poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Το SNR αλλάζει κάθε ένα δευτερόλεπτο... Πάει από 5 έως και 25. γαμησε τα η γραμμη σου.α. επειδη αλλαζει τοσο πολυ το margin ενω θα πρεπε να ηταν σταθερο. β.επειδη εχεις τοσο πολυ attenuation Τι να κάνω δηλαδή εδώ...? ξετσεκαρε ολα τα πανω εκτος απο το g.dmt
nnik_1969 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Αν λειτουργεί το μενού όπως το siemens που έχω ,άσε τικαρισμένο μόνο το ADSL2 για να κλειδώσεις σε ADSL2 ,ή μόνο to GDMT για να κλειδώσεις σε GDMT και βέβαια apply settings.
Heatspreader Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δηλαδή να τα ξετικάρω όλα εκτός από το ADSL2 ή το GDMT? Με λίγα λόγια να δοκιμάσω πρώτα με το ADSL2 μόνο του και αν δεν γίνει δουλειά, μόνο πάλι με το GDMT? Όλα μα όλα τα άλλα Disable? ---------- Προσθήκη στις 23:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:49 ---------- Λοιπόν. Με τα παρακάτω Settings, έπεσε σημαντικά το Attenuation.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 5mbit για 43 attenuation νορμαλ ειναι.ουτε max oute min>επισης απο κατω το bit swap δεν χρειαζοταν να το πειραξεις.στα πανω μας ενοιαζε που ειναι τα πρωτοκολλα οχι στα κατω.
nnik_1969 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 5mbit για 43 attenuation νορμαλ ειναι.ουτε max oute min>επισης απο κατω το bit swap δεν χρειαζοταν να το πειραξεις.στα πανω μας ενοιαζε που ειναι τα πρωτοκολλα οχι στα κατω. Πάντως αν δεν τον ενδιαφέρουν τα on line games μπορεί να ζητήσει και interleaved από την ΤΥ ant;i για fastpath και ίσως κερδίσει κάτι ακόμη.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 θα ειναι και πιο σταθερο.απο την αλλη ειναι παραξενο να παιζει το margin τοσο.
Heatspreader Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 επισης απο κατω το bit swap δεν χρειαζοταν να το πειραξεις. Οπότε να τα ενεργοποιήσω πάλι ε? Τι κάνουν αυτά ακριβώς? Πάντως αν δεν τον ενδιαφέρουν τα on line games μπορεί να ζητήσει και interleaved από την ΤΥ ant;i για fastpath και ίσως κερδίσει κάτι ακόμη. Με ενδιαφέρουν!!! απο την αλλη ειναι παραξενο να παιζει το margin τοσο. Μήπως επειδή είχα δηλώσει βλάβη την προηγούμενη μέρα έπαιζε ο τεχνικός? Σήμερα είναι μια χαρά, γι' αυτό. Downstream UpstreamSNR margin (dB): 7.8 8.4 Attenuation (dB): 43.0 22.7 Output power (dBm): 12.6 0.0 Attainable rate (Kbps): 5420 1120 Rate (Kbps): 5189 1020 Attainable rate τι είναι? Το μέγιστο που μπορεί να δώσει η γραμμή? ---------- Προσθήκη στις 13:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:46 ---------- Με G.DMT... Mode: G.DMT Type: Interleave Line coding: Trellis On Status: No Defect Link power state: L0 Downstream Upstream SNR margin (dB): 6.6 9.0 Attenuation (dB): 44.0 23.5 Output power (dBm): 12.5 19.8 Attainable rate (Kbps): 6112 1224 Rate (Kbps): 5728 1024
iced Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Εμενα το fritz 7140 γιατι δεν εχει οπως τις ρυθμισεις του heatspreader?? Εχω το τελευταιο firmware και ειμαι σε expert mode
nnik_1969 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Οπότε να τα ενεργοποιήσω πάλι ε?Τι κάνουν αυτά ακριβώς? Με ενδιαφέρουν!!! Μήπως επειδή είχα δηλώσει βλάβη την προηγούμενη μέρα έπαιζε ο τεχνικός? Σήμερα είναι μια χαρά, γι' αυτό. Attainable rate τι είναι? Το μέγιστο που μπορεί να δώσει η γραμμή? ---------- Προσθήκη στις 13:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:46 ---------- Με G.DMT... Mode: G.DMT Type: Interleave Line coding: Trellis On Status: No Defect Link power state: L0 Downstream Upstream SNR margin (dB): 6.6 9.0 Attenuation (dB): 44.0 23.5 Output power (dBm): 12.5 19.8 Attainable rate (Kbps): 6112 1224 Rate (Kbps): 5728 1024 Άρα σε GDMT κλειδώνεις ψηλότερα.Μείνε εκεί θα είσαι και πιο σταθερός.
Heatspreader Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Ελπίζω... Από βδομάδα περιμένω ηλεκτρολόγο να μου τραβήξει καινούριο καλώδιο από το κουτί του σπιτιού στο δωμάτιο μου απευθείας. Από ότι μου είπε UTP βάζουν πλέον. Ελπίζω να πέσει λίγο το attenuation... Είναι και αρκετά παλιό το σπίτι! Το σπίτι μου είναι στο ισόγειο και το καλώδιο θα το περάσει εξωτερικά. 100Ευρώ είναι πολλά γι' αυτή τη δουλειά?
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Εμενα το fritz 7140 γιατι δεν εχει οπως τις ρυθμισεις του heatspreader?? Εχω το τελευταιο firmware και ειμαι σε expert mode υπο νορμαλ συνθηκες δεν χρειαζετια να τα πειραξεις αυτα.σε πολλα ρουτερ ειναι απο cli ολα αυτα Ελπίζω... Από βδομάδα περιμένω ηλεκτρολόγο να μου τραβήξει καινούριο καλώδιο από το κουτί του σπιτιού στο δωμάτιο μου απευθείας. Από ότι μου είπε UTP βάζουν πλέον. Ελπίζω να πέσει λίγο το attenuation... Είναι και αρκετά παλιό το σπίτι! Το σπίτι μου είναι στο ισόγειο και το καλώδιο θα το περάσει εξωτερικά. 100Ευρώ είναι πολλά γι' αυτή τη δουλειά? ναι Utp πλεον.100 ευρω ειναι λιγο αρκετα αναλογως ποσα μετρα καλωδιο θα περασει.για μενα καλυτερα να παρεις να το περασεις εσυ.δεν σημαινει οτι φταιει το σπιτι υποχρεωτικα.μπορει να μην αλλαξει και τιποτα.οτι ειναι παλιο το σπιτι δεν σημαινει οτι εχει παθει υποχρεωτικα κατι το καλωδιο. για ισογειο παντως πολλα τα 100 ευρω ενω με 20 εχεις κανει την δουλεια μονο σου.αν σου τραβηξει utp και βγαλει το αλλο τοτε οκ αλλα θα πρεπει μετα τα τηλεφωνα να φυγουν απο το δωματιο σου.αν αφησει και το αλλο συνδεδεμενο πανω απλα θα κανεις μια τρυπα στο νερο διοτι οτι θα εχεις καινουριο καλωδιο προς το adsl και παλιο στο αλλο δεν κερδιζεις τιποτα.ακομα και αν υπαρχει προβλημα στο παλιο καλωδιο και ΕΣΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙς ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ δεν το γλιτωνεις το θεμα. για τα πιο πριν High-level on-line adaptation -- bit swapping Bit swapping enables an ADSL system to change the number of bits assigned to a subcarrier, or change the transmit energy of a subcarrier without interrupting data flow. The bit swap process uses the aoc channel. Bitswap: It is a mandatory receiver initiated feature to maintain the operating conditions of the modem during changing environment conditions. It reallocates the data bits and power among the allowed carriers without modification of the higher layer control parameters in the ATU. After a bit swapping reconfiguration, the total data rate and the data rate on each latency path is unchanged. Check this box to enable the function. If not, uncheck this box to close the function. αφου σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια μεινε σε fast. για το margin ο τεχνικος να επαιζε τοση ωρα δυσκολο εκτος αν απλα ετυχε Attainable rate τι είναι? Το μέγιστο που μπορεί να δώσει η γραμμή? ναι το max της γραμμης.οσο αλλαζει το margin σου θα αλλαζει και αυτο .αν τωρα σου κανει τρελα πραγματα η γραμμη και βρεθεις με κανα Margin 15 εκει θα δεις μεγαλη διαφορα μεταξυ toy rate και του attainable.οσο πιο κοντα αυτα τα 2 τοσο πιο καλο(σχετικο βεβεα αυτο γιατι εξαρτατε και απο αλλα πραγματα) με g.dmt κερδιζεις κατι παραπανω και λιγο μικροτερο Ping και δεν εχεις θεμα εσυ αφου ετσι και αλλιως δεν παιζεις παραπανω απο 8128.to margin παιζει λιγο 6 με 8 οποτε ενταξει δεν ειναι τιποτα το παραξενο το παραξενο θα ειναι να παει κανα 15.
Heatspreader Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 ναι Utp πλεον.100 ευρω ειναι λιγο αρκετα αναλογως ποσα μετρα καλωδιο θα περασει.για μενα καλυτερα να παρεις να το περασεις εσυ.δεν σημαινει οτι φταιει το σπιτι υποχρεωτικα.μπορει να μην αλλαξει και τιποτα.οτι ειναι παλιο το σπιτι δεν σημαινει οτι εχει παθει υποχρεωτικα κατι το καλωδιο. Τελικά 100Ευρώ δεν είναι και θα του πω ότι δεν παίζει. Το έψαξα λίγο και το κουτί του ΟΤΕ είναι ακριβώς έξω από το δωμάτιο μου. Θα χρειαστούν το πολύ 8 μέτρα καλώδιο! Το σπίτι από εκεί και πέρα δεν έχει πρίζες. Έχει μία στην πόρτα της εισόδου σε κακή κατάσταση κατά τη γνώμη μου. Δείτε και μόνοι σας. Από αυτή φεύγει ένα καλώδιο τηλεφώνου εξωτερικό (αυτό το σκονισμένο που φαίνεται δεξιά), το οποίο είναι τοίχο-τοίχο μέχρι το δωμάτιο δίπλα στο δικό μου. Από εκεί λοιπόν έχω κάνει και εγώ το ίδιο και από το καλώδιο (καταλήγει σε ένα κουτάκι για να μπορεί κάποιος να βάλει τηλέφωνο) που είναι στο δωμάτιο, έχω τραβήξει τοίχο-τοίχο καλώδιο μέχρι το δωμάτιο μου. Αυτό που θέλω να γίνει είναι, να έρθει στο δωμάτιο μου καλώδιο και μία πρίζα μόνο. Από εκεί και πέρα η πρίζα που δείχνω παραπάνω θα καταργηθεί. Από τη στιγμή λοιπόν που θα έχω καινούρια πρίζα στο δωμάτιο μου, δεν μπορώ να στείλω με το ήδη απλό καλώδιο που έχω βάλει τοίχο-τοίχο σήμα στο κουτάκι που έχει στο διπλανό δωμάτιο ας πούμε για να υπάρχει και εκεί τηλέφωνο? Δεν νομίζω ότι επηρεάζει... Σωστά?
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Τελικά 100Ευρώ δεν είναι και θα του πω ότι δεν παίζει. Το έψαξα λίγο και το κουτί του ΟΤΕ είναι ακριβώς έξω από το δωμάτιο μου. Θα χρειαστούν το πολύ 8 μέτρα καλώδιο! Το σπίτι από εκεί και πέρα δεν έχει πρίζες. Έχει μία στην πόρτα της εισόδου σε κακή κατάσταση κατά τη γνώμη μου. Δείτε και μόνοι σας. Από αυτή φεύγει ένα καλώδιο τηλεφώνου εξωτερικό (αυτό το σκονισμένο που φαίνεται δεξιά), το οποίο είναι τοίχο-τοίχο μέχρι το δωμάτιο δίπλα στο δικό μου. Από εκεί λοιπόν έχω κάνει και εγώ το ίδιο και από το καλώδιο (καταλήγει σε ένα κουτάκι για να μπορεί κάποιος να βάλει τηλέφωνο) που είναι στο δωμάτιο, έχω τραβήξει τοίχο-τοίχο καλώδιο μέχρι το δωμάτιο μου. Αυτό που θέλω να γίνει είναι, να έρθει στο δωμάτιο μου καλώδιο και μία πρίζα μόνο. Από εκεί και πέρα η πρίζα που δείχνω παραπάνω θα καταργηθεί. Από τη στιγμή λοιπόν που θα έχω καινούρια πρίζα στο δωμάτιο μου, δεν μπορώ να στείλω με το ήδη απλό καλώδιο που έχω βάλει τοίχο-τοίχο σήμα στο κουτάκι που έχει στο διπλανό δωμάτιο ας πούμε για να υπάρχει και εκεί τηλέφωνο? Δεν νομίζω ότι επηρεάζει... Σωστά? gia μενα κανε κατι αλλο.α.πες αυτουνου να παει να μαμηθει που θελει 100 ευρω.και παμε στο ιδανικο σεναριο.αποσυνδεεις τα καλωδια εξω απο το κουτι και περνας 8 μετρα δικτυου μεχρι το δωματιο σου και μετα παλι ΜΕ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΙΖΑ.οχι το παλιο δευτερη λυση .κρατας την κεντρικη πριζα οπως ειναι διοτι το μπλε και κοκκινο που βγαινουν απο τον τοιχο δυσκολο να εχουν παθει κατι και μετα βαζεις εκει ενα κανονικο εξωτερικο πριζακι και οχι την κυκλικη ροζετα που εχεις τωρα και απο εκει τραβας δικτυου για το δωματιο σου.το κοκκινο και μπλε απλα τσεκαρε το εξω στο κουτι να δεις να μην εχει οξειδωθει.το πως θα βρεις το δικο σου ειναι λιγο σχετικο.οποτε η πρωτη λυση ειναι πιο χρονοβορα η δευτερη πιο απλη.αν και πιστευω οτι και η δευτερη θα παιξει μια χαρα.ποτε μα ποτε δεν βαζουμε μεγαλα τηλεφωνικα .ειναι πολυκλωνα ειναι πολυ λεπτα δεν ειναι twisted κτλ κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.