greg_m Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 official site: http://www.shutterisland.com/#/home Σκηνοθεσία Martin Scorsese Σενάριο Laeta Kalogridis Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio ... Teddy Daniels Mark Ruffalo ... Chuck Aule Ben Kingsley ... Dr. John Cawley Emily Mortimer ... Rachel Solando Michelle Williams ... Dolores Chanal Max von Sydow ... Dr. Jeremiah Naehring Jackie Earle Haley ... George Noyce Elias Koteas ... Andrew Laeddis Patricia Clarkson Ted Levine ... Warden John Carroll Lynch ... Deputy Warden McPherson Christopher Denham ... Peter Breene υπόθεση: Καλοκαίρι 1954. Ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ, φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται κι ο Ντάνιελς βρίσκεται έρμαιο σε «απάνθρωπες», ριζοσπαστικές θεραπείες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πειράματα με φάρμακα, βάρβαρες χειρουργικές επεμβάσεις και πλύσεις εγκεφάλου. Όσο περισσότερο πλησιάζει στην αλήθεια, τόσο πιο θολή γίνεται αυτή και τόσο περισσότερο αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να μη φύγει ποτέ από εκεί. Τουλάχιστον, όχι σώος, γιατί κάποιος εκεί μοιάζει να προσπαθεί να τον τρελάνει… σχόλια: Η ταινία βασίζεται σε ένα ακόμα best-seller του Dennis Lehane, συγγραφέα των Mystic River και Gone Baby gone. Το σενάριο το διασκεύασε η Έλληνο-Αμερικανή Laeta Kalogridis. τοο Νησι των καταραμενων...ειναι εξαιρετική ταινια! Δεν το περιμενα...Εχει πολυ μεγαλη σημασια το φιναλε...που ειναι πραγματι εξαιρετικο και ειχαν δικιο οι δημοσιογράφοι και κριτικοί που την αποθέωσαν στο φεστιβάλ του Βερολίνου! Στα χναρια του Cape Fear, ως προς την σταδιακη αγωνια, με ατμοσφαιρα κλειστοφοβικη, και με θαυμασιες ερμηνειες! Εκπληκτικός ο Ντι Καπριο! Δεν μπορω να αποκαληψω πολλά. Καταλαβαίνετε.. Ως παραγωγη...ειναι υπεροχη και έχει και θαυμάσια μουσική επένδυση. Και κάτι τελευταίο. Να το δείτε σε κινηματογραφο, γιατι σε υποβαλει, και οχι απο θείους γιατί θα χάσετε όλη τη μαγεία! Την άλλη εβδομάδα βγαίνει..στις 25. Must see!!!
Sellers Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Τώρα να πω ότι δεν με έκανες να την περιμένω πως και πως, ψέμματα θα σου πω.
greg_m Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 εγώ να δεις πως την περίμενα..πραγματικά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή αλλά είναι μεγάλη ταινία
million_voices Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 μεγαλη ταινια δεν ξερω αν ειναι αλλα ο ντι καπριο τελευταια με εχει εκπληξει ευχαριστα πολλες φορες
Sellers Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Ο Ντι Κάπριο είναι πολύ καλός ηθοποιός. Ας παραβλέψουμε τον τιτανικό. (στον οποίο τολμώ να πω ότι δεν έφταιγε αυτός, αλλά η ταινία άσχετα αν αδίκησε τον εαυτό του που ασχολήθηκε με αυτήν.) greg που μένεις ?
Kasrith Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Οντως φαινεται εντυπωσιακη. Ειναι στην λιστα εδω και μηνες, ευχτυχως απο αυριο θα εχω την ευκαιρια να την δω.
pop corn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 greg_m, εσύ και τα ωραία σου θρεντς Αυτή την ταινία την περίμενα εδώ και ένα χρόνο περίπου. Διάβασα το βιβλίο (μου άρεσε) και είχα περιέργεια να δω πως μετεφέρθηκε. Από ότι άκουσα (διάβασα) είναι μέτρια προς καλή. Και δυστυχώς λένε πως αν έχεις διαβάσει το βιβλίο η ευχαρίστηση μειώνεται περισσότερο (Λογικό, δεδομένης της φύσης της ιστορίας). Δεν ξέρω αν θα τη δω στο σινεμά.
greg_m Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 sorry που πετάγομαι ως τσουτσου και διακόπτω τον εντυπωσιακό σας διάλογο, αλλά θα ήθελα να πω, μιας και ρωτήθηκα απο 3 άτομα με πμ. οτι καλύτερα να δείτε πρώτα την ταινία και μετά να διαβάσετε αν θέλετε το βιβλίο, καθώς το φινάλε υπάρχει και εκεί. αν γνωρίζετε εκ των προτέρων το φινάλε, σαφώς και δεν θα σας εντυπωσιάσει η ταινία. αυτός δεν είναι λόγος όμως για να πάρει μέτρια κριτική, όπως διάβασα σήμερα σε σοβαρό υποτίθεται έντυπο. απο την επόμενη εβδομάδα που θα τη δείτε, θα έχετε ολοκληρωμένη άποψη δική σας και εδώ θα είμαστε να τα πούμε
KilliK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 ωχ σε ποιο εντυπο το ειπανε αυτο; για λεγε,μηπως βρουμε την κριτικη και ονλινε να την διαβασουμε.
Francisco Goya Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Καλή ταινία είναι, μεγαλύτερο ατού η τρομερή σκηνοθεσία! Αλλά εγώ την ανατροπή την κατάλαβα πολύ πριν το φινάλε. Όσο για το Di Caprio, αν σου άρεσε στις άλλες συνεργασίες του με το Scorsese θα σου αρέσει και εδώ.
Sellers Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Και εγώ την είδα χθες στο σινεμά. Η ταινία είναι παρα πολύ καλή και σίγουρα στο τοπ-10 των αγαπημένων μου ατμοσφαιρικά ταινιών. Πολύ ατμόσφαιρα. Το μόνο κακό, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, είναι πως πριν δω την ταινία μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η ανατροπή που θα έκανε. Πολύ κουφό. Δεν ήξερα ούτε υπόθεση, ούτε τίποτα για το main story κι'όμως (μάλλον απο το τρείλερ) μου καρφώθηκε η βασική του ιδέα. Μετά, αν πας τόσο υποψιασμένος η ταινία σου φανερώνεται στα 10 πρώτα λεπτά έτσι και όπως έγινε εκεί που ο φαλακρός ο γιατρός λέει στον ΝτιΚάπριο για αυτήν που και καλά εξαφανίστηκε ''Χτίζει ολόκληρα σενάρια με το μυαλό της, στα οποία εγώ είμαι ο γαλατάς, ο άλλος ο χασάπης κ.λ.π''
GeorgeVls Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Τοσα χρονια δεν εχω καταλαβει ακομα τι ζορι τραβαει ο κοσμος, εμεις οι αντρες περισσοτερο, με Ντι Καπριο και Τιτανικο. Αν δεν σας εκανε το ειδος της ταινιας καλυτερα να μην ανοιγετε το στομα σας. Γιατι εγω, ο Ντι Καπριο δεν μου αρεσε στον Τιτανικο το θεωρω αστειο σαν προταση και ειδικα οταν δεν υπαρχουν επιχειρηματα. Οσο για την καινουρια ταινια του φαινεται πολυ ενδιαφερουσα και την περιμενω πως και πως! ---------- Προσθήκη στις 23:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:01 ---------- Ο Ντι Κάπριο είναι πολύ καλός ηθοποιός. Ας παραβλέψουμε τον τιτανικό. (στον οποίο τολμώ να πω ότι δεν έφταιγε αυτός, αλλά η ταινία άσχετα αν αδίκησε τον εαυτό του που ασχολήθηκε με αυτήν.) greg που μένεις ? 11 οσκαρ ταινια αδικησε τον εαυτο του? Τι λες φιλε?
status Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 million_voices[/b]']μεγαλη ταινια δεν ξερω αν ειναι αλλα ο ντι καπριο τελευταια με εχει εκπληξει ευχαριστα πολλες φορες Sugizo:ναι αλλα πως να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά μετά τα λεγόμενα σου στο γνωστό thread, επίσης πετάχτηκες να σχολιάσεις μόλις πρόσβαλε κάποιος ταινία του Cameron δεν ξέρω για σας αλλα Leonardo DiCaprio + Martin Scorsese κατά την γνώμη μου δεν απογοητεύουν (The Departed, Gangs of New York) Το The Departed ήταν πραγματικά off the usual σενάριο!! Ωστόσο στο The Beach, δεν ήταν καθόλου άσχημος σε ερμηνεία.! Έχω υποσχεθή στον εαυτό μου ότι θα το δω με την πρώτη ευκαιρία.! Αν και φοβάμαι ότι θα βαδίζει στα γνωστά τετρημένα σενάρια του Χόλυγουντ, και θα το έχουν βιάσει στη δραματοποίηση!
GeorgeVls Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε status τωρα που ανεφες το The Beach, συμφωνω σε οσα λες σχετικα με τον Ντι Καπριο και την ερμηνεια του. Τι μου θυμισες τωρα.. Οταν πρωτοειδα αυτη την ταινια απογοητευτηκα παρα μα παρα πολυ. Μεχρι την μεση η ταινια ηταν οχι απλα καλη, ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο, νομιζα οτι θα δω ενα αριστουργημα κυριολεκτικα. Απο κει και μετα ομως ηρθαν τα πανω κατω και εφαγα ενα τετοιο ξενερωμα που δεν λεγεται. Με μια εντελως αλλη "ματια" ισως να το βλεπαμε και σαν τον προπομπο για το Lost. Οκ καμμια σχεση, αλλα δεν ξερω καπου στην βαθος μου κολλανε αυτα τα δυο. Φανταστειτε ενα The Beach που απο την μεση και μετα αντι να γινοταν αυτο που γινοταν, να αρχιζε να Lostιζει!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.