contest Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ξερει κανεις πως γινεται ο κώδικας που υλοποιεί τον υπολογισμό διαδρομής (απο το σημειο που βρισκομαστε σε ενα αλλο) απο το Destinator, G.I.S ή εστω καποιου software-navigator το οποίο κανει υπολογισμό της διαδρομής??? ή εστω να παίρνουμε σε ενα αρχειο .txt τις νεες συντεταγμενες που θα πρεπει να κινηθει καθε φορα?
tespa_2002 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ξερει κανεις πως γινεται ο κώδικας που υλοποιεί τον υπολογισμό διαδρομής (απο το σημειο που βρισκομαστε σε ενα αλλο) απο το Destinator, G.I.S ή εστω καποιου software-navigator το οποίο κανει υπολογισμό της διαδρομής??? ή εστω να παίρνουμε σε ενα αρχειο .txt τις νεες συντεταγμενες που θα πρεπει να κινηθει καθε φορα? Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά θα κάνω μια υπόθεση: Ο οδικός χάρτης μπορεί να μοντελοποιηθεί σαν ένας γράφος, όπου οι διασταυρώσεις είναι κόμβοι και οι δρόμοι ακμές. Τα βάρη των ακμών στο γράφο έχουν να κάνουν με το τι θέλεις να βελτιστοποιήσεις στη διαδρομή σου. Π.χ. αν θέλεις να βελτιστοποιήσεις απόσταση, τα βάρη είναι οι αποστάσεις μεταξύ των δύο κόμβων στην άκρη της ακμής (δλδ η απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών διασταυρώσεων). Αν θέλεις να βελτιστοποιήσεις χρόνο, τα βάρη είναι ο χρόνος για να διατρέξεις την ακμή (δλδ το δρόμο μεταξύ δύο διασταυρώσεων). Οπότε, το πρόβλημα του να υπολογίσεις μια διαδρομή είναι ισοδύναμο του να βρεις ένα μονοπάτι ανάμεσα σε 2 σημεία του γράφου, και μάλιστα το μονοπάτι που ελαχιστοποιεί το εκάστοτε κόστος (π.χ. απόσταση ή χρόνο). Αυτό το τελευταίο πρόβλημα υπάρχουν διάφοροι αλγόριθμοι που το λύνουν. Δες π.χ. το: http://en.wikipedia.org/wiki/Dijkstra%27s_algorithm
contest Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 υπαρχει τροπος να παιρνω τις συντεταγμενες που υπολογιζει το navigator απο το σημειο που ειμαι μεχρι τον τελικο προορισμό σε κεθε διαδρομη ? π.χ το destinator να δινει τις συντεταγμενες αυτης της κοκκινης γραμης της διαδρομης που εχει επιλεξει σε κεθε διαδρομη.
tespa_2002 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 υπαρχει τροπος να παιρνω τις συντεταγμενες που υπολογιζει το navigator απο το σημειο που ειμαι μεχρι τον τελικο προορισμό σε κεθε διαδρομη ?π.χ το destinator να δινει τις συντεταγμενες αυτης της κοκκινης γραμης της διαδρομης που εχει επιλεξει σε κεθε διαδρομη. Δε νομίζω ότι μπορεί να σου δώσει αυτή την πληροφορία το destinator. Δε νομίζω καν ότι υπολογίζει όλες τις συντεταγμένες. ---------- Προσθήκη στις 08:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:53 ---------- Τώρα που το σκέφτομαι, για δες navigators στους οποίους μπορείς να καταγράψεις διαδρομές εκτός δρόμου. Ίσως αυτή να είναι η λύση σε αυτό που θέλεις.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Γίνεται, τουλάχιστον με ένα Garmin GPS που είχα χρησιμοποιήσει για ένα πείραμα με ρομπότ. Η Garmin έδινε ένα SDK και έπαιρνες τα data.
contest Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 και εγω εχω garmin.... τι ειναι το SDK? μπορεις να πεις τι εκανε? υπαρχει καμια σελιδα στο ιντερνετ?
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 και εγω εχω garmin.... τι ειναι το SDK? μπορεις να πεις τι εκανε? υπαρχει καμια σελιδα στο ιντερνετ? Software Development Kit. Ψάξε στο site της Garmin.
contest Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 δεν εχει SDK για PC ---------- Προσθήκη στις 14:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:27 ---------- τι ακριβως ειχες κανει εσυ? ---------- Προσθήκη στις 15:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:35 ---------- δεν μπορεσα να βγαλω ακρη... 1)για να καταλαβω, το SDK ειναι μια βιβλιοθήκη dll σωσά? και 2) επιλεγεις διαδρομη στο destinator πως χειριζομαστε τα δεδομένα ? ερχονται σε txt αρχειο? ισως ενας κωδικας που μεσω μιας συναρτησης που διαβαζει ολες τις συντεταγμενες .... λογικα θα υπαρχει καποιο προσορινο αρχειο στο οποιο θα αποθηκευονται
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δες εδώ, http://www8.garmin.com/support/faqs/faq.jsp?faq=68 εγώ συγκεκριμένα λάμβανα τα data από την σειριακή στο MATLAB.
contest Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Λεω να παρω αντιπροσωπο της garmin να ρωτησω για το SDK....
contest Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 τιποτα παιδια αυτη δεν ξερουν...(μια κοπελα αντιπροσωπο που ρωτησα δηλαδη) πως θα γινει να μου εξηγησει καποιος εναν ,απο ολους, απλο αλγοριθμο που εχουν για την εβρεση της διαδρομης??? δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εχω δει κανενα ολοκληρομενο κωδικα , δεν εχω δει την main() που ειναι η καρδια καθε προγραμματος 1) πως επικοινωνει ο κωδικας με τον χαρτη, πως διαβαζει τα στοιχεια- συντεταγμενες????
contest Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 μπορει κανεις να τρεξει το προγραμμα στι .zip αρχειο που ανεβασα? απο εδω?http://www.cs.cmu.edu/~crpalmer/sp/ sp_demo.zip
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Όπως είδη σου εξήγησα, τα data που θες το garmin τα βγάζει στην σειριακή ή usb ανάλογα το μοντέλο που έχεις (δες και το link με τα διαγράμματα που σου έδωσα). Απλά πρέπει να φτιάξεις ένα function (σε ότι γλώσσα θες) που να τα λαμβάνει από την σειριακή ή usb! Εγώ για παράδειγμα το είχα κάνει με το MATLAB.
contest Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 η διαδρομη υπολογιζεται απο το destinator απο garmin δεν γινεται...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Τι εννοείς την διαδρομή; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω! Αυτό που σου επιστρέφει το GPS είναι οι συντεταγμένες της θέσης που βρίσκεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.