zoranb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος (πέραν των θυρών Ethernet) ώστε να επικοινωνεί με το adsl modem ένας υπολογιστής ο οποίος δεν έχει κάρτα δικτύου;
Antretng Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Αφού δεν έχεις κάρτα δικτύου, τσέκαρε μήπως το modem έχει usb θύρα. Βέβαια να ξέρεις ότι θα χεις κάποιο φράγμα στη μέγιστη ταχύτητα.
antonl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 usb εφόσον έχει κάτι τέτοιο το router και wifi. Πάντως αν υπάρχει δυνατότητα, μια κάρτα δικτύου κάνει ~10€.
zoranb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ...και εάν βάλω κάρτα δικτύου πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση αφού την κουμπώσω στο mborard?
Antretng Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Στα BIOS δεν νομίζω να θέλεις κάποια ρύθμιση. Μετά είναι απλά θέμα του λειτουργικού (υποθέτω πως έχεις windows) να κάνει autodetect . Βέβαια ακόμη και linux να χες, η κάρτα δικύου είναι σχετικά απλό πράγμα. Και όντως η κάρτα δικτύου είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Το usb έχει ένα ανω όριο (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο) στη ταχύτητα... οπότε αν συγχρονίζεις σχετικά ψηλά δεν θα τα απολαμβάνεις
DDoS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Αφού δεν έχεις κάρτα δικτύου, τσέκαρε μήπως το modem έχει usb θύρα. Βέβαια να ξέρεις ότι θα χεις κάποιο φράγμα στη μέγιστη ταχύτητα. Κανενα φραγμα στη ταχυτητα δε θα εχει και μια καρτα φτηνη τωρα πια, δεν εχει 10 αλλα 3 ευρω
BIGSTELIOS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Κανενα φραγμα στη ταχυτητα δε θα εχει και μια καρτα φτηνη τωρα πια, δεν εχει 10 αλλα 3 ευρω Μηπως ενωει ο φιλος οτι θα εχει προβλημα με την USB ? μιας και ειναι γνωστο οτι η USB syndesh δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη για σταθερο internet!
Antretng Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μηπως ενωει ο φιλος οτι θα εχει προβλημα με την USB ? μιας και ειναι γνωστο οτι η USB syndesh δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη για σταθερο internet! Δεν με διαβάζεται πριν απαντήσετε και με στενοχωρείτε. Είπα: Αφού δεν έχεις κάρτα δικτύου, τσέκαρε μήπως το modem έχει usb θύρα. Βέβαια να ξέρεις ότι θα χεις κάποιο φράγμα στη μέγιστη ταχύτητα. Το παλικάρι ρώτησε για εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης από αυτή με κάρτα δικτύου (ethernet) και πρότεινα την usb συνδεσιμότητα. Και είναι γνωστό ότι η μέγιστη ταχύτητα που θα έχεις θα είναι αυτή της επιτρεπόμενης απο την usb σύνδεση. Εννοείτε πως η ιδανική απροβλημάτιστη και full ταχύτητα είναι μέσω κάρτας δικτύου... αλλά το παλικάρι ρώτησε πως εναλλακτικά μπορεί να το συνδέσει εκτός απο ethernet... "internet χωρίς ethernet" είναι ο τίτλος. Όχι να του πεις να παρει κάρτα δικτύου Φυσικά εφόσον έχει την δυνατότητα να βάλει κάρτα δικτύου (πχ θα μπορούσε να ήταν ένα παλιό laptop που δεν έχει ethernet συνδεσιμότητα ή να μην ήταν δικό του το pc) όπως φαίνεται και απο αυτά που γράφω, καλύτερα σύνδεση μέσω ενός καλωδίου cat5e (ήτοι ethernet) παρά usb
DDoS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 usb2=480mbit/s ethernet=100mbit/s εσενα ποιο σου φαινεται πιο γρηγορο και ποιο εχει πιο χαμηλο φραγμα? Μη τρελαθουμε κιολας......... διαβασε λιγο για να εισαι πιο ενημερωμενος φιλε μου PS: Σαφως και δε διαφωνω με τη συνδεση ethernet μιας και ειναι καλυτερη απο τη usb, αλλα σε αλλα πραγματα.......... οχι ομως στη ταχυτητα........... εκει υστερει
ravend Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Στα BIOS δεν νομίζω να θέλεις κάποια ρύθμιση. Μετά είναι απλά θέμα του λειτουργικού (υποθέτω πως έχεις windows) να κάνει autodetect . Βέβαια ακόμη και linux να χες, η κάρτα δικύου είναι σχετικά απλό πράγμα. Mη σου πω πως πιο εύκολα θα διαβάσει το linux την κάρτα παρά τα windows..
Antretng Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 usb2=480mbit/sethernet=100mbit/s εσενα ποιο σου φαινεται πιο γρηγορο και ποιο εχει πιο χαμηλο φραγμα? Μη τρελαθουμε κιολας......... διαβασε λιγο για να εισαι πιο ενημερωμενος φιλε μου PS: Σαφως και δε διαφωνω με τη συνδεση ethernet μιας και ειναι καλυτερη απο τη usb, αλλα σε αλλα πραγματα.......... οχι ομως στη ταχυτητα........... εκει υστερει Είχα στο μυαλό μου παλαιότερη usb σύνδεση. Αν δεν κάνω λάθος δεν ξεπέρναγε τα 12-13 mbit/sec . Sorry μάλλον θέλω διάβασμα ---------- Προσθήκη στις 15:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:19 ---------- Mη σου πω πως πιο εύκολα θα διαβάσει το linux την κάρτα παρά τα windows.. Noobas είμαι στο linux (κανα 2 βδομάδες έχω βάλει) και δεν ξέρω (όχι δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα)
zoranb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Ρε παιδιά δηλαδή, εάν είναι να αγοράσω adsl router τότε να κοιτάξω να έχει usb2 σύνδεση με το pc διότι από usb2 περνάνε πιό γρήγορα τα αρχεία ε;
Antretng Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Ρε παιδιά δηλαδή, εάν είναι να αγοράσω adsl router τότε να κοιτάξω να έχει usb2 σύνδεση με το pc διότι από usb2 περνάνε πιό γρήγορα τα αρχεία ε; Μισο, το modem δεν το χεις ήδη, θα το αγόραζες; Κάνε σκόντο λίγα ευρώ στο router και πάρε και μια κάρτα δικτύου. Απλή κουν\μποτή στο mobo είναι, μην ανησυχείς. Η τεχνολογία usb που είσα στο μυαλό μου είναι παμπάλαιη (πέταξα μεγάλη πατάτα). Οπότε μην ανησυχείς επι αυτού. Απλά να χεις updated το mobo αν είναι πολύ παλιό (υποθέτω ότι θα τα χει τα χρονάκια του αφού δεν έχει θύρα ethernet). Αλλά γενικά μακριά απο usb.
zoranb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 σε τί slot πρέπει να ψάχνω κάρτα δικτύου, pci? πώςθα ξέρω τί slot έχει το mb μου;
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ...και εάν βάλω κάρτα δικτύου πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση αφού την κουμπώσω στο mborard? oxi απλα περνας drivers και οκ.εναλλακτικα μπορεις να παρειςκαι ασυρματη καρτα δικτυου usb2=480mbit/sethernet=100mbit/s εσενα ποιο σου φαινεται πιο γρηγορο και ποιο εχει πιο χαμηλο φραγμα? Μη τρελαθουμε κιολας......... διαβασε λιγο για να εισαι πιο ενημερωμενος φιλε μου PS: Σαφως και δε διαφωνω με τη συνδεση ethernet μιας και ειναι καλυτερη απο τη usb, αλλα σε αλλα πραγματα.......... οχι ομως στη ταχυτητα........... εκει υστερει αυτο ειναι στην θεωρια ddos.πηγαινε κουμπωσε ενα adsl router πανω σε usb και πες μου τι ταχυτητα συνδεσης θα σου βγαλει στο εικονιδιο.σε Pc κατεβαζε με 200 kilobytes με ethnernet 1000+.ναι στην θεωρια και πραξη το Usb βγαζει 480 αλλα με adsl router πανω μαλλον λογω hardware του ρουτερ αν πας πανω απο 480-400=80 θα ειναι θαυμα.γιατι αμα ηταν το usb Πιο γρηγορο απο την ethernet τοτε θα βαζαν ολα τα νεα ρουτερ με usb.Μομιζω 12 mbit εικονιδιο βγαζει που δεν ειναι η συνδεση ρουτερ και Provider οσο θυμαμαι οπως στα Usb αλλα το ποσο παιζει το Usb.και στην πραξη ας αφησουμε το τι λεει και ας δοκιμασει καποιος να κανει download να μας πει αν θα πετυχει με usb ποτε 2mbyte κατεβασμα.δεν μιλαω για μεταφορα αρχειων. Ρε παιδιά δηλαδή, εάν είναι να αγοράσω adsl router τότε να κοιτάξω να έχει usb2 σύνδεση με το pc διότι από usb2 περνάνε πιό γρήγορα τα αρχεία ε; δικτυο και αν εχεις πολλα pc ενα switch 1000ari και απλα ριξε και τον ρουτερ εκειπανω σε τί slot πρέπει να ψάχνω κάρτα δικτύου, pci? πώςθα ξέρω τί slot έχει το mb μου; pci και εχουν ολα τα pc εκτος απο το mobo tis asus to revolution socket 1366
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.