Προς το περιεχόμενο

Shutter Island

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυο εξηγησεις.

1.Ειναι η νεα μουσα του,μετα τον Ντε Νιρο.Το συνηθιζουν αυτο οι σκηνοθετες,οταν υπαρχει καλη χημεια με τον πρωταγωνιστη,ο οποιος κατανοει και εντρυφει βαθυτερα στο οραμα τους,το view point τους κτλ.

2.Ο Ντικαπριο του αρεσει να σκυβει για να πιανει το σαπουνι.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επειδη ο καθενας εδω στο forum εχει συγκεκριμενα γουστα να πω οτι ουτε την παραλια ειχα αντεξει να την δω ολη.

Ας μην κατακρινουμε ευκολα τους αλλους επειδη εχουν διαφορετικα γουστα.

Εγω προσωπικα δεν θελω να προβληματιζομαι καθολου στις ταινιες, μου αρεσουν τα εφε και η επιστημονικη φαντασια.

Ειμαι δηλαδη αντι-κουλτουριαρης.

Αρα πρεπει να νομιζες οτι προκειται για επιστ. φαντασια πριν πας σωστα?

Δημοσ.
Αρα πρεπει να νομιζες οτι προκειται για επιστ. φαντασια πριν πας σωστα?

Εγω τη γνωμη μου την ειπα παντως.

Οποιος θελει ακουει.

Χρονο για περεταιρω αντιπαραθεσεις σε forums δεν εχω.

Καλο βραδυ.

Δημοσ.

Την είδα και εγώ χθες και μπορώ να πω οτι με εξέπληξε ευχάριστα μιας και δεν είμαι και απο τους φαν του σκορτέζε..

ο ντι κάπριο ήταν καλός και δείχνει πλέον πως έχει ωριμάσει σαν ηθοποιός..(μου θύμισε πχ άλλους που το κατέχουν στα αστυνομικά θρίλερ. ντε νίρο κτλ.)

σκηνοθετικά η ταινία ήταν πολύ καλή και ήταν αυτό που ξεχώρισα όπως και τη μουσική επένδυση που έβγαζε με ευκολία το συναισθήμα ταινίας του 50 και γενικότερα το noir feeling. ο φωτισμός ήταν πολυ καλός (ακολουθει σκηνή απο την ταινία)

και ειδικά στη σκηνή που μπαίνουν στο μαυσωλείο

.

όσο για το τέλος,τί να πω..

η μισή αίθουσα έβριζε και η άλλη μισή χειροκροτούσε...εγώ ήμουν κάπου στη μέση καθώς σκεφτόμουν αν άξιζαν τα 10 ευρώ που έδωσα...τελικά άξιζαν.

γενικά μου άρεσε σαν σύνολο..δεν υπήρξε κάποια σκηνοθετική υπέρβαση αλλά σίγουρα είχε όμορφη ατμόσφαιρα και οι φαν του είδους και του σκηνοθέτη θα την εκτιμήσουν..

αυτα..

Δημοσ.

Την ειδα και εγω προχθες σε cine φυσικα......εικαστικα αψογη ταινια (Το ονομα Σκορτσεζε αποτελει εγγυηση γιαυτο παντα αλλωστε)......με καλες σχετικα ερμηνειες (αναπαντεχα καλος ο leo αν και δεν τον ευννοει η politically correct φατσουλα του-για μενα ο Kingsley τραβαει ακουραστα τα φωτα επανω του).......δεμενο σεναριο με ενδιαφεροντες διαλογους (απο αυτους που σε κανουν να αναρωτιεσαι 'τι πραγματικα θελει να πει εδω ο πρωταγωνιστης').......ισως λιγο μεγαλη σε διαρκεια χωρις να υπαρχει ουσιαστικος λογος.....

Σιγουρα οχι η κορυφαια στιγμη του δημιουργου αλλα ενα ολοκληρωμενο εργο....7 στα 10 απο εμενα.

ΥΓ.θα πρεπει καποια στιγμη να διαβασω και το βιβλιο....εχω ακουσει τα καλυτερα!!

Δημοσ.

Eγω θα παω να τη δω μεστη βδομαδα!! Απο οτι εχω δει-διαβασει πρεπει να ειναι πολυ καλη,και αγαπαμε ντι καπριο....

Δημοσ.

Την είδα στο σινεμά την Πέμπτη.Πατάτα ΔΕΝ την λες για κανένα λόγο απλά......ΔΕΝ είναι αυτό που λέγανε!Καμία σχέση!Είναι για συγκεκριμένα γούστα!

Ο Ντι Κάπριο για μία ακόμη φορά ΔΕΝ με πείθει!ΔΕΝ είναι για τέτοια έργα!Δεν έχει αυτο το στυλ,την "φάτσα",προσωπικότητα για να σε πείσει!Δεν ξέρω πώς να το εκφράσω!Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από παλιότερα αλλά όχι κάτι τρελό!Οι ερμηνείες γενικά καλές!

Σενάριο..........το στοιχείο της......ανατροπής......το είχα ψιλιαστεί από πολύ νωρίς ότι υπήρχε έντονα αυτό το ενδεχόμενο!Το "διατυμπανούσαν" κατά κάποιο τρόπο!Με λίγα λόγια εκεί ξενέρωσα!Μόνο το πώς το ανέπτυξε μου άρεσε αλλά......!Επίσης μεγαλύτερη σε διάρκεια από ότι χρειαζόταν!

Σκηνοθεσία.......Σκορτσέζικη απλά!Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι...ανάλογα τα γούστα!Μια μέση κατάσταση προσωπικά!

Σαν σύνολο η ταινία....ΔΕΝ με ενθουσίασε!Περίμενα κάτι καλύτερο!'Αλλες προσδοκίες σου γεννά το τρεϊλερ και γενικώς η διαφήμισή της!Απλά μια δεμένη ταινία χωρίς πολλά πολλά!

Θα την πρότεινα για DVD!Ούτε τρελά εφέ έχει(είτε οπτικά είτε ακουστικά) ούτε βγάζει την φοβερή αγωνία που όλοι περιμέναμε για να σε πείσει να την δεις στην μεγάλη οθόνη!

Βαθμολογία: 6/10

Δημοσ.
Ο Ντι Κάπριο για μία ακόμη φορά ΔΕΝ με πείθει!ΔΕΝ είναι για τέτοια έργα!Δεν έχει αυτο το στυλ,την "φάτσα",προσωπικότητα για να σε πείσει!Δεν ξέρω πώς να το εκφράσω!Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από παλιότερα αλλά όχι κάτι τρελό!Οι ερμηνείες γενικά καλές!

Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ.

Δημοσ.

Παιδια και γω ειδα το εργο και μου αρεσε πολυ.Ενταξει η σκηνοθεσια περιμενα οτι θα ταν αριστη και πραγματι ηταν αφου ειχαμε να κανουμε με εναν master του κινηματογραφου.Το σεναριο ηταν πολυ καλο και ο ντι καπριο εχει ωριμασει σαν ηθοποιος παρα πολυ.Αν και τον ψιλοεκραζα παλιοτερα μπορω να πω οτι τελευταια δειχνει μεγαλη βελτιωση.

Δημοσ.

πολλά αρνητικά σχόλια διαβάζω, που δεν περίμενα. τι να πω; μάλλον έχουμε τελείως διαφορετικά γούστα.

έχω την εντύπωση πάντως οτι πήγατε υποψιασμένοι για το φινάλε της ταινίας και αυτό έκανε κακό στο τελικό σας συμπέρασμα.

εγω την είδα σε πρώτη προβολή χωρίς να ξέρω τίποτα. την ταινία την έχουν κάψει τα ριβιού που έχουν γραφτεί στον τύπο σχετικά με την

ανατροπη

. ο ανδρεαδάκης σε γνωστό σάιτ αμέσως μετά την προβολή της, στο βερολίνο είχε γράψει στον τίτλο του άρθρου του,

΄΄με ανατροπή σοκ ο σκορσεζε΄΄

. παρόλο που είχε ρωτήσει κάποιος φίλος δεν του απάντησα που το διάβασα, γιατί ήμουν σίγουρος οτι θα έκαιγε την ταινία.

πάντως διαφωνώ, με τους περισσότερους, καθώς θεωρώ οτι είναι μια απο τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων στο είδος της, με εξαιρετικές ερμηνείες απο το σύνολο του κάστ, εντυπωσιακή φωτογραφία, σκηνοθεσία σε χιτσκοκικό (όσοι έχουν δει ρεβέκα, καταλαβαίνουν) ύφος και μουσική με ένταση και δυναμισμό στο κλιμα της ταινίας.

Δημοσ.

Eπειδή με μπέρδεψε λίγο το τέλος μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει. 3 άτομα είμασταν και μπερδευτήκαμε. Αυτά που του είπε ο γιατρός στον Φάρο ήταν αλήθεια ή παραμύθια? Τι στο καλό εγινε?

Επισκέπτης
Δημοσ.
Eπειδή με μπέρδεψε λίγο το τέλος μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει. 3 άτομα είμασταν και μπερδευτήκαμε. Αυτά που του είπε ο γιατρός στον Φάρο ήταν αλήθεια ή παραμύθια? Τι στο καλό εγινε?

Ναι ηταν αληθεια αυτα που ειπε ο γιατρος και απλα στο τελος ο Ντι Καπριο επιλεγει να του κανουν λοβοτομη ωστε να ξεχασει ολα αυτα που εγιναν γιατι δεν μπορουσε να ζησει μ αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...