Antonio4ugr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σε όλους σας.. Έχω Windows Server 2003, dsl από τον OTE με static ip, κατωχυρωμένο domain της μορφής myname.gr μεσω του ΟΤΕ. Στον server εχω φτιάξει site και έχω ζητήσει απο τον OTE να δρομολογεί τις αιτήσεις για το myname.gr στην static ip μου. Ολα καλώς μέχρι εδώ και δουλεύουν. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορώ να έχω mail της μορφής [email protected] και να τα λαμβάνω στον server μου?? Αν ναι πως γίνεται και τι κόστος έχει περίπου?? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις σημαντικές πληροφορίες που δίνεται σε όλους τους άσχετους σαν και εμένα...
nske Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Φυσικά μπορείς. Αφού έχεις στατική διεύθυνση και καταχωρημένο domain, μένει να στήσεις έναν SMTP server, έναν POP3 ή/και IMAP και ό,τι άλλο θέλεις για πράγματα όπως spam filtering, virus scanning, κλπ. Ανάλογα με το λογισμικό που θα επιλέξεις, το κόστος μπορεί να είναι 0 (δηλαδή μόνο ο χρόνος σου) έως κάποιες εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ. Σε ό,τι αφορά το DNS για το Domain σου θα πρέπει να προσθέσεις: Ένα A record το οποίο θα οδηγεί στη IP διεύθυνση στην οποία θα είναι διαθέσιμος ο mail server σου, π.χ. mail.domain.com Ένα MX record για το domain.com, ώστε υπεύθυνος mail server να είναι ο mail.domain.com Ιδανικά, ένα reverse DNS (PTR) record για την IP διεύθυνση στην οποία ακούει ο server, το οποίο να ταιριάζει με το A record (π.χ. mail.domain.com). Αυτό θα πρέπει να το τακτοποιήσει ο ISP σου, εκτός και αν έχει γίνει delegation σε κάποιον δικό σου DNS server. Προαιρετικά, αλλά καλό είναι, SPF record. Τώρα σε ό,τι αφορά το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσεις δεν έχω να προτείνω κάτι για Windows. Η πιο δημοφιλής λύση για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ο MS Exchange, που έχει πλούσια χαρακτηριστικά και καλύτερο - ευκολότερο integration με ένα Windows Domain και ενδεχομένως άλλες τεχνολογίες της Microsoft, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις με μικρότερο κόστος -ή και χωρίς- που μπορεί να σε καλύπτουν. Φυσικά αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο unix-like λειτουργικό (π.χ. Linux ή FreeBSD), με έναν SMTP server όπως ο Postfix -ο οποίος, εκτός από ελεύθερο λογισμικό, είναι και πιθανότατα ό,τι πιο παραμετροποιήσιμο υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα να μην στήσεις κάτι που να φαίνεται ότι παίζει κάπως χωρίς να ξέρεις πώς, αλλά πρώτα να εξοικειωθείς με τις σχετικές τεχνολογίες (π.χ. DNS, SMTP, POP3, IMAP, SASL), καθώς και το λογισμικό που θα επιλέξεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις λάθος στο στήσιμο και επίσης πολλά που μπορείς να κάνεις επί πλέον για να βελτιώσεις την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.
Antonio4ugr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Φυσικά μπορείς. Αφού έχεις στατική διεύθυνση και καταχωρημένο domain, μένει να στήσεις έναν SMTP server, έναν POP3 ή/και IMAP και ό,τι άλλο θέλεις για πράγματα όπως spam filtering, virus scanning, κλπ. Ανάλογα με το λογισμικό που θα επιλέξεις, το κόστος μπορεί να είναι 0 (δηλαδή μόνο ο χρόνος σου) έως κάποιες εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ. Σε ό,τι αφορά το DNS για το Domain σου θα πρέπει να προσθέσεις: Τώρα σε ό,τι αφορά το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσεις δεν έχω να προτείνω κάτι για Windows. Η πιο δημοφιλής λύση για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ο MS Exchange, που έχει πλούσια χαρακτηριστικά και καλύτερο - ευκολότερο integration με ένα Windows Domain και ενδεχομένως άλλες τεχνολογίες της Microsoft, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις με μικρότερο κόστος -ή και χωρίς- που μπορεί να σε καλύπτουν. Φυσικά αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο unix-like λειτουργικό (π.χ. Linux ή FreeBSD), με έναν SMTP server όπως ο Postfix -ο οποίος, εκτός από ελεύθερο λογισμικό, είναι και πιθανότατα ό,τι πιο παραμετροποιήσιμο υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα να μην στήσεις κάτι που να φαίνεται ότι παίζει κάπως χωρίς να ξέρεις πώς, αλλά πρώτα να εξοικειωθείς με τις σχετικές τεχνολογίες (π.χ. DNS, SMTP, POP3, IMAP, SASL), καθώς και το λογισμικό που θα επιλέξεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις λάθος στο στήσιμο και επίσης πολλά που μπορείς να κάνεις επί πλέον για να βελτιώσεις την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Φίλε σε ευχαριστώ πολύ.Θα αρχίσω να ψάχνω τα όσα μου είπες και αν έχω απορίες θα ρωτήσω πάλι.Καλή σου μέρα.
kitsos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 θα προτεινα για δωρεάν και εύχρηστο το mailenable... προφανώς στο http://www.mailenable.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.