Προς το περιεχόμενο

Civilization V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 491
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Το Civilization V θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής στις 21 Σεπτεμβρίου ???

http://www.gameplace.gr/news/index/29

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί το demo δεν κυκλοφόρησε πιο νωρίς εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως βγήκαν εκτός χρονοδιαγράμματος και δεν πρόλαβαν να το έχουν έτοιμο νωρίτερα.

αυτό το "εκτός χρονοδιαγράμματος" φοβάμαι.. μην δούμε κανένα παιχνιδάκι γεμάτο bugs...

Δημοσ.

Το online ρε παιδιά στο Civilization δεν είναι βαρετό; Δεν έχει τεράστιους χρόνους αναμονής; Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και έχω περιέργεια, αλλά όταν το single player του Civ4 κρατάει από 3 έως 5+ ώρες, το online πρέπει να κρατάει μισή μέρα!

Άσε που πρέπει να παίζουν διάφορες "σπαστικές" τακτικές παιξίματος. Πχ φαντάζομαι ότι ο πόλεμος είναι must.

Δημοσ.

Καλά και στο single στα μεγάλα level χωρίς πόλεμο δεν νικάς με την καμία.

Στο multi εννοείται γίνεται σφαγή από νωρίς. Υπάρχει limit στον χρόνο που έχεις να σκεφτείς π.χ 30 sec και μετά πάμε στον επόμενο γύρο αυτόματα.

Δημοσ.

Προσωπικά μόνο στο Beyond The Sword έχω καταφέρει να κερδίσω χωρίς καθόλου πόλεμο (κουλτουρο-νίκη). Μια φορά μου κύρηξε ένας πόλεμο και τον σταμάτησε το Apostolic Palace στην επόμενη γύρα, δεν έγινε ούτε μια μάχη. Μέχρι το Beyond The Sword, αναγκαστικά ξεπάστρευα τον διπλανό μου και συνέχιζα μέχρι το τέλος έτσι (με έκταση δύο πολιτισμών). Παίζω συνήθως στο normal - ισότιμο παιχνίδι, ή στο αμέσως παραπάνω όπου ο Η/Υ έχει λίγο πλεονέκτημα.

Τα multi τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες νωρίς, δηλαδή, ε;

Δημοσ.

Κοιτα να δεις εννοειται οτι οταν ξεκινας multiplayer πας για ολη την ημερα. Εκτος και αν το κοψεις και δωσεις ραντεβου για την συνεχεια ( γινεται αυτο με ενα απλο save ).

Παντως απορω πως προλαβενετε και τρωτε τον διπλανο εκτος και αν παιζετε σε επιπεδο settler γιατι σε noble οι αλλοι εχουν βγαλει τουλαχιστον 6 μοναδες εξω οταν εγω εχω προλαβει να εχω ενα worker. Συνηθως οι νικες μου ειναι space victory.

Δημοσ.

Με αντίπαλο το PC είναι σημαντικό και το terrain....

Υπάρχουν και περιπτώσεις που σε βγάζει στη μέση, και είναι γύρω γύρω όλοι στη μέση ο "Μανώλης" (εγώ), υπάρχει και περίπτωση να είναι σε χερσόνησο με την πρωτεύουσα στο bottleneck, όπου τη φορτώνεις defense και οι υπόλοιπες πόλεις σου ανεβαίνουν χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.
Με αντίπαλο το PC είναι σημαντικό και το terrain....

Υπάρχουν και περιπτώσεις που σε βγάζει στη μέση, και είναι γύρω γύρω όλοι στη μέση ο "Μανώλης" (εγώ), υπάρχει και περίπτωση να είναι σε χερσόνησο με την πρωτεύουσα στο bottleneck, όπου τη φορτώνεις defense και οι υπόλοιπες πόλεις σου ανεβαίνουν χωρίς πρόβλημα.

Σωστά, αλλά αν ο αντίπαλος είναι σημαντικά πιο ανεπτυγμένος από εσένα θα σου επιτεθεί μέσω θαλάσσης (νωρίτερα) ή αέρος (πολύ αργότερα) οπότε μάλλον η εξασφάλιση είναι προσωρινή.

Προσωπικά πιστεύω ότι η διαβάθμιση δυσκολίας έχει ένα θεματάκι και μετά το noble είναι πολύ απαιτητικό.

Δεν περνούν 10 γύροι, και κάποιος θα σου κηρύξει πόλεμο . . .

Δημοσ.
Παντως απορω πως προλαβενετε και τρωτε τον διπλανο εκτος και αν παιζετε σε επιπεδο settler γιατι σε noble οι αλλοι εχουν βγαλει τουλαχιστον 6 μοναδες εξω οταν εγω εχω προλαβει να εχω ενα worker. Συνηθως οι νικες μου ειναι space victory.

Ασχολείσαι ΜΟΝΟ με το να πάρεις τους Swordsman (η καλύτερη φυλή είναι οι Ρωμαίοι, γιατί η ειδική μονάδα τους είναι Praetorians από Swordsman και έχουν επίθεση 8 αντί για 6!). Βάζεις τις τεχνολογίες να οδηγήσουν κατ' ευθείαν στο Iron Working. Φροντίζεις να έχεις πάρει μόνο κάποιες βασικές, όπως το Wheel ώστε να κάνεις δρόμους και την πιο σημαντική που εξυπηρετεί το χάρτη. Πχ αν έχεις wheat, να μπορείς να κάνεις farms, μην πάει παρά πίσω. Αν προλαβαίνεις και κάποια θρησκεία (για παράδειγμα αν έχεις πάρει Ινδούς, είναι πολύ εύκολο να πάρεις το Βουδδισμό, δε σε προλαβαίνει κανένας), κάντο.

Παίρνεις Iron (πρέπει να έχεις κάπου κοντά σου, αλλιώς ματαιώνεις το σχέδιο και πας γι' άλλα) και σταματάς ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ την παραγωγή των 3 πόλεων που θα έχεις προλάβει να χτίσεις και τις βάζεις να κάνουν μόνο Swordsman (άντε, άφησε τες να τελειώσουν πρώτα αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή, ειδικά αν είναι Barracks). Δε θα κάνεις θαύματα, το πολύ ένα σε αυτό το σενάριο.

Μόλις μαζέψεις 6-7 (όσους κρίνεις) τους μαζεύεις και ξεκινάς επίθεση. Εν τω μεταξύ ΔΕΝ σταματάς να κάνεις κι άλλους Swordsman. Πρέπει να στέλνεις συνέχεια ενισχύσεις. Μέχρι να γίνουν καλά οι 4/7 από το πρώτο γκρουπ, θα πρέπει να έχουν έρθει 3 νέοι να τους αντικαταστήσουν και να μη σταματήσει η επίθεση.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιτίθεσαι σε Archers τουλάχιστον για τις πρώτες 1-2 πόλεις. Αν βρεις πουθενά Copper ή Iron, κάψε αμέσως το Mine (αν έχουν προλάβει να κάνουν) με κάθε κόστος! Να μην προλάβει να βγάλει πάνω από 1-2 Axemen ή Swordsman. Που δε θα προλάβει γιατί θα του πάρεις τις πρώτες 2 πόλεις από τις 4-5 που θα έχει κάνει και θα βρεθεί σε κατάσταση πανικού. Άσε που δε θα έχει προλάβει να στείλει Worker για να κάνει Mine και δε θα μπορεί να τον βγάλει στον πόλεμο.

Φροντίζεις μετά απλά οι τεχνολογίες σου να πηγαίνουν σε Market (όσο γίνεται ο πόλεμος) γιατί θα χρειαστείς χρήματα επειγόντως. Θα έχεις πολλά έξοδα όταν βρεθείς νωρίς νωρίς με 8 πόλεις.

Μια φορά έπαιξα ένα παιχνίδι όπου πήρα δύο πολιτισμούς (ήμασταν οι τρεις μας πάνω σε μια τεράστια ήπειρο) και ήμουν σε κατάσταση πτώχευσης (STRIKE!) σε όλο το παιχνίδι! Είχα (ούτε και θυμάμαι) περίπου 20 πόλεις και δεν είχα πάρει την τεχνολογία Build Wealth. Δεν μπορούσα να κάνω καμία μονάδα (ούτε Workers, οπότε μηδέν βελτίωση) εξαιτίας του STRIKE (η μονάδα κατ' ευθείαν χάνεται ότι δεν έχεις καθόλου χρυσό, το research είναι στο μηδέν και έχεις ακόμα έξοδα!).

Η κοπέλα μου είχε λυθεί στα γέλια. "Καλά να πάθεις" και τέτοια. Η απληστία κάνει κακό... Το έχασα το παιχνίδι κανονικότατα.

Το περίεργο είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πιθανόν λόγω κάποιας περίεργης λογικής του παιχνιδιού, δε μου επιτέθηκε ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ! Και το ήθελα, γιατί ήθελα να μειώσω τα έξοδα μου! Με χαρά θα έδινα τις 6-7 πόλεις μου. Όλες αφύλαχτες σε μια τεράστια ήπειρο. Ήμουν πρακτικά η Αμερικάνικη ήπειρος κι ακόμα λιγότερο γιατί δεν είχα ΟΥΤΕ έναν φρουρό. Είπαμε: όλες οι μονάδες χάνονταν.

Περίμενα, περίμενα. Έλεγα "που θα πάει; Κάποιος θα έρθει." Τίποτα. Οι άλλοι είχαν φτάσει στα αεροπλάνα κι εγώ ήμουν ακόμα με τους Swordsman.

Δημοσ.

Γι αυτό αγαπάμε το CIv, έχει τόσες πολλές παραμέτρους με τόσες μεταβλητές που το παιχνίδι αλλάζει ανά πάσα στιγμή.....Και κάθε νέο είναι διαφορετικό από το προηγούμενο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...