Προς το περιεχόμενο

Tip - δοκιμάστε το (με προσοχή)

MilesSmiles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρήκα κάτι που το θεωρώ fu#$%#$ cool και δεν ξέρω γιατί δεν είναι default.

Μπορούμε να έχουμε ένα stack στο dock, που να δείχνει τα recent documents, recents applications, recent servers, favorite volumes κτλ κτλ.

Πως

Ανοίγουμε terminal και γράφουμε

defaults delete com.apple.dock persistent-others

μετα

killall Dock

σε αυτή τη φάση θα έχουμε μια μπάρα με την δεξια πλευρά κενή.

ξανά terminal και γράφουμε

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }'

μετά πάλι

killall Dock

και έτσι έχουμε ένα super stack που μας δείχνει whatever recent

Extra Tip

αν θέλουμε να έχουμε πάνω από ένα (πχ ένα για recent apps και ένα για recent docs) ξανατρέχουμε την τελευταία εντολή.

Disclaimer

Δεν ευθύνομαι σε περίπτωση απώλειας μπάρας, αδυναμία χρήσης spaces, χάσιμο του expose, καταστροφής του filesystem, κάψιμο των ηχείων ή ανατίναξης του υπολογιστή.

:devil:

Πέραν της πλάκας, αν δεν έχετε προσωρινά dock μετά την εντολή, (όπως συνέβη σε εμένα), ανοίγουμε με cmnd+n νεό παράθυρο finder, πάμε στα applications-terminal και γράφουμε το 1ο part, δηλαδή defaults delete com.apple.dock persistent-others και μετά killall Dock. Μετά απο 1 restart θα έχουμε πάλι dock. Επειδή λοιπόν εμένα μου συνέβη αυτό και το διόρθωσα με την παραπάνω εντολή, για αυτό την έβαλα μέσα στα απαιτούμενα βήματα πιο πάνω. Οπότε λογικά πρώτα αδειάζοντας το δεξί μέρος του dock και μετά βάζοντας το recent folder, δεν θα πρέπει να έχει κανείς πρόβλημα.

B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα κάτι που το θεωρώ fu#$%#$ cool και δεν ξέρω γιατί δεν είναι default.

Μπορούμε να έχουμε ένα stack στο dock, που να δείχνει τα recent documents, recents applications, recent servers, favorite volumes κτλ κτλ.

Πως

Ανοίγουμε terminal και γράφουμε

defaults delete com.apple.dock persistent-others

μετα

killall Dock

σε αυτή τη φάση θα έχουμε μια μπάρα με την δεξια πλευρά κενή.

ξανά terminal και γράφουμε

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }'

μετά πάλι

killall Dock

και έτσι έχουμε ένα super stack που μας δείχνει whatever recent

Extra Tip

αν θέλουμε να έχουμε πάνω από ένα (πχ ένα για recent apps και ένα για recent docs) ξανατρέχουμε την τελευταία εντολή.

Disclaimer

Δεν ευθύνομαι σε περίπτωση απώλειας μπάρας, αδυναμία χρήσης spaces, χάσιμο του expose, καταστροφής του filesystem, κάψιμο των ηχείων ή ανατίναξης του υπολογιστή.

:devil:

Πέραν της πλάκας, αν δεν έχετε προσωρινά dock μετά την εντολή, (όπως συνέβη σε εμένα), ανοίγουμε με cmnd+n νεό παράθυρο finder, πάμε στα applications-terminal και γράφουμε το 1ο part, δηλαδή defaults delete com.apple.dock persistent-others και μετά killall Dock. Μετά απο 1 restart θα έχουμε πάλι dock. Επειδή λοιπόν εμένα μου συνέβη αυτό και το διόρθωσα με την παραπάνω εντολή, για αυτό την έβαλα μέσα στα απαιτούμενα βήματα πιο πάνω. Οπότε λογικά πρώτα αδειάζοντας το δεξί μέρος του dock και μετά βάζοντας το recent folder, δεν θα πρέπει να έχει κανείς πρόβλημα.

B)

Δηλαδη αμα πάμε στο finder,file και φτιαξουμε ένα smart folder και το βάλουμε στο dock με drag and drop δεν θά είναι το ίδιο?Aν ειναι σε stack όντως είναι cool

Αυτο το Go στο finder εχει recent folders βέβαια δεν βολεύει πάντα αλλα το συνιθίζεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...