Προς το περιεχόμενο

Shutter Island

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εντόπισε κάποιος νοήμα- πέρα απ' το προφανές, στη σκηνή με το ποτήρι και την ασθενή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης;

Σκάλωσα στο σινεμά αλλά δεν είδα αντίδραση από τους γύρω και έτσι αποσιώπησα...

Δημοσ.
Τι εχεις στο μυαλο σου?

"You talkin' to me?" :-D

Φαντάζομαι πως η συγκεκριμένη σκηνή προετοιμάζει το έδαφος για το φινάλε και την όλη ήταν-μέσα-στο-άρρωστο-μυαλό-μου πορεία που τράβηξε η ταινία.

Όμως, άνθρωποι, ήταν ανατριχιαστική σκηνή μιας και προσωπικά τουλάχιστον για κάμποσα σεκόντ κινήθηκα ανάμεσα στη σκέψη ''ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ;; ΓΟΥΑΤΔΙΦΑΚ!''

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη ερμηνεία και εύχομαι κάποιος περισσότερο ευρηματικός να με ισοπεδώσει εδώ :P

Δημοσ.
"You talkin' to me?" :-D

Φαντάζομαι πως η συγκεκριμένη σκηνή προετοιμάζει το έδαφος για το φινάλε και την όλη ήταν-μέσα-στο-άρρωστο-μυαλό-μου πορεία που τράβηξε η ταινία.

Όμως, άνθρωποι, ήταν ανατριχιαστική σκηνή μιας και προσωπικά τουλάχιστον για κάμποσα σεκόντ κινήθηκα ανάμεσα στη σκέψη ''ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ;; ΓΟΥΑΤΔΙΦΑΚ!''

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη ερμηνεία και εύχομαι κάποιος περισσότερο ευρηματικός να με ισοπεδώσει εδώ :P

Ε ναι κάτι τέτοιο. Εγώ πάλι από την βαρεμάρα δε το πρόσεξα και με σκουντάει ο δίπλα και μου λέει, καλά τέτοιο σκηνοθετικό λάθος ο Scorcese? Χαχα.

Δημοσ.

Τι έγινε ρε παιδιά με το ποτήρι; Δεν το πρόσεξα. Για πείτε με...

Ρε συ Κιού νταξ δεν ήταν και τόσο μάπα η ταινία. Σκηνοθετικά και μόνο δηλαδή (και επειδή ξέρω και το γούστο σου πάνω-κάτω) σε κρατάει.

Δημοσ.

Απλά στην συγκεκριμένη σκηνή

Ζητάει νερό, το πάει γεμάτο, σηκώνει το χέρι χωρίς το ποτήρι, το ακουμπάει και είναι πάλι γεμάτο νομίζω?

Δε την είδα όπως είπα και ότι θυμάμαι απ' ότι μου εξήγησε ο δίπλα

Μάπα δεν ήταν, αλλά αν τα έχεις δει λίγο πολύ αυτά,είναι και περασμένες 1 στο σινεμά σε τρώνε τα οπίσθια σου να σηκωθείς και να πας να την πέσεις.

Δημοσ.

Ούτε το είδα αυτό...

Επίσης μια φίλη πρόσεξε το εξης:

Θυμάστε στην αρχή που μπαίνει αυτός στο μέρος, έξω στην αυλή και είναι εκείνη η φρικτή γριά με τα λίγα μαλλιά, που του κάνει νόημα ''Σουτ'' με το χέρι; Αυτή ήθελε να πει, ότι όλοι γνώριζαν ότι ''το παίζουν'' και ότι και καλά ''σουτ'' ότι δεν θα πεί τίποτα. Κλέβερ.

Δημοσ.
Το 12 monkeys απο τις χειροτερες που εχεις δει..Μαλιστα..Σορρυ φιλος που γινομαι κακος(δεν κρατιεμαι)αλλα μηπως τα γουστα σου περιοριζονται στον Σηγκαλ και τον Βαν Νταμ?Τωρα θα μου πεις γουστα ειναι αυτα οκ.Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και καποια αντικειμενικα κριτηρια ομως...

Γιατι τι εχει ο Σηγκαλ και ο Βανταμ!

Μια χαρα ηθοποιοι ειναι.

Βεβαια μετα το καλο ξεκινημα αρχισανε τις πατατες και αυτοι οποτε εχω καιρο να δω ταινια τους.

Επισης για να καταλαβεις τα γουστα μου δε βλεπω σχεδον ποτε ελληνικες ταινιες και σπανια ευρωπαικες.

Θελω η ταινια να εχει υψηλο budget για να εχει εφε και δραση δηλαδη.

Δημοσ.

Επισης για να καταλαβεις τα γουστα μου δε βλεπω σχεδον ποτε ελληνικες ταινιες και σπανια ευρωπαικες.

Θελω η ταινια να εχει υψηλο budget για να εχει εφε και δραση δηλαδη.

Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει πολλές καλές ταινίες για όλα τα γούστα.

Δεν εξαντλείται απαραιτήτως σε δύσκολο ή καμμένο arthouse cinema ...

Βέβαια, οι εμπορικές παραγωγές υψηλού προϋπολογισμού (βλ. Αστερίξ) είναι σαφώς πιο σπάνιες.

Δημοσ.

Ο Ντι Κάπριο είναι ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του με τεράστια γκάμα ρόλων και χαρακτήρων.Και όποιον ρόλο και να παίξει,μα το ομορφόπαιδο θα κάνει,μα τον άσχημο κατεστραμμένο,μα τον ληστή,μα τον ψυχασθενή,μα τον μπάτσο,μα τον κλέφτη,όοοοτι και να κάνει το απογειώνει τελείως με την ερμηνεία του.Είναι σε όλες τις ταινίες σαν να ζει τον ρόλο του.Σε κάνει να νομίζεις ότι ο ρόλος που βλέπεις είναι ο real life ΝτιΚάπριο.Μπορεί η ταινία να μην σου αρέσει σαν υπόθεση(σπάνια) αλλά δεν μπορεί να μην του βγάλεις το καπέλο για την ερμηνεία του.Είναι ίσως ο μοναδικός για εμένα τουλάχιστον,που που σε κάνει να είσαι σίγουρος ότι η ταινία που θα δεις θα είναι καλή.Όπως ήξερες με κάποια παλιά τέρατα ότι μόνο και μόνο που παίζουν σε κάποια ταινία η ταινία θα είναι σίγουρα καλή το λιγότερο.Και σίγουρα έχει βγάλει προ πολλού την στάμπα του Τιτανικού από πάνω του.Αν δεν ήταν τόσο μεγάλος ηθοποιός με τόσο καλές ερμηνείες ακόμη σαν το ομορφόπαιδο του τιτανικού θα τον θυμόταν ο κόσμος.Τόσοι και τόσοι,στάμπες μεγάλων ταινιών σαν τον τιτανικό δεν κατάφεραν ποτέ να τις βγάλουν από πάνω τους.

Διαβάζω τι γράφετε για τον ΝτιΚάπριο και γελάω πραγματικά.

Από όσες έχω δεί..

1)What's Eating Gilbert Grape ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.Η ερμηνεία του απλά δεν υπάρχει.

2)Titanic μια χαρά ερμηνεία αυτό που απαιτούσε ο ρόλος αυτό έβλεπες.

3)The Beach μια από τα ίδια

4)Gangs of New York σε πολύ υψηλά επίπεδα

5)Catch Me If You Can απλά άψογος

6)The Aviator ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και εδώ.Απίστευτη ερμηνεία

7)The Departed τελείως μέσα στο ρόλο.

8)Blood Diamond ε εντάξει σε αυτή την ταινία απλά σου είπε ο τύπος ότι ξέρεις κάτι;Μπορώ να κάνω και ταινία δράσης το ίδιο γαμάτα όσο και όλα τα υπόλοιπα.

9)Revolutionary Road ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και εδώ.Σαν τη μύγα μες το γάλα ξεχώριζαν οι ερμηνείες του ΝτιΚάπριο και του Shannon κάνοντας την Kate Winslet να μοιάζει "μικρή" ηθοποιός και ας προτάθηκε και για Όσκαρ και και και..με τον dicaprio να λέει "Ναι μπορώ να παίξω και σε κοινωνικό δράμα το ίδιο καλά".

Δεν την έχω δει την ταινία,μες τη βδομάδα θα την δω αλλά εντάξει πραγματικά το να μην είναι καλή η ερμηνεία του ΝτιΚάπριο είναι το μόνο που δεν περιμένω να δω.Μακάρι δηλαδή να μην βγουν αληθινοί όσοι το γράφουν γιατί θα την δω και κινηματογράφο και θα τσούξει λίγο.(Αν δηλαδή πιστεύουν ότι ο ΝτιΚάπριο δεν ήταν καλός σε κάποια από της πιο πάνω ταινίες που γράφω,σίγουρα δεν θα βγουν αληθινοί):-D

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι ο Ντι Καπριο δεν εχει απογειωσει ΚΑΜΜΙΑ ταινια του,απλα ηταν τυχερος να τον αναλαβει ο Σκορτσεζε.

Πιστευω οτι ειναι πολυ καλος ηθοποιος αλλα μεχρι εκει.

Δημοσ.

Ναι έτσι τους τυχαίους αναλαμβάνει ο Σκορτσέζε.Τι να πω;Εγώ πιστεύω ότι απλά έχει πιάσει την κότα με τα χρυσά αυγά(όπως παλιότερα τον Ντε Νίρο) και δεν την αφήνει με τίποτα.Από τις 7 του υποψηφιότητες για Όσκαρ οι 3 είναι με DiCaprio και οι 2 με DeNiro.Δεν παίζει αν ήθελε να μην μπορούσε να είχε όποιον άλλο ηθοποιό ήθελε.Αν δεν είστε προκατειλημμένοι με την πάρτι του έχουμε τελείως διαφορετική αισθητική.Εμένα είναι από τους πολύ λίγους νέους που με πείθει σε όλες του τις ταινίες και απολαμβάνω ηθοποιία(πολύ υψηλά στάνταρ δηλαδή) σχεδόν στις μισές.

Δημοσ.

Eγω δεν ειμαι καθολου προκατειλλημμενος κυριως επειδη οταν ειχε βγει μου αρεσε ο Τιτανικος και ακομη και σημερα το θεωρω πολυ καλη στο ειδος της ταινια.

Δεν αναλαμβανει τυχαιους,αλλα νομιζω ειναι προφανες ποσο ρολο παιζει ο σκηνοθετης στη διαπλαση του ηθοποιου.

Πειστικος ειναι,μεγαλος ηθοποιος χμ,δεν μπορεις να το πεις ακομα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...