chridevelop Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 καλησπερά είμαι νεο μέλος του forum και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να γνωριζει απο flash cs4?
ntsingos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Σχετικα με τι θες να μαθεις για το flash? Εχεις δουλεψει καποια προηγουμενη εκδοση ή το macromedia flash?
chridevelop Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Είχα δουλέψει κάποτε το Macromedia Flash mx 2004 για να κάνω κάποιες δουλειές και μετά το άφησα και τώρα ξανά απο την αρχή.. με το cs4 professional και δεν μου βγαίνουν κάποια πράγματα με τα buttons.
djpaul1963 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μεταξύ του ΜΧ2004 και του CS4 σημαντικότερη διαφορά που μάλλον ευθύνεται για το 'πρόβλημα' σου είναι το actionscript 3 (από 2 ή και 1 της τότε έκδοσης) που απαγορεύει τη χρήση κώδικα σε οποιοδήποτε frame εκτός του πρώτου. Αν δεν είναι εκεί το θέμα σου, περιέγραψε το πρόβλημα σου.
chridevelop Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Έχουμε και λέμε στο ΜΧ 2004 μπορούσες να κάνεις ένα button (symbol) και να γράψεις μια on release() για να καλέσεις ένα external swf.Στο cs4 δεν μπορείς να το κάνεις θα πρέπει να ελέγξεις το button (symbol) με κώδικα που θα έχεις γράψει σε άλλο layer μέσω μιας add.eventListener().Δεν μπορώ να βρω τον τρόπο για να κάλω τα swf με button (symbol) όπως και στο ΜΧ 2004. Ξέρει κάτι κάπιος...!Ευχαριστώ.
djpaul1963 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δεν μπορείς. Θα πρέπει να εναρμονιστείς με τους listeners (όπως βρήκες και μόνος σου). Εναλλακτική λύση να ορίσεις σαν actionscript version του flash που φτιάχνεις την 2 (δεν στο συνιστώ καθόλου).
snik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Να ρωτησω κατι και εγω παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, πηρα ενα template απο το template-monster και εχει 2 εκδοσεις οπου η μια εχει ενα slideshow και ενα flash menu. Ανοιξα τα *.fla με το flash cs4 και προσπαθω να καταλαβω που ακριβως πρεπει να κανω edit για να δουλεψει, εχει μερικα layers αλλα δεν εβγαλα ακρη γιατι δεν εχω δουλεψει σχεδον καθολου flash. Αν ξερει καποιος να με βοηθησει μπορει να μου στειλει ενα pm για να του δωσω το fla και να μου πει τι πρεπει να αλλαξω; Αν δεν βγαλω ακρη ετσι θα το κανω με jquery.
chridevelop Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Ναι οκ να εναρμονιστώ με του listeners αλλά όταν βρίσκω ένα τρόπο να κάνω το load του swf δεν τρέχει κοινός δεν έχω βρει κάποιο ορθό τρόπο... Τώρα φίλε με το Template που έχεις στα χεριά σου θα πρέπει να το ψάξεις λίγο να δεις που είναι τα movie clips αυτά μπορεί να είναι σε κάθε layer ξεχωριστά στο 1ο frame κάθε Layer...!Αν μπεις εκεί μέσα θα μπορέσεις να κάνει δουλειά.. Για ότι άλλο μπορώ πολύ ευχαρήστος ...
needSleep Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Ναι οκ να εναρμονιστώ με του listeners αλλά όταν βρίσκω ένα τρόπο να κάνω το load του swf δεν τρέχει κοινός δεν έχω βρει κάποιο ορθό τρόπο... Για να καλέσεις ένα external swf όταν πατάς ένα button πρέπει πρώτα απ'ολα να δώσεις ένα instance name στο button σου πχ myButton και να γράψεις σε ένα διαφορετικό Layer τον παρακάτω κώδικα: >myButton.addEventListener(MouseEvent.CLICK, openFile); function openFile (Event:MouseEvent) { var request:URLRequest = new URLRequest("external.swf"); var loader:Loader = new Loader() loader.load(request); addChild(loader); } Είναι λίγο μπέρδεμα να συνηθίσεις τους Event Listeners αλλά αν παιδευτείς λίγο όλα βρισκονται.
chridevelop Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Οκ φίλε ευχαριστώ πολύ με βοήθησε αρκετά το code που μου έδωσες ελπίζω να σε βοηθήσω κ εγώ κάποτε....!
snik Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Για το slideshow βρηκα ακρη, βρηκα και που ειναι αυτα που θελω να κανω edit στο flash menu. Εκει που εχω προβλημα ειναι στα Ελληνικα, το template ειχε απο μονο του καποια δικα του fonts που λογικα δεν υποστιριζουν Ελληνικα, τα εβαλα σε arial αλλα και παλι μου βγαινουν σαν τελιτσες. Υπαρχει πουθενα καποια επιλογη για encoding η εχετε υποψιν σας κατι αλλο που μπορει να φταιει;
djpaul1963 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Για υποστήριξη ελληνικών πρέπει να κάνεις embed τις γραμματοσειρές (αφού επίλέξεις greek από το αντίστοιχο list). Αν τα κείμενα προέρχονται από εξωτερικό αρχείο .xml βεβαιώσου επίσης ότι είναι σωσμένο σε UTF8.
snik Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δηλαδη εγω που μαρκαρω το κειμενο και παω text/font/arial ειναι λαθος; Τα κειμενα δεν ερχονται απο εξωτερικο αρχειο, ειναι μεσα στο fla. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος μπορεις να μου πεις που μπορω να επιλεξω τα Ελληνικα που παω για να επιλεξω τα Ελληνικα; Αν και απο οσο ξερω η Arial ειναι απο τις default γραμματοσειρες οποτε δεν καταλαβαινω γιατι δεν μου βγαινουν αυτοματα.
djpaul1963 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Οχι δεν κάνεις λάθος στην επιλογή της γραμματοσειράς. Αυτό που πρέπει να κάνεις για το embed γίνεται από τις ιδιότητες του dynamic textfield -> character embedding -> επιλέγεις το Greek (674 glyphs)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.