Προς το περιεχόμενο

Κρασαρίσματα με GSOD (grey screen) σε αριθμό καρτών 5ΧΧΧ της ΑΤΙ

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικά θα παίζει κάποια ελλατωματική παρτίδα καρτών που διοχετεύτηκε στην αγορά τελευταία. Όταν είχαν κυκλοφορήσει οι 5ΧΧΧ τον Σεπτέμβρη και για καιρό μάλιστα μετά την κυκλοφορία τους, δεν είχε ακουστεί κατι για GSOD. Βέβαια τότε με το κυάλι τις ψάχναμε αφου ήταν ελάχιστες.

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά για όσους ρωτάνε για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κοιτάξετε τα links που περιλαμβάνονται στο πρώτο πόστ.

Ο υπολογιστής πήγε πακέτο στο eshop και αναμένω τα πορίσματά τους μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Επειδή δεν έχουν ASUS στο στόκ τους, η αντικατάσταση (αν γίνει) θα γίνει με άλλη κάρτα της επιλογής μου (πιθανότατα Gigabyte).

Δημοσ.

Το πρόβλημα εμφανιστικε με ένα software update της Microsoft στα Windows 7. Τα υπόλοιπα περιστατικά GSOD και προβλημάτων σε άλλα λειτουργικά συστήματα ειναι καθαρά θέμα προβληματικών συστημάτων, ψόφια PSU, άσχημα overclocks και ελαττωματικών καρτών. Πολύ μικρο ποσοστό στο σύνολο των καρτών που έχουνε κυκλοφορήσει ήδη. Η ATI συνεχίζει να ερευνά το πρόβλημα στα Windows 7 και σύντομα θα δοθεί η λύση, αυτά δεν γίνονται σε μια μέρα.

Όσο για τα βλαμμένα fanboys της Nvidia που πρώτοι πετάχτηκαν να ρίξουν λάσπη στις κάρτες της ATI λόγω του τεράστιου κόμπλεξ τους. Να μην ξεχνάνε τα σκάνδαλα Bumpgate, τους drivers που ρήμαζαν τα Vista, τα bugs με τα ρολόγια στους τελευταίους οδηγούς και το καλύτερο....

Με αγάπη, φροντίδα, νιβέα και προδέρμ. Και για όσους κάνουν κέφι, η βαζελίνη έχει ανακαλυφθεί από το 1872.

Nvidia GTX 480 : Σπασμένη, καυτή, αργή, ενεργοβόρα , αργοπορημένη και μη κατασκευάσιμη.

http://www.semiaccurate.com/2010/02/17/nvidias-fermigtx480-broken-and-unfixable/

Η ιστορία της RV870 - H AMD βγαίνει στην μάχη.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3740

beczfn.jpg

Δημοσ.

Σε δύο συστήματα με 58χχ win7χ64, κανένα πρόβλημα.

Είναι δύσκολο κανείς να ποσοτικοποιήσει το προβληματικά συστήματα -προσωπικά η αίσθηση μου είναι ότι πρόκειται για κάτι το σπάνιο. Φυσικά και θα προτιμούσα να είχαμε ποσοτικά στοιχεία.

Δημοσ.

Να ρωτήσω μόνο τον grimpr πού είδε τα fanboys της Nvidia εδώ μέσα, γιατί χωρίς να κάτσω να τσεκάρω κάθε ένα πόστ ξεχωριστά, έχω την εντύπωση ότι όλα τα πόστς είναι μέσα σε λογικά πλαίσια σοβαροτητας,χιούμορ ή ειρωνίας.

Δημοσ.

Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν γενικό το πρόβλημα με τις γκρι οθόνες,βλέπω όμως τους περισσότερους να υποστηρίζεται το αντίθετο-οπότε λέω να την αγοράσω την 5870...

panther_512

Προφανώς φίλε ήσουν άτυχος,πάρε μια καινούργια 5850 και θα είσαι οκ !

Δημοσ.

Πάνθηρα και εγώ πιστεύω σου έκατσε αστοχία man. Το πρόβλημα όντως υπάρχει αλλά το ποσοστό δεν κρίνεται ανησυχητικό (τα ίδια άκουγα και εγώ για όλες τις κάρτες που έχω πάρει πχ 7900 σκασμένα vrm, 8800gtx συριγμός/temps κτλ.). Τι να πω και εγώ που από τότε που πρότεινες flashcards (κινέζικα ftl) μου έχουν πεθάνει μια g6 lite, μια m3 pro, ενώ πρόσφατα και η Supercard DSOne SDHC μου παρουσίασε το κλασικό psram soldering/overheat problem το οποίο λύθηκε ευτυχώς με τοποθέτηση αυτοσχέδιας ψήκτρας με AS5.

Δημοσ.
Να ρωτήσω μόνο τον grimpr πού είδε τα fanboys της Nvidia εδώ μέσα, γιατί χωρίς να κάτσω να τσεκάρω κάθε ένα πόστ ξεχωριστά, έχω την εντύπωση ότι όλα τα πόστς είναι μέσα σε λογικά πλαίσια σοβαροτητας,χιούμορ ή ειρωνίας.

Μάλλον παρεξήγησες το ποστ. Αν διαβάσεις τα comments και δω αλλά και σε άλλα διάφορα forums του εξωτερικού, θα καταλάβεις για ποιο λόγο αναφέρθηκα στα φανμποις.

Ερώτηση : "Έχω πρόβλημα με GSOD, τι φταίει;"

Απαντήσεις :

"Ναι φίλε,έχεις δίκιο, η ATI είναι για τα σκουπίδια, πάρε Nvidia"

"Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, το 2003 που είχα πάρει ΑΤΙ είχα πρόβλημα σε ένα game, από τότε ξαναγύρισα σε Nvidia και βρήκα την υγειά μου."

"Μακριά από ATI."

Βλέπεις κάτι κοινό;

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο μοναδικός λόγος που η Nvidia πουλάει είναι λόγω του μαρκετιν, ο κόσμος έχει συνδυάσει την Nvidia με τα γραφικά, όπως έχει συνδυάσει τα MP3 με το IPOD της Apple.

Δημοσ.

d3mon, δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον εδώ πέρα.

Αλλά αν επειδή εδώ 10 άτομα λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα είναι ΟΚ για σένα, για πιό λόγο δεν προβληματίζεσαι από θέμα των 70 σελίδων στο επίσημο φόρουμ της ΑΤΙ με ανθρώπους που όλοι τους έχουν το ίδιο πρόβλημα?

Και για ποιό λόγο κάποιοι επιμένουν να συμπεραίνουν αστοχίες υλικού όταν η ίδια η ΑΤΙ υποστηρίζει ότι έλυσε το πρόβλημα που αναφέρεται στο πρώτο πόστ, μόνο που τελικά δεν τα κατάφερε?

Resolved Issues for All Windows Operating Systems

Intermittent grey screen or vertical line corruption may randomly appear on the

screen

http://www2.ati.com/relnotes/Catalyst_102_release_notes.pdf

Ότι είμαι άτυχος, ναί το ξέρω και ευχαριστώ για την συμπάθειά σας.

Αλλά τα περι μεμονομένου περιστατικού, αστοχία υλικού στη περίπτωσή μου, ασυμβατότητα σε Win 7 και μόνο, νομίζω πρέπει αυτοί που επιμένουν να τα αφήσουν στην άκρη.

Δημοσ.
Μάλλον παρεξήγησες το ποστ. Αν διαβάσεις τα comments και δω αλλά και σε άλλα διάφορα forums του εξωτερικού, θα καταλάβεις για ποιο λόγο αναφέρθηκα στα φανμποις.

Ερώτηση : "Έχω πρόβλημα με GSOD, τι φταίει;"

Απαντήσεις :

"Ναι φίλε,έχεις δίκιο, η ATI είναι για τα σκουπίδια, πάρε Nvidia"

"Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, το 2003 που είχα πάρει ΑΤΙ είχα πρόβλημα σε ένα game, από τότε ξαναγύρισα σε Nvidia και βρήκα την υγειά μου."

"Μακριά από ATI."

Βλέπεις κάτι κοινό;

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο μοναδικός λόγος που η Nvidia πουλάει είναι λόγω του μαρκετιν, ο κόσμος έχει συνδυάσει την Nvidia με τα γραφικά, όπως έχει συνδυάσει τα MP3 με το IPOD της Apple.

+1000

Ολα τα noobs ετσι σκεφτονται......

Δημοσ.

οπως ακριβως πουλαει η intel σε σχεση με τους amd οπως ακριβως ο internet explorer εχει ακομα υψηλοτερο μεριδιο αγορας εναντιον του firefox ή του chrome και παει λεγοντας!ολα θεμα marketing!

συμφωνω 100,000 φορες μαζι σου grimpr

Δημοσ.

d3mon, δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον εδώ πέρα.

Αλλά αν επειδή εδώ 10 άτομα λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα είναι ΟΚ για σένα, για πιό λόγο δεν προβληματίζεσαι από θέμα των 70 σελίδων στο επίσημο φόρουμ της ΑΤΙ με ανθρώπους που όλοι τους έχουν το ίδιο πρόβλημα?

Και για ποιό λόγο κάποιοι επιμένουν να συμπεραίνουν αστοχίες υλικού όταν η ίδια η ΑΤΙ υποστηρίζει ότι έλυσε το πρόβλημα που αναφέρεται στο πρώτο πόστ, μόνο που τελικά δεν τα κατάφερε?

http://www2.ati.com/relnotes/Catalyst_102_release_notes.pdf

Ότι είμαι άτυχος, ναί το ξέρω και ευχαριστώ για την συμπάθειά σας.

Αλλά τα περι μεμονομένου περιστατικού, αστοχία υλικού στη περίπτωσή μου, ασυμβατότητα σε Win 7 και μόνο, νομίζω πρέπει αυτοί που επιμένουν να τα αφήσουν στην άκρη.

Τι να πω θα δείξει,εγώ βλέπω ένα σωρό πλεονεκτήματα στις 5850/5870 και με το fail(κατά την γνώμη μου) της nvidia που έρχεται δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνω.

Η ΑΤΙ απ΄ότι φαίνεται το δουλεύει να το φτιάξει,και είτε με τους καινούργιους drivers,είτε με bios update θα λυθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...