Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Με προβληματίζει το εξής, παιδιά. Έχω στη συλλογή μου πολλά βίντεο διάφορων μορφών και ποιοτήτων (.vob, .avi, .mpg και άλλα). Θέλω λοιπόν όλα αυτά τα βίντεο να τα φτιάξω ένα dvd με το convertxtodvd ώστε να παίζουν στον dvd player μου. Θα ήθελα όμως Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ να είναι ίδια σε όλα τα αρχεία ώστε να μην αυξομειώνω συνέχεια την ένταση από το τηλεχειριστήριο όταν θα τα βλέπω. Υπάρχει για παράδειγμα για τα mp3 το mp3gain που κάνει αυτή τη δουλειά. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο και εύχρηστο για τα αρχεία βίντεο χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητά τους;
Bspus Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ολα αυτα, και το mp3gain κανουν επανακωδικοποιηση του αρχειου οποτε ποιοτητα χανεια, ασχετα αν δεν ειναι αισθητη η διαφορα Για τα video, μια λυση θα ηταν να κανεις demultiplex το video στα elementary video & audio streams. Μετα να αυξησεις την ενταση στο audio stream με ενα [αλλο προγραμμα και τελος να τα ξανακανεις multiplex. Φυσικα το audio stream δεν θα ειναι σε ολες τις περιπτωσεις mp3. Στα vob συνηθως ειναι ac3. Στα mpg, αν ειναι vcd-svcd standard θα ειναι mp2. Στα avi εξαρταται. Μπορεις παντως να βρεις αντισοιχα προγραμματα για ολα αυτα τα format. Σιγουρα το convertxtodvd δεν εχει καποια επιλογη normalize audio η κατι τετοιο?
Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ξανακοίταξα το πρόγραμμα convertxtodvd και τελικά όντως έχει ρυθμίσεις για κανονικοποίηση έντασης στις ρυθμίσεις και στην καρτέλα ήχος. Η προεπιλογή του είναι να μην αλλαχθεί καθόλου ο ήχος. Απλώς μπορεί κάποιος να μου πει μια μέση/ιδανική τιμή κανονικοποίησης (normalize) να βάζω για τα βίντεο; Δε θέλω να το πειράξω και να κάνω κάτι χειρότερα. Για παράδειγμα το mp3gain έχει προεπιλεγμένη τιμή (default) 89 και συνήθως το αφήνω ως έχει. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια για το convertx; Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά
Etherovamon Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Κάπου αλλού είδα να προτείνει κάποιος το 89 σαν τιμή. Τώρα μπερδεύτηκα...
parsifal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μη σε απασχολεί τόσο η τιμή, όσο το πώς σου φαίνεται και σε βολεύει το αποτέλεσμα στον εξοπλισμό σου (π.χ. στάθμες έντασης που δίνει τυχόν ενισχυτής A/V ή η τηλεόρασή σου). Κάνε ένα test με 3 διαφορετικές τιμές, π.χ. 70, 80, 90 dB, γράψ' τα σε ένα DVDRW και δες ποιο σε ικανοποιεί περισσότερο.
Etherovamon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 αυτό θα κάνω. Έχεις δίκιο όπως το θέτεις, εδώ χρειάζεται ο πειραματισμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.