zeniath Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Λοιπόν μετά από 400+ turns σε King Difficulty μπορώ να πω ότι είναι από θέμα agressiveness όπως το είχαμε συνηθίσει. Παράδειγμα: Ξεκινάω το παιχνίδι με Shosone σε Continents Plus/Large/Ancient Age/King/Random AI Γείτονες οι Έλληνες και οι Κέλτες. Turn 24 τσουπ Settler και πόλη ο Έλληνας 3-4 tiles μακριά από την Capital μου. Του λέω "φίλε σπάσε και μην φέρνεις πόλεις δίπλα στις δικές μου" και μου λέει "οκ ρε μαν εφόσον δε γουστάρεις γείτονες 'νταξει" 40-45 Turn του κάνω capture + Raze την Κνωσό γιατί μου την έδινε στα νεύρα να την έχω δίπλα μου. Peace Treaty για κάμποσους γύρους. Έχω 3 πόλεις εγώ, σκάει μύτη ο Έλληνας, φέρνει άπειρο στρατό από το πουθενά, μου παίρνει μια πόλη αυτός, την κάνει Raze, πάει για Capital δε μπορεί να την πάρει, χάνει το 90% από τα στρατεύματά του, μου κάνει pillage πριν φύγει τα tiles κάνουμε ειρήνη. Έ λοιπόν, από το 100 turn μέχρι το 350 είχα μόνιμα πόλεμους με τον Έλληνα, ξανά και ξανά και ξανά μέχρι που του τα έκανα όλα πουτάνα τον διέγραψα από τον χάρτη και ηρέμησα. Αλλά, μιλάμε ότι για 250 turns να προσπαθώ να στήσω οικονομία και να είμαι και σε πόλεμο ΣΥΝΕΧΩΣ. 420 turn και έχουμε μείνει 4 κράτη από τα 8 (τα άλλα 3 τα διέγραψαν ΑΙ players). Οπότε super passive AI στο King δεν έχει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chill Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δεν ξέρω αν είναι θέμα ΑΙ ή θέμα πολιτισμού ή θέμα περιοχής. Παίζω world map στο 5 επίπεδο δυσκολίας. Την πρώτη φορα ξεκίνησα στην αμερικανική ήπειρο μαζί με Βραζιλιάνους και Ρώσους. Είχαμε και οι 3 μπόλικο χώρο οπότε αποφευχθησαν οι συγκρούσεις. Την δεύτερη ξεκίνησα στην αφρικανική ήπειρο μαζί με Άραβες και στην περιοχή της αραβίας Ζουλού. Ε γινεται της πουτανας παρότι και πάλι υπάρχει χώρος. Είμαστε και οι τρεις σε πόλεμο. Εχω κλείσει καλα τα σύνορα μου, τους αφήνω να σφάζονται και τσουπ την κατάλληλη στιγμή τους κάνω την πουστια. Οι Ζουλού έχουν όλο το στρατό στις περιοχές των Αράβων, πίσω είναι γυμνοί. Ετοιμαζω musketeers για μπούκα από πίσω soon. 494 turns στο πρώτο 9 πολιτισμοί είχαν μείνει, οι 7 πολιτισμικά κατεκτημενοι μέσω tourism, ο τελευταίος στο 56%.....είναι μακριά μου οπότε δεν προλαβαίνω να τον εξαφανισω.....1 μέρα παιχνιδιου χαμένη, να δω ποτε θα κάνω cultural victory. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeniath Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Πάντως το θέμα με τον τουρισμό είναι λίγο παλούκι, σε αυτό που παίζω τώρα δεν έχω ασχολιθεί καθόλου με τουρισμό και κατευθείαν ήθελαν να αλλάξω ideology οι δικοί μου γιατί ο Αιγύπτιος που ήταν full τουρισμό ήταν Order ενώ εγώ Freedom και όποιος κάνει invest σε τουρισμό περνάει τις ιδεολογίες του στους άλλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chill Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Ακριβώς έτσι. Με αυτόν που αντιμετώπισα πρόβλημα είχε διαφορετικό ideology με περίπου το μισό tourism από μένα και επιπλέον διαφορετική θρησκεία. Είχα πάρει τρελο boost στο tourism μου από τα international games του ΟΗΕ, το οποίο όμως έληξε στον 490 γύρο με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρω. Εστειλα για συναυλίες 2 μπάντες μου αλλά δεν έσωσαν την κατάσταση δυστυχώς..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Αυτά τα παιχνίδια ειναι για χειμώνα... Για του λόγου το αληθές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karetsos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 ήθελα να'ξερα ποιός σατανάς έβγαλε αυτό το Update καλοκαιριάτικα... να του καεί το βίντεο, ο αποχυμωτής και το πλυστικό μηχάνημα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeniath Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 500+ turn και ακόμα δε μπορούμε να βγάλουμε άκρη ποιος θα είναι world leader, εγώ και ο Αιγύπτιος είμαστε πολύ δυνατοί για κάποια αντιπαράθεση αν και τα άλλα 3 τσουτσέκια μου λένε ότι οι κατάσκοποί τους ανακάλυψαν ότι μου ετοιμάζει sneak attack (λες και τα τζιμάνια μου δε το είχαν πάρει πρέφα από πριν αλλά τουλάχιστον όλοι μου το είπανε). Φορτώνω 2 nukes, 5 rocket artillery και ένα great general στην πόλη που ετοίμαζε να κάνει ντου και κάμποσα bombers σε μικρότερες πόλεις έτοιμα για counter attack όπως και 12 battleships να κάνουν περιπολίες γύρω από τις πόλεις του, χώρια ότι έκανα fortify με κάμποσους infantry την πιο "εύκολη" πόλη μου για να μου την πέσει και 6 paratroopers περιμένουν στα ενδώτερα της περιοχής μου για να κάνουν κατευθείαν para-drop στην capital του για swift και easy capture με την βοήθεια κάμποσων cruise missiles και κάμποσων bombers πάνω σε 2 aircraft carriers. Πιστεύω το έπιασε το νόημα ότι ή θα με αφήσουν να τελειώσω το spaceship ή hell will rain upon the weak... Για την ώρα μου έκανε decleration of friendship + defensive pact. Μάλλον το έπιασε το υπονοούμενο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Ρε παιδιά εσείς τι κάνετε για το dislike λόγω του μεγάλου πληθυσμού και τον αριθμό πόλεων;Στο τελευταιο game, ο ιάπωνας είχε καμια 10+ πόλεις, ενώ εγώ καμια 5αριά και πάλευα με όλα τα luxuries να έχω +10 στο happiness. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fever25 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Ψήνεται κανένας να δοκιμάσουμε online μέσω steam? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greygore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Ρε παιδιά εσείς τι κάνετε για το dislike λόγω του μεγάλου πληθυσμού και τον αριθμό πόλεων;Στο τελευταιο game, ο ιάπωνας είχε καμια 10+ πόλεις, ενώ εγώ καμια 5αριά και πάλευα με όλα τα luxuries να έχω +10 στο happiness. Συνήθως φροντίζω να "προλάβω" κάποια συγκεκριμένα wonders για αυτό το σκοπό - στο early game νομίζω είναι μόνο το Hanging Gardens, ενώ mid- και late-game έχει αντίστοιχα Notre Dame και Eiffel Tower. Εναλλακτικά, προσέχω πολύ τα διάφορα Policies (αν και κατά κανόνα προτιμώ μικρά civs με 4-5 πόλεις max) - στις αρχές το Tradition - Aristocracy λέει για οποιοδήποτε play style. Αν προσπαθώ για military victory, συνήθως τα επόμενα policies είναι στο Honor tree - Military Caste για extra happiness όταν έχω garrisoned cities και Professional Army που δίνει happiness για κάθε defensive building που έχεις (Walls, Castle κ.τ.λ.). Αν όμως πάω για Cultural ή Diplomatic ή γενικά non-violent victory, προτιμώ το Liberty tree - είδικά το Meritocracy βοηθάει αρκετά στις αρχές (αν έχω προλάβει να φτιάξω roads μεταξύ πόλεων). Απο κει και πέρα το παίζω ανάλογα του πόσο καλά τα πήγα στο early game, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο συνδιασμός Commerce - Protectionism (+1 Happiness για κάθε Luxury Resource) και Rationalism - Humanism (+1 Happiness ανά University, Observatory και Public School) είναι αρκετός για να με καλύπτει απο Happiness. Τέλος, πέρα απο τα συνηθισμένα κτήρια που αυξάνουν το Happiness (αγαπάμε Colosseum), δες και το Burial Tomb των Αιγυπτίων - αντικαθιστά το Temple και δίνει +2 Happiness σε κάθε πόλη που το χτίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Ψήνεται κανένας να δοκιμάσουμε online μέσω steam? αν σας βολεύει με την διαφορά ώρας να μπω και εγω;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Garrisoned cities είναι αυτές που έχουν κάποιον στρατιώτη μέσα τους; Θα τα δοκιμάσω απο αύριο,τις συμβουλές.Thanks greygore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chill Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα μικρά empires δεν βολεύουν πλέον λόγω του tourism για cultural victory επειδη είναι περιορισμένες οι θέσεις για τα έργα. Αυτη τη στιγμή είμαι με 6 πόλεις, France, 5ο επίπεδο και έχω 7 archeologists πάνω σε περιοχές για εκσκαφή χωρίς ωστόσο να εχω χώρο γι αυτά. Περιμένω με κανενα νέο search να ανοίξει τίποτα..... Προσπάθησα να φτιάξω τον Eiffel tower.....1 turn πριν γίνει complete το φτιάχνουν οι αιγυπτιοι.....αυτη η ντροπή ξεπλενεται μόνο με nukes, τα οποία δεν γλιτωναν ετσι κι αλλιώς μιας και το παιχνίδι είναι ανάμεσα μας. Wonder rush δεν εχω παίξει ποτε, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω.....με αιγυπτιους φυσικά. Εχουν ξεσκίσει. Εχουν 15 wonders και εγω μόλις το 1/3. Δεν το βλέπω για νίκη το συγκεκριμένο παιχνίδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greygore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Τα μικρά empires δεν βολεύουν πλέον λόγω του tourism για cultural victory... Επειδή δεν έχω πάρει ακόμα το Brave New World, όταν λες cultural victory εννοείς το νέο victory condition του BNW; Όταν έγραψα πιο πάνω για cultural victory εννοούσα το Utopia Project Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chill Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Ναι για την cultural νίκη του bnw λέω την οποία ίσως τελικά και να την καταφέρω.50 turns to go!!!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα