτε άλλη θεωρία/λύση επί του προλήματος είναι ευπρόσδεκτη.

P0811%5B01%5D_19-02-10.JPG

Δημοσ.
Βλέπω ένα βύσμα δεξιά από τα pins τι βύσμα είναι usb ? e-saτa ?

Είναι Usb. Αλλά με το Usb δεν συνδέεται επιτυχώς, οπότε ψάχνω εναλλακτική..

Δημοσ.

αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση μεταξύ είναι κάπου πιο μέσα (μπορεί και να είναι κολλημένο το usb interface και να μην μπορείς να βρεις το sata interface καθόλου...)

Δημοσ.

οπως λεει και ο drm ενδεχεται να μην μπορεις να βρεις το sata...

περιεργο παντως γιατι απ οσο εχω δει youtube εχουν μεσα ανταπτορακι που κανει το sata->usb και ειναι αφαιρουμενο..

κατι αλλο στο bios εμφανιζεται ο σκληρος;

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δε μπορώ να διαβάσω το δίσκο με άλλο τρόπο εκτός του usb, ε? Αυτά τα 12 Pin τι μπορεί να είναι?

Καμιά άλλη ιδέα για το πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα που δε φαίνεται πουθενά ο δίσκος? Ούτε απο τα bios δε μπορώ να τον δω, ούτε από το disk management, ούτε απο το My Computer.

---------- Προσθήκη στις 15:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:48 ----------

οπως λεει και ο drm ενδεχεται να μην μπορεις να βρεις το sata...

περιεργο παντως γιατι απ οσο εχω δει youtube εχουν μεσα ανταπτορακι που κανει το sata->usb και ειναι αφαιρουμενο..

κατι αλλο στο bios εμφανιζεται ο σκληρος;

Αυτό που λες ισχύει αλλά για την προηγουμενη σειρά των passport..Αυτό το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα έχει μια ενιαία πλακέτα απο κάτω και δεν έχει αποσπώμενο μέρος.. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...