Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με compiz σε Fedora 12

Sordnaxela

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους. Το πρόβλημα είναι απλό. Κατ'αρχήν, μιλάμε για Fedora12 και Gnome. Όταν ο υπολογιστής είναι για πολύ ώρα idle, to compiz θα κρασάρει σίγουρα, αλλά και όταν είμαι στον υπολογιστή συμβαίνει, αλλά όχι αμέσως, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει. Και με το crash-άρισμα εννοώ ότι η οθόνη μπαίνει σε stand-by και μόνο με reset έχω πάλι desktop. Με απενεργοποιημένο το compiz δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καμιά ιδέα ;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα αυτα ειναι στο συστημα της υπογραφης σου, δηλαδη με nvidia?

Επειδη το hibernation στο λινουξ εινια πονεμενη ιστορια, θα προτεινα αρχικα να το απενεργοποιησεις...

Ναι ,αυτό είναι το σύστημά μου. Θέλω να μάθω την ιστορία jim_p.. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος άλλος windows manager, πλην του compiz ή κάποιο plugin του metacity που να δίνει κάποιες από τις διευκολύνσεις του compiz ; Π.χ. πολύ θα ήθελα τη λειτουργία που εμφανίζονται όλα τα παράθυρα ταυτόχρονα, όταν κινείς το ποντίκι στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Πολύ χρήσιμο για κάποιους που δουλεύουν σε πολλά παράθυρα συγχρόνως.

Ολα αυτα ειναι στο συστημα της υπογραφης σου, δηλαδη με nvidia?

Επειδη το hibernation στο λινουξ εινια πονεμενη ιστορια, θα προτεινα αρχικα να το απενεργοποιησεις...

Ολα πονεμενα ειναι στο λινουξ πια.Προβλημα με hibernation ειχα μολις πρωτοβγήκε η 9.10!

offtopic:Αντε να φύγουν οι πολλες πολλες διανομες να μεινουν και να προσεξουν καλυτερα τις τοπ(Ubuntu,Fedora,Suse)

Δεν υπαρχει ιστορικο σχετικα με το hibernation στο linux. Ειναι σαν την σχεση ati - linux, σχεση οργης, ή του τυπου "το γιοφυρι της Αρτας"!

Οταν ημουν σε ubuntu ειχα βρει μια εφαρμογη που εκανε διαφορες ενεργειες αναλογα με το σε ποια γωνια του desktop εβαζες το ποντικι σου. Αν ειναι μονο αυτο που σε απασχολει, να ξαναψαξω να τη βρω.

---edit

Το βρηκα! Ειναι το brightside, αλλα δεν βρηκα το site του.

>$ apt-cache show brightside
Package: brightside
...
Description: Add reactivity to the corners and edges of your GNOME desktop
Brightside provides "edge flipping" to allow you to switch to the adjacent
workspace simply by pressing your mouse against the edge of the screen.
.
Brightside also allows you to assign configurable actions to occur while
you rest the mouse in a corner of the screen. Currently available actions
comprise:
.
   * Fade out volume
   * Prevent screensaver starting
   * Start screensaver and lock screen
   * Enter DPMS standby mode
   * Enter DPMS suspend mode
   * Enter DPMS off mode
   * Dim laptop backlight
   * Custom action
Tag: interface::x11, role::program, scope::utility, suite::gnome, uitoolkit::gtk, x11::applet

---

Περι ποικιλομορφιας του λινουξ...

Αν για οποιοδηποτε λογο περιοριστει αυτη η "ιδιοτητα" του λινουξ, γιατι αυτη ειναι που δημιουργει διαφορετικα περιβαλλοντα, διαφορετικους package managers, διαφορετικες διανομες, αυτοματα θα περιοριστει και η ικανοτητα του να προσαρμοζεται σε καθε κατασταση γιατι δεν θα υπαρχουν επιλογες.

Κανεις δεν μπορει να υποχρεωσει τον αλλο ωστε πχ ο ff να φτιαχτει σε qt, το k3b σε gtk κλπ ωστε να εχουμε την καλυτερη εφαρμογη ανα κατηγορια χωρις να αναγκαζομαστε να φορτωνουμε βιβλιοθηκες περα απο αυτες που προ-φορτωνει το ιδιο το DE.

Δεν αναφερομαι βεβαια στην υποκειμενικη αποψη του καθενος για το ποιο ειναι το "σωστο" και το "κανονικο".

Αυτα τα ολιγα. Αν συνεχισω θα παρει φωτια το θεμα και θα νιωσω την οργη του nske και του apoikou στο πετσι μου :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...