Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Time Capsule

sebax3s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ένα iMac και μερικούς εξωτερικούς δίσκους (4) όπου φυλάω μουσική & βίντεο (ανάλογα με το θέμα). Πρόσφατα δε Αγόρασα ένα Time Capsule 2ΤΒ της Apple 480 Ευρό παρακαλώ, για να κάνω σ'όλους τους δίσκους Backup και να νοικοκυρευτώ με ένα κουτί σαν ασύρματο ρούτερ + Backupιέρα

Αφού δεν κατώρθωσα λοιπόν να το σετάρω επί 3-4 μέρες έφερα κάποιον ειδικό και μετά από ερωτήσεις & ψάξιμο μουπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει Ιντερνετ αλλά μόνο Backup ασύρματα με το ΜΑΚ. Πρώτη απογοήτευση. Αρα θέλω πάλι άλλο ρούτερ..!(;)

Πάω στο Time Machine να κάνω τουλάχιστον Backup και βλέπω ότι μου απαγορεύει τους εξωτερικούς δίσκους και γράφει "Reformat Required (incompatible system)" Δεύτερη απογοήτευση....Τότε τι το πήρα 2ΤΒ να κάνω Backup μόνο στο σκληρό μου δίσκο..; Πέστε μου καμμιά ιδέα γιατί τάπαιξα με το Backup της μηλιάς..Φυσικά χωρίς να κάνω φορμάτ τους εξωτερικούς με τα τραγούδια μου ---ε μ.. Φανταζεστε πόσα είναι... (2Χ500GB & 2X320GB) = ?...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δώσει ιντερνετ πρέπει να βάλεις το modem με το καλώδιο ethernet.

Μπορεις να επιλέξεις το timecapsule για backup και στα options να αφαιρέσεις τους εξωτερικούς σκληρους ωστε να κάνεις backup και αυτους.

Ποιος ειδικός σου τα πε αυτά?Δεν χρειάζεσαι άλλο router...

Αν δεν καταλαβαινεις κανε pm για skype αλλα βασικά το airport utility τι δεν κατάλαβες?

Εγω πάντως με το timecapsule κανω όλα όσα λες και μάλιστα το έχω σετάρει και για modem καναντας bypass το adsl modem

Για το προβλημα με "Reformat Required (incompatible system)", σε τι filesystem ειναι οι εξωτερικοι δισκοι?

Υ.Γ.: Για σοβαρο,αξιοπιστο, ευελικτο backup, παρε ενα σωστο nas.

Πχ:

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=16759&catid=430

Και φθηνοτερα θα σου ερθει και θα εχεις ευελιξια και αν θελεις και μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Επισης παρε ενα adsl wireless modem/router για να τα εχεις ολα νοικοκυρεμενα.

Για το προβλημα με "Reformat Required (incompatible system)", σε τι filesystem ειναι οι εξωτερικοι δισκοι?

Υ.Γ.: Για σοβαρο,αξιοπιστο, ευελικτο backup, παρε ενα σωστο nas.

Πχ:

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=16759&catid=430

Και φθηνοτερα θα σου ερθει και θα εχεις ευελιξια και αν θελεις και μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Επισης παρε ενα adsl wireless modem/router για να τα εχεις ολα νοικοκυρεμενα.

Για να χρησιμοποιησει το timemachine ένα δίσκο ως backup μου φαίνεται οτι το κάνει encrypted φορματ.To wireless που έχει η συγκεκριμένη timecapsule ειναι dual band 2,4Ghz & 5Ghz ....με δυνατότητα public και private network καθως και τέσσερις 1Gbit ethernet.Επίσης εχει USB για printer ή extra σκληρό

Εχω ακριβώς την ίδια timecapsule και την έχω καταφχαριστηθεί...γιατι ξέρω να την δουλεύω....

Λίγες Διευκρινίσεις ....

Είχα & 'Εχω (μαζί με το νέο αύτό κουτί της Apple που πήρα) ένα Router Belkin F5D8633 (Wireless + Ethernet) είναι σχετικά παλιό 3 χρόνων, ...σχετικά καλό. Νόμιζα ότι θα απαλλαγώ από αυτό ..! και ότι δεν θα χρειαστώ άλλο ρουτερ.(Οπως είχα καταλάβει από την διαφήμιση της iSquare & θα έχω πιό γρήγορες ταχύτητες). Σε αυτό συνδέω έναν imac 24" & ένα PC (Win 7) Αλλά τελικά απ'την ενασχόληση μου - τηλέφωνο στην εταιρεία & ένα παλιό τεχνικό της Rainbow που πλήρωσα για να με διαφωτίσει (μάλλον λαμόγιο) μου είπαν ότι δεν μπορώ να έχω αυτόνομα Ιντερνετ αλλά μόνο Backup γιατί το Time Capsule δεν είναι AIRPort Extreme. (Δηλαδή μου είπαν θα χρειαστείτε και το ρουτερ του πάροχου σας %%&&@#κ).

Οσο για τους δίσκους μου τους έχω φορμάτ DOS FAT 32 για να τους βλέπω και απ΄τα δύο κομπιούτερ.

Οσόν αφορά την πρόταση σας για nas ... τώρα είναι αργά το φορτώθηκα το Time Capsule (αγορά από τα ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ) και δεν μου το αλλάζουν.

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει να με διαφωτίσει τεχνικά (χωρίς να φορμάρω τους εξωτ. δίσκους) τι πρέπει να κάνω ας μου στείλει ένα mail : [email protected] ή στο SKYPE --> sebax4

Ευχαριστώ που ασχολείστε

.Γ.: Για σοβαρο,αξιοπιστο, ευελικτο backup, παρε ενα σωστο nas.

Ενώ το time capsule είναι της πλάκας ε; Να προσέχουμε και τι λέμε που κ που. :-(

Το Time Captule είναι router όπως και το airport extreme, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ MODEM!! Αν είχατε ασχοληθεί 5 λεπτά παραπάνω πρωτού το αγοράσατε θα το ξέρατε!!

Και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος! Ειδικά με την διπλή ασύρματη διεπαφή! Μπορώ να είμαι σε n ενώ όλοι οι άλλοι σε g ταυτόχρονα!

Πάνω κάτω τα έγραψαν ήδη τα παιδιά παραπάνω, αλλά ας τα συνοψίσουμε:

1. Το Time Capsule (όπως και το Airport Extreme) δεν περιλαμβάνει ADSL modem. Αυτό γίνεται γιατί αλλιώς θα έπρεπε να υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά μοντέλα, όσα είναι τα διαφορετικά πρότυπα broadband internet ανά τον κόσμο. Για να μην χρειάζεται λοιπόν να κατασκευάζει δεκάδες διαφορετικά μοντέλα, η Apple σου λέει, βάλε εσύ όποιο Modem θέλεις και εγώ θα κάνω τα υπόλοιπα.

Έχει λοιπόν στο πίσω μέρος 5 θύρες ethernet. Η πρώτη (WAN) παίρνει internet από το ADSL modem σου και το μοιράζει στις υπόλοιπες 4 (LAN) και στο WiFi.

Από εκεί και πέρα, αν είσαι ικανοποιημένος με το ADSL Router σου, μπορείς να αφήσεις αυτό να δουλεύει και ως ADSL Modem και ως router (Gateway, DNS, DHCP κλπ) και το Time Capsule να δουλεύει μόνο ως Ethernet Switch / WiFi.

Για να το κάνεις αυτό, στις ρυθμίσεις του Time Capsule, στην κατηγορία Internet ρυθμίζεις τα:

Connect Using: Ethernet

Connection Sharing: Off (Bridge Mode)

Αν θέλεις όμως, μπορείς να αφήσεις το ADSL Router σου να δουλεύει μόνο ως ADSL Modem και να αφήσεις όλα τα υπόλοιπα στο Time Capsule.

Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να ρυθμίσεις τον ADSL Router σου να δουλεύει σε Bridge Mode και στις ρυθμίσεις του Time Capsule, στην κατηγορία Internet να ορίσεις τα:

Connect Using: PPPoE

Connection Sharing: Share a public IP Address

2. Το Time Capsule παίρνει backup χρησιμοποιόντας την εφαρμογή Time Machine του Mac OS X. To Time Machine είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να λειτουργεί με δίσκους που έχουν φορμαριστεί σε HFS+, ΜΟΝΟ. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με δίσκους FAT, FAT32, NTFS ή άλλα format.

3. Από ότι φαίνεται, τόσα χρόνια που κατηγορούμε τη Rainbow ως παντελώς άσχετους και λαμόγια, δεν έχουμε και πολύ άδικο. Πιθανόν, αυτό να μπορεί να επεκταθεί και στους "experts" του Multirama που σου το πούλησαν χωρίς να σου πουν τι κάνει ή τι δεν κάνει.

Ενώ το time capsule είναι της πλάκας ε; Να προσέχουμε και τι λέμε που κ που. :-(

Αν συγκρινεις σε αξιοπιστια και ευελιξια ενας nas με το time capsule, παω πασο!!

Δεν νομιζω κανενας να θεωρει το time capsule σοβαρο ,ευελικτο και αξιοπιστο backup.

Για τετοιες δουλειες ολοι προτιμουν το nas. Το time capsule ειναι για απλη και πολυ συγκεκριμενη χρηση, δεν θεωρειται σοβαρη λυση backup.

Ευχαριστώ όλους... και πιό πολύ τον Κ.Αθέατο που είδα στο Skype και με βοήθησε τα μάλλα ... καθώς και τον κύριο που συνόψισε. Τελικά την δουλειά δεν την γλυτώνω καθότι το Time Machine δεν υποστηρίζει δίσκους FAT 32 που φορμάρισα στο ίδιο το iMAc μου αλλά δεν τους υποστηρίζει η μεγάλη μπακαπιέρα (απαράδεκτο κυρία Μηλιά -- τότε μην τους φορμάρεις σε DOS αφού τα περιφεριακά σου δεν τους αναγνωρίζουν). Ξανά μεταφορές εκδρομές ο "Μήτσος". Εχω δουλειά ως το Πάσχα απ'ότι κατάλαβα... Είναι οι ιδοτροπίες της Apple που μας κάνουν εμάς τους κανούργιους να ξενερώνουμε (όπως το μοίρασμα του iTunes, το κλείδωμα του iPod, το να βρώ Paragon για να επικοινωνήσω με άλλους δίσκους - και μην μου πείτε για πειρατεία & πνευματικά δικαιώματα γιατί όλοι τα έχουμε πληρώσει αυτά στις τσουχτερες τιμές ή oταν αγοράσαμε κάτι από το iTunes, την Rainbow κλπ και δεν μας στηρίζει)

Κατά τα άλλα γερά μηχανήματα

Οσο για κάποιους που ειρωνεύτηκαν - (υποστήριξαν το πρόϊόν απριόρι) .

"Ενώ το time capsule είναι της πλάκας ε; Να προσέχουμε και τι λέμε που κ που"

Αν ήξερα θα πρόσεχα - δεν θα ρωτούσα τους επαϊοντες αλλά εσύ απάντηση δεν έδωσες & νομίζω ειδικά εδω στα ΜΑΚ σκοπός είναι να βοηθάτε κάποιον να ξετυφλωθεί και όχι διαγωνισμός εξυπνάδας. Είναι τελικά τα ΜΑΚ πιό ευγενικά... άτομα;

Ας μην ξεχνούμε τι δίνουμε & τι παίρνουμε στη ζωή. Πόσο κοστίζει κάτι και πόσο μας ευκολύνει την ζωή μας.

Και αν ήξερα όλα ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ δεν θα το επέλεγα...Γηράσκω αεί..

Εφχαριστώ

Άλλη φορά το ψάχνουμε πρώτα καλύτερα και μετά αγοράζουμε, για να γλιτώνουμε τις γκρίνιες. Εγώ πάντως εξακολουθώ να θεωρώ το Time Capsule άψογη συσκευή.

Φιλικά. :-)

Άλλη φορά το ψάχνουμε πρώτα καλύτερα και μετά αγοράζουμε, για να γλιτώνουμε τις γκρίνιες. Εγώ πάντως εξακολουθώ να θεωρώ το Time Capsule άψογη συσκευή.

+1 :-D:-D:-D (γραφω ελληνικα)

Εγώ πάντως εξακολουθώ να θεωρώ το Time Capsule άψογη συσκευή.

Είναι άψογο για συγκεκριμένες χρήσεις, που όμως δεν συμπίπτουν με τις ανάγκες όλων των χρηστών.

Είναι άψογο για συγκεκριμένες χρήσεις, που όμως δεν συμπίπτουν με τις ανάγκες όλων των χρηστών.

Για τις δικές μου ανάγκες είναι τέλειο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...