Προς το περιεχόμενο

Civilization V

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν σε προβληματίζει, σκέψου ότι μια ομάδα στρατιωτών (1 μονάδα), αντιπροσωπεύει τον ίδιο αριθμό Χ100 ή Χ1000....

Δε νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό....

Δεν δίνεται έμφαση σε αυτό από το παιχνίδι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο οι μάχες, παίζεις λάθος παιχνίδι και πολύ σωστά το παράτησες.

Υπάρχει αλήθεια άλλο παιχνίδι στρατηγικής, που να μπορείς να κερδίσεις μόνο με τη διπλωματία;

Υπάρχει αλήθεια άλλο παιχνίδι στρατηγικής, που να μπορείς να κερδίσεις μόνο με τη διπλωματία;

Γίνε πολιτικός...

Εκει να δεις ποσα παιχνιδια γινονται και κάτω και πάνω απο το τραπέζι!!!:lol::lol::lol::X

αναλογα τι θελεις να ακολουθησεις με τον λαο σου :-D

εγω ριχνω στην αρχη βαρος σε πολλες πολις και να αναπτυξω τις ερευνες και μετα παω στον στρατο που αρχιζω και τους αφανιζω εναν εναν :P

Δηλαδη περισσοτερο διπλωματικο παιχνιδι ειναι; Και γιατι εχει τοσα units;

Ειναι σε στυλ Caesar;

Όχι δεν είναι σε στυλ caesar. Απλά δεν ελέγχεις τις μάχες.

Το στρατιωτικό κομμάτι παίζει ρόλο, αλλά το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού παίζει μεγαλύτερο.

Η οικονομία η διπλωματία η θρησκεία δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο στο παιχνίδι.

«Αυτοσυγκράτηση»...Αυτό είπα στον εαυτό μου όταν είδα το demo του Civ 5 στο steam.

«Εαν το κατεβάσεις τώρα, δεν θα ξεκολλάς...όταν θα βρεις χρόνο το Σαββατοκύριακο, τότε θα το αγοράσεις μια και καλή...»

Τολμώ να πω ότι όντως έδειξα αυτοσυγκράτηση και δεν κατέβασα το demo χτες το βραδάκι σε στιγμή βαρεμάρας και αδυναμίας, «έτσι να παίξω καμιά ωρίτσα». Επίσης, δεν πήγα εκνευρισμένος στις 2:30 για ύπνο, (ενώ έπρεπε να σηκωθώ πρωί) κι αυτό γιατί κράσαρε ξαφνικά ο υπολογιστής μου....

Δηλαδη περισσοτερο διπλωματικο παιχνιδι ειναι; Και γιατι εχει τοσα units;

Όχι, δεν είναι περισσότερο διπλωματικό. Δεν είναι περισσότερο οτιδήποτε. Είναι απ' όλα. Και αυτός είναι ο λόγος που έχει και τόσα units. Γιατί έχει βάθος.

Βασικά είναι παιχνίδι management, όπου ο σκοπός σου είναι να διατηρήσεις αναπτυσσόμενος μια ισορροπία ανάμεσα στο στρατό, την επιστήμη, την κουλτούρα, τη διπλωματία, την παραγωγή, την οικονομία, την εξερεύνηση, το εμπόριο, τη θρησκεία και την εξάπλωσή της, την κατασκοπία κτλ. Κάνε πολύ στρατό αγνοώντας την τεχνολογική ανάπτυξη και θα σε φάει εύκολα ο αντίπαλος που θα έχει τεχνολογικά ανώτερες μονάδες. Κάνε στρατό αγνοώντας την οικονομία και δε θα έχεις χρήματα να τον συντηρήσεις. Εξαπλώσου γρήγορα σε πολλές πόλεις και θα έχεις και πάλι οικονομικό πρόβλημα. Μην ασχολείσαι με την κατασκοπία και οι αντίπαλοί σου θα μπορούν εύκολα να σου κλέβουν τεχνολογίες και να σε σαμποτάρουν.Αγνοείσαι την κουλτούρα σου και οι κάτοικοί σου θα δυσαρεστηθούν και θα θελήσουν να γίνουν μέρος ενός άλλου πολιτισμού.

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά στοιχεία στρατηγικής για τις μάχες. Φαντάσου πχ ένα σενάριο όπου ξεκινάς πόλεμο με κάποιον και το πρώτο που κάνεις είναι να του κόβεις την πρόσβαση σε σίδερο, οπότε δεν μπορεί να βγάλει τις αντίστοιχες μονάδες. Πρέπει, όμως, παράλληλα να διασφαλίσεις ότι δε θα του παρέχει σίδερο κάποιος άλλος, οπότε εδώ έρχεται η διπλωματία, όπου ζητάς από τους πιθανούς πωλητές να κόψουν τις συναλλαγές μαζί του.

Αυτά ισχύουν μέχρι το Civ IV : Beyond The Sword. Κάθε Civ έχει διαφορετική λογική και αναπτύσσεις διαφορετικές στρατηγικές. Απ' ότι φαίνεται στο V έχει αφαιρεθεί η θρησκεία. Παίζει ελάχιστο ρόλο.

Και τώρα τα δυσάρεστα:

Μόλις ανακάλυψα ότι η έκδοση για Mac θα κυκλοφορήσει χωριστά και ακόμα δεν υπάρχει ημερομηνία. ΑΑΑΡΓΚ!

Παιδιά το πήρε κανείς στα χέρια του . Στα μαγαζιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα . Λένε ότι δεν τους έχει παραδοθεί ακόμα στις αποθήκες τους λόγω της απεργίας των φορτηγών.

Αρε θείε, θα μου το φέρεις εσυ που δεν απεργίας πότε.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Παιδιά το πήρε κανείς στα χέρια του . Στα μαγαζιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα . Λένε ότι δεν τους έχει παραδοθεί ακόμα στις αποθήκες τους λόγω της απεργίας των φορτηγών.

Μόλις τώρα διαπίστωσα πως αν ήμουν νταλικέρης θα έπιανα πρώτος στα χέρια μου τα αγαπημένα μου παιχνίδια :lol: Τώρα που άνοιξε και το επάγγελμα, τα παρατάω όλα και αρχίζω νέα ζωή ως Chill The Truckman, βρούμ βρούμ :P

Στο site του Πλαισίου πάντως ακόμα αναμένεται σύντομα έχει ενώ συνήθως μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία εμφανίζεται ως άμεσα διαθέσιμο. Μάλλον καλά έκανα και αντιστάθηκα στον πειρασμό και το πήρα απ' έξω τελικά.....(ελπίζω τα ΕΛΤΑ να μην επηρεάζονται)

Περιττό να πω τη ζήλια έχω αυτή τη στιγμή μιας και μόλις ένα contact μου στο steam ξεκίνησε το civ5.....το απόγευμα θα το ξεκινήσει και ο neroxiths ffs ρε

Ναι, αλλα το οτι παιζεις με το κομπιουτερ, δεν ειναι λιγο βαρετο; Αλλη αισθηση να παιζεις με ανθρωπο. Και δεν φανταζομαι να ειναι ο,τι καλυτερο σε αυτο το game το online κομματι του. 5+ ωρες για ενα παιχνιδι, ποιος το παιζει Online; Μη ξεχναμε και τις αποσυνεσεις. :D

Ναι, αλλα το οτι παιζεις με το κομπιουτερ, δεν ειναι λιγο βαρετο; Αλλη αισθηση να παιζεις με ανθρωπο. Και δεν φανταζομαι να ειναι ο,τι καλυτερο σε αυτο το game το online κομματι του. 5+ ωρες για ενα παιχνιδι, ποιος το παιζει Online; Μη ξεχναμε και τις αποσυνεσεις. :D

το παιχνιδι αυτο ειναι πολυ καλο και χωρις online...

δεν γινεται να αρεσει σε ολους, η κολλας η δεν κολλας απλα τα πραγματα... :-)

Ναι σε αυτο εχεις ενα δικιο. Απλα τα strategy games μου αρεσουν γενικα. Δε το λες ακριβως turn based strategy.. Τετοια ειναι το fallout και HOMM.

:fear:

Το Civ δεν είναι tbs και είναι το fallout.......

Τα έχεις μπερδέψει....λίγο αχέμ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...