Προς το περιεχόμενο

Shutter Island

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
η δευτερη που εμφανίζεται ως αουτσάιντερ και θα επιλέξει αυτός που θέλει να την πιστεψει.

Εκεί είμαι κι εγώ. Μου φαίνεται πολύ ξενέρωτη η mainstream εκδοχή και υιοθέτησα την άλλη :P

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η διαδεδομένη εκδοχή είναι ότι

έχει ψυχολογικό πρόβλημα μετά το φόνο των παιδιών του και όλα όσα ζει (ότι είναι του FBI και πήγε να ερευνήσει για πειράματα σε ανθρώπους κλπ) είναι παραισθήσεις.

Η εναλλακτική είναι ότι

όλα όσα ζει (ότι είναι του FBI και πήγε να ερευνήσει για πειράματα σε ανθρώπους κλπ) είναι πραγματικότητα και ο γιατρός προσπαθεί να τον τρελάνει με φάρμακα κλπ.

Η ταινία έχει διαφορετικό τέλος από το βιβλίο. Και εγώ συμφωνώ με την διαδεδομένη εκδοχή, κυρίως λόγω της φράσης που λέει στο τέλος.

Δημοσ.

Την ειδα πριν 2 μερες...

Απο τις πιο προβλεψιμες και βαρετες ταινιες που εχω δει...σε σημειο απο το 50΄ ξερεις τι θα γινει ακριβως μεχρι το τελος.

Αν εχετε δει το madhouse θα καταλαβετε πεφτει πολυ αντιγραφη ασχετο αν ειναι και βιβλιο.

Δημοσ.

Δε μου κάνει η εναλλακτική. Νομίζω η τελευταία ατάκα της ταινίας τα λέει όλα.

Δημοσ.

Όχι, δεν τα λέει. Είναι έτσι φτιαγμένη που να αφήνει ανοιχτό παράθυρο για το εναλλακτικό φινάλε. Απλά, θυμίζει θεωρίες συνωμοσίας και ξινίζει στους πολλούς οπότε κι επιλέγουν το κυρίαρχο.

@σνουπυ: Δε συμφωνώ ότι ήταν προβλέψημη. Αν έχεις δει παρόμοια τότε ΟΚ, ήταν προβλέψημη για σένα, αλλά δε νομίζω ότι οι περισσότεροι το είχαν δει που πήγαινε το πράμα (εκτός απ' τη γυναίκα μου που τα βρίσκει όλα με τη μία, η άτιμη );)

Δημοσ.

Εγω παντως στο μισαωρο ειχα ηδη φανταστει οτι το τελος θα ηταν καπως ετσι.Και ηταν.

Αλλα γενικα η ταινια δεν ηταν ασχημη.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αφου ξεκαθαριζει στο τελος ρε παιδια. Η δευτερη εκδοχη που λετε δεν υπαρχει!!! Δεν αφηνει κανενα ενδεχομενο για αυτο που λετε...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την είδα και εγώ σήμερα..Το alternative σενάριο δεν παίζει να ισχύει με την καμία. Δηλαδή, έχει καταλάβει την πλεκτάνη που έχει στηθεί, αλλά αντί να προσπαθήσει να αντιδράσει, αποδέχεται τη μοίρα του και το θάνατο του?

3 βασικά σημεία επίσης συνηγορούν στο πρώτο σενάριο (τα έχουν αναφέρει και άλλοι σε αυτό το thread, αλλά τα συνοψίζω):

α) Στο πλοίο δε βρίσκει τα τσιγάρα του, γιατί πολύ απλά δεν έχει τσιγάρα πάνω του, ως τρόφιμος κλινικής

β)Το όπλο που του δίνουν είναι ψευτικο-λογικό-αφού μπορεί να τραυματίσει κανέναν, όπως είδαμε και στην προτελευταία σκηνή στο φάρο, όταν δε δίστασε να ρίξει στο διευθυντή-τον καραφλό τύπο

γ) Όταν παραδίδουν τα όπλα κατα την είσοδο τους στο νησί, ο ψυχίατρος-συνεργάτης του κάνει πολύ noob-ικη κίνηση για να βγάλει το όπλο-λογικό- αφού είναι γιατρός, όχι μπάτσος

δ) Τέλος η creepy γιαγιά με την αφέλεια-γεροντική άνοια-σχιζοφρένεια που τη βαράει δίνει ένα μικρό hint στο di caprio, αλλά αυτός δεν "το πιάνει"

Αυτά!!

Δημοσ.

Μου αρέσει που είστε και σίγουροi ρε μάγκες για την εκδοχή σας...

Σας φαίνεται δλδ λογικό

να τον φέρνουν βόλτα με τα καράβια γύρω από το νησί και να στήνουν ολόκληρο θέατρο για να τον γιατρέψουν ? Τόσο προχό ?

Είτε το θέλετε είτε όχι τα σενάρια είναι δύο και ελεύθερα στην επιλογή του καθενός. Τι στράβωμα είναι αυτό με το ... όχι δεν παίζει... όχι δεν υπάρχει .. δεν καταλαβαίνω . Κατά τύχη δλδ του βγήκε το 2ο σενάριο του Σκορτσέζε ? Δεν το επεδίωξε ? ...και είναι αποκοίημα της φαντασίας κάποιων ιδιότροπων? <_<

Δημοσ.

Ως ενα σημειο του εργου παιζουν 2 σεναρια και αναρωτιεσαι τι απο τα δυο ειναι τελικα. Στο τελος ειναι ξεκαθαρο ομως τι γινεται. Εμενα δεν μου αφησε καμια αμφιβολια. Απο που και ως που βγαζετε 2η εκδοχη δεν μπορω να καταλαβω.

Δημοσ.

Μου αρέσει που είστε και σίγουροi ρε μάγκες για την εκδοχή σας...

Σας φαίνεται δλδ λογικό

να τον φέρνουν βόλτα με τα καράβια γύρω από το νησί και να στήνουν ολόκληρο θέατρο για να τον γιατρέψουν ? Τόσο προχό ?

Είτε το θέλετε είτε όχι τα σενάρια είναι δύο και ελεύθερα στην επιλογή του καθενός. Τι στράβωμα είναι αυτό με το ... όχι δεν παίζει... όχι δεν υπάρχει .. δεν καταλαβαίνω . Κατά τύχη δλδ του βγήκε το 2ο σενάριο του Σκορτσέζε ? Δεν το επεδίωξε ? ...και είναι αποκοίημα της φαντασίας κάποιων ιδιότροπων? <_<

Απολυτα σωστος...και αυτο στο λεω μετα απο αρκετη ωρα κουβεντας με φιλους στο τελος της ταινιας...ακομα να καταλαβουν καποιοι οτι αυτο ηταν και το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο της??

Δημοσ.

Δεν πειράζει, μπορούμε εμείς οι "περίεργοι" ;)

Λοιπον. Με κανατε να το ξαναδω χτες μηπως και μου ξεφυγε τιποτα.

Συμπερασμα το ιδιο. Δεν αφηνει ουτε μια εκδοχη η ταινια για εναλλακτικο τελος.

Εκτος βεβαια αν το τραβατε απο τα μαλλια και υποθετεται πραγματα αυθαιρετα μονο και μονο για να βγαλετε 2ο σεναριο.

Αν το πατε ετσι τοτε και εγω σας βγαζω εναλλακτικα σεναρια ως και για την Μαγια την Μελισσα...

Δημοσ.

Λοιπον. Με κανατε να το ξαναδω χτες μηπως και μου ξεφυγε τιποτα.

Συμπερασμα το ιδιο. Δεν αφηνει ουτε μια εκδοχη η ταινια για εναλλακτικο τελος.

Εκτος βεβαια αν το τραβατε απο τα μαλλια και υποθετεται πραγματα αυθαιρετα μονο και μονο για να βγαλετε 2ο σεναριο.

Αν το πατε ετσι τοτε και εγω σας βγαζω εναλλακτικα σεναρια ως και για την Μαγια την Μελισσα...

Το οτι αυτο βλεπεις και πιστευεις εσυ δεν σημαινει πως ειναι και το μονο τελος...το οτι τοσοι κριτικοι εχουν σταθει σε αυτο μονο εσυ δεν το βλεπεις ομως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...