Προς το περιεχόμενο

Τεχνικές frames-templates...

nikosjc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παλικάρια,

προσπαθώ να στήσω ένα site με κάποιες βασικές γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι.

Το site θα έχει κλασικά ένα σταθερό τμήμα πάνω με τα κουμπια, ένα κάτω, και στη μέση θα έχει αριστερά μια στήλη που θα αλλάζει περιεχόμενο σε κάθε σελίδα και στο κέντρο το main frame. Και εδώ είναι το θέμα.

Πως μπορώ να έχω ένα πλαίσιο με σταθερές διαστάσεις που μέσα του θα περιέχεται στην ουσία μια άλλη ιστοσελίδα html (για να μπορώ να την ανανεώνω πιο εύκολα) και να κινείσαι πάνω κάτω με μία κάθετη μπάρα;

Όμως θέλω όλο αυτό να έχει την μορφή που φαίνεται στην εικόνα. Δλδ να είναι σε ένα ημιδιάφανο γκρι πλαίσιο και να φαίνεται το φόντο της σελίδας κανονικά. (εικόνα (5))

Αν έχετε να μου προτείνετε και κάτι άλλο ή κάποια λινκς με βοήθεια για το συγκεκριμένο θέμα θα το ήθελα.

Ευχαριστώ.

ΥΓ1. Δεν θα ήθελα να πάω σε εξειδικευμένες λύσεις (πχ flash,κλπ) αν είναι δυνατόν.

ΥΓ2. Επίσης ήθελα να ρωτήσω, επειδή δεν έχω ξαναανεβάσει site, αν θα μπορώ να επεξεργάζομαι τα κείμενα απ'ευθείας στην ανεβασμένη σελίδα ή θα πρέπει να τα αλλάζω στον δίσκο μου και να τα ξαναανεβάζω.

ΥΓ3. Και κάτι τελευταίο. Δουλεύω σε deamweaver και όταν πήγα να σώσω ένα template μου ζήτησε να σώσω την σελίδα μου σαν site. Τι ακριβώς είναι αυτό, γιατί παλιά θυμάμαι απλά έσωνα την σελίδα σαν html και τελείωνε η υπόθεση.

Και πάλι ευχαριστώ!

post-79348-129063065044_thumb.jpg

Δημοσ.

Πιστεύω ότι το να χρησιμοποιήσεις templates στο Dreamweaver είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι. Το template είναι ένα αρχείο το οποίο το χρησιμοποιείς ως βάση για τις κανονικές σελίδες του site σου. Κάθε φορά που αλλάζεις το template και κάνεις save οι αλλαγές περνάνε σε όλες τις σελίδες που φτιάχτηκαν με αυτό το template.

Ναι, πρέπει να φτιάξεις ένα site στο dreamweaver, και μέσα σε αυτό θα φτιάξεις όσα templates θέλεις για το συγκεκριμένο site.

Το template σου, θα πρέπει να έχει 2 editable regions, σύμφωνα με το screenshot που έστειλες. Από αυτά που θέλεις να κάνεις, μπορείς να τα πετύχεις κ χωρίς flash, αλλά θα πρέπει να παίξεις με css, για να πετύχεις π.χ. το ημιδιαφανές πλαίσιο.

Όσο για τις αλλαγές, θα τις κάνεις τοπικά και θα τις κάνεις μετά upload στον server σου.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επειδή όμως τώρα ψάχνομαι με αυτά, μια πιο... αναλυτική περιγραφή ίσως βοηθούσε περισσότερο! :o

Έχω ξεκινήσει να το φτιάχνω με frameset για αρχή. Στην ουσία ένα top και ένα main. Το top σταθερό με τα κουμπιά και από κάτω οι σελίδες. Μέσα στις σελίδες του main θέλω να πετύχω αυτό με το ημιδιαφανές.

Για το include, αν κατάλαβα καλά είναι ένα html μέσα σε ένα άλλο? Αν ισχύει και ξέρεις πως γίνεται πιστεύω θα είναι αυτό που χρειάζομαι.

Με τα tamplates απ'ότι κατάλαβα φτιάχνεις ένα "στημένο" site και απλά μπορείς εύκολα να του αλλάξεις γραφικά και διάταξη (με συνδέσμους στα κείμενα, γραφικά,κλπ?). Σωστά?

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

Με τα Include που γράφεις σε php πολύ απλά έστω ότι θες να αλλάζεις μόνο το περιεχόμενο των σελίδων, δηλαδή το Banner πάνω, το menu ίσως στα αριστερά και το footer μένουν σταθερά και ανάλογα ποια σελίδα φωνάζεις να φορτώνεται και η αντίστοιχη σελίδα που περιέχει το περιεχόμενο.

Δηλαδή η αρχική σου είναι η index.php, όταν πατάς π.χ. την επικοινωνία φορτώνεις την index.php?page=contact ή όταν πατάς π.χ. την gallery να φορτώνεις την σελίδα index.php?page=gallery και ο κώδικας για αυτό που σου λέω είναι ο

>
switch ($page)
{
 case "gallery":
   include("gallery.php");
 break;

case "contact":
   include("contact.html");
 break;

default:
   include("index.php");
 break;
}

Δεν είναι δύσκολο εάν το ψάξεις και λίγο

Δημοσ.

Α μάλιστα, κατάλαβα. Θα το ψάξω κι όλας, εννοείται!

Καμιά ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι ημιδιαφανείς αυτή η σελίδα που φορτώνεις και να φαίνεται από πίσω το background της βασικής σελίδας?

Thanks!!!

Δημοσ.

Για το opacity, δες αυτό το link http://www.w3schools.com/Css/css_image_transparency.asp.

Πάντως δεν είναι κ πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις frames. Δεν είναι πολύ εύχρηστα και υπάρχουν και άλλες δυσκολίες όπως ότι ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει bookmark τη σωστή σελίδα, οι μηχανές αναζήτησης δεν τα συμπαθούν κ πολύ.

Δημοσ.

Όντως δεν χρησιμοποίησα καθόλου frames. Έχω καταφέρει τα περισσότερα απ'όσα ήθελα αλλά έχω ένα προβληματάκι. Ενώ σε όλους τους browsers παίζει μια χαρά, όταν το ανοίγω με internet explorer (7 κ 8) δεν μου αναγνωρίζει το εφε της διαφάνειας!!! (δείτε φωτος)

Τη διαφάνεια την πέτυχα με 3 layer...

div id container

div id για τη σκιά

div id για το κυρίως πλαίσιο

το ένα μέσα στο άλλο, με ρυθμίσεις για διαφάνεια (opacity) στα 2 τελευταία.

Μετά από πάνω ένα layer (div id) με κείμενο με ρύθμιση overflow = scroll. Μπορεί να μην μου ανοίγει νέα html αλλά και αυτό μου κάνει (ήταν τόσο απλο!)

Ένα ακόμα θεματάκι που δεν μπορεσα να λύσω: Πως στο καλό γίνεται να έχω την σελίδα μου (με σταθερές διαστάσεις) κεντραρισμένη στον browser με πχ μαύρα κενά δεξιά αριστερά τα οποία να εξαφανίζονται όσο "μικραίνεις" τον browser?

Έβαλα στην αρχή ένα σταθερό Div Tag (που πιάνει όλο το μήκος) και μέσα ένα table με τις διαστάσεις τις σελίδας μου και ρύθμιση center (ή ένα ελεύθερο layer επίσης με center) αλλά όταν βάζω τα ελεύθερα layers με τα κειμενάκια, όταν πειράζω τις διαστάσεις του browser γίνεται ένας χαμός. Κουνιέται το background και τα κείμενα μένουν σταθερά όπου να'ναι. Άκρη δεν μπόρεσα να βγάλω. Τελικά πήρα μια άλλη έτοιμη στημένη και έβαλα πάνω τη δικιά μου. Θα ήθελα όμως να μάθω την τεχνική αν κάποιος ξέρει. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!!!

Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους για την βοήθεια!!!

post-79348-129063066538_thumb.jpg

post-79348-12906306654_thumb.jpg

Δημοσ.

Βασικά πρέπει μας δείξεις την html σου για να σου απαντήσουμε σίγουρα. Συνήθως, αυτό που κάνω κ πιάνει είναι το εξής:

Λίγο css...

>body {
text-align:center;
}

#wrapper {
margin:0px auto;
width:1000px;
}

Και το markup

><body>
<div id="wrapper">
</div>
</body>

Έτσι το div id="wrapper" κάθεται στο κέντρο του body. Το πετυχαίνει με το margin:0px auto;. Αντίστοιχα θα μπορέσεις να το εφαρμόσεις στη δική σου λύση.

Όσο για το μαύρισμα μπορείς να το πετύχεις με το να δώσεις background-color στο body (μαύρο) και άλλο background-color (άσπρο) στο wrapper για να φαίνεται το μαύρο μόνο στα περιθώρια. Επίσης στο body μπορείς να βάλεις και background-image

Δημοσ.

Πολύ καλό φίλε _taso! Σ'ευχαριστώ πολύ! Και λίγο βοήθεια ακόμα αν μπορείς::-)

Έχει κεντραριστεί, αλλά δεν είναι κολλημένο πάνω (έχει ενα μικρό κενό σαν μια γραμμή).

Δοκίμασα το margin-top:0px; αλλά δεν το κολλάει πάνω, τι πρέπει να κάνω?

Και ένα 2ο. Πως δουλεύουν αυτά τα div id??? Άλλες φορές τα βάζω σε ένα σημείο πάνω στη σελίδα και είναι όλα οκ ("κολλημένα" στο bg), και άλλες φορές όταν βάζω ένα καινούριο δεν μένει σταθερό με τίποτα! Μόλις αλλάξω διαστάσεις στον browser κουνιέται (όπως θα έπρεπε) το background αφού είναι ορισμένο να είναι στο κέντρο αλλά το κειμενάκι μένει ακίνητο! Πως το "κoλλάω" στο background???

Και βεβαίως πως θα κάνω τη διαφάνεια να παίζει στον explorer???

Παραθέτω τον κώδικα της διαφάνειας αν και υπάρχει περίπτωση να είναι λίγο... μπάχαλο!

#shadow-container {

position: absolute;

left: 293px;

top: 204px;

margin-right: 7px;

margin-bottom: 7px;

width: 596px;

height: 366px;

}

#shadow-container .shadow2,

#shadow-container .shadow3,

#shadow-container .container {

position: relative;

left: -4px;

top: -4px;}

#shadow-container .shadow1 {

background:#666;

opacity:0.5;}

#shadow-container .shadow2 {

background: #DBDADB;

opacity:0.4;

}

#shadow-container .shadow3 {

background:#B8B6B8;

}

#shadow-container .container {

background:#FFF;

padding:10px;

}

#shadow-container .shadow1 .container p {

color: #903;}

#shadow-container .shadow1 .container p {

color: #000;

}

#MainText {

position:absolute;

left:308px;

top:218px;

width:559px;

height:333px;

z-index:3;

color: #000;

overflow: scroll;

}

----------------------------------------------

<div id="container">

<div id="shadow-container">

<div class="shadow1">

<div class="container">

<p> </p>

</div>

</div>

</div>

<div id="MainText">

<p>Δοκιμαστικό κείμενο</p>

</div>

Σημ. Το shadow 2 και 3 τα έχω αφαιρέσει γιατί ήταν 2 επιπλέον layer που δεν τα ήθελα αλλά με μπερδεύει ο κώδικας και όταν τα σβήνω χαλάει, οποτε τα άφησα όπου δεν με ενοχλούσαν!;)

Και το κεντράρισμα που είχε η σελίδα που "έκλεψα" για να καταφέρω να κεντράρω τη δική μου είχε το εξής:

div#container

{

position:relative;

width: 1024px;

height:1100px;

margin-top: 0px;

margin-left: auto;

margin-right: auto;

text-align:left;

background-image: url(Assets/Graphics/MainBg.jpg);

}

---------------------------------------------

<div id="container">

περιεχόμενα σελίδας

</div>

Δεν νομίζω ότι έχει κάτι άλλο. Εδώ το κολλάει πάνω με το margin-top: 0px; το οποίο δουλεύει κανονικά.

Και κάτι άλλο τώρα που το θυμήθηκα. Στο div id, τις ιδιότητες του άλλες φορές της έχει πάνω στο style, ενώ άλλες (από την παλιά σελίδα) τις έχει μέσα στο div. Τι διαφορά έχουν? Και σε κάποια σημεία τις τιμές τις παίρνει ως πχ.=100px άλλες ως ="100" άλλες σκέτο =100. Έχω κατα μπερδευτεί!!! :-(

Άγνωστος κώδικας! Τι μπορεί να κάνει?

<script type="text/javascript">

<!--

function MM_preloadImages() { //v3.0

var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();

var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)

if (a.indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a;}}

}

function MM_findObj(n, d) { //v4.01

var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {

d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}

if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[n];

for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers.document);

if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;

}

function MM_nbGroup(event, grpName) { //v6.0

var i,img,nbArr,args=MM_nbGroup.arguments;

if (event == "init" && args.length > 2) {

if ((img = MM_findObj(args[2])) != null && !img.MM_init) {

img.MM_init = true; img.MM_up = args[3]; img.MM_dn = img.src;

if ((nbArr = document[grpName]) == null) nbArr = document[grpName] = new Array();

nbArr[nbArr.length] = img;

for (i=4; i < args.length-1; i+=2) if ((img = MM_findObj(args)) != null) {

if (!img.MM_up) img.MM_up = img.src;

img.src = img.MM_dn = args[i+1];

} }

} else if (event == "over") {

document.MM_nbOver = nbArr = new Array();

for (i=1; i < args.length-1; i+=3) if ((img = MM_findObj(args)) != null) {

img.src = (img.MM_dn && args[i+2]) ? args[i+2] : ((args[i+1])? args[i+1] : img.MM_up);

}

} else if (event == "out" ) {

for (i=0; i < document.MM_nbOver.length; i++) {

img = document.MM_nbOver; img.src = (img.MM_dn) ? img.MM_dn : img.MM_up; }

} else if (event == "down") {

nbArr = document[grpName];

if (nbArr)

for (i=0; i < nbArr.length; i++) { img=nbArr; img.src = img.MM_up; img.MM_dn = 0; }

document[grpName] = nbArr = new Array();

for (i=2; i < args.length-1; i+=2) if ((img = MM_findObj(args)) != null) {

img.src = img.MM_dn = (args[i+1])? args[i+1] : img.MM_up;

} }

}

//-->

</script>

Πω πω, πολλά ρωτάω...

Και πάλι χίλια ευχαριστώ και sorry για την ταλαιπωρία!

Δημοσ.

Πολλές οι απορίες σου, η αλήθεια είναι κ η απάντηση είναι να κάτσεις να διαβάσεις για αυτά για να αρχίζεις σιγά σιγά να τα μαθαίνεις. Όπως κάναμε κ κάνουμε όλοι μας. Το google να είναι καλά, με το σωστό search μπορείς να βρεις ακριβώς ότι ξάχνεις.

Επί της ουσίας όμως....

Για το opacity στον IE, νομίζω ότι το link που σου είχα δώσει απαντάει σε αυτό. Όσο για το κενό που έχεις, ίσως κάποιο div από πάνω του έχει margin-bottom κάτι μεγαλύτερο από το 0. Αν πάλι δεν έχει τίποτα, πρέπει να του δώσεις το 0, γιατί κάθε browser έχει διαφορετικά default. Από εκεί κ πέρα, θα πρέπει να δω τι έχεις κάνει για να σου πω τι αλλαγές χρειάζονται. Το css είναι λίγο δύσκολο, ειδικά για κάποιον που ξεκινάει.

Γενικά, θα δεις ότι κάποια css stylesheets έχουν λίγο css που είναι γενικό και μηδενίζει όλα τα margin, padding για όλα τα elements στη σελίδα. Αυτό γίνεται για να αποφύγουν τα διαφορετικά default values από τους browsers.

Στο css μπορείς να ορίσεις σε διαφορετικά σημεία ιδιότητες για το ίδιο πράγμα. Π.χ. αν κάτι το έχω ορίσει σε κάποιο style αλλά υπάρχει και μέσα στην html, τότε υπερισχύει η τιμή της ιδιότητας στην html. Αυτό δημιουργεί μπέρδεμα, οπότε όλα τα ορίζουμε σε κάποιο style και το κάθε πράγμα έχει διαφορετικό id ή class.

Ο άγνωστος κώδικας που αναφέρεις είναι άγνωστος και σε μένα, νομίζω όμως ότι είναι auto-generated από το dreamweaver. Με αυτό δεν δουλεύεις; Πάντως, δε σου δημιουργεί πρόβλημα, κ αν δεν το χρησιμοποιείς, σβήστο.

Δημοσ.
Πολλές οι απορίες σου, η αλήθεια είναι κ η απάντηση είναι να κάτσεις να διαβάσεις για αυτά για να αρχίζεις σιγά σιγά να τα μαθαίνεις. Όπως κάναμε κ κάνουμε όλοι μας. Το google να είναι καλά, με το σωστό search μπορείς να βρεις ακριβώς ότι ξάχνεις.

Άσε, το τι βίντεο tutorial και το τι διάβασμα έχω ρίξει αυτές τις μέρες δεν λέγεται! Απλά ορισμένα πράγματα είναι δύσκολα να τα ψάξω και δεν τα λένε όλα γιατί είναι λεπτομέρειες. Γι'αυτό προσπαθώ να τα περιγράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ και αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Επί της ουσίας όμως....

Για το opacity στον IE, νομίζω ότι το link που σου είχα δώσει απαντάει σε αυτό. Όσο για το κενό που έχεις, ίσως κάποιο div από πάνω του έχει margin-bottom κάτι μεγαλύτερο από το 0. Αν πάλι δεν έχει τίποτα, πρέπει να του δώσεις το 0, γιατί κάθε browser έχει διαφορετικά default. Από εκεί κ πέρα, θα πρέπει να δω τι έχεις κάνει για να σου πω τι αλλαγές χρειάζονται. Το css είναι λίγο δύσκολο, ειδικά για κάποιον που ξεκινάει.

Ναι, για το link που μου έδωσες έχεις δίκιο. Και το είχα δει και πριν μου το δώσεις και το ξέχασα τελείως! Αλλά τι κάνω? Βάζω και τις δυο εντολές ταυτόχρονα? Θα το δοκιμάσω.

Γενικά, θα δεις ότι κάποια css stylesheets έχουν λίγο css που είναι γενικό και μηδενίζει όλα τα margin, padding για όλα τα elements στη σελίδα. Αυτό γίνεται για να αποφύγουν τα διαφορετικά default values από τους browsers.

Βασικά εκεί είναι που έχω μπλέξει. Αλλού χρησιμοποιείται html αλλού css και δεν ξέρω τι τελικά ισχύει. Άσε που κάθε φορά που βάζω ένα div και μετά το σβήσω, παραμένει κώδικας στο <style>.

Στο css μπορείς να ορίσεις σε διαφορετικά σημεία ιδιότητες για το ίδιο πράγμα. Π.χ. αν κάτι το έχω ορίσει σε κάποιο style αλλά υπάρχει και μέσα στην html, τότε υπερισχύει η τιμή της ιδιότητας στην html. Αυτό δημιουργεί μπέρδεμα, οπότε όλα τα ορίζουμε σε κάποιο style και το κάθε πράγμα έχει διαφορετικό id ή class.

Α μπράβο! Άντε να αρχίσουμε να τα ξεχωρίζουμε σιγά σιγα! Εγώ αυτό που θέλω είναι απλά να βάζω το <div id> με κάποιο κείμενο ή φωτογραφία στο site, πάνω από το background μου, και αυτό να μένει στο σωστό σημείο! Δλδ αν η σελίδα μου είναι κεντραρισμένη και κάποιος αλλάζει τις διαστάσεις του browser και παίζει με τη θέση της σελίδας να μην πηγαίνει αλλού το background (η σελίδα) και αλλού το κείμενο και οι φωτογραφίες...

O άγνωστος κώδικας που αναφέρεις είναι άγνωστος και σε μένα, νομίζω όμως ότι είναι auto-generated από το dreamweaver. Με αυτό δεν δουλεύεις; Πάντως, δε σου δημιουργεί πρόβλημα, κ αν δεν το χρησιμοποιείς, σβήστο.

Ναι, απλά υπήρχε στην σελίδα. Αλλά μάλλον πρέπει να είναι η παλιά σελίδα και να ήταν στημένη σε frontpage. Ίσως είναι υπολείμματα.

Πάντως σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολείσαι (λίγοι το κάνουν νομίζω) γιατί με 2,3 πράγματα που μου έχεις πει πραγματικά με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ (μαζί βεβαίως με αρκετές ώρες παρακολούθησης βίντεο!) να προχωρήσω στην προσπάθεια μου. Χίλια ευχαριστώ λοιπόν!!! :-)

Δημοσ.

Βασικά εκεί είναι που έχω μπλέξει. Αλλού χρησιμοποιείται html αλλού css και δεν ξέρω τι τελικά ισχύει. Άσε που κάθε φορά που βάζω ένα div και μετά το σβήσω, παραμένει κώδικας στο <style>.

Βασικά ναι, συμβαίνει αυτό. Προσωπικά γράφω όλο το css χωρίς να χρησιμοποιώ κάποιο IDE. Απλά έχω ένα αρχικό και πάνω σε αυτό συμπληρώνω, αλλάζω ότι χρειάζεται.

Α μπράβο! Άντε να αρχίσουμε να τα ξεχωρίζουμε σιγά σιγα! Εγώ αυτό που θέλω είναι απλά να βάζω το <div id> με κάποιο κείμενο ή φωτογραφία στο site, πάνω από το background μου, και αυτό να μένει στο σωστό σημείο! Δλδ αν η σελίδα μου είναι κεντραρισμένη και κάποιος αλλάζει τις διαστάσεις του browser και παίζει με τη θέση της σελίδας να μην πηγαίνει αλλού το background (η σελίδα) και αλλού το κείμενο και οι φωτογραφίες...

Νομίζω ότι θα πρέπει να έχεις συγκεκριμένο width το div που έχει το image για background έτσι ώστε όταν ο χρήστης κάνει resize απλά να μεγαλώνουν τα περιθώρια και να μην μεγαλώνει αυτό το div.

Τέλος, να σου προτείνω κάποια addons του firefox τα οποία είναι πολύ, μα πάρα πολύ χρήσιμα για css και γενικότερα για web development.

1. Firebug. Με αυτό μπορείς να κάνεις θαύματα, έτσι και το μάθεις. Πειράζεις τα css properties και η σελίδα τα ακούει αυτόματα. Μπορείς να πειραματιστείς πολύ, και χωρίς να χάνεις χρόνο.
  2. Web developer Και εδώ υπάρχουν πολλά features, αυτό που χρησιμοποιώ πιο πολύ είναι να ανοίγω σε ένα panel το css αρχείο και πάλι να αλλάζει η σελίδα. Πρακτικά, έτσι κάθεσαι και το γράφεις με τη μία.
  3. Colorzilla Ένας απλός colorpicker, αλλά όταν είσαι σε μία σελίδα και σου αρέσει ένα χρώμα από μία photo ή ένα style το τσιμπάς και το έχεις σε δεκαεξαδικό format.
  4. MeasureIt Ένα πολύ ωραίο tool που εμφανίζει ένα ορθογώνιο και σου δείχνει τις διαστάσεις του. Χρήσιμο για να ξέρεις αν μία εικόνα σου χωράει σε ένα div, ή σε τι διαστάσεις να κάνεις resize.

Τα παραπάνω θέλουν μία εξοικίωση με html, css, javascript κτλ, αλλά αν τα μάθεις κάνεις πολύ καλά κ γρήγορα τη δουλειά σου. Ειδικά τα δύο πρώτα, είναι λίγο στριφνά, αλλά λένε. Πρακτικά μόνο με αυτά δουλεύω.

Δημοσ.

Δεν έχω λόγια... :-)

Σ'ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.

Θα κάτσω και θα στήσω από την αρχή τη σελίδα, βήμα βήμα γιατί είναι λίγο μπάχαλο έτσι όπως την έχω, τώρα που έχω καταλάβει κάποια πράγματα και θα πειραματιστώ και με τα εργαλεία που μου προτείνεις (θα προσπαθήσω δλδ!).

Τα κατάφερα και με τη διαφάνεια στον explorer τελικά αν και οι δύο εντολές λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Αλλά όλα ΟΚ!

Ο "άγνωστος κώδικας" πρέπει τελικά να είναι το script που δημιουργεί η μπάρα κύλισης για το scroll στο layer! Μου έχει δημιουργήσει και εικόνες με τα βελάκια και την μπάρα.

Αν κολλήσω κάπου θα σε ξαναενοχλήσω... ε? :-D

Thaaaaaaaaankssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...