Προς το περιεχόμενο

Civilization V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απόλυτο κόλλημα το παιχνίδι ρε διάολε...Κάθε φορά δεν περιμένω να κολλήσω με το καινούργιο civ, αλλά κάθε φορά χάνω τον ύπνο μου...

Αυτή τη φορά έφτιαξαν το απόλυτα φιλικό interface, τόσο απλό, αλλά και με τόσο βάθος. Όλα οι ενέργειες, οι πίνακες και τα δεδομένα είναι πανεύκολα προσβάσιμα, λες και το παιχνίδι καταλαβαίνει τί θέλεις να κάνεις και σου δείχνει το ανάλογο στοιχείο. Οι άνθρωποι είναι μάγοι, θα έπρεπε να καθήσουν τα φτιάξουν και ένα λειτουργικό σύστημα.

Ποτέ δεν ήμουν καλός στο Civ, ούτε τώρα είμαι. Πάντα λέω "αυτή τη φορά θα τους νικήσω όλους" και πάντα καταλήγω να καταπιάνομαι με το να φτιάξω ωραίους δρόμους και να ανακαλύψω ωραίες τεχνολογίες. Τρομερό για άλλη μια φορά.

• Απαντ. 491
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόλις μου ήρθε ο κολέκτορας και σε πολύ καλή τιμή στα 60 ευρώ ενώ τώρα βλέπω ότι τον πουλάνε στα 80. Νομίζω ότι μου ήρθε φτηνότερα λόγο ότι το είχα κάνει προπαραγγελία εδώ και κάτι μήνες.

Στον κολέκτορα υπάρχει ένα book με μια σύντομη παρουσίαση όλων των πολιτισμών του κόσμου και που παίζουν ρόλο στο game. Φυσικά δεν λείπει και η ελλάδα που έχουν βάλει για leader της τον μέγα Αλέξανδρο. Ενώ στα υπόλοιπα έθνη υπάρχει και ένα σχόλιο για την τωρινή τους κατάσταση στην ελλάδα αυτό λείπει. Νομίζω καλό ήταν να βάλουν

"Σήμερα το Ελληνικό έθνος έχει φεσώσει όλες τις παγκόσμιες τράπεζες και όλα τα σύμμαχα και μή έθνη... και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία"

Εκτός από το πολύ καλό artbook υπάρχει και ένα κουτάκι που περιέχει μεταλλικές μινιατούρες από διάφορα unit του παιχνιδιού καθώς και το soundtrack και ένα bonus dvd.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μονο εμενα με ξενέρωσε αυτο με τις μονάδες που πλέουν να πουμε μεσοπελαγα; Τι μαλακια ειν'αυτη...Δε χανει απο στρατηγικό του βάθος το παιγνιδι ετσι; Πέρασαν 3 άποικοι να πουμε,απο την Ασια στην αυστραλια λες και ηταν η μπανιερα του σπιτιου τους και ολα καλα,ολα ωραια; Και αφου ρε καραμητρο πλεει να πουμε σα πυρηνοκίνητο πλεουμενο η μοναδα μεσοπελαγα,δως της ενα γαμ.... πολυβολο,μια σφεντονα ρε παιδι μου για αυτοαμυνα!!

Επισης ειναι λιγο εως πιο απλουστευμένο σε σχεση με τα προηγούμενα ή μου φαίνεται;

Εκεινοι οι κωλοβαρβαροι...Μια ζωη μαο μαο παραμένουν; Κοντεύω να βγαλω αεροπλανοφόρο και αυτοι ειναι με τα ρόπαλα μια ζωη;

Και μια "απλη" ερώτηση... το msaa δεν ενεργοποιείται σε dx11; ΘΕλω να πω δεν υπάρχουν ανισότροπικα κλπ φιλτραρίσματα στο παγνιδι; Δε βλεπω κάποια επιλογη,περαν της ανάλυσης και του κάθετου συγχρονισμού...

---------- Προσθήκη στις 17:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:38 ----------

Μόλις μου ήρθε ο κολέκτορας και σε πολύ καλή τιμή στα 60 ευρώ ενώ τώρα βλέπω ότι τον πουλάνε στα 80. Νομίζω ότι μου ήρθε φτηνότερα λόγο ότι το είχα κάνει προπαραγγελία εδώ και κάτι μήνες.

Στον κολέκτορα υπάρχει ένα book με μια σύντομη παρουσίαση όλων των πολιτισμών του κόσμου και που παίζουν ρόλο στο game. Φυσικά δεν λείπει και η ελλάδα που έχουν βάλει για leader της τον μέγα Αλέξανδρο. Ενώ στα υπόλοιπα έθνη υπάρχει και ένα σχόλιο για την τωρινή τους κατάσταση στην ελλάδα αυτό λείπει. Νομίζω καλό ήταν να βάλουν

"Σήμερα το Ελληνικό έθνος έχει φεσώσει όλες τις παγκόσμιες τράπεζες και όλα τα σύμμαχα και μή έθνη... και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία"

Εκτός από το πολύ καλό artbook υπάρχει και ένα κουτάκι που περιέχει μεταλλικές μινιατούρες από διάφορα unit του παιχνιδιού καθώς και το soundtrack και ένα bonus dvd.

Κανεις λαθος,σήμερα η Ελλαδα κατάφερε να διωξει τη δραχμή και να κανει το ευρω δραχμή:-D:-D:-D

Επισης πλεον διδάσκει στον κόσμο το πως να χαλλλλλλλλαρωωωωωωωωωωνει κι ας γαμιέται το σύμπαν τριγύρω :-D:-D:-D:-D

Δημοσ.

είναι σίγουρα πιο απλουστευμένο.. για μερικούς είναι καλό αυτό (όπως για μένα) .. και μάλλον εκεί ποντάραν.. ! δυστυχώς για τους hardcore fans θα είναι κάπως .. !

προσωπικά το βλέπω σαν να μου λέει κάποιος να παίξω Tom Clancys: HAWX όταν υπάρχει το open falcon... θα ξενέρωνα :cry:

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει εντελώς μονόπαντη ανάπτυξη? Δηλαδή να κατασκευάζει μπαρούτι όταν οι άλλοι είναι στα ακόντια αλλά π.χ. να μην έχει ανακαλύψει τα πλεούμενα?

Είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο ή σε αναγκάζει το παιχνίδι να παίξεις ορθόδοξα? (εκτός των ατέλειωτων turns)

Δημοσ.
Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει εντελώς μονόπαντη ανάπτυξη? Δηλαδή να κατασκευάζει μπαρούτι όταν οι άλλοι είναι στα ακόντια αλλά π.χ. να μην έχει ανακαλύψει τα πλεούμενα?

Είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο ή σε αναγκάζει το παιχνίδι να παίξεις ορθόδοξα? (εκτός των ατέλειωτων turns)

Εγω πρώτα πήγα πυρίτιδα(riflemen klp)και μετα έκανα όπερα,θεολογία κλπ(acoustics κλπ),κατι τετοια έκανα και με τη γραφή....Ξέχασα να την επινοήσω και εμενα πισω...Σε καποια φαση ειχα φτάσει στο 1700μχ και ειχα τριήρης ακόμα χεχεχεχε(καλα είμαι 1860 κι ακόμα τις εχω για ανίχνευση :P )

Δημοσ.

Για μενα,που δεν ειμαι φαν της σειρας,νιωθω πως το παιχνιδι ειναι κομμενο και ραμενο στα μετρα μου.Ειναι φανερο πως προτεραιοτητα ηταν να κερδισουν κοσμο παρα να ικανοποιησουν τους παλιους φαν.

Δημοσ.

@ Deponakias

Θα σου αρεσει.Εχω ασχοληθει ελαχιστα με προηγουμενα,και καποιες αλλαγες που παρατηρησα αμεσα προσωπικα μου αρεσαν.Πχ αντι σε ενα τετραγωνο να στοιβαζεις ενα σωρο μοναδες και στο τελος να ξεχνας ποσες ειναι και ποιες,τωρα μπορεις ανα τετραγωνο να εχεις μονο μια.

Θα παρακαλουσα εδω καποιος να μου διευκρινισει κατι αν μπορει.

Εχοντας ξεκινησει το πρωτο μου παιχνιδι,μετακινησα μια στρατιωτικη μοναδα μεσα σε πολη,και μετα αυτη η μοναδα δεν ηταν πλεον διαθεσιμη.Σαν να εξαφανιστηκε.Μπηκα μεσα στο μενου της πολης μηπως την εβρισκα εκει,αλλα τιποτα.

Απο το σημειο εκεινο και μετα ας προσθεσω πως δεν μπορω να βαλω αλλη μοναδα μεσα σε πολη.

Any ideas?

Δημοσ.
@ Deponakias

Θα σου αρεσει.Εχω ασχοληθει ελαχιστα με προηγουμενα,και καποιες αλλαγες που παρατηρησα αμεσα προσωπικα μου αρεσαν.Πχ αντι σε ενα τετραγωνο να στοιβαζεις ενα σωρο μοναδες και στο τελος να ξεχνας ποσες ειναι και ποιες,τωρα μπορεις ανα τετραγωνο να εχεις μονο μια.

Θα παρακαλουσα εδω καποιος να μου διευκρινισει κατι αν μπορει.

Εχοντας ξεκινησει το πρωτο μου παιχνιδι,μετακινησα μια στρατιωτικη μοναδα μεσα σε πολη,και μετα αυτη η μοναδα δεν ηταν πλεον διαθεσιμη.Σαν να εξαφανιστηκε.Μπηκα μεσα στο μενου της πολης μηπως την εβρισκα εκει,αλλα τιποτα.

Απο το σημειο εκεινο και μετα ας προσθεσω πως δεν μπορω να βαλω αλλη μοναδα μεσα σε πολη.

Any ideas?

πανω αριστερα στην οθονη εχει ενα μενου,πηγαινε εκει που λεει unit list και θα το βρεις το unit

Δημοσ.

Μάλλον έχεις κάνει garrison. Νομίζω ένας πιο εύκολος τρόπος είναι αν πατήσεις πάνω στο έμβλημα της μονάδας σου πάνω από το όνομα της πόλης.

Πάντως και γω, αν και μου αρέσει πολύ το civilization, δεν είχα μάθει εις βάθος τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά τα έπαιζα εντελώς χαλαρά και τώρα με αυτές τις αλλαγές και ιδιαίτερα στην παρουσίαση, μου φαίνεται ακόμα πιο ελκυστικό, οπότε το παραπάνω σχόλιο ότι στόχευσαν σε καινούργιο κόσμο και όχι τόσο σε παλιούς fan είναι πολύ εύστοχο.

Δημοσ.

επαιξα λιγο ισα ισα να το δω(3 ωρες :P )

το παιχνιδι τα σπαει :-D οι μαχες πολυ ωραιες με τα range να βαρανε απο μακρια και εχει ωραια γραφικα για τετοιο παιχνιδι ;)θελω να φτασω τωρα στα νεα οπλα να δω πως θα ειναι :shock:

Δημοσ.
Μόλις μου ήρθε ο κολέκτορας και σε πολύ καλή τιμή στα 60 ευρώ ενώ τώρα βλέπω ότι τον πουλάνε στα 80.

Από Ελλάδα :confused:?

Εμένα σήμερα μου ήρθε η απλή από Αγγλία αλλά με βλέπω να παίζω με την κόπια του θείου γιατί το γαμώsteam μετράει τις ώρες. Μπήκα το μεσημέρι για καμιά ωρίτσα και έφαγα ένα 5ώρο. Δεν το κατάλαβα αλλά ο σπιούνος ο counter του steam με άγχωσε :-D (τα ίδια και στο wii, που σου γράφει πόσες ώρες παίζεις, άχρηστο αγχωτικό feature)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...