Προς το περιεχόμενο

DynDNS, πως δουλευει το concept?

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.

θελω να στησω ενα VPN με το σπιτι μου και το προβλημα μου ειναι πως με τη dynamic IP δεν μπορω να ξερω ανα πασα στιγμη ποια ΙΡ εχει ο ρουτερ ωστε με το VPN client να χτυπαω αυτη. τον router (Cisco SOHO K96) ξερω να τον στησω ως VPN server, ομως εκει που εχω μπερδευτει λιγο ειναι με το DynDNS.

δημιουργησα ενα account στο dyndns.org, δημιουργησα και ενα host (πχ rabican.dyndns.org), εκανα και εγκατασταση στο PC μου το update client ομως εχω καποιες αποριουλες.

1. το update client εχει καποιο τροπο να κανει track ποτε αλλαζει η ΙΡ του router μου?

2. εαν εγω ειμαι καπου και θελω να εντοπισω ποια ΙΡ εχω, ωστε να τη ριξω στο VPN client, η διαδικασια ποια ειναι? αν απο το PC που ειμαι κανω ping το url μου, μου δινει μια ΙΡ, ομως δεν ξερω αν ειναι η σωστη.

3. η λειτουργια του update client πως γινεται? ο update client ανα καποιο χρονικο διαστημα επικοινωνει με τη dyndns.org και καταχωρει σε καποια βαση απο ποια ΙΡ εμφανιζεται, επομενως οι DNS της dynDNS κρατανε την εκαστοτε νεα ΙΡ και οταν εγω κανω ping στο url μου, μου δινουν τη σωστη?

thanks εκ των προτερων.

Δημοσ.

παρατηρω τωρα παντως πως ενω εχει αλλαξει η ΙΡ του router, στο dynDNS.org εχουν την παλια. μηπως το time interval κατα το οποιο το update client δινει αναφορα ειναι πολυ μεγαλο και δεν ειναι ικανο να κανει εγκαιρα track την αλλαγη της ΙΡ?

επισης (δικο μου λαθος αφου δεν το εγραψα σωστα και σε μπερδεψα), αναφορικα με το 2 εννοουσα το εξης:

εστω οτι ειμαι στο γραφειο και θελω να εντοπισω ποια ΙΡ εχει αυτη τη στιγμη ο ρουτερ μου. ο ενδεδειμενος τροπος ειναι μεσω ενος ping, οποτε οι DNS της dynDNS θα μου δωσουν τη σωστη ΙΡ? η και μεσω login στο account μου ωστε να δω ο host μου ποια ΙΡ εχει?

Δημοσ.
εστω οτι ειμαι στο γραφειο και θελω να εντοπισω ποια ΙΡ εχει αυτη τη στιγμη ο ρουτερ μου. ο ενδεδειμενος τροπος ειναι μεσω ενος ping, οποτε οι DNS της dynDNS θα μου δωσουν τη σωστη ΙΡ? η και μεσω login στο account μου ωστε να δω ο host μου ποια ΙΡ εχει?

Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι από τερματικό να ρωτήσεις απευθείας τους nameservers του DynDNS:

>nslookup rabican.dyndns.org ns.dyndns.org

Δες και αυτό που λέει ο ArisG88, αν ο router σου ενσωματώνει Dynamic DNS client στο firmware του (που μάλλον το κάνει σε κάποιες εκδόσεις IOS) είναι μακράν ο πιο αξιόπιστος τρόπος για ενημέρωση της υπηρεσίας DynDNS.

Δημοσ.

αν το εχει (θα κοιταξω το απογευμα τι ΙΟS εχω γιατι δε θυμαμαι), τοτε setαρω το router να ενημερωνει τη DynDNS? δεν το εχω ξανακανει γιαυτο ρωταω ψιλο-κουλα πραγματα..

βρηκα αυτο:

http://www.petri.co.il/csc_configuring_dynamic_dns_in_cisco_ios.htm

ουσιαστικα απο οτι καταλαβα, αν το IOS σηκωνει ddns τοτε γλυτωνω την αναγκη του update client. αν δεν, πρεπει να ανοιξω port53 ωστε να επικοινωνει η DynDNS με το client μου?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται καμμία πόρτα να ανοίξεις. Ο DynDNS updater client κάνει την ενημέρωση στέλνοντας απλά ένα HTTP request στους servers της υπηρεσίας. Αρκεί λοιπόν να μη μπλοκάρονται τα outgoing connections στην πόρτα 80. Θα είχες καταλάβει αν συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί προφανώς δε θα μπορούσες ούτε browsing να κάνεις!

Δημοσ.

α αμα το παει μεσω HTTP τοτε ειμαι ΟΚ... νομιζα πως υπηρχε και incoming κινηση προς το client!

τεσπα, θα τσεκαρω μηπως σηκωνει DDNS ο ρουτερ και βλεπουμε!

Δημοσ.

εμενα που συκωνει, δεν ξερω

α) γιατι οποιο απο τα τρια account που εχω και να βαλω απανταει.

β) γιατι εαν κανω ping απο cmd δεν απανταει.

εχω κανει και ερωτηση...

Δημοσ.

Δεν απαντούν απαραίτητα όλοι οι routers σε ECHO requests, by default κάποιοι το έχουν κλειστό για λόγους ασφαλείας. Το καθοριστικό κριτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αν απαντά η υπηρεσία που έχεις στημένη σε κάποιο μηχάνημα πίσω από τον router (web/ftp/whatever server).

Δημοσ.

η δικιά μου απορία είναι η εξής:

Στο router (linksys) μου μέχρι τώρα συνδεόταν 1 PC και έκανα remote desktop μια χαρά (με dyndns ρυθμισμένο στο router). Τώρα πλέον συνδέονται 2 PC ο καθένας φυσικά με δικιά του local ΙP και δεν μπορώ να κάνω remote desktop.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, δεν πρέπει το router να ξέρει σε πια local ΙP να κατευθύνει το remote desktop; Τι μπορεί να κάνω λάθος μετά την σύνδεση 2ου PC στο router;

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι θέμα DynDNS, αλλά σωστού port forwarding στη σωστή εσωτερική IP. Μήπως τα PCs παίρνουν IPs από τον DHCP server του router και έχει παιχτεί αλλαξοκωλιά στις αποδιδόμενες IPs... ;

Δημοσ.

12.3 version IOS, οποτε DDNS καπουτ απο το ρουτερ.... μαλλον θα τσιμπησω απο την εταιρια εναν 836 με πιο φρεσκο IOS... για να δουμε..!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...