panther_512 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Εντάξει ρε ThReSh, τον άλλαξα τον τίτλο. Αλλά από την άλλη, αν δεν ήταν το πρόβλημα σε κάποιο σεβαστό ποσοστό καρτών, για ποιό λόγο αναγνωρίζεται από την ΑΤΙ ως known issue? Αν ήταν κάτι το απλό, μεμονομένο,τυχαίο, σπάνιο, πολύ απλά θα σου έλεγαν να την δώσεις τη κάρτα rma και να πάρεις άλλη ή να δείς το υπόλοιπο σύστημά σου γιατί κάτι παίζει με τα άλλα εξαρτήματά σου ;-) Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι το επικοδομητικό. Ο υπολογιστής πήγε στο κατάστημα, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα απολύτως από αυτά που προτείνονται στα άλλα φόρουμς. Θα περιμένω να έρθει πίσω και βλέπουμε. Θα είναι ενδιαφέρον να δώ το σύστημα με 5850 άλλης εταιρίας ή σειράς παραγωγής. Το μόνο που μένει είναι να έχω το νού μου αν προκύψει κάτι νεότερο, είτε υπο μορφή driver ή κάποιας άλλης λύσης και να το προσθέσω στο πρώτο πόστ. Από κεί και πέρα όπως είπα ευπρόσδεκτα τα επικοδομητικά πόστς που έχουν να προσφέρουν στο παρών τόπικ. forums με πληροφορίες για το πρόβλημα αυτό: http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=260 http://www.overclock.net/ati/650900-gray-screen-explained-5xxx-series-updated.html http://futuremark.yougamers.com/forum/showthread.php?t=122328 http://www.hardforums.com/showthread.php?t=1496547 http://www.overclock.net/ati/640317-official-ati-5xxx-series-issues-thread.html http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33958760 Για όποιον θέλει παραπάνω πληροφορίες ένα google "ATI GSOD" είναι αρκετό...
Luffy-san Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Καλα ρε παιδια χαλαρωστε.Το παλικαρι εγραψε οτι εχει ενα προβλημα με τη καρτα γραφικων του, εψαξε λιγο στο νετ και βρηκε οτι και αλλα ατομα εχουν παρομοιο προβλημα με αυτον.Με λιγο ψαξιμο παραπανω βρηκε και ανακοινωσεις της ιδιας της εταιριας οτι πραγματι υπαρχει ενα προβλημα με τις καρτες της σειρας και ειναι το σταδιο επιλυσης του προβληματος ( ειτε αυτο ειναι θεμα οδηγων ή θεμα υλικου-κατασκευης ).Ο ανθρωπος ουτε εκραξε τις καρτες της εταιριας,ουτε ειπε "ειστε λαλακες ( μαζι με μενα ) που εχετε αυτες τις καρτες".Απλως αναφερθηκε στο προβλημα του και ζητησε απο μελη του φορουμ να ποσταρουν τυχον δικα τους προβληματα. Το πως μερικοι το πηγατε σε θεμα nvidia - ati κτλ δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε.Μαλλον εχετε μεγαλο κολλημα σε τετοια θεματα και δεν εχετε να ασχοληθειτε με τιποτα αλλο παρα να κραζετε και να λιθοβολιτε, παιζοντας με τις λεξεις. Παντος απο εμενα φιλε, καλα εκανες και ανοιξες το θεμα,γιατι πιστευω οτι υπαρχουν και αλλα ατομα που σκεφτονται να παρουν μια απο αυτες τις καρτες γραφικων ( μαζι με εμενα ) και ,μαλλον, θα υπαρξει δευτερη σκεψη για την αγορα τους. Ευγε παλικαρι μου :lol::lol:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Εντάξει ρε ThReSh, τον άλλαξα τον τίτλο. ναι και πλέον δεν βγάζει και πολύ νόημα το "σε αριθμό καρτών"
EKTELESTES Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ το μόνο πρόβλημα που είδα, είναι ότι στο 1ο ποστ, ο τρόπος που είναι γραμμένο κάνει κάποιον να το αντιμετωπίζει ως ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - πράγμα που δεν ισχύει. Μου θύμισε πχ τα δελτία ειδήσεων σχετικά με τη νέα ΓΡΙΠΠΗ. Γι αυτό και απλά πόσταρα ότι τόσους μήνες δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε κανένα είτε σε XP 32 h 7 x64. Αυτα λοιπόν..
panther_512 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά, όπως είπα και πρίν, επειδή δεν έχω τον υπολογιστή, δεν μπορώ να δοκιμάσω αυτά που προτείνονται στα φόρουμς. Πάντως, κάτι το οποίο το παρατήρησα καί σε μένα όταν είχα τον υπολογιστή και το οποίο επιβεβαιώνεται και από άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα, είναι ότι το Catalyst Control Center για κάποιο λόγο δεν δουλεύει σωστά στις κάρτες που έχουν το πρόβλημα με τα κρασαρίσματα. Σε εμένα προσωπικά, δεν μπορούσα με τίποτα να ελεγξω manual τις στροφές του ανεμιστήρα. Έπρεπε να βάλω το MSI Afterburner για να το κάνω αυτό. Εν συνεχεία, απεγκατάστησα όλο το λογισμικό της ΑΤΙ και μετά πέρασα μόνο τους display drivers, χωρίς το Control Center, αλλά δεν είχα το χρόνο να δώ αν λύθηκαν τα προβλήματά μου, μιάς και την επομένη ο υπολογιστής πήγε για service.
SomethingGR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Κατι με το bios τους παιζει πιστευω εγω. βεβαια απ ωσο ξερω το NiBitor ( το μονο που ξερω για bios flashing σε καρτες ) ειναι nvidia only. Αλλα φυσιολογικα κατι αντιστοιχο θα βγαλει και η ATi αντι να αναγκασει τους πελατες να κανουν RMA. Παιδικες ασθενειες οτιδιποτε νεου βγανει στην αγωρα.
panther_512 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν, παρέλαβα πίσω τον υπολογιστή. Η εμπειρία μου με το after sales του eshop: Με άριστα το 10: -3. Δεν πρόκειται να γράψω την εμπειρία μου διότι αμφιβάλλω πολύ αν θα γίνω πιστευτός από τον οποιοδήποτε. Η αφέλειά μου φταίει που όταν παρέλαβα τον υπολογιστή πίσω, δεν τον έκανα βίδες μπροστά τους να δώ ότι όλα ήταν στη θέση τους και σε άριστη κατάσταση όπως τους τα έδωσα. Η κάρτα δεν αλλάχτηκε και ούτε διερευνήθηκε το θέμα του σφυρίγματος για να επιλυθεί το πρόβλημα. Σε ολοκαίνουργιο σύστημα των 1200 ευρώ αναγκάζομαι να φορώ ακουστικά για να μήν ακούω το σφύριγμα της κάρτας. Για τα κρασαρίσματα τώρα. Απεγκατέστησα τα Win 7 και έβαλα τώρα καί τα Win XP αλλά καί τα Win 7 (dual boot). Με τους νέους drivers και χωρίς το Catalyst Control Center από χθές που παίζω συνέχεια δεν είχα ούτε ένα κρασάρισμα. Με το CCC επάνω μου κρασάρει στα παιχνίδια. Επίσης οι drivers σίγουρα είναι προβληματικοί. Σε 2D περιβάλλον ( desktop, browsing etc), η κάρτα κυριολεκτικά σέρνεται. Tearing συνέχεια και αν ανοιχτούν λίγα παράθυρα με κάνα βίντεο κιόλας, η κάρτα συμπεριφέρεται λες και είναι VGA 1MB. Αυτά μου τα κάνει ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Είχα μία ένδειξη για αυτό όταν πρωτοξεκίνησα τον υπολογιστή με τα Win 7, αλλά δεν του έδωσα σημασία γιατί κατευθείαν έπεσα με τα μούτρα στις 3D εφαρμογές. Οπότε τα κρασαρίσματα έφυγαν, τουλάχιστον μέχρι τώρα και - Στις 3D εφαρμογές η κάρτα τα σπάει κυριολεκτικά. Τρομερές επιδόσεις αλλά και τρομερό σφύριγμα από το ρημάδι το πηνίο που βάρεσε μπιέλα. - Σε 2D περιβάλλον η κάρτα σέρνεται.
liakjim Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δηλαδη τι ειπαν για την καρτα που σφυριζει?
panther_512 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Και μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Άστο, μήν ασχολείστε. Στην τελική, θα ανοίξω τη κάρτα, θα βάλω βερνίκι νυχιών στο πηνίο να βγάλει το σκασμό και να ησυχάσω. Και bye-bye η τριετής εγγύηση....
mooo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Γιατί δεν χαλάς απλα την κάρτα να τους την πας πίσω? :devil:
panther_512 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Xaxaxaxax! Μου το πρότειναν και άλλοι αυτό. Μπα ρε φίλε, δεν είμαι εγώ για τέτοια. Δεν πειράζει, θα τη βρώ τη λύση. Εντωμεταξύ η Asus είναι σκυλί στο overclocking. Rock-solid με 830ΜΗz core και 1200 στη μνήμη. Δεν πείραξα τα voltages. Ανεμιστήρας μόλις στο 35%-45% για 55 βαθμούς μάξιμουμ θερμοκρασία (με το MSI Afterburner) Αρκετά εντυπωσιακό. Σχεδόν τόσο εντυπωσιακό όσο το αναθεματισμένο το πηνίο.... Απ'ότι φαίνεται με τα crashes ηρέμησα. Θα δοκιμάσω και αύριο φούλ ημέρα και αν όλα ΟΚ θα το βάλω στο πρώτο πόστ (αφαίρεση του Catalyst control center). Τώρα να φτιάχνονταν και οι 2D επιδόσεις και θα ήμασταν ακόμα καλύτερα.
ahristos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ θα ήθελα να δω το πηνίο για το οποίο μιλάς, γιατί όλα τα πηνία ισχύος είναι solid state και δεν θα αλλάξει η συμπεριφορά τους αν βάλουμε στερεωτικό πάνω τους. Για τα άλλα... 1. Το e-shop έχει δυαδική λογική: 1=δουλεύει και 0=δεν δουλεύει Έκαναν 40 μέρες να μου αλλάξουν μητρική που εμφανώς δεν δούλευε ο ήχος. 2. Το θέμα με το αργό 2D το είχα αντιμετωπίσει στα WinXP μόνο, όταν είχα βάλει για πρώτη φορά ATI, την ενσωματωμένη 3200. Απίστευτο πράγματι... Μπορούσα να παίξω άνετα το Half-Life 2 με αυτήν, πράγμα αξιοσημείωτο για ενσωματωμένο chip γραφικών, αλλά στο Desktop σερνότανε. Δεν το έλυσα ποτέ
panther_512 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 ahristos, έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου για το πηνίο. Έτσι είναι. Το πηνίο βρίσκεται μέσα σε σφραγισμένο περίβλημα. Το βερνίκι νυχιών δεν θα πάει στις περιελίξεις του πηνίου για να σταματήσει τη ταλάντωση. Μιά χοντρή στρώση από βερνίκι θα δράσει σαν ηχομονωτικό. Δεν θα λύσει την αιτία, απλώς θα απαλύνει το σύμπτωμα. Τώρα για τις 2D επιδόσεις της κάρτας, εντάξει είναι τραγικά τα πράγματα, Στα ίδια φόρουμς όπου γράφονται τα προβλήματα με τα κρασαρίσματα, γράφεται και αυτό με τα ρολόγια της κάρτας σε 2D περιβάλλον. Έχω άλλον υπολογιστή για 2D εφαρμογές, οπότε και δεν με καίει, αλλά εντάξει, στη τελική μιλάμε για κάρτα των 250 ευρώ που δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.
raven3x7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Τώρα να φτιάχνονταν και οι 2D επιδόσεις και θα ήμασταν ακόμα καλύτερα. Δοκιμασες Catalyst 10.3 beta? Και θα σου προτεινα νa βγαλεις τους drivers, να τρεξεις το driver sweeper η αντιστοιχο εργαλειο και να ξαναβαλεις τους drivers απο την αρχη. Κατι ακομα, εχω δει σε αγγλοφωνα φορουμ να αναφερουν οτι το GSOD φενεται να σχετιζεται με τους 2D χρονισμους της μνημης και σε μερικους που ανεβασανε λιγο το χρονισμο αυτο τους λυθηκε το προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.