Προς το περιεχόμενο

Sony Ericsson X10 Mini - Android σε σμίκρυνση (Video)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Sony Ericsson υποστηρίζει το Android παρουσιάζοντας συχνά μοντέλα που ενσωματώνουν τη πλατφόρμα της Google. Στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress 2010, η Sony Ericsson παρουσίασε το X10 mini και X10 mini Pro δύο από τα πιο μικρά κινητά τηλέφωνα της πλατφόρμας Android.

Όπως φανερώνει η ονομασία τους και τα δύο μοντέλα αποτελούν την μικρότερη έκδοση του μεγάλου τους αδερφού, του X10 μια τακτική την οποία έχουν ακολουθήσει πρόσφατα η Nokia και η htc. Οι διαφορές του X10 mini με X10 mini Pro εντοπίζονται στην παρουσία πληκτρολογίου στο μοντέλο Pro το οποίο και θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα, το μαύρο και το κόκκινο. Το "απλό" X10 mini εκτός από τα δύο αυτά χρώματα θα κυκλοφορήσει και σε ροζ, ασημί, άσπρο.

Στις μικρές διαστάσεις των x10 mini η Sony Ericsson έχει χωρέσει επεξεργαστή Qualcomm 600Mhz, 5 megapixel κάμερα με autofocus, A-GPS, wifi - bluetooth, ραδιοφωνικό δέκτη ενώ η οθόνη των 2.55 ιντσών είναι ανθεκτική στις γρατσουνιές.

Από τη πλευρά του λογισμικού, προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη της έκδοσης 1.6 του Android η οποία θεωρείται ξεπερασμένη. Σε σχετική ερώτηση λάβαμε την απάντηση ότι θα υπάρξει αναβάθμιση σε 2.0 ή 2.1 χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Στα Χ10 mini η Sony Ericsson προσαρμόζει την πλατφόρμα UX που έχει αναπτύξει ειδικά για μικρές συσκευές ώστε η χρήση με το ένα χέρι να θεωρείται δεδομένη κάτι που όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο γίνεται αρκετά εύκολα. Η λειτουργία Timescape φέρνει σε μια οθόνη όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με κάθε επαφή σας χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε σε διαφορετικά μενού και περιλαμβάνει δεδομένα από το λογαριασμό που διατηρείτε στο facebook ή στο twitter.

post-39041-0-05754900-1296480006_thumb.jpgpost-39041-0-40227100-1296480007_thumb.jpg

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η κυκλοφορία και των 2 μοντέλων αναμένεται στο 2ο τετράμηνο του έτους.

Link.png Site: Sony Ericsson

post-39041-0-65433500-1296480008_thumb.jpg

post-39041-0-90080200-1296480009_thumb.jpg

Δημοσ.

Εδω το ελληνικο htc magic εχει ακομα «αναβαθμισμενο» 1.5...τι να πουμε;;;!!!! Παντως δειχνει πολυ ομορφο και πολυ βολικο για δευτερο,γρηγορο τηλεφωνο!!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Άχουτο μωρέ.:o

Μικρούλι έτσι όπως είναι και απλό είναι ότι πρέπει για γυναίκες ή για αυτούς που θέλουν κάτι μικρό και απλό, ότι πρέπει για δώρο στην κοπέλα σας δηλαδή. :P

Δημοσ.
Αν ποτέ φτάσει κάποιο κινητό το iPhone θα είμαι ο πρώτος που θα το αγοράσει σε διπλάσια τιμή από το iPhone

σε τι να το φτάσει;στα παιχνίδια;γιατί για δουλειά το mop a701 που είχα καλύτερο ήτανε.και στο gps και σε όλα..κάτσε να το κλειδώσει και άλλο η apple και να δεις!πάντως αν και qouallom. τα 600ειναι μια χαρά,τα android δεν έχουνε τόσες απαιτήσεις!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Tι σχέση έχει αυτό το κινητό με το iphone?

Απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, το concept είναι μικρό και απλό με touch screen. Για αυτό το σχεδίασαν με android 1.6 για αρχή προφανώς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοινως, η google σε αυτον τον τομεα τα εκανε μανταρα.

Μια ντουζινα διαφορετικο hardware, ενα σωρο διαφορετικες εκδοσεις του android, και τρεχα εσυ στο market να βρεις εκδοση συμβατη με το τηλεφωνο σου. Φανταζομαι κατασταση: "Οχι αυτο ειναι για την 2.1 και εγω εχω 1.6, οχι αυτο ειναι για motorola και εγω εχω sony ericsson" και αλλα ωραια.

Για να μην μιλησω για τους ταλαιπωρους προγραμματιστες που θα πρεπει να γραψουν το ιδιο προγραμμα 10 φορες.

Ειλικρινα, δεν καταλαβαινουν αυτοι του Android οτι η επιτυχια των symbian και iphone εγκειται στο οτι ο χρηστης μπορει (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) να κατεβασει μια εφαρμογη και να την τρεξει τελεια, ανεξαρτητως του hardware ή την εκδοση που εχει η συγκεκριμενη υλοποιηση της πλατφορμας που διαθετει.

Δυστυχως,το android εγινε linux. Δεκα διαφορετικες διανομες, ολες χωρις 3rd party software. Για μια στιγμη... ειναι linux.

ΥΓ: Ναι, το ξερω, αυτα ειναι τα κακα του opensource, αλλα η google θα μπορουσε να βγαλει ενα αυτοκολλητακι "certified for Android" που θα πιστοποιει μια συμβατοτητα με τα υπολοιπα android τηλεφωνα, ετσι ωστε να μην μπορει ο καθε κατασκευαστης να αφαιρει και να αλλαζει οτι θελει κατα βουληση.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.

Επισης αληθευει οτι δεν μπορεις να στειλεις αρχεια μεσω bluetooth; (!) Ακομα και τo Vodafone-Sharp GX30i μου(ξερετε, vodafone live τηλεφωνο...) μπορει να στιελει αρχεια. ΕΛΕΟΣ!

Δημοσ.

Δεν ξέρω από android market αλλά ας μας κάποιος που έχει τι προβλήματα έχει αντιμετωπίσει για να ξέρουμε, γιατί εγώ είχα διαβάσει ότι το android είναι φτιαγμένο για να προσαρμόζεται παντού.

Στο βίντεο λέει ότι δεν έχει κανέναν περιορισμό στο android marker και άσε που οι χρήστες που θα απευθύνεται δεν θα ξέρουν καλά-καλά τι είναι.

Πολύ νωρίς του κάνεις μνημόσυνο του android πάντως, εγώ πιστεύω ότι θα σαρώσει σε taplets/phones (και όχι μόνο εγώ αλλά γενικά υπάρχει αυτό το concept σε διάφορα άρθρα που διαβάζω).

Ο χρόνος βέβαια θα δείξει! Υπομονή :P

Δημοσ.
Κοινως, η google σε αυτον τον τομεα τα εκανε μανταρα.

Μια ντουζινα διαφορετικο hardware, ενα σωρο διαφορετικες εκδοσεις του android, και τρεχα εσυ στο market να βρεις εκδοση συμβατη με το τηλεφωνο σου. Φανταζομαι κατασταση: "Οχι αυτο ειναι για την 2.1 και εγω εχω 1.6, οχι αυτο ειναι για motorola και εγω εχω sony ericsson" και αλλα ωραια.

Για να μην μιλησω για τους ταλαιπωρους προγραμματιστες που θα πρεπει να γραψουν το ιδιο προγραμμα 10 φορες.

Ειλικρινα, δεν καταλαβαινουν αυτοι του Android οτι η επιτυχια των symbian και iphone εγκειται στο οτι ο χρηστης μπορει (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) να κατεβασει μια εφαρμογη και να την τρεξει τελεια, ανεξαρτητως του hardware ή την εκδοση που εχει η συγκεκριμενη υλοποιηση της πλατφορμας που διαθετει.

Δυστυχως,το android εγινε linux. Δεκα διαφορετικες διανομες, ολες χωρις 3rd party software. Για μια στιγμη... ειναι linux.

ΥΓ: Ναι, το ξερω, αυτα ειναι τα κακα του opensource, αλλα η google θα μπορουσε να βγαλει ενα αυτοκολλητακι "certified for Android" που θα πιστοποιει μια συμβατοτητα με τα υπολοιπα android τηλεφωνα, ετσι ωστε να μην μπορει ο καθε κατασκευαστης να αφαιρει και να αλλαζει οτι θελει κατα βουληση.

Ναι αλλα οπως και ολες οι διανομες λινουξ. Ολες οι εφαρμογες παιζουν σε ολες τις διανομες ανεξαρτητως γραφικου περιβαλλοντος πυρηνα. Το λειτουργικο θα στο δεινει η εταιρια που περνεις το κινητο. Απο εκει και περα τα προγραμματα ειναι κοινα για ολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...