Προς το περιεχόμενο

0X00000124 bsod

d..b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Επισης εχω και καινουργια minidumps αμα τα χρειαστεις Gi0...:-D

Gi0 σε ευχαριστω πολυ παντως φιλε μου που καθεσαι και βγαζεις τα ματια σου για χαρη μου να 'σαι καλα.

Να σαι καλα!upload em,οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα(..αν και με τον ρυθμο που πας δεν νομιζω να χουμε προβλημα στην ποσοτητα:-))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα τα ανεβασω πιο αργα σημερα , οντως πιστευω πως μεχρι τα βαθια σου γεραματα θα σου εχω dumps να κοιτας:P..Αυτη την στιγμη ειμαι 2ωρες με orthos χ10 οπως ζητησε ο φιλος ολα οκ μεχρι στιγμης και απο θερμοκρασιες δν εχουν ανεβει πανω απο 57 κανενας απο τους πυρηνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Orthos/prime , τζάμπα σπαταλάς χρόνο, δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Από την στιγμή που έχεις τεστάρει με τα πάντα (OCCT, intel burn test κλπ), κάτι άλλο θα παίζει. Το memtest να φανταστώ ήταν bootable έτσι; όχι μέσα στα Win. Το ίδιο πράγμα κάνει και σε stock ρυθμίσεις; Τι ρεύματα έχεις δώσει; Οι μνήμες σε ποια slots είναι;

Επίσης κανένα bios update έκανες; βλέπω στα bioses που έχουν βγει για την μητρική σου, παίζει πολύ το Improve Memory Compatibility/Stability.

Επεξ/σία από N.I.C

Οντως με orthos/prime δν νομιζω οτι ειναι τοσο αξιοπιστα οπως λες (απλα ακομα μια φορα για την τιμη των οπλων) και πιστευω οτι με OCCT π.χ. πιο πολυ στρεσσαρετε ο επεξεργαστης , οσο σε στοκ ρυθμισεις δν συμβαινει το παραμικρο και ποτε δν τρωω bsod αυτο παντως που μου κανει τρελη εντυπωση ειναι οτι περα απο τα random bsod που συμβαινουν , παντα μα παντα τρωει bsod οταν παω να κανω εγκατασταση του acrobat reader (τωρα τι κουλο ειναι αυτο δν μπορω να καταλαβω) και το οποιο εγκαθιστατε κανονικα οταν ειμαι στοκ.Τις μνημες τις εχω αντιστοιχα στα 1-3 slots οπου εχω και dual channel (να πω την αληθεια δν εχω δοκιμασει και ποτε 2-4) και σχετικα με το bios εχω την τελευταια ενημερωση...

Σχετικα με ρευματα και ρυθμισεις (αναλυτικα απο κατω)

cpu ratio x7.5

fsb freq 460

pcie freq 101

dram freq ddr3-1383

dram command rate 2n

dram timing 8-8-8-22

cpu volt 1.32750

cpu pll 1.60

fsb termination 1.28

dram volt 1.50

nb volt 1.57 ->το μοναδικο που ειναι στα "κιτρινα"

nb gtl 0.67

sb volt 1.20

load line calibration performance

cpu spread spectrum disable

pcie spread spectrum disable

c1e support disable

cpu tm function disable

vanderpool tech enable

execute disable bit disable

max cpuid value disable

Oσο αναφορα τις ρυθμισεις αυτες ειναι οσες εχω πειραξει οι υπολοιπες ειναι στο auto...Ισως να βλεπετε κατι που αγνοω η εχω ρυθμισει λαθος τα φωτα σας παρακαλω...

Πριν καμια ωρα που εφυγα απο το σπιτι να παω για δουλεια το orthos ηταν στο 6ωρο χωρις κανενα προβλημα και με θερμοκρασια ποτε πανω απο 58 ανα core...

---------- Προσθήκη στις 22:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:55 ----------

Ξεχασα επισης να πω οτι το memtest το τρεχω bootable και οχι μεσα απο windows...

• Moderators

Eχουμε και λεμε

Παραθετω μερικα bugcodes απο τα minidumps

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR, DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, RESOURCE_NOT_OWNED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION κλπ.

Ειδα γυρω στα 17 minidumps και το kerneldump.Σε ολα,οι κλησεις των windows λιγο πριν την bsod ηταν καθαρα σε βασικους drivers των windows και σε κανενα third party(πχ της adobe).Μ αλλα λογια,να φταινε τα windows δεν παιζει και σε συνδυασμο με το πληθος των bugcodes,οι πιθανοτητες να φταιει κατι στο hardware ειναι και οι περισσοτερες.Αν προσθεσουμε πως σε default ρυθμισεις εισαι μελι γαλα,καααατι πρεπει να διορθωσεις με το overclocking σου και θα εισαι οκ.

Αυτο με το adobe που λες,μου φαινεται περιεργο.Ενας bad sector στο σκληρο θα μπορουσε να χει και τετοιο αποτελεσμα,αλλα ειπες αν θυμαμαι καλα πως τον εχεις τσεκαρει.

Ναι οπως πολυ σωστα ειπες τον εχω τσεκαρει και τον δισκο οπως επισης χθες το βραδυ καθησα και περασα σε αλλο σκληρο win vista χ64 να δω αν συνεχιζει το προβλημα , και ως δια μαγειας ναι!!!το προβλημα συνεχιζε , random bsods οποτε του ερθει και φυσικα bsod με τον adobe reader κατα την εφκατασταση...Θα ξανακοιταξω - ρυθμισω το bios αυριο που θα σχολασω...να περιμενω μπας και καποιος με ποιο πολυ εμπειρια κοιταξει τις ρυθμισεις και βρει ισως κατι.Gi0 σε ευχαριστω για τον χρονο σου...:-)

Χθες και μετα απο 24 ωρες περασε το orthos x10 με επιτυχια , επισης δοκιμασα με αλλες ram , αλλη καρτα γραφικων , αλλο τροφοδοτικο αλλα τιποτα το προβλημα παραμενει...αρα οπως ειπε και ο Gi0 ειναι καθαρα θεμα overclocking...Θα το κοιταξω και θα ενημερωσω:rolleyes:

Ανέβασε τα timings σε 9άρια, και Dram volt δώσε 1.8. To termination ίσως να θέλει λίγο ακόμα (είναι θέμα μητρικής και το πόσο δίνει real). Επίσης CPU gtls έχει; Γιατί βλέπω έχεις βάλει στο NB GTL τιμή. Θα θέλει και στο CPU (ειδικά σε 4 πύρηνους που είναι ευαίσθητοι στο θέμα των gtl), αν και δεν χρειάζεται σε τόσα χαμηλά hz που τον έχεις, απλά και μόνο επείδη όρισες στο ΝΒ κάποιο gtl και συγχρονίζει.

Δοκίμασε πρώτα με 9αρια, γιατί και οι μνήμες σου δεν είναι για πολλά πολλά απότι είδα, με 1.8-1.9, και μετά τα υπόλοιπα.

ok φιλε μου ευχαριστω αυριο μεσημερι που σχολαω θα τα δοκιμασω γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια και θα σε ενημερωσω...επισης οπως πολυ σωστα ειπες εχει cpu gtl με το οποιο θα "παιξω" οπως προτινεις(κατι αλλο λιγο off topic , μου δινει ενας φιλος εναν C2D Ε8500 να κρατησω αυτον καλυτερα να ασχοληθω η τον δικο μου?τι λεει η εμπειρια σου?...θα τους κανουμε ανταλαγη...)και κατι ακομα σχετικα με αυτο που ειπες για την συχνοτητα του επεξεργαστη , αρκετα δυσκολα μπορω να πω πως ανεβαινει και αλλο και απο σχετικο διαβασμα ελαχιστοι τον εχουν να παιζει στα 4ghz και αυτοι ειτε με extreme cooling ειτε με καλυτερα parts ειτε διοτι ειναι μαλλον πιο ψαγμενοι...βλεπεις εχω και χαμηλο πολλαπλασιαστη και για να παιξει εκει θελει 533fsb τι γνωμη εχεις για αυτο? ευχαριστω και παλι για την απαντηση σου:-D

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παντως σε μενα μετα απο ενα μονταρισμα/ξεμονταρισμα + προσθηκη "αυτοσχεδιων" riser (το κουτι ειχε κατι σαν εξογκωματα για να πιανει η μητρικη και δεν ειχα βαλει) το προβλημα σταματησε...

---------- Προσθήκη στις 21:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:19 ----------

Παντως σε μενα μετα απο ενα μονταρισμα/ξεμονταρισμα + προσθηκη "αυτοσχεδιων" riser (το κουτι ειχε κατι σαν εξογκωματα για να πιανει η μητρικη και δεν ειχα βαλει) το προβλημα σταματησε...Για δες το και εσυ...

κατι αλλο λιγο off topic , μου δινει ενας φιλος εναν C2D Ε8500 να κρατησω αυτον καλυτερα να ασχοληθω η τον δικο μου?τι λεει η εμπειρια σου?...θα τους κανουμε ανταλαγη...

Εξαρτάται απ' τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Εγω παλι θα διαφωνισω με τον φιλο phanispal για οποιαδηποτε χρηση και να προοριζετε,στην πλεινοτητα των εφαρμογων θα τα πηγαινει καλυτερα ο τετραπυρηνος και εκει που ισως υστερει(σε games,αλλα και παλι σε ελαχιστο "λειτουργικο βαθμο") θα παρει κεφαλι σε βαθος χρονου.

Πλεων οσοι εχουν "ξεμεινει" με 775 διπυρηνους κανουν κρα να βρουν q9x00.B)

• Like 1

Εγω παλι θα διαφωνισω με τον φιλο phanispal για οποιαδηποτε χρηση και να προοριζετε,στην πλεινοτητα των εφαρμογων θα τα πηγαινει καλυτερα ο τετραπυρηνος και εκει που ισως υστερει(σε games,αλλα και παλι σε ελαχιστο "λειτουργικο βαθμο") θα παρει κεφαλι σε βαθος χρονου.

Πλεων οσοι εχουν "ξεμεινει" με 775 διπυρηνους κανουν κρα να βρουν q9x00.

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τον @topos, καθώς καλά τα λέει, απλά υπάρχουν κι οι περιπτώσεις του overclocker, κι εκεί ο Q9300 υπολείπεται νομίζω :Ρ

Ειχα το ιδιο ακριβος προβλημα με την ιδια μητρικη και εναν 9550.Το προβλημα παρουσιαζονταν σε οβερκλοκ στα 3,4 σε ασχετες στιγμες, συνηθως ομως σε στιμες χωρις φορτιο πχ σερφαρισμα. Παγωνε για 1,2 δευτερα το ποντικι και στη συνεχεια BSOD με τον ιδιο κωδικο σφαλματος, 124 κατι .Τελικα το προβλημα ηταν τα ρευματα του επεξεργαστη [pll...κτλ ] τα οποιο πιθανος δεν ηταν αρκετα στο ιντλε αφου οταν ζοριζοταν επερνε ρευμα περισοτερο και δεν το εκανε πχ games .

1 βαλε τα ρευματα στο αυτοματο,δινουν παντα περισοτερο απο οτι χρειαζεται .

2 enable load calibration,και δες με το CPUz που εισαι.

Αν το προβλημα σταματησει αρχισε να κοβεις ρευματα μεχρι να εισαι σταθερος

Τελικα κρατησα για λιγο τον Ε8500 για μια εβδομαδα τον ειχα και επαιζε 4500 σταθερα χωρις bsod και κολληματα αλλα τον εδωσα πισω παλι στον φιλο και αποφασησα να ασχοληθω με τον δικο μου,υστερα απο 2 μερες σεταρισματος και ψαξιματος τον εχω τωρα να παιζει 490 χ 7,5 @ 1.352 χωρις bsod και προβληματα δινοντας του ομως βεβαια και pll παραπανω και τα cpu gtl ρυθμισα και ενα τικ παραπανω σε n/b.Στο 1.36v παιζει και 495 χ 7,5 αλλα απο εκει και περα για παραπανω ζηταει αρκετα παραπανω ρευμα.Με τα bsods που με ταλαιπωρουσαν δν βρηκα ακρη αλλα μαλλον τελικα ηταν θεμα ρευματων:-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...