firewalker Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Πολύ καλή ταινία από την άποψη σκηνικών και σκηνοθεσίας. Από σενάριο όμως έπασχε. Δεν είχε κάτι το πρωτότυπο. Αγωνία μηδέν.
Praetorianos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Εμ επειδή παραπάνω διάβασα μια εξήγηση αλλά δεν την κατάλαβα, πάμε άλλη μία, γιατί η γριά του έκανε σήμα να σωπάσει?
Kasrith Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Εμ επειδή παραπάνω διάβασα μια εξήγηση αλλά δεν την κατάλαβα, πάμε άλλη μία, γιατί η γριά του έκανε σήμα να σωπάσει? Γιατι ολοι εντος του ψυχιατριου γνωριζανε το τι παιζοταν, και ειχαν 'εντολες' να σωπασουν... Ε και αυτη, σαν ψυχασθενης που ειναι επανελαβε τα σσσσσς και στον Ντι Καπριο
Praetorianos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Γιατι ολοι εντος του ψυχιατριου γνωριζανε το τι παιζοταν, και ειχαν 'εντολες' να σωπασουν... Ε και αυτη, σαν ψυχασθενης που ειναι επανελαβε τα σσσσσς και στον Ντι Καπριο Α οκ, thanks.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Σε ξενοδοχείο πάντως θα πλήρωνα παραπάνω για τον ύπνο που έριξα οποτε μια χαρά ήταν η ταινία
Voodooman Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Απορία: Όταν ο DiCaprio γύρισε από την σπηλιά, είδε την συγκέντρωση που είχαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος και μερικοί τρόφιμοι, αυτοί που του πήρε συνέντευξη ο DiCaprio. Αυτοί ήταν φανερά ασθενείς, κρίνοντας από το πώς φέρονταν όταν βγήκαν από το meeting. Τους εμπιστεύτεηκε λοιπόν ο Kingsley να παίξουν κάποιον ρόλο; Και αν ναι, εκείνη η κυρία γιατί του έγραψε "τρέχα" στο ραβασάκι; Kαι η απαίσια γριούλα που του έκανε "σσσσσ" στην αρχή, δεν μου μοιάζει να ήταν στο κόλπο.
runner1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Τα πρωτα 60/65 λεπτα της ταινιας υπαρχουν καποιες σκηνες που δεν μπορεις να καταλαβεις για ποιο λογο υπαρχουν η τι ακριβως εννοουν (τις οποιες οταν αρχιζει να ξεδιπλωνετε το μυστηριο) παιζει και να τις εχεις ξεχασει...χαρακτηριστικα θα αναφερω την γιαγια που οταν μπαινει ο Teddy στο ψυχιατρειο του κανει ''ΣΣΣΣΣΣ''....!!(μια κινηση που κρυβει πολλα).Αυτος ειναι και ο λογος που πρεπει να δεις την συγκεκριμενη ταινια πανω απο μια φορα για αυτες τις μικρες λεπτομερειες. Οσο για το τελος ειναι ''ΤΟΥΜΠΑΝΟ'' αρκει βεβαια να το εχεις καταλαβει και αυτο οπως πρεπει (παρεπιπτωντος αρκετος κοσμος καταλαβε/συμπερανε διαφορετικα πραγματα) και ισως να μην εχει να κανει με το κοινο καθ'αυτο αλλα με τον σκηνοθετη... Ε εντάξει.....δεν ήταν και τόοοοσο ΤΟΥΜΠΑΝΟ το τέλος!Σχεδόν πριν από το μισό της ταινίας μου είχε κολλήσει αυτή η ιδέα της....ανατροπής!! Σίγουρα σε όλο το έργο πέταγε και καλά tips αλλά δεν ήταν τόσο δύσκολο να τα "συλλάβεις"!Τώρα γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν το προφανές για το τι έγινε στο τέλος.....είναι ο τρόπος που τα "έδωσε" ο σκηνοθέτης! Όπως είπα και σε προηγούμενο post....μια μέτρια ταινία!Μην την δείτε όμως μόνο σε dvd γιατί ενδέχεται να ξενερώσετε πολύ περισσότερο από ότι αν το βλέπατε στον κινηματογράφο!
Kasrith Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Απορία: Όταν ο DiCaprio γύρισε από την σπηλιά, είδε την συγκέντρωση που είχαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος και μερικοί τρόφιμοι, αυτοί που του πήρε συνέντευξη ο DiCaprio. Αυτοί ήταν φανερά ασθενείς, κρίνοντας από το πώς φέρονταν όταν βγήκαν από το meeting. Τους εμπιστεύτεηκε λοιπόν ο Kingsley να παίξουν κάποιον ρόλο; Και αν ναι, εκείνη η κυρία γιατί του έγραψε "τρέχα" στο ραβασάκι; Kαι η απαίσια γριούλα που του έκανε "σσσσσ" στην αρχή, δεν μου μοιάζει να ήταν στο κόλπο. Μπορει να μην ηταν στο κολπο ως προς το οτι τους εμπιστευτηκε ο Kingsley να παιξουν καποιο ρολο, αλλα γνωριζαν τι γινοταν..
GeorgeVls Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Χθες το βραδυ ειδα και εγω την ταινια. Μου αρεσε αρκετα, θα μπορουσα να γραψω ολοκληρες σελιδες αναλυσης.. Μολις τελειωσε, μου αφησε μια αισθηση πικριας οσον αφορα την κορυφωση της. Σημερα που το ξανασκεφτομαι μαλλον εγω ημουν λαθος και αυτη ηταν ολη η μαγεια της ταινιας. Ολη η ταινια κινουταν σε ηπιους τονους σε μια κατασταση ονειρικη. Ποτε δεν ξεφευγε απο την ατμοσφαιρα και την μελωδια της. Ολη η ταινια εμοιαζε με μελωδια. Δεν θα πω οτι μυριστηκα τι θα γινει, καθως εμενα μου φανηκαν ολοι οι αλλοι τρελοι, και μου περασε απ το μυαλο το σεναριο οτι οι τρελοι κυριευσαν το νησι και πηραν την θεση των γιατρων. Πχ η σκηνη με την γιατρο στην σπηλια. Οσον αφορα τον Ντι Καπριο πιστευω οτι αυτο ηθελε να δειξει και ο σκηνοθετης. Ναι ενιωσα και εγω μια κρυαδα, δεν με επεισε με την τρελα του, αλλα μαλλον αυτο ηθελε να δειξει, εναν τρελο οχι σχιζοφρενη, αλλα περισσοτερο "χαμενο" στον κοσμο του. Οταν κορυφωθηκε η ταινια δεν σε αφηνε με το στομα ανοιχτο, λογω οτι κυλουσε αργα η κορυφωση της και οχι απ την μια στιγμη στην αλλη. Εξηγουσε εξηγουσε εξηγουσε, και ετσι ο θεατης εμπαινε αργα και σταθερα στο νοημα. Οπως ειπε ενας φιλος παραπανω η σκηνη με τον Ντι Καπριο ηταν ολα τα λεφτα, και συμφωνω με την αποψη οτι καταλαβε τι εγινε τοσο καιρο και επιτηδες κουνησε το κεφαλι του, και οχι με αυτην που ακουσα απο κατι αλλους οτι ξανακυλησε 9/10 απο μενα, για μια ταινια που δεν ξερω τι ακριβως της λειπει, αλλα αν ειχε το κατι παραπανω, θα μιλουσαμε για All time Classic.
Francisco Goya Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Γιατι ολοι εντος του ψυχιατριου γνωριζανε το τι παιζοταν, και ειχαν 'εντολες' να σωπασουν... Ε και αυτη, σαν ψυχασθενης που ειναι επανελαβε τα σσσσσς και στον Ντι Καπριο Λοιπόν αυτό πράγματι ήταν ενδιαφέρουσα σύλληψη και όσο το αναλύετε μου φαίνεται ακόμα καλύτερη.
NOMIKOS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Χθες το βραδυ ειδα και εγω την ταινια. Μου αρεσε αρκετα, θα μπορουσα να γραψω ολοκληρες σελιδες αναλυσης.. Μολις τελειωσε, μου αφησε μια αισθηση πικριας οσον αφορα την κορυφωση της. Σημερα που το ξανασκεφτομαι μαλλον εγω ημουν λαθος και αυτη ηταν ολη η μαγεια της ταινιας. Ολη η ταινια κινουταν σε ηπιους τονους σε μια κατασταση ονειρικη. Ποτε δεν ξεφευγε απο την ατμοσφαιρα και την μελωδια της. Ολη η ταινια εμοιαζε με μελωδια. Δεν θα πω οτι μυριστηκα τι θα γινει, καθως εμενα μου φανηκαν ολοι οι αλλοι τρελοι, και μου περασε απ το μυαλο το σεναριο οτι οι τρελοι κυριευσαν το νησι και πηραν την θεση των γιατρων. Πχ η σκηνη με την γιατρο στην σπηλια. Οσον αφορα τον Ντι Καπριο πιστευω οτι αυτο ηθελε να δειξει και ο σκηνοθετης. Ναι ενιωσα και εγω μια κρυαδα, δεν με επεισε με την τρελα του, αλλα μαλλον αυτο ηθελε να δειξει, εναν τρελο οχι σχιζοφρενη, αλλα περισσοτερο "χαμενο" στον κοσμο του. Οταν κορυφωθηκε η ταινια δεν σε αφηνε με το στομα ανοιχτο, λογω οτι κυλουσε αργα η κορυφωση της και οχι απ την μια στιγμη στην αλλη. Εξηγουσε εξηγουσε εξηγουσε, και ετσι ο θεατης εμπαινε αργα και σταθερα στο νοημα. Οπως ειπε ενας φιλος παραπανω η σκηνη με τον Ντι Καπριο ηταν ολα τα λεφτα, και συμφωνω με την αποψη οτι καταλαβε τι εγινε τοσο καιρο και επιτηδες κουνησε το κεφαλι του, και οχι με αυτην που ακουσα απο κατι αλλους οτι ξανακυλησε 9/10 απο μενα, για μια ταινια που δεν ξερω τι ακριβως της λειπει, αλλα αν ειχε το κατι παραπανω, θα μιλουσαμε για All time Classic. Συμφωνώ απόλυτα μου άρεσε και επείδη έτυχε με αλλάγή παρέας να την δω 2 φορές,πολλά πράγματα που δεν είχα προσέξει την πρώτη φορά τα πρόσεξα μετά (π.χ η αναφορά για τα ηλ.σύρματα στην περίμετρο που δεν κόλαγε με την εξήγηση του Ντι Κάπριο κ.α.)
BaLsAmoMenos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δεν συμφωνω καθολου με αυτα που λετε σε σχεση με το σεναριο. Ο Ντι Καπριο δεν ηταν τρελος τον εκαναν να νομιζει οτι ειναι τρελος με τα χαπια, τσιγαρα, κτλ που του δινανε. Η γρια στην αρχη ειναι καθαρα δειγμα αυτης της πλεκτανης του "σκαστε ολοι, μην καταλαβει τιποτα". Στο τελος που λεει ο Ντι Καπριο στον Τσακ"Τι θα ηταν χειροτερο, να ζεις σαν τερας η να πεθανεις σαν καλος ανθρωπος" ειναι μπηχτη σε ολους αυτους στο ασυλο και στις συμπεριφοριστικες π@π@ριες που κανουν. Και τη στιγμη που φευγει προς τον φαρο ο Ντι τον φωναζει ο Τσακ "Τεντυ" που ειναι το ονομα που ειχε απο την αρχης της ταινιας ως αστυνομικος. Αφηστε που του καναν εντελη λοβοτομη στον φαρο. Δηλαδη, μλκιες γινοντουσαν εκει και δεν πηγαζαν απο την φαντασια του. Και τελος τελος τελος για κερασακι στην τουρτα (το ομολογω οτι δεν το βρηκα μονος μου) Οταν παραδωσαν τα οπλα τους ο Τσακ και ο Τεντυ στην αρχη, του Τεντυ το οπλο δεν ηταν σε θηκη. Του Τσακ ναι ηταν και μαλλον αυτο το "οπλο" υπηρχε και στο φαρο.
Praetorianos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Ο Ντι Καπριο δεν ηταν τρελος τον εκαναν να νομιζει οτι ειναι τρελος με τα χαπια, τσιγαρα, κτλ που του δινανε. Η γρια στην αρχη ειναι καθαρα δειγμα αυτης της πλεκτανης του "σκαστε ολοι, μην καταλαβει τιποτα". Στο τελος που λεει ο Ντι Καπριο στον Τσακ"Τι θα ηταν χειροτερο, να ζεις σαν τερας η να πεθανεις σαν καλος ανθρωπος" ειναι μπηχτη σε ολους αυτους στο ασυλο και στις συμπεριφοριστικες π@π@ριες που κανουν. Και τη στιγμη που φευγει προς τον φαρο ο Ντι τον φωναζει ο Τσακ "Τεντυ" που ειναι το ονομα που ειχε απο την αρχης της ταινιας ως αστυνομικος. Αφηστε που του καναν εντελη λοβοτομη στον φαρο. Δηλαδη, μλκιες γινοντουσαν εκει και δεν πηγαζαν απο την φαντασια του. Και τελος τελος τελος για κερασακι στην τουρτα (το ομολογω οτι δεν το βρηκα μονος μου) Οταν παραδωσαν τα οπλα τους ο Τσακ και ο Τεντυ στην αρχη, του Τεντυ το οπλο δεν ηταν σε θηκη. Του Τσακ ναι ηταν και μαλλον αυτο το "οπλο" υπηρχε και στο φαρο. Είχα σκεφτεί και αυτή την εναλλακτική και ήμουν σίγουρος, αλλά τα παιδιά εδώ μέσα λένε ότι είναι γραμμένο και επιβεβαιωμένο αυτό που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα.
Voodooman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δεν συμφωνω καθολου με αυτα που λετε σε σχεση με το σεναριο. Ο Ντι Καπριο δεν ηταν τρελος τον εκαναν να νομιζει οτι ειναι τρελος με τα χαπια, τσιγαρα, κτλ που του δινανε. Η γρια στην αρχη ειναι καθαρα δειγμα αυτης της πλεκτανης του "σκαστε ολοι, μην καταλαβει τιποτα". Στο τελος που λεει ο Ντι Καπριο στον Τσακ"Τι θα ηταν χειροτερο, να ζεις σαν τερας η να πεθανεις σαν καλος ανθρωπος" ειναι μπηχτη σε ολους αυτους στο ασυλο και στις συμπεριφοριστικες π@π@ριες που κανουν. Και τη στιγμη που φευγει προς τον φαρο ο Ντι τον φωναζει ο Τσακ "Τεντυ" που ειναι το ονομα που ειχε απο την αρχης της ταινιας ως αστυνομικος. Αφηστε που του καναν εντελη λοβοτομη στον φαρο. Δηλαδη, μλκιες γινοντουσαν εκει και δεν πηγαζαν απο την φαντασια του. Και τελος τελος τελος για κερασακι στην τουρτα (το ομολογω οτι δεν το βρηκα μονος μου) Οταν παραδωσαν τα οπλα τους ο Τσακ και ο Τεντυ στην αρχη, του Τεντυ το οπλο δεν ηταν σε θηκη. Του Τσακ ναι ηταν και μαλλον αυτο το "οπλο" υπηρχε και στο φαρο. Κάποια από αυτά που λες είναι πολύ καλά, αλλά για εμένα παραμένει το αρχικό σενάριο παραμένει το πιο πιθανό.
Francisco Goya Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Πρώτη φορά ακούω την εκδοχή για την πλεκτάνη. Πρέπει να το ξαναδώ όμως για να επιχειρηματολογήσω ... LOL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.