Προς το περιεχόμενο

Shutter Island

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις γυρισα απο την ταινια.

Ειναι η πατατα της 10ετιας.(της προηγουμενης νομιζω ηταν το σκοτεινο χωριο)

Ειδικα για cinema ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτα στην κυριολεξια!

Αφου να φανταστειτε και εγω αλλα και αλλοι πριν απο εμενα δεν αντεξαν και εφυγαν!!!

Μακρια!!!

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ενταξει, υπερβολη, χωρις να την εχω δει βεβαια.. Πολυ κακοι εισαστε ορισμενοι. Εδω εφυγαν 2 απο το αβαταρ. Δε γινεται αυτο, εκτος αν ηταν η 3η φορα που το εβλεπαν.

Δημοσ.
Ενταξει, υπερβολη, χωρις να την εχω δει βεβαια.. Πολυ κακοι εισαστε ορισμενοι. Εδω εφυγαν 2 απο το αβαταρ. Δε γινεται αυτο, εκτος αν ηταν η 3η φορα που το εβλεπαν.

Καλα κατσε να μπουν να ποσταρουν και αλλοι και θα τα πουμε (ειναι το 1ο σαββατοκυριακο προβολης αυτο).

Για μενα ειναι κοροιδια προς το θεατη ολο αυτο.

Επισης το trailer ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να ξεγελαει 100% (οπως ειχε γινει και στο σκοτεινο χωριο).

Εγω πιστευω δεν φυγανε και αλλοι απο την αιθουσα επειδη κοιμοντουσαν.

Δημοσ.

Κι εμένα μου άρεσε. :o

Και κρίνοντας από το στόρυ αυτηνής -χωρίς να την έχω δει ακόμη- δεν έχει και καμία σχέση ε.

Δημοσ.

Αρκετα καλη ταινια..Σκηνοθεσια αψογη,μπαινεις στο κλιμα απτο 1ο λεπτο.Ντι Καπριο σταθερα καλος (ουτε τωρα εκανε την υπερβαση αλλα ειναι θεμα χρονου νομιζω).

Ολα τα λεφτα το τελος οπου ο ηρωας μας συνηδειτοποιημενος πια, αρνειται να συνεχισει να ζει γνωριζοντας την αληθεια και απλα παραδινεται.Αυτο φυσικα το ομολογει μονο στον Ραφαλο στην τελευταια σκηνη στα σκαλια η οποια ηταν για μενα ολη η ταινια.

Η γνωμη μου ειναι οτι το να μπαινει καποιος και να μιλαει για πατατες της 10ετιας χωρις να πει 2 λογια για την ταινια και να μας το δικαιολογησει (οχι οτι ειναι απαραιτητο...απλα αλλιως δεν εχει νοημα να το κανει) ειναι κουραστικο πλεον.

Δημοσ.

Αφου να φανταστειτε και εγω αλλα και αλλοι πριν απο εμενα δεν αντεξαν και εφυγαν!!!

Μακρια!!!

Καλα κατσε να μπουν να ποσταρουν και αλλοι και θα τα πουμε (ειναι το 1ο σαββατοκυριακο προβολης αυτο).

Για μενα ειναι κοροιδια προς το θεατη ολο αυτο.

Επισης το trailer ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να ξεγελαει 100% (οπως ειχε γινει και στο σκοτεινο χωριο).

Εγω πιστευω δεν φυγανε και αλλοι απο την αιθουσα επειδη κοιμοντουσαν.

εξαιρετική η κριτική σου, αλλά καλό είναι όταν ΄΄πετάς΄΄ τον κινηματογραφικό όρο ΄΄πατατα΄΄ να τον αναλύεις:P.

προσωπικά αμφιβάλω αν είδες την ταινία:-)

Δημοσ.

Μακρια!!!

Είσαι υπερβολικός ρε συ αδερφέ. Η ταινία δεν είναι και κάτι το τρελό αλλά πατάτα σε καμία περίπτωση. Όπως επίσης και πεταμένα λεφτά σε καμία περίπτωση. Ο Σκορτσέζε έκανε πολύ καλή δουλειά και ο Ντι Κάπριο το έπαιξε καλά. Βαριές κουβέντες λες...

Εδω εφυγαν 2 απο το αβαταρ. Δε γινεται αυτο, εκτος αν ηταν η 3η φορα που το εβλεπαν.

Γίνεται, γίνεται. Εγώ έφυγα και ας ήταν η πρώτη (και τελευταία) φορά που το έβλεπα. Επίσης ήταν η πρώτη (και τελευταία;) φοράπ ου έφευγα στην μέση ενός έργου.

Τοσα χρονια δεν εχω καταλαβει ακομα τι ζορι τραβαει ο κοσμος, εμεις οι αντρες περισσοτερο, με Ντι Καπριο και Τιτανικο. Αν δεν σας εκανε το ειδος της ταινιας καλυτερα να μην ανοιγετε το στομα σας. Γιατι εγω, ο Ντι Καπριο δεν μου αρεσε στον Τιτανικο το θεωρω αστειο σαν προταση και ειδικα οταν δεν υπαρχουν επιχειρηματα. Οσο για την καινουρια ταινια του φαινεται πολυ ενδιαφερουσα και την περιμενω πως και πως!

---------- Προσθήκη στις 23:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:01 ----------

11 οσκαρ ταινια αδικησε τον εαυτο του? Τι λες φιλε?

Για μένα, και για πολλούς, τα όσκαρε δεν λένε τίποτα. Για αυτό και ο τιτανικός πήρε 11. Αν τα όσκαρ έλεγαν κάτι ΔΕΝ θα έπαιρναε τόσα πολλά. Συνεπώς για μένα δεν είναι κριτής μιας ταινίας το πόσο όσκαρ μάζεψε. ΔΕΝ είμαι ψευτοκολτουριάρης ή ψευτοδιανοούμενος ή δήθεν ή το παίζω μούρη και διάφορα τέτοια. Στο λέω για να σε προλάβω. Το ότι δεν πιστεύω στον θεσμό των Όσκαρ δεν με κατατάσει σε καμία απο τις προηγούμενες κατηγορίες ούτε επίσης στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων που την βρίσκουν μόνο με βαριά έργα και το Χόλιγουντ για αυτούς είναι μια άγνωστη λέξη. Στα λέω αυτά για να μην μου τα πεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος που θα πέσει στον πειρασμό να τα πει και μας βγάλει απο το θέμα μας.

Στο θέμα μας λοιπόν. Ο Τιτανικός είναι ταινία για παιδάκια. Και όταν λέω παιδάκια, δεν το λέω ειρωνικά υπονοώντας άτομα με χαμηλό IQ ή που ξεχάσαν να μεγαλώσουν κι έτσι. Εννοώ σε ηλικία. Είναι για παιδιά μικρής ηλικίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν στην σειρά της Ντίσνευ. Αυτό εμένα δεν με ξετρελένει. Με ξενερώνει λιγάκι. Όπως και ο Ντεπ όταν παίζει σε σειρές για παιδιά, όπως και ο Κάρευ όταν το κάνει και δεν μ'αρέσει. Τέλος πάντων. Ο Ντι κάπριο λοιπόν, δεδομένου ότι μετά απο τον τιτανικό και κάτι άλλες βλακειούλες τύπου The Beach και τέτοια δεν έπαιξε ξανά σε τόσο ελαφριές ταινίες, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει στα σοβαρά τον εαυτό του και παίζει μόνο σε ταινίες με απαιτήσεις, και όπως δείχνουν τα πράγματα τις φέρνει εις πέρας. Αυτό μας εκπλήσει όλους διότι τον είχαμε συνηθίσει σε εύκολα ρολάκια τύπου Τιτανικού και τέτοια.

Δημοσ.

Για την ταινία

Ο Ντι Κάπριο πιστεύω φαίνεται λίγο πιτσιρικάς για το ρόλο.Δεν έχω πρόβλημα με την ηθοποιία του, νομίζω είναι καλός ηθοποιός-αν και στο shutter σκέφτηκα για πρώτη φορά πως έχει ακόμα να μάθει.Μου φώναξε μια δυο φορές δηλαδή.Το να ακούς και να βλέπεις συνέχεια πράγματα που σου χτυπάνε στο μάτι, το φέρσιμο του, το legendary detective,κάποιοι διάλογοι κτλ, και να φανερώνεται στο τέλος ότι ο άνθρωπος τα φαντάζεται μου κάνει σαν φτηνό κόλπο...(Δηλαδή ότι και να πούμε ο Σκορτσέζε μπορεί να πει, ε αφού τα φανταζόταν,αφού ήταν μουρλός κτλ).Είχα πρόβλημα να μπω στο κλίμα της ταινίας,αφού η αρχική σκηνή με το ξέρασμα μου φάνηκε b(ήταν η γραβάτα ήταν το Teddy pull yourself together δε ξέρω), μετά στην παρουσίαση των εγκαταστάσεων το τραγούδι μου φάνηκε τελείως over the top.Αυτά τα τραγουδια μου πάνε με κεραυνούς και αστραπές πάνω από το σατανικό ψυχιατρείο.

Η ταινία γενικότερα με ζάλισε, με τον Ντι Κάπριο να ξυπνάει κάθε λίγο και λιγάκι, να βλέπει την γυναίκα του, να του μιλάει το παιδί του.Νομίζω χρησιμοποιήθηκε υπερβολικά.Ίσως με την διάθεση να μπεις στο πετσί του χαρακτήρα αλλα για μένα ήταν τελείως άκομψη η σκηνοθεσία.Θα προτιμούσα η ομιλία των νεκρών να ακουγόταν σαν ψίθυρος παρά να μιλάνε ανοίγωντας το στόμα τους.Στο "im dead..." που λέει το πιτσιρίκι, σκεφτόμουν good for you.

Το τέλος προσπάθησε να το σώσει- με το συγκεκριμένο σενάριο αν δεν προσπαθούσε έστω λίγο, η ταινία θα ήταν πολύ πολύ κακή- αλλά ενώ ο Ντι Κάπριο έκανε μια καλή προσπάθεια στην σκηνή με τα παιδιά του στο νερό ,μετά έσπασε για μένα από την γυναίκα του, που δεν με έπεισε ιδιαίτερα.Ούτε το παίξιμο της ούτε το δέσιμο της με τον ΝΤι Κάπριο.

Χμ λεπτομέρειες.Η σκηνή με τη φωτιά μπροστά στην κάμερα ήταν ενοχλητική σχεδόν σωματικά, κάτι που μπορεί να μασούσα σαν λεπτομέρεια αν με είχε πείσει η ταινία μέχρι τότε.Το πλάνο με το χέρι που πετάγεται από το κελί© μου φάνηκε μαλακία, γιατί 2 δευτερόλεπτα μετά, παίρνει ένα πιο μακρινό και βλέπουμε ότι υπάρχει αρκετό φως και πιθανότατα ο Teddy να τον είχε δει τον τρόφιμο στα 5 βήματα απόσταση.Γενικά τα φφφσσσσ και μποινγκ δε μου αρέσουν.Ούτε το +100 stealth που έχουν κάποιοι χαρακτήρες στις ταινίες.Το σκαρφάλωμα που έριξε επίσης ήταν οριακό.

Μου άρεσε η σκηνή με τον Haley, η καταιγίδα στο νησί, κάποιες λεπτομέρειες στα σκηνικά (το σπάσιμο στον τοίχο που ανεβαίνει ο Teddy μου θύμισε resident evil >;( geek), η θέα,το χάσιμο του τρόφιμου που έδειρε ο Ted στην σκοτεινή γωνία, οι πτέρυγες,η σκηνή με τον ναζί στο Νταχάου,ο βράχος-σώμα, και το τρέμουλο που είχε σιγά σιγά ο χαρακτήρας...και λιγάκι η ατάκα στο τέλος και το περπάτημα προς τους νοσοκόμους.

Της έλειπε η σπίθα, το στοιχείο που θα ένωνε όλα τα κομμάτια (το ίδιο πιστεύω και στο departed, ταπεινή μου άποψη) που θα σε έβαζε στο κλίμα, και που θα τις έδινε κάτι ιδιαίτερο.

Από την εμπειρία μου πάντως στην αίθουσα, δεν την προτείνω για σινεμά, μερικοί γελούσαν κυριολεκτικά σε κάποιες σκηνές, μιλούσαν άκυρα, και γενικά κουράστηκαν.Κι εγώ η αλήθεια είναι.Χτες την είδα, και δεν την έχω χωνέψει ακόμα, αλλά γενικά δεν με άγγιξε, δεν μου έμεινε τίποτα το ιδιαίτερο και μετά στην παρέα γκρίνιαζα. ;p

Δημοσ.

Sellers συμφωνω απολυτα σε οσα λες ειναι θεμα προσωπικου γουστου και για σενα η ταινια ειναι για παιδακια. Οκ το δεχομαι. Δεν εχεις καταλαβει κατι ομως. Για τον Ντι Καπριο μια ταινια που κερδισε 11 οσκαρ δεν ειναι "ελαφρια" ειναι η καλυτερη ταινια της καριερας του. Τα Οσκαρ τι ειναι? Και εμενα δεν μου αρεσουν αλλα ειναι το "συστημα". Απο κει ανταμοιβεσαι δυστυχως. Σου αρεσει δεν σου αρεσει λοιπον, αυτη η ταινια ανεδειξε τον Ντι Καπριο και τον εκανε πρωτης ταξεως ηθοποιο. Πιστεψε με και ο τελευταιος κουλτουριαρης δεν θα ελεγε οχι για ενα οσκαρ. Ας καταλαβουμε λοιπον οτι αυτο ειναι το συστημα, και μας αρεσει δεν μας αρεσει αυτο αναδεικνειει οτι και να λεμε εμεις. Το οτι ο Ντι Καπριο δεν παιζει πλεον σε ελαφριες ταινιες, ελαφρια ταινια τυπου Τιτανικου των 11 οσκαρ ειναι λαθος σαν εκφραση. Και τον ιδιο αν ρωτησεις θα σου ελεγε το ιδιο.

Και η Παραλια ελαφρια? Απο ποτε ο Ντανι Μποιλ κανει ελαφριες ταινιες? Ασχετα με το αποτελεσμα που ηταν ψηλοαπογοητευτικο. Για μενα ο Ντανι Μποιλ ειναι στους αγαπημενους μου και ενας απο τους καλυτερους σκηνοθετες.

Και εμενα δεν μου αρεσε το Avatar και απογοητευτηκα απο τον Καμερον που περιμενα πολλα περισσοτερα. Μπορω να πω ομως οτι δεν επρεπε να κανει αυτη την ταινια? Μα οχι φυσικα, πρωτη σε κοψιμο εισητηριων ειναι ολων των εποχων. Καλα εκανε λοιπον.

Sorry, για αυτο το μεγαλο μηνυμα, αλλα θα πρεπει να διαχωριζουμε την προσωπικη μας αποψη απο την γενικευση. Αυτα.

Δημοσ.

Επειδη ο καθενας εδω στο forum εχει συγκεκριμενα γουστα να πω οτι ουτε την παραλια ειχα αντεξει να την δω ολη.

Ας μην κατακρινουμε ευκολα τους αλλους επειδη εχουν διαφορετικα γουστα.

Εγω προσωπικα δεν θελω να προβληματιζομαι καθολου στις ταινιες, μου αρεσουν τα εφε και η επιστημονικη φαντασια.

Ειμαι δηλαδη αντι-κουλτουριαρης.

Δημοσ.

κριμα..... :cry:

Μια ερωτηση σχετικα με την ταινια.

Εχει διαβασει κανεις το βιβλιο; τι λετε να ειναι καλυτερα;

να δει καποιος την ταινια η να διαβασει το βιβλιο πρωτα;

Δημοσ.

Πάντως το βιβλίο είναι πολύ πρόσφατο (2003) και ας είναι τοποθετημένο στα '50s και με noir ατμόσφαιρα.

Δεν το έχω διαβάσει, μάλιστα για να είμαι ειλικρινής αγνοούσα και την ύπαρξή του.

Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό.

Δημοσ.

Ο σκορτσεζε γιατι εχει φαει τετοιο σκάλωμα με τον καπριο;

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι κολλάει με συγγεκριμενους ηθοποιούς αυτος ο άνθρωπος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...