Προς το περιεχόμενο

Shutter Island

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτή και η σκηνή από το «The happening» με τους κρεμασμένους με έκανα να μείνω με το στόμα ανοιχτό (άσχετα αν όλο το the happening δεν ήταν κ τόσο καλό.)

Εμένα μου άρεσε το "The Happening" ...

Οι ταινίες του Shyamalan είναι πάντα συμπαθητικές μέχρι το φινάλε : αυτό κρίνει αν πρόκειται για μετριότητες (βλ. "Signs") ή αριστουργήματα (βλ. "Sixth Sense").

Και η ιδέα πίσω από το τέλος της συγκεκριμένης ταινίας ήταν πιο πετυχημένη από την εκτέλεσή της.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είδα χτες την ταινία, χωρίς να έχω διαβάσει ούτε το βιβλίο ούτε κριτική. Η άποψή μου σχετικά με την υπόθεση και το τέλος είναι η εξής:

Ο Teddy φτάνοντας στο νησί έχει σώας τα φρένας. Ο συνεργάτης του είναι βαλτός. Ο γιατρός έχει fuck all άκρες σε όλες τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και δεν συμμαζεύεται. Στην φάση που κλείνονται στο σπιτάκι στη διάρκεια της θύελλας, συνεργάτης του τον υποψιάζει σε φάση του "εσύ έκανες έρευνα αλλά ερεύνησαν κι αυτοί εσένα", αλλά ο Teddy δεν δίνει σημασία. Με τον καιρό και τα χάπια το χάνει το μυαλουδάκι του, η τύπισσα που βλέπει στη σπηλιά είναι αληθινή, αλλά είναι λίγο αργά. Στη τελευταία φάση που ξυπνάει και είναι ντυμένος με μπλε πουκάμισο και jeans συνειδοποιεί ότι δεν έχει σωτηρία, οπότε απλά παίζει το παιχνίδι τους. Το σκηνικό στα σκαλιά είναι κορυφαίο. Ρωτάει τον συνεργάτη του αν προτιμάει να ζήσει ως τέρας ή να πεθάνει ως καλός άνθρωπος για να του δώσει να καταλάβει ότι "Εγώ ο (καλός άνθρωπος) Teddy ήρθα να κάνω τη δουλειά μου και τελικά πάω για λοβοτομή κι άντε γεια. Εσύ (το τέρας) θα ζήσεις με το βάρος της πράξης σου.

Εσείς τι λέτε;

Δημοσ.
Εσείς τι λέτε;

Παίζει κι αυτό. Βασικά τα alternative σενάρια μου αρέσουν και μου ταιριάζουν πιο πολύ από αυτό που αφήνει η ταινία να φανεί.

Το θεωρώ πολύ ξενέρωτο αυτό το "είναι από την αρχή τρελός και στο τέλος απλά αποκαλύπτεται η σχιζοφρένεια του".

Δημοσ.

ε τι να κανουμε, ξενερωτο ή οχι αυτο ισχυει...

εχει τρελαθει, οι γιατροι παιζουν ενα ρολ πλει παιχνιδακι για να τον θεραπεψουν, θεραπευεται αλλα αποφασιζει οτι δεν μπορει να ζησει γνωριζοντας πως σκοτωσε τη γυναικα του, πως δεν μπορεσε να την εμποδισει να σκοτωσει τα παιδια τους και προτιμαει τη λοβοτομη απο το να πρεπει να αντιμετωπισει ολες αυτες τις ενοχες...

Δημοσ.

ε τι να κανουμε, ξενερωτο ή οχι αυτο ισχυει...

εχει τρελαθει, οι γιατροι παιζουν ενα ρολ πλει παιχνιδακι για να τον θεραπεψουν, θεραπευεται αλλα αποφασιζει οτι δεν μπορει να ζησει γνωριζοντας πως σκοτωσε τη γυναικα του, πως δεν μπορεσε να την εμποδισει να σκοτωσει τα παιδια τους και προτιμαει τη λοβοτομη απο το να πρεπει να αντιμετωπισει ολες αυτες τις ενοχες...

Ναι δεν αμφισβήτησα ότι ισχύει, είπα ότι το βρίσκω ξενέρωτο. Τόση φασαρία και στο τέλος τίποτα?

Δημοσ.

για να μην πονοκεφαλιαζεται

οταν αλλαζουν τα βρεγμενα ρουχα τους με αυτα τον νοσοκομων, μπαινουν στην αιθουσα που ειναι ολοι οι γιατροι μαζεμενοι.

ο ντι καπριο ξεκινα ενα διαλογο με τον κινγκσλευ (μου διαφευγει τι ελεγαν ) και απο πισω για ελαχιστα δευτερολεπτα μας δειχνει ενα ψυχιατρο που ψιθυριζει σε ενα αλλον

"ο νομος των τεσσαρων" - " μου αρεσει! " ή κατι τετοιο

τρανη αποδειξη οτι το κατι τρεχει γενικα στο εργο και πρεπει να ψυλλιαστει ο θεατης

οποτε ο wizzy μαλλον λαθος εχει.......

Δημοσ.
Δεν συμφωνω καθολου με αυτα που λετε σε σχεση με το σεναριο. :P

Ο Ντι Καπριο δεν ηταν τρελος τον εκαναν να νομιζει οτι ειναι τρελος με τα χαπια, τσιγαρα, κτλ που του δινανε. Η γρια στην αρχη ειναι καθαρα δειγμα αυτης της πλεκτανης του "σκαστε ολοι, μην καταλαβει τιποτα".

Στο τελος που λεει ο Ντι Καπριο στον Τσακ"Τι θα ηταν χειροτερο, να ζεις σαν τερας η να πεθανεις σαν καλος ανθρωπος" ειναι μπηχτη σε ολους αυτους στο ασυλο και στις συμπεριφοριστικες π@π@ριες που κανουν.

Και τη στιγμη που φευγει προς τον φαρο ο Ντι τον φωναζει ο Τσακ "Τεντυ" που ειναι το ονομα που ειχε απο την αρχης της ταινιας ως αστυνομικος.

Αφηστε που του καναν εντελη λοβοτομη στον φαρο. Δηλαδη, μλκιες γινοντουσαν εκει και δεν πηγαζαν απο την φαντασια του.

Και τελος τελος τελος για κερασακι στην τουρτα (το ομολογω οτι δεν το βρηκα μονος μου)

Οταν παραδωσαν τα οπλα τους ο Τσακ και ο Τεντυ στην αρχη, του Τεντυ το οπλο δεν ηταν σε θηκη. Του Τσακ ναι ηταν και μαλλον αυτο το "οπλο" υπηρχε και στο φαρο.

Αυτή είναι η ερμηνεία που έδωσα και εγώ αρχικά στην ταινία βλέποντάς την! Εν τέλει,πιστεύω ότι το τέλος είναι δυσυπόστατο και αυτό εκτιμω ότι θέλει πιθανόν να περάσει ο σκηνοθέτης...ίσως να ετοιμάζεται και "Το νησί των καταραμένων 2" λέω εγώ τώρα...

Δημοσ.

Πάρα πολύ καλή ταινία και κατ'εμέ .

Πιστεύω ότι το όλο θέμα της ταινίας είναι αυτό της αμφιβολίας . Αμφιβολία όμως που δεν δημιουργείται άμμεσα αλλά μετά από συζήτηση με φίλους που έχουν την αντίθετη άποψη με εσένα. Εγώ είμουν σίγουρος για το σενάριο του τρελαμένου Di Caprio έως ότου μετά από δύο μέρες μίλησα με φίλο που μου εξέφρασε την άποψη της πλεκτάνης.

Πρέπει να το ξαναδώ και εγώ αν και είμαι σίγουρος ότι πάλι δεν θα ξεκαθαρίζεται το τέλος και θα το αφήνει στην κρίση μας.

Πάντως το ότι βρίσκει την τρελή στα βράχια έτσι εύκολα ενώ οι άλλοι την ψάχνουν τόσο καιρό (δλδ αποκύημα της φαντασίας του ) ενισχύει το σενάριο του ήδη τρελού Di Caprio ... νομίζω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...