Προς το περιεχόμενο

Civilization V

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτησω ρε παιδια ...εγω ειμαι γυρω στα 30 και λατρης του Total War ...ειχα παιξει παλιοτερα μια φορα civ και μου ειχε φανει πολυ παιδικο ...εσεις που το παιζετε τι ηλικια ειστε αν επιτρεπεται ( οχι οτι η ηλικια εχει σημασια , ενδεικτικο ειναι ..και γω στα 30 δεν θα επρεπε κανονικα να λιωνω στο Cod )

προσοχη δεν το λεω για να προσβαλω το παιχνιδι η οσους το παιζουν ..απλα να ξερω αν αξιζει να το ξαναδοκιμασω ...και επισης το μικρο μεγεθος με παραξενευει πολυ

Εμένα πάλι το civ πάντα μου έδινε την αίσθηση ότι απευθύνεται σε πιο μεγάλους. Όσο βάθος έχει το total war σε έναν μόνο τομέα (στις μάχες δηλαδή γιατί η οικονομία είναι αστεία..) το έχει το civ σε άλλους 10 τομείς ταυτόχρονα.

Δες το total σαν tutorial για το civ

Εννοείται πρέπει να το δοκιμάσεις.. Δεν υπάρχει επιστροφή όμως

24 ειμαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 ... Και λιωνω απίστευτα... χα χα χα

Και εχθές στο public που έψαχνα για το παιχνίδι ήταν ένας κύριος γύρω στα 45 ~ 50 και το έψαχνε και αυτός σαν τρελός.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

34 και εγώ εδώ. "Βρήκα" δύο βράδυα που κανονικά θα είχα χάσει :lol:

Επίσης στην δουλειά είναι άλλοι δύο (38, 42) φανατικοί μαζί με τον διευθυντή μου. (Οπότε δεν ήταν δύσκολο να ζητήσω Παρασκευή - Δευτέρα άδεια μιας και αυτοί κάνουν το ίδιο)

Παρασκευή 1πμ - 7πμ (πως άντεξα μετά από ολόκληρη μέρα στην δουλειά θάυμα).

Ύπνος 2 ώρες. Επόμενο session 10πμ Παρασκευή πρωί έως Σαββάτο πρωί 6πμ.

Μόλις ξύπνησα, πίνω και καφέ και συνεχίζουμε.

Το πρώτο παιχνίδι συνεχίζεται ακόμα. Ιαπωνία, Prince, τυχαίος χάρτης (αρχιπέλαγος βγήκε), μαραθώνιος, σε huge χάρτη.

Έπαιξα ένα δεύτερο χτες βράδυ σε standard χάρτη, Prince, Βαβυλώνα, continents, μαραθώνιος και το κέρδισα σχετικά ευκολά μέσα σε 6 ώρες.

Στοιχεία που μου αρέσουν :

α) αν απελευθερώσετε τις πόλεις που πιάνεται, γυρνάνε είτε σε city states είτε ξαναβγαίνει ο πολιτισμός που είχαν και είχε εξαφανιστεί. Επιτέθηκα στην δεύτερη ήπειρο που την είχε πάρει παραμάζωμα ο Ναπολέων, και επειδή δεν ήθελα να πάρω μεγάλο χτύπημα στο happiness πατούσα απελευθέρωση. Και ξαναβγήκαν βγήκαν εκτός τον city states, η Έλισσάβετ, ο Γκάντι, και ο Oda.

β) Οι βάρβαροί, στο ίδιο παιχνίδι, είχαν πιάσει city stateσ και κατέβαζαν ένα σωρό ναυτικό που βομβάρδιζε τον Ναπολέων. Γι αυτό δεν αναπτύχθηκε πολύ.

γ) Τέρμα το city spamming. Με δύο-τρεις πόλεις και λίγες μονάδες μπορείς άνετα να έχεις ένα πολύ καλό και νικηφόρο παιχνίδι. Που είναι και ο τύπος του παιχνιδιού που μου αρέσει.

Κ. Αρκετό χρόνο έχασα. Τα λέμε αύριο.

παιχνιδάρα!

ερωτήσεις

-όταν ξεκινάω το παιχνίδι -τρέχωντας το exe- με ποιό πλήκτρο μπορώ να παρακάμψω το animation ?

-πώς μπορώ να δώσω Resourses ανάλογα όπως τα θέλω πχ 70%science 30% φορολογία? [όπως στα παλιά civ]

-το antialising δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω .. είμαι με 1920χ1080

Να ρωτησω ρε παιδια ...εγω ειμαι γυρω στα 30 και λατρης του Total War ...ειχα παιξει παλιοτερα μια φορα civ και μου ειχε φανει πολυ παιδικο ...εσεις που το παιζετε τι ηλικια ειστε αν επιτρεπεται ( οχι οτι η ηλικια εχει σημασια , ενδεικτικο ειναι ..και γω στα 30 δεν θα επρεπε κανονικα να λιωνω στο Cod )

προσοχη δεν το λεω για να προσβαλω το παιχνιδι η οσους το παιζουν ..απλα να ξερω αν αξιζει να το ξαναδοκιμασω ...και επισης το μικρο μεγεθος με παραξενευει πολυ

Βρε εδώ σου λέμε ότι οι περισσότεροι παίζουμε Civ από την πρώτη του έκδοση (1991), είμαστε 30-35 χρονών και βάλε. Προχώρα άφοβα. Ούτως ή άλλως το TW στα πάντα, εκτός από τις μάχες, το Civ έχει αντιγράψει.

το hoptile είναι ο hoplite/οπλίτης;

Χαχα ναι.Ε 7 το πρωί.......

Στα 28 είμαι.Μου αρέσουν εξίσου civ και total war αν και οι ώρες που εχω δαπανήσει στο civ ειναι πολύ περισσότερες.Θα το χαρακτήριζα δε μάλλον το άκρως αντίθετο του παιδικού.....

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

το multiplayer σας παίζει? βασικά ήθελα δοκιμαστικά να δώ πώς είναι και το κουμπί που γράφει Multiplayer->Internet είναι disabled... :/

Άσχετος εδώ, μαθαίνω, αλλά δεν κατάφερα να βρω μέσα στο Help τι κάνει το production. Γιατί να φτιάξω upgrades για +2 production κι όχι συνέχεια για +2 gold που είναι πιο χειροπιαστό το αποτέλεσμα?

παιχνιδάρα!

ερωτήσεις

-όταν ξεκινάω το παιχνίδι -τρέχωντας το exe- με ποιό πλήκτρο μπορώ να παρακάμψω το animation ?

-πώς μπορώ να δώσω Resourses ανάλογα όπως τα θέλω πχ 70%science 30% φορολογία? [όπως στα παλιά civ]

-το antialising δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω .. είμαι με 1920χ1080

α) Στο αρχείο UserSettings.ini που βρίσκεται στο My Documents/MyGames/CIV 5 (κλπ) άλλαξε την γραμμή SkipIntroVideo = 0 σε SkipIntroVideo = 1.

β) Δεν υπάρχουν οι μπάρες πλέον. Η έρευνα και η φορολογία είναι ανεξάρτητα πλέον. Πέρνεις πόντους έρευνας ανάλογα με τον πλυθισμό και φορολογία ανάλογα με τα μπόνους, resources κλπ.

γ) Τι κάρτα γραφικών έχεις; Εμένα εξ ορισμού το βάζει σε DX11 με 8χ ΑΑ στα 1080p

Άσχετος εδώ, μαθαίνω, αλλά δεν κατάφερα να βρω μέσα στο Help τι κάνει το production. Γιατί να φτιάξω upgrades για +2 production κι όχι συνέχεια για +2 gold που είναι πιο χειροπιαστό το αποτέλεσμα?

Μα με μεγαλύτερο production φτιάχνεις κτήρια και μονάδες πιο γρήγορα. Χωρίς αυτό θα σε πάρει 50 χρόνια να φτιάξεις ένα κανόνι. Και επειδή δεν υπάρχουν όπως παλιά τα κτήρια που δίνουν % μπόνους στην παραγωγή, θα πρέπει να κάνεις επιλογή αν θα φτιάχνεις μονάδες εδάφους (οπότε % στην παραγωγή μονάδων κτήρια), ή κτήρια ή ναυτικές μονάδες.

Εξαρτάται με την οικονομία που στήνεις. Πάντως αν παίζεις με Bismark δεν χρειάζεσαι πάνω από τον αρχικό warrior και μέσα σε μικρό διάστημα έχεις ολόκληρο στρατό τσάμπα, που με λίγη τύχη έχει τοξότες και βάρβαρους.

Σημείωση, όλες οι μονάδες αυτές πέρνουν αναβαθμίσεις :)

Αν έχεις καμμια τρελή οικονομία παραγωγής χρήματος, απλά αγόραζε μονάδες. Άλλωστε πλέον δεν χρειαζόμαστε και πολλές. Στο παιχνίδι με Βαβυλώνα που ανέφερα παραπάνω, ζήτημα αν έφτιαξα 4 μονάδες.

Όλος ο υπόλοιπος στρατός είτε ήταν δώρα από states είτε αγόρασα. Και φυσικά αναβαθμίσεις συνέχεια :)

Δεν έχω παίξει ακόμα το καινούριο αλλά μέχρι τώρα, τo gold και το production είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Το production το χρησιμοποιείς ως επί το πλείστον για να φτιάξεις πράγματα στην πόλη σου π.χ ένας στρατιώτης ή ένα κτήριο μπορεί να κοστίζει 100 Production, άρα εσύ άμα έχεις 10 production ανά turn, θες 10 turn για να το φτιάξεις.

Τo gold το θες κυρίως για να συντηρήσεις τα ήδη υπάρχοντα κλπ..

Στην πορεία μπορείς να μετατρέπεις production σε gold ή και το αντίστροφο αλλά πρέπει να κάνεις research διάφορες τεχνολογίες πρώτα.

Πρώτη φόρα παίζω Civilization,τρομερά εθιστικό.Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως ως άσχετος με τη σειρά.

Άρχισα ένα καινούργιο παιχνίδι.Ο χάρτης αποτελείται από μια μεγάλη ήπειρο και μια πιο μικρή την οποία χωρίζει ωκεανός.Μέτα από αρκετές turns έχω εξερευνήσει ολη την πρώτη ήπειρο και έχω καταστρέψει τους αλλους δυο πολιτισμούς που υπήρχαν οπότε έχω μείνει με τα 4 city-states και τους αλλους δυο πολιτισμούς στην άλλη πλευρά της θάλασσας που δεν μπορώ να φτάσω γιατί δεν έχω αναπτύξει ακόμη την κατάλληλη τεχνολογία(Χρειάζομαι ακόμα δεκάδες turns).Τώρα τι κάνω;Περιμένω και περνάω τα turns στα γρήγορα και αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους μέχρι να μπορέσω να ταξιδέψω απέναντι η να μπορώ να πάω για κάποιο άλλο είδος νίκης πχ diplomatic;Τα units να τα βάλω έτσι στο αυτόματο να κάθονται;Ρωτάω γιατί είμαι συνηθισμένος από age of wonders kai HοMM που πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε turn (αλλά βέβαια είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια).

Οι workers στο automated κάνουν αυτόματα όποια εργασία μπορεί να γίνει σε κάθε tile της περιοχής σου πχ μια φάρμα σ΄ένα tile με ζώα;

Όχι !!

Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε turn και να μην έχεις ούτε τις πόλεις ούτε τους workers στο αυτόματο. Βασικά οι πόλεις και οι εργάτες είναι το μισό παιχνίδι. Οπότε αν θες να πας στα μεγαλύτερα level πρέπει να μάθεις να τους χρησιμοποιείς.

Άμα τα έχεις στο αυτόματο στα μεγάλα level, ειδικά από τη μέση και πάνω, αυτό που θα γίνει είναι όταν θα τους φτάσεις με τα καΐκια σου, αυτοί θα έχουν υποβρύχια ....

Τις πόλεις τις έχω συνεχώς να φτιάχνουν.Αν κατάλαβα κάλα ακόμη κι αν έχω όμως θετικό πρόσημο με τα resources πρέπει συνεχώς να επεκτείνομαι για αυτά που θα αντιμετωπίσω μελλοντικά.Οπότε αγοράζω tiles και αυξάνω τα resources βάζοντας τους εργάτες να χτίζουν τις ανάλογες κατασκευές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...