karetsos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 πάντως είναι σαφώς πιο εύκολο τώρα με το BNW σε επίπεδο king Που παίζω σε σχέση με πριν
chill Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Timed defeat για λίγο περισσότερο από 50 points.....έχοντας 33 εκλέκτορες και 4 ακόμα turns για να ολοκληρώσω το technology για το τελευταιό κομμάτι για space victory. Το λοιπόν, η βάση των Ηνωμένων Εθνών λέει πως αλλάζει καθώς προχωράνε οι εποχές.....Στο information era δεν έγινε ψηφοφορία. Πρέπει ΟΛΟΙ οι πολιτισμοί να μπουν στην εποχή; Θα χα 4 ακόμα εκλέκτορες αν έπαιρνα την έδρα και θα κερδιζα. Επίσης δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ή είναι bug αλλα το hermitage δεν μου έδινε bonus στο tourism. Λέει ότι θέλει 3 έργα απο διαφορετικές eras και διαφορετικούς πολιτισμούς....ετσι το έκανα +6 δεν είδα ποτέ. Anyway κρίμα και έκανα άριστο παιχνίδι. 12 city states δικά μου, άγγιξα 150 happiness και loads of golds. Δεν με θέλει το freedom tree, με order δύσκολα χανω. Στο bnw είμαι χωρίς νίκη..... Το upgrade σε gold που έχει το steam 2,99 μπορεί αξίζει;
chill Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 2,5 ήταν τελικά...... Είχα και το G&K και ένα dlc λόγω προ παραγγελίας του αρχικού παιχνιδιού. Τα υπόλοιπα όχι οπότε το χτύπησα. Civilization : ένα single player παιχνίδι με εθισμό mmo 2
chiftakis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Γειά σας παιδιά. Έχει τύχει σε κάποιον να μην μπορεί να χτίσει το διαστημόπλοιο; Εξηγούμε... Έχω φτιάξει όλα τα κομμάτια που απαιτούνται αλλά όταν φτιάχνω τα ss engine και statis camber δεν μου βγάζει το εικονίδιο για να τα προσθέσω ενώ τα άλλα τα πρόσθετα κανονικά...
shooterg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 εγω γιατι δεν καταλαβα ποτε αυτο το παιχνιδι ?
chek2fire Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Γειά σας παιδιά. Έχει τύχει σε κάποιον να μην μπορεί να χτίσει το διαστημόπλοιο; Εξηγούμε... Έχω φτιάξει όλα τα κομμάτια που απαιτούνται αλλά όταν φτιάχνω τα ss engine και statis camber δεν μου βγάζει το εικονίδιο για να τα προσθέσω ενώ τα άλλα τα πρόσθετα κανονικά... Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μερικά κομμάτια στο διαστημόπλοιο χρειάζονται πολλά του ίδιου είδους για να προχωρήσεις στο επόμενο.
glad1at0re Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Εξομολόγηση: Μπαίνω "κρυφά" σε αυτό το thread, για να διαβάζω τις ιστορίες σας από τα CIV campaigns, γιατί το laptop μου ούτε το σηκώνει ούτε έχω χρόνο να το παίξω, και ζηλεύω
zeniath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Γειά σας παιδιά. Έχει τύχει σε κάποιον να μην μπορεί να χτίσει το διαστημόπλοιο; Εξηγούμε... Έχω φτιάξει όλα τα κομμάτια που απαιτούνται αλλά όταν φτιάχνω τα ss engine και statis camber δεν μου βγάζει το εικονίδιο για να τα προσθέσω ενώ τα άλλα τα πρόσθετα κανονικά... 2 πιθανότητες, όπως είπε και πριν ο check2fire ότι δεν είχες όλα τα components (νομίζω τα ss booster πρέπει να έχεις 3) ή καταλάθος ξετίκαρες την επιλογή στα victory types "science" οπότε δε σε αφήνει. Έκανα και το victory στο King (science αυτή την φορά) με Αυστρία. Continents+/King/Large και πρέπει να ομολογήσω ότι για 300 κοντά turns από τα ~460 ήμουν συνεχώς σε πόλεμο, με έκαναν embargo, ban όλα τα luxuries που έβγαζα εγώ (λόγω του συνεχούς πολέμου με την Κίνα -τους τούρκους τους καθάρισα από αρχή- δεν είχα λεφτά για να ασχοληθώ με city states ούτε χρόνο για να κάνω complete τα quests τους). Στο τέλος έριξα περίπου 40 Atomic Bombs και 18 Nuclear, και τελείωσε η υπόθεση με τους Κινέζους, σιχτίρ δλδ μου έσπασαν τα νεύρα. Clean up crew τα XCOM Squads
nzeppos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 εγω γιατι δεν καταλαβα ποτε αυτο το παιχνιδι ? Το Civ είναι έρωτας :wub: Μπορεί να μην πολυασχολούμαι πλέον λόγω έλλειψης χρόνου (άντε να παίξω κανα campaign λίγων ημερών κάθε φορά που κυκλοφορεί νέο Civ αλλά μέχρι εκεί), όμως ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα δει το ... 1
chill Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Επιτέλους μετά από 9 μέρες νίκη!!!! Archipelago huge map 12civs-24cs με Polynesia, king level. Νίκη στον γύρo 391 με diplomacy!!!! To παιχνίδι chatάρει τρέλα αλλα δεν έχει την νοημοσύνη να εκμεταλλευτεί κάποια πράγματα. Cheatάρει λόγω resources.....αν βλέπατε τι είχε η Ρωσία στο starting zone και τι εγω θα φτυνατε τον Sid στη μάπα . Επιπλέον είναι χαζό το ΑΙ, πέρα απο 3 πολέμους classical era δεν μου την έπεσαν ξανά παρόλο που δεν είχα πρόσβαση σε uranium σε καμία απο τις 5 πόλεις μου και στους 20(!!!) συμμάχους μου. Η νίκη ήρθε καθαρα λόγω του domination που έκανα με την θρησκεία. Πρώτη φορα ασχολήθηκα τόσο με αυτη και πραγματικά άξιζε. Επιπλέον respects στους spies μου που έκλεβαν ασύστολα και παρόλα αυτά ήμουν παντα ενα era πίσω (χάλια science) και φυσικα στο πολυ πολυ πολυ gold μου (πρέπει να έφυγαν 100k στα cs). Επιπλέον χάρη στις ψήφους που διαχειριζομουν έκανα ότι ήθελα στο world congress. Παγκόσμιο σύστημα order την στιγμή που όλοι ήταν freedom, έγινε της πουτανας από επαναστάσεις!!!! Στα demographics και με εξαίρεση το GNP και το approval ήμουν από στην μέση και προς το τέλος. Νομίζω είμαι έτοιμος να ανέβω επίπεδο δυσκολίας. Επίσης πρώτη και τελευταία φορα που παίζω huge map.....το διάστημα μεταξύ των turns μου έσπασε τα νεύρα.... Επόμενο παιχνίδι πάω για domination, μιας και ποτε δεν εχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο playstyle. 1
alet Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Aν και ειχα υποσχεθει στον εαυτό μου να μην ασχοληθω με το συγκεκριμένο expansion για τους επομενους μηνες (λογω κρυαδας που ειχα φαει με το launch του vanilla civ5) και να περιμενω να patchριστει κλπ τελικά δεν κρατηθηκα και αξιωσα να το αγοράσω,μια και ειχα βαρεθει το GaK. Πρωτες εντυπώσεις μετά απο 3 παιχνιδια στο prince και 3 στο king σε continents standard map:Το civ 5 με το συγκεκριμένο expansion εχει γινει μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία... Το παιχνίδι πλέον εχει γινει ενδιαφέρων ακομα και late game ,που συνήθως ηταν και το ποιο βαρετό κομματι,καθως ο τυπος της νικης που πηγαινε ο παικτης ήταν δεδομένος και απλά εξελισότανε σε ενα race μεταξυ των κυρίαρχων πολιτισμών ,στο παιχνίδι. Αυτα που διάβαζα στο civfanatics περι φιλειρηνικού AI ήταν μπουρδες στο τετραγωνο,καθως 5 στα 6 games ο γειτονικός AI μου εκανε DoW,εφ οσον αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του.Σιγουρα ειναι λιγοτερο agressive καθως πλέον εκτος απο rapid expansion μπορει να χρησιμοποιησει και άλλους τροπους για να βρει οτι χρειάζεται. Το παιχνιδι σε σχεση με το GnK εχει πάμπολες αλλαγες και tweaks και πραγματικά νομιζω οτι παιζω εντελώς άλλο game... Τα θετικά: 1)Εισαγωγη καινουργιων οπως trade routes,world congress ,ideologies 2)Καινουργιο συτημα culture,το οποιο πλέον ειναι περα για περα δυναμικό (tourism,archeologists κτλ) 3)Επιτελους σταματησε το city spam του ΑΙ χαρη στους καινουργιους μηχανισμους του game 4)Το παιχνιδι ειναι ακομα ρευστό οσο αφορα το victory type και στην post industrial era...ειδικα τα ideologies μπορουν να αντρεψουν τα πάντα 5)Aλλαγες προς στο καλυτερο στο tech tree αλλα και στον τροπο που μπορει καποιος να αποκτησει wonders (τελος πια με τους πολιτισμους που κατασκευαζαν ολα τα wonders στο παιχνιδι,καθως πλεον αυτα ξεκλειδωνονται μεσω social policies) 6)Aλλαγη προς το καλυτερο με το warmonger penalty σε σχεση με το GaK ,που πλέον προσμετράται συμφωνα με τις πολεις που καταλαμβάνεις 7)Η ΑΙ αρχιζει και χρησιμοποιει εως ενα βαθμο naval units στην μαχη 8)Πολυ καλυτερα και balanced socila policies 9)Καλυτερο και ποιο επεξηγηματικό UI 10)H AI πλεον δεν χρησιμοποιει rapid expansion (ως ενα βαθμο),καθως πλεον ο πολεμος δεν ειναι ο μονος τρόπος να βρει gld ,resources και εν τελη να κερδισει το παιχνιδι. Αρνητικά 1)Η ΑΙ στο combat παραμένει ανικανη 2)Παιδικες ασθενειες του ΑΙ των προηγουμενων παιχνιδιων παραμένουν (warmonger πεναλτυ,ενώ εχει ζητήσει η ΑΙ να παμε σε πόλεμο,defensive pact exploit κτλ) 3)To science penalty χρειάζεται κάποιο balance καθως στην πλειοψηφία των περιπτωσεων (ακομα και στο king ) εκτος απο τους civs που πάνε για science ,οι υπόλοιποι δεν μπορουνε να ακολουθήσουν.Ετσι πλέονδεν συμβαδίζει η χρονολογία του παιχνιδιου και η τεχνολογική δυνατότηα που υπάρχει στο παιχνίδι 4)Αλλαγή στο diplomacy victory καθως παραειναι εύκολο Γενικες εντυπώσεις πάντως αριστες,αν και μου φαινεται κάπως ποιο ευκολο καθως γενικα ειμαι παικτης Prince και στο BNW το King εχει την δυσκολία του Prince στο GaK. Κλεινοντας πιστευω οτι το review toy Kotaku τα ειπε ολα:"Το BNW μετατρεπει πλεον το Civ 5 απο war game σε ενα world simulator"... Ισως λίγο υπερβολικό μιας και υπάρχουν και τα games της Paradox,αλλά σιγουρα περιγραφει με τον καλυτερο τρόπο την αλλαγη που εγινε στο game με το BNW expansion. 2
zizu10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Είπα να το ξαναρχίσω κι εγώ το παιχνίδι αλλά χωρίς το BNW. Λοιπόν, επέλεξα να ξεκινήσω στο "έτοιμο" mode του παιχνιδιού αλλά έπειτα από 10 ώρες παιχνιδιού έχω γίνει υπερδύναμη και όσους δεν έχω κατακτήσει ακόμα είναι γιατί βαριόμουν να στέλνω στόλο και πυρηνικά από τη στιγμή που όλοι ήταν πολύ πιο πίσω από εμένα σε ανακαλύψεις... Γενικότερα μετά τις 6-7 ώρες ήμουν άτρωτος και αυτό με έκανε να βαρεθώ το παιχνίδι. Σε τι mode μου προτείνετε να ξεκινήσω νέο campaign ώστε να έχει ενδιαφέρον και να με βγάλει ορισμένες 10άδες ώρες??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα