Προς το περιεχόμενο

Civilization V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gods & Kings είναι το προηγούμενο που το παίρνεις με το Gold Edition ( Civ V retail, Gods & Kings + όλα τα άλλα updates mine dlcs κλπ) και ξεχωριστά παίρνεις και το Brave New World

υ.γ. μόλις μου έδωσε το steam δωράκι το Civilization IV, είναι στα ντουζένια τους και δίνουν τέτοια δωράκια;

Δημοσ.

@zeniath

αν και δεν εχω σκοπο να το παρω μεχρι τα χριστουγεννα ,καθως θελω να «στρωσει» με patch,balance κτλ οπως εκανα και με το GaK (μετα το καζο του vanilla civ5 δεν την ξαναπατάω),για δωσε ενα feedback plz.

Ισχυουν αυτα που διαβαζω στο civfanatics, οτι στο game δεν γίνονται πολεμοι απο τον ΑΙ,οτι εχει αφαιρεθεί πολύ aggression  σε διπλωματικό επίπεδο κτλ?

Επίσης εχει κάποια αλλαγη στην διπλωματια όσο αφορα νεες επιλογές και αν εστρωσε η  ΑΙ κυρίως σε "ηλιθιες" αποφάσεις που εκανε? 

Γενικα σε σχέση με το  GaK ο ΑΙ εχει διαφορές?

Δημοσ.

Το ΑΙ σε lvl 4 είναι αρκετά passive και ναι, πόλεμοι δεν γίνονται (εκτός αν τους βάλω εγώ να σφαχτούν μεταξύ τους...) αλλά άκουσα ότι από lvl5 diff και πάνω γίνεται πιο aggresive. To diplomacy έχει φτιάξει αρκετά και είναι πιο reasonable.

Στο G&K δε μπορούσες να παίξεις ένα game χωρίς να έχεις 4-5 πόλεμους, και γκρίνιαζαν όλοι ότι δε μπορείς να παίξεις peacefull και τώρα που μπορείς γκρινιάζουν που δεν σου κάνουν ντου, ε δε βγάζεις άκρη κιόλας με αυτούς που τα λένε :P

Στην ουσία το AI σου λέει, παίζεις peacefull χωρίς να κάνεις εχθρικές κινήσεις; Γιατί τότε να σου κάνω επίθεση αν δε με ενοχλείς, δλδ απλή λογική. Πχ τώρα με την Βενετία τα έχω καλά σχεδόν με όλους ( 6 friendly, 2 neutral) και δε μου κάνει κανείς επίθεση, το όλο τζέρτζελο γίνεται στο backround με τις city states που στην ουσία γίνεται "πόλεμος" για το ποιος θα τις κάνει control και ποιος θα έχει το religion του πάνω από τους άλλους.

Στην ουσία δλδ γίνεται μονίμως ένας διπλωματικός πόλεμος συμφερόντων που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα παρά να έχεις συνεχώς ένα global war όπως πριν. Μην ξεχνάς ότι τα city states πλέον πήραν αναβάθμιση και σε τσούζει να μην τα έχεις allies γιατί όταν γίνεται το World Conference (κάτι σαν ΟΗΕ) όσα city state έχεις allied τόσες επιπλέον ψήφους έχεις για να περάσεις/ακυρώσεις αποφάσεις που προτείνονται.

Βέβαια όλα αυτά με Random AI Personalities παίζω οπότε οι γνωστοί άγνωστοι που ήταν στάνταρ ότι θα ήταν πολεμοχαρείς (πχ Askia) μπορεί να είναι αρνάκια. Γενικά είναι πιο down to earth οι μεταξύ των κρατών σχέσεις σε σχέση με πριν που από medieval era και μετά στάνταρ κάποιος θα έκανε πόλεμο με κάποιον άλλο ή κάποιος θα έκανε πόλεμο μαζί σου.

Όταν παίξω κανά game σε παραπάνω lvl δυσκολίας θα σου πω εντυπώσεις αλλά ξαναλέω ότι άκουσα πως σε lvl5+ difficulty είναι αρκετά πιο agressive. Ελπίζω να σε κάλυψα

Σκέψου ένα παράδειγμα βασικά. Την Ελβετία κανείς δεν της έχει επιτεθεί ποτέ γιατί είναι εντελώς neutral και γιατί δεν έχει κανείς λόγο. Αν πάρουμε το παράδειγμα της Ελβετίας και το βάλουμε στο Civilization V, με το Gods & Kings δε πα να, θα σου έκαναν επίθεση όσο και να ήθελες να το αποφύγεις, τώρα θα σε αφήσουν ήσυχο αν τους αφήσεις και εσύ 

• Like 1
Δημοσ.

Thanks για την απάντηση.Και γω Prince παιζω

Αυτο ειναι καλό,οτι η ΑΙ  εχει στρωσει στο θέμα των "σχεσεων", αλλά πάλι απο αυτα που γραφεις ελπίζω να μην «θυσίασαν» την θεληση της ΑΙ να κερδίσει το παιχνίδι,για να μπορεί να υπάρχει και παιχνιδι βασισμενο στο diplo .

Θελω να πω οτι ειναι οκ η λογική οτι "παιζω peacefully,αρα η ΑΙ με αφηνει ησυχο",αλλά ελπίζω να το κάνει μόνο αν ειναι στα συμφεροντα της όσο αφορα την τελική νίκη στο παιχνίδι.

Π.χ αν παω για cultural και δεν εχω φτιαξει στρατό,προβοκάρω συνεχεια με ανταγωνισμό π.χ στα CS τον Montezuma που τυγχανει να είμαστε γειτονες και εκεινός καθεται και με βλέπει ,τότε ίσως να ειναι ενα θεμα

Δημοσ.

υ.γ. μόλις μου έδωσε το steam δωράκι το Civilization IV, είναι στα ντουζένια τους και δίνουν τέτοια δωράκια;

Μετά απο διεξοδική έρευνα (thanks @squall5000), βρέθηκε ο λόγος:

3xPJ7aW.png

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, Turn 427 ψηφίστηκα με 38 votes World Leader ( οι 36 ήταν δικές μου μουαχαχαχαχα) και τελείωσα με Venice ένα Standard Pace/Prince Diff/Continents Plus/Large map με το One City Challenge οι εντυπώσεις είναι όπως έγραψα από πάνω αλλά.

Όντως το AI στο prince είναι passive αρκετά. Είχα βάλει στον μάτι τον Άραβα και του έκανα την ζωή μαύρη, Embargo όλα τα civs με τον Άραβα έκανα, Denounce συνεχώς έκανα, spies μόνιμα στις πόλεις του είχα και κάθε φορά που μου έλεγε να τους μαζέψω του έλεγα να πάει να ...., πλήρωνα Αμερικανούς, Βραζιλιάνους, Ινκας, Κελτες να του κάνουν συνεχώς πόλεμο και γενικά έκανα ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τον κάνω να μου κηρύξει πόλεμο αλλά αυτός τίποτα (μπορεί να έφταιγε ότι αν και ειρηνικός εγώ, είχα το μεγαλύτερο Navy και δεν τόλμαγε κανείς να με ακουμπήσει).

Πόλεμο τα άλλα civs μεταξύ τους έκαναν (εννοώ από μόνα τους, χωρίς τον Βενετσιάνικο δάκτυλο να τους λέει "πάρε 1000 gold και κάνε ντου σε αυτόν" αλλά με το ζόρι να είδα 3-4 πόλεις να αλλάζουν χέρια.

Συμπέρασμα, ναι το έκαναν αρκετά πιο passive το AI αλλά κρατάω μια πισινή γιατί δεν το έπαιξα ακόμα σε diff μεγαλύτερη του Prince οπότε βλέπουμε.

και κάτι άλλο, το όλο θέμα με τον τουρισμό πολύ μανίκι ρε αδερφάκι μου, να έχω κάνει ότι μπορώ για να το boostαρω αλλά με το ζόρι στα 427 turns (ξεκίνησα κανονικότατα Ancient Age όχι Classical ή τπτ τέτοιο) κατάφερα 2 από τα 7-8 Civs να τα κάνω να ακολουθήσουν το δρόμο που τραβάω και να περάσω ήθη έθιμα.

Περισσότερες εντυπώσεις αργότερα.

Υ.Γ. τρελή θεΐλα όταν έβγαλα πρώτος την πρώτη ατομική βόμβα, ένας ένας οι άλλοι leaders με παρακάλαγαν να είμαι καλός με τους αδύναμους όπως αυτοί και να κρατήσω την ειρήνη με το όπλο αυτό παρά να φέρω την καταστροφή, τρελό γέλιο να τους βλέπεις να μιλάνε σαν κουταβάκια που έσπασαν το βάζο στο σαλόνι :lol:

μετά όλοι από "Friendly" έγιναν "Afraid"

εκτός από τον Άραβα που παρέμενε Hostile 

• Like 3
Δημοσ.

Το κωλοπαιχνιδο παει για uninstall. Τα επίπεδα εθισμού είναι χειρότερα και απο mmo.......

7 το πρωί κοιμήθηκα, ούτε τα παράθυρα δεν χρειάστηκε να κατεβάσω :lol:

Με το bnw το civ έγινε πιο εθιστικο από ποτέ.....

Δημοσ.

Προς τους ειδικους....Πως εξασφαλιζεται το hapiness; Γιατι με το που ξεκιναω το παιχνιδι(scenario) και χτιζω 2-3 πολεις μετα απο 6-7 turn ειναι πολλοι δυσαρεστημενοι μαζι μου...

Δημοσ.

Αν δεν έχεις πολλές πηγές luxury δεν συνίσταται rapid expansion. Αν θες ωστόσο να "πιάσεις" τα key points απο την οθόνη των πόλεων σου επιλέγεις το avoid growth το οποίο ξετικαρεις όταν έχεις ικανοποιητικό happiness.

Δημοσ.

700 ώρες με το αρχικό civ5; Μην τα πάρεις τότε κινδυνευεις :P

Είναι άψογες προσθήκες, ειδικά το bnw. Το μόνο που με χάλασε είναι ότι από τον γύρο 400 και μετά το παιχνίδι βαραίνει πάρα μα πάρα πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...