Aggeluska Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 καλησπερα παιδια, Αρχικα θελω να πω πως παντα ηθελα να βαλω Linux, αλλα το προβλημα ειναι πως ειμαι gamer εκτος απο ολα τα αλλα που ειμαι.και για αυτο εχω ακουσει πως τα Linux δεν ειναι συμβατα με games . εχω ακουσει ομως απο πολλους οτι υπαρχει emulator στα Linux που μπορω απο κει να τρεξω παιχνιδια σαν να εχω windows.η αληθεια ειναι πως εριξα μια πολυ γρηγορη ματια στο google αλλα δν βρηκα τπτ . και λογου ελλειψης χρονου δεν προλαβαινω να ψαξω περισσοτερο,για αυτο θα ηθελα καποιος να μου δωσει ενα λινκ του προγραμματος να το κατεβασω καθως και ενα tutorial εγκαταστασης. ευχαριστω πολυ, Αγγελος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akikidis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Αν είσαι φανατικός gamer μείνε στα Windows. Δυστυχώς όλοι σχεδόν οι τίτλοι παιχνιδιών είναι για Windows. Στο Linux αυτό που μπορείς να κάνεις, αλλά με κάποιες υποχωρησεις στις επιδόσεις. Κι αυτό επειδή τα παιχνίδια που θα τρέξουν σε emnulator δεν υποστηρίζονται πλήρως, εκτός αν είναι παλιά. Τελος πάντων δεν έχεις παρα να δοκιμάσεις. Θα χρειαστείς το δωρεάν και ανοικτού κώδικα Wine, το οποίο και θα βρεις στον διαχειριστή πακέτων της διανομής σου. Μια άλλη λύση (εμπορική) είναι και το CrossOver Games. Τέλος, πολλά παιχνίδια (Quake, doom, Prey) έχουν installer για το Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Αρχικα θελω να πω πως παντα ηθελα να βαλω Linux, αλλα το προβλημα ειναι πως ειμαι gamer εκτος απο ολα τα αλλα που ειμαι.και για αυτο εχω ακουσει πως τα Linux δεν ειναι συμβατα με games . Μπορεις να κανεις dual boot τον υπολογιστη σου και να εχεις και τα 2 λειτουργικα εγκατεστημενα. εχω ακουσει ομως απο πολλους οτι υπαρχει emulator στα Linux που μπορω απο κει να τρεξω παιχνιδια σαν να εχω windows. Υπαρχει. Wine λεγεται. Και ειναι τΟ Linux for fuckin' God's sake!!! η αληθεια ειναι πως εριξα μια πολυ γρηγορη ματια στο google αλλα δν βρηκα τπτ . Αποκλειεται.... και λογου ελλειψης χρονου δεν προλαβαινω να ψαξω περισσοτερο, Να μαθεις linux χωρις ψαξιμο δεν υπαρχει. για αυτο θα ηθελα καποιος να μου δωσει ενα λινκ του προγραμματος να το κατεβασω καθως και ενα tutorial εγκαταστασης. Να το κατεβασεις; Αρα τελικα εχεις ή οχι Linux? Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Αν εισαι gamer γενικα, μεινε στα windows ή κανε dual boot οπως οι περισσοτεροι εδω. Αν εξαιρεσεις τα παιχνιδια που παιζουν native σε linux, το emulation μεσω wine/playonlinux/crossover κλπ ειναι απλα τραγικο. http://www.anandtech.com/linux/showdoc.aspx?i=3700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν 2 ειδών παιχνίδια: 1) Αυτά που στηρίζονται σε directX (Microsoft) 2) Αυτά που στηρίζονται σε opengl. Η δεύτερη κατηγορία παιχνιδιών παίζει άνετα σε Linux. Για την πρώτη κατηγορία μπορείς να δοκιμάσεις τα τρέξεις τα παιχνίδια μέσω των προγραμμάτων που ανέφερε ο akikidis. Στη σελίδα http://appdb.winehq.org/ θα βρεις όλα τα προγράμματα που τρέχουν μέσω Wine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Αν εισαι gamer γενικα, μεινε στα windows ή κανε dual boot οπως οι περισσοτεροι εδω. Αν εξαιρεσεις τα παιχνιδια που παιζουν native σε linux, το emulation μεσω wine/playonlinux/crossover κλπ ειναι απλα τραγικο. http://www.anandtech.com/linux/showdoc.aspx?i=3700 Εμενα παντως το war3 frozen throne παιζει κυριλε Μονο στο alt+tab πρόβλημα εχει! Γενικα δεν παιζω παιχνιδια, καλυτερα να τρως την ώρα σου και να μαθαίνεις κανενα προγραμμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Το warcraft 3 αν θυμαμαι καλα ειναι παιχνιδι εποχης 2003-2004. Ετρεχε σε wine εποχης 2003-2004? Δεν νομιζω, οπως δεν θα ετρεχε και το photoshop της εποχης. Το προβλημα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι το api του παιχνιδιου (αν δηλαδη ειναι σε opengl ή direct3d). Ειναι η (επεξεργαστικη) ισχυς που χανεται για να γινει το οπιοδηποτε emulation, η οποια σε μια native εγκατασταση windows μεταφραζεται σε καλυτερες επιδοσεις. Επισης, δεν βγαινουν ολα τα γραμμενα σε opengl παιχνιδια για linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δες και το παρακάτω [ΟΔΗΓΟΣ] Πως να τρεξετε παιχνιδια των windows με WINE και PlayOnLinux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Επισης, δεν βγαινουν ολα τα γραμμενα σε opengl παιχνιδια για linux. Σωστό, όμως μπορεί πολυ εύκολα να μεταφέρει η εταιρία το παιχνίδι από Windows σε Linux, παρά αν είναι γραμμένο σε directX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Αγγεούσκα άμα δεν βορείς να ωγάλεις άκρη μόνος σου άσ' το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Το Wine δεν είναι emulator (το λέει και το όνομα του WINE = Wine Is Not Emulator) είναι ένα στρώμα που κάθετε ανάμεσα στα προγράμματα και τον kernel για να προσφέρει windows system calls. Και ναι το API του παιχνιδιού παίζει ρόλο. Για του λόγου το αληθές δοκιμάστε να παίξετε WoW με directx rendering και με opengl rendering στο Wine. To δεύτερο δουλεύει άψογα, το πρώτο δεν φτάνει ούτε στη login screen. no offence, i just dont like misunderstanding things Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Το warcraft 3 αν θυμαμαι καλα ειναι παιχνιδι εποχης 2003-2004. Ετρεχε σε wine εποχης 2003-2004? Δεν νομιζω, οπως δεν θα ετρεχε και το photoshop της εποχης. Το προβλημα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι το api του παιχνιδιου (αν δηλαδη ειναι σε opengl ή direct3d). Ειναι η (επεξεργαστικη) ισχυς που χανεται για να γινει το οπιοδηποτε emulation, η οποια σε μια native εγκατασταση windows μεταφραζεται σε καλυτερες επιδοσεις. Επισης, δεν βγαινουν ολα τα γραμμενα σε opengl παιχνιδια για linux. Ανάλογα τι σε ενδιαφέρει. Αν δεν σε ενδιαφέρει να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα FPS και να παίζουν όλα τα detail τότε μια χαρά είναι το Wine. Όντως κάποια παιχνίδια δεν παίζουν αλλά έχει κάνει τεράστια βήματα. Εγώ παίζω Baldur's Gate 2 (2000-2001), The Witcher (2007), Dragon Age Origins (2009) και ακόμη και το DAO που δεν είναι παλιό παίζει τζάμι. Επίσης έχω δοκιμάσει Counter Strike και WOW. Σίγουρα δεν πιάνω τα frames που θα είχα σε Windows και υπάρχουν προβληματάκια (π.χ στο Witcher δεν βγαίνει η μπάρα του Toxicity και του Endurance) αλλά τη δουλειά του την κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Βάλε λίνουξ και αγόρασε Playstation 3 για παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gega Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 γιατι δεν μας λες πανω κατω τι παιχνιδια παιζεις... που ξερεις μπορει και να παιζουν μια χαρα σε Linux ---------- Προσθήκη στις 17:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:38 ---------- για να παρεις εστω μια γευση εχω καταφερει να τρεξω τα εξης games: call of duty 4 call of duty 5 (το μονο προβλημα ειναι οτι δεν εχω ηχο ...) battlefield 2 (το γ@@@@@νο το punkbuster δεν μας κανει τη χαρη) heroes of newerth (εχει και linux εκδοση) warcraft 3 (λιωσε το στο dota...) gta san andreas half life 2 (deathmath, lost coast , episode one , episode two) trackmania call of duty modern warfare 2 (ξαφνιαστηκα μολις ειδα οτι επαιξε κομπλε!!!) left 4 dead (εχει ενα προβλημα στα fps αλλα φτιαχνεται ) Left 4 dead 2 (αυτο εχει ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα στα fps αλλα μεχρι τωρα το εχουν κανει playable) counter strike source Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.