Millennium Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miike Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Πρώτη φορά δοκιμάζω κάποιο civilization και έχω μια απορία.Πάντα το παιχνίδι είναι τυχαίο (εννοώ τυχαίος χάρτης,Αθήνα το 4000 πΧ που γειτονεύει με Βρυξέλλες(?) κτλ.) ή υπάρχει κάποιο ρεαλιστικό mode που αγνοώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grotenfrod Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Υπάρχει η επιλογή για Terran map ή για Real Earth αλλά και πάλι οι αρχικές θέσεις είναι random. Μπορείς να κατεβάσεις χάρτη από την κοινότητα ή να παίξεις κάποιο scenario για ρεαλιστικό κόσμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Οποία ειρωνεία. Παίζω συχνά-πυκνά Civilization από το μακρινό 1991, οπότε και κυκλοφόρησε στην Amiga 500. Τεράστιο παιχνίδι τότε, ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα και τις αρχικές εντυπώσεις. Με το τέλος του παιχνιδιού και το ταξίδι στο Άλφα του Κένταυρου, σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να έβγαζαν κάποτε ένα διαστημικό Civ. Όπερ και εγένετο 20-κάτι χρόνια αργότερα... Και αντί να παίξω αυτό, έβαλα το Civ 5 πάαααλι από την αρχή, αυτή τη φορά με όλα τα expansions και DLCs. Γουστάρω να ανακαλύψω τον τροχό για χιλιοστή φορά. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μιάς και παίζει η προσφορά του Complete edition στα 9,99 είπα να το πάρω και εγώ. Κάποιος έχει κάνει την ερώτηση που ήθελα να κάνω αλλα έχουν περάσει μερικοί μήνες απο τότε. Πώς ακριβώς παίζω σε πραγματικά maps με πραγματικές πόλεις; Μου αρέσει πάρα πολύ το game αλλα δε μπορώ να βλέπω τις πόλεις σε τυχαίους χάρτες/μέρη. Ποιό mod προείνετε αν δεν υπάρχει legit τρόπος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tobajara Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Αγόρασα την Complete Edition που την είδα στα 10 ευρώ περίπου, με όλα τα expansions - DLC. Ελπίζω μόνο να βρω τρόπο να ασχοληθώ όπως της αξίζει. Μια ερώτηση μόνο. Εγκαθιστώ τα πάντα απλά ξεκινώ κατευθείαν από το Brave New World, έτσι? Δεν ασχολούμαι με vanilla game - gods and kings, ενσωματώνονται όλα στο BNW. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzizzz Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Elven_King Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Αγόρασα την Complete Edition που την είδα στα 10 ευρώ περίπου, με όλα τα expansions - DLC. Ελπίζω μόνο να βρω τρόπο να ασχοληθώ όπως της αξίζει. Μια ερώτηση μόνο. Εγκαθιστώ τα πάντα απλά ξεκινώ κατευθείαν από το Brave New World, έτσι? Δεν ασχολούμαι με vanilla game - gods and kings, ενσωματώνονται όλα στο BNW. ναι Αχα, δεν το ήξερα αυτό. Οπότε install όλα και new game από Brave new world, thanx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tobajara Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Αντιγράφω ποστ που βλακωδώς έκανα στο θέμα του Beyond Earth και συνεχίζω με εντυπώσεις. Λίγο για να ξεχαστώ και λίγο επειδή είχα ανάγκη από κάτι ήρεμο έπιασα το Civilization 5, επιτέλους. Πάρα πολύ θετικές οι αλλαγές στη μάχη, και μόνο η κατάργηση του stack of doom και οι απαιτούμενες τακτικές ήταν σημαντική βελτίωση. Όποιος μπλέξει με πόλεμο θα πρέπει επίσης να προσέχει και το οδικό του δίκτυο, η στρατηγική του σημασία είναι πολλαπλάσια γιατί εδώ οι δρόμοι κοστίζουν πολύ. Ωραίο εμπόριο, καλό tech tree, και γενικά μου φαίνεται το πιο ισορροπημένο Civilization χωρίς να θυσιάζεται βάθος μηχανισμών. Δεν έχω καταλάβει καλά πώς λειτουργεί η θρησκεία αλλά θα το βρω. Οι πόλεις - κράτη και οι προσαρτημένες πόλεις είναι ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προσθήκες αλλά δε μπορώ να πω πως είναι καλύτερες από τις αυτομολήσεις πόλεων λόγω κουλτούρας που υπήρχαν στο 4. Από την άλλη είναι σαφώς βελτιωμένη η επέκταση στο χάρτη και η κατάληψη recourses. Ο αριθμός πόλεων είναι χαμηλός μονοψήφιος, δεν υπάρχουν "νεκρές" πόλεις απλά για να καλυφθεί έδαφος, ούτε και πόλεις - κουτσουλιές που ένα ξεχασμένο ΑΙ τις έχωσε κάπου για να σου σπάσει τα νεύρα. Γενικά απείρως καλύτερη διαχείριση του χώρου αλλά μου λείπει η επιθετική χρήση της κουλτούρας και της θρησκείας. Επίσης μου φάνηκε μακράν το πιο ειρηνικό της σειράς. Ελάχιστες φορές μου έτυχε πόλεμος σε 2 - 3 παιχνίδια και αυτός ήταν μικρής κλίμακας, ενώ όλοι ήταν μέσα στην προθυμία να προτείνουν συμφωνίες. Δε λέω, βολικό το "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε" αλλά αγγίζει τα όρια του μη ρεαλιστικού. Μου επιτέθηκε αιφνιδιαστικά ο Καίσαρας, άρπαξε μάπες, κατέλαβα τη Ρώμη για αντίποινα προσαρτώντας τη αλλά χωρίς να την καταλάβω, και όλοι με κοίταγαν με μισό μάτι ενώ ο Καίσαρας με συγχώρεσε μετά από λίγα χρόνια. Σα σούμα, νομίζω πως παρά τις πάρα πολύ θετικές αλλαγές στη μάχη (εξάγωνα, τακτική στο σχηματισμό στο τεραίν και όχι stack of doom, το να καταλάβεις μια πόλη είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο κλπ) το 4 μου αρέσει περισσότερο, έστω και οριακά. Παίζω σε King μαθαίνοντας ακόμα μηχανισμούς, έχω λατρέψει τους Ρώσους και τα production bonuses τους και στο τελευταίο παιχνίδι παραλίγο να πάρω cultural victory αλλά με ανακάτεψε προς το φινάλε μια Ισπανία που είχε υπό τον έλεγχό της το μισό χάρτη και μια ολόκληρη ήπειρο και μου έπαιρνε τις συμμαχικές πόλεις - κράτη. Το παιχνίδι παραείναι ειρηνικό και διπλωματικό, αν δεν παραμελήσεις τελείως το στρατό πολύ δύσκολα θα έχεις πρόβλημα με εισβολή. Η διπλωματία είναι καλή, χωρίς παραλογισμούς γενικά, αν και μερικές ρουτίνες είναι λίγο μυστηριώδεις ακόμα. Συμπαθητικές προσθήκες σε κουλτούρα / τουρισμό και το πώς αλληλεπιδρούν με τη θρησκεία αλλά η επιθετική διάσταση του 4, που ο πολιτισμός σου μπορούσε να αλλοτριωθεί εντελώς, λείπει πάρα πολύ. Εδώ πλακώνονται οι ιεραπόστολοι μεταξύ τους χωρίς αντίκρυσμα στο τέλος, τα σύνορα δεν αλλάζουν ποτέ και το μόνο που μένει είναι το World Council. Επίσης, ενώ στο 4 έπρεπε να προσέχεις λίγο πολύ για τα πάντα εδώ μπορείς να παίξεις αρκετά πιο streamlined και μηχανικά. Μου αρέσει πάντως το εμπόριο σα δομή, ενώ οι πόλεις κράτη είναι αρκετά χρήσιμες γενικότερα. Γενικά έχει καλές ιδέες και είναι εξέλιξη σε σχέση με το παλιότερο gameplay (η μάχη χρειαζόταν ριζικές αλλαγές) αλλά λείπει βάθος και ένα επίπεδο δυσκολίας, ή μάλλον πολυπλοκότητας. Όσο περνούν οι γύροι είχα την αίσθηση πως απλά κάθομαι πίσω και περιμένω να γεμίσουν μετρητές, αντί να διοικώ όντως μια αυτοκρατορία με τα προβλήματά της. Και θεωρώ οπισθοδρόμηση τη χρήση της κουλτούρας σε σχέση με το 4. Είναι πιο φιλικό στο νέο χρήστη βέβαια, αλλά για τους παλιούς δεν ξέρω. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbras Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Προβλημα με civ 5 και windows 10 Εδω και μερικες μερες που εβαλα το creators update το civ 5 κανει crash στο ξεκινημα. Οτι και αν προσπαθησα ( απεγκατασταση επανεγκατασταση, το ιδιο και για τους driver της καρτας γραφικων, επανεγκατασταση directx 11, compatibility mode ) δεν εφτιαξε κατι. Εχει συναντησει κανεις αλλος αυτο το προβλημα και βρηκε λυση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizNick Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ναι ειχα ακριβως τα ιδια προβληματα αλλα και καμποσα blue screens με το Creators update. Σχεδον ολα τα παιχνιδια ειτε κρασαραν και με πεταγαν στα windows ειτε ετρωγα blue screen. Δοκιμασα διαφορα, κυριως με τους drivers της καρτας γραφικων, αφου απο τα διαφορα τεστ που εκανα φανηκε οτι καπου εκει ηταν το προβλημα αλλα τιποτα. Τελικα η λυση που βρηκα ηταν η απενεργοποιηση του Game Mode. Κανενα απολυτως προβλημα μετα απο αυτο. Ολα λειτουργουν αψογα! PC Settings -> Gaming -> Game mode Εγω απενεργοποιησα τα παντα εκει, game bar, game dvr, game mode. Μακρια και αγαπημενοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbras Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Σε ευχαριστω ! θα το δοκιμασω και αυτο. Εγω βρηκα μια λυση με το να βγαλω το full screen mode. Οταν παιζει windowed ειναι ενταξει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα