Allokotos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Panther εγώ έχω μία 5870 εδώ και 2 μήνες (με ελαφρύ overclock) και σε 10+ games που την έχω δοκιμάσει δεν μου έχει κρασάρει ποτέ.Γενικά δεν είναι γενικευμένο το πρόβλημα απλά είναι και λίγο θέμα τύχης.Εγώ στην θέση σου θα την άλλαζα πάλι με μία 5850 και άμα είχες τα ίδια και με αυτή σε περίπου 1 μήνα αν δεν κάνω λάθος βγαίνουν οι καινούργιες nvidia, οπότε την πας πάλι πίσω και πέρνεις κάτι από εκεί μεριά. Υ.Γ Το ότι το πρόβλημα δεν το παρουσιάζουν όλες οι κάρτες δεν κάνει ποιο πολύ για θέμα hardware?
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Υ.Γ Το ότι το πρόβλημα δεν το παρουσιάζουν όλες οι κάρτες δεν κάνει ποιο πολύ για θέμα hardware? Aκριβώς αυτό είναι που φοβάμαι, αλλά όχι όπως το νομίζεις. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι κάποιο από τα εξαρτήματα δουλεύει σε οριακές καταστάσεις και έτσι είναι θέμα τύχης αν το εξάρτημα αυτό θα σου πέσει εσένα ανεχτικό/ανθεκτικό ή όχι. Στο poll που παρέθεσε φίλος εδώ το 50% των ατόμων έχει πρόβλημα και το άλλο 50% όχι, ενώ πολλοί ησύχασαν με το πρόβλημα είτε αυξάνοντας μόνιμα τις στροφές του ανεμιστήρα ή κάνοντας downclock την GPU και τις μνήμες. Αυτά είναι που με κάνουν και σκέφτομαι ότι κάτι μέσα στη κάρτα δουλεύει σε οριακές καταστάσεις...
lionheart75 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω μια 5850 στο ένα και μια 5750 στο άλλο σύστημα. Πρόβλημα με θόρυβο όπως εσύ δεν έχω, πράγμα που με κάνει να θεωρώ οτι στην περίπτωσή σου είναι καθαρά θέμα hardware, οπότε πάς χωρίς άλλη σκέψη για rma. Απ την άλλη όμως έχω συναντήσει κρασαρίσματα σε games (1-2 φορές) και με τις δύο κάρτες σε άσχετες φάσεις. Και τα 2 συστήματα όμως είχαν τον ίδιο παρονομαστή... Win 7 x64. Στα xp που δοκίμασα εννοείται τα ίδια παιχνίδια, ουδέποτε αντιμετώπισα crashes. Για μένα λοιπόν είναι πρόβλημα της ati στο software καθώς απο ότι φαίνεται δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγάλουν τους σωστούς οδηγούς για τα 7. Θα γίνει και αυτό πιστεύω σύντομα και φυσικά εννοείται οτι δεν θα άλλαζα τις συγκεκριμένες κάρτες με καμμιά nvidia στην παρούσα φάση...
caution Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Nooo, αρχικά μόνο σε οριακές καταστάσεις δεν δουλεύει αφού μπορεί να κάνει αυτό -> http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3163972&postcount=2501 Το θέμα, από ότι έχω καταλάβει, παρουσιάζεται σε κάποιες (λίγες) ati και σχετίζεται με το χαμηλό ρεύμα στις ddr5 - γι' αυτό και σκάει και σε idle To poll αν το καλοσκεφτείς - "μπάζει" από παντού...
Alchemist` Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Panther εγώ έχω μία 5870 εδώ και 2 μήνες (με ελαφρύ overclock) και σε 10+ games που την έχω δοκιμάσει δεν μου έχει κρασάρει ποτέ.Γενικά δεν είναι γενικευμένο το πρόβλημα απλά είναι και λίγο θέμα τύχης.Εγώ στην θέση σου θα την άλλαζα πάλι με μία 5850 και άμα είχες τα ίδια και με αυτή σε περίπου 1 μήνα αν δεν κάνω λάθος βγαίνουν οι καινούργιες nvidia, οπότε την πας πάλι πίσω και πέρνεις κάτι από εκεί μεριά. Υ.Γ Το ότι το πρόβλημα δεν το παρουσιάζουν όλες οι κάρτες δεν κάνει ποιο πολύ για θέμα hardware? Ξεκινώντας να αναφέρω ότι με εκνεύρισε ο τίτλος "καταστροφολογίας" που έχει το θέμα Κατα δεύτερον... Ρε παιδιά οι κάρτες αυτές, βρίσκονται εδώ και μήνες στην αγορά... Αν όντως μιλούσαμε για μια τόσο σοβαρή κατάσταση, θα είχε πλυμηρίσει μέχρι τώρα το φόρουμ από θέματα για προβληματικές HD5000, τουναντίων, εγώ βλέπω αυτή την στιγμή μόνο ένα(!) σχετικό νήμα. Και όλοι ξέρουμε πως αρκετοί στο ινσόμνια έχουν αγοράσει τέτοιες κάρτες, μεταξύ αυτών και εγώ (HD5770). Αλλα πέρα από το ινσόμνια, θα είχε γίνει σάλος στην αγορά, θα αναφερόταν κάτι τέτοιο στα reviews, θα υπήρχαν σχετικά άρθρα σε όλα τα μεγάλα site που θα μας απέτρεπαν από αυτήν την αγορά, αντί να την προτείνουν ανεπιφύλακτα και να "δοξάζουν" την επιτυχία της AMD (όπως είχε γίνει με thw Geforce 8400/8500 σε Notebooks πριν λίγα χρόνια)... Πιστεύω "ακραδάντως" (που λέει κ ενας φίλος μου :-p ) ότι πρόκειται απλά για κάποια προβληματικά προιόντα που έχουν κυκλοφορήσει, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε γενιά καρτών ανεξαρτήτως κατασκευαστή, και φυσικά όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε προιόν (από Xbox μέχρι αυτοκίνητα)... Εγώ προσωπικά δεν έχω μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα (όπως και πολλοί άλλοι που απάντησαν στο νήμα) και είμαι ευχαριστημένος από την αγορά μου... Μου έχουν βγεί προβληματικές πολλες κάρτες που έχω πάρει, μια Radeon 9200, μια Geforce MX440 (η τελευταία Nvidia κάρτα που αγόρασα) και διάφορες άλλες... Δεν έσπευσα όμως να πώ τότε ότι όλες οι κάρτες αυτής της γενιάς είναι προβληματικές! Υ.Γ. τα παπαγαλάκια της Nvidia βλέπω πάλι δίνουν και παίρνουν...
Allokotos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 πολλοί ησύχασαν με το πρόβλημα είτε αυξάνοντας μόνιμα τις στροφές του ανεμιστήρα ή κάνοντας downclock την GPU και τις μνήμες. Ναι έχω διαβάσει και για τις δύο αυτές λύσεις.Το να αυξήσω τις στροφές του ανεμιστήρα σε λογικά πλαίσια πάντα, ok θα το έκανα...το να πάρω μια κάρτα με τόσα χρήματα και να αναγκαστώ να κάνω downclock GPU και μνήμες για να πέζει η κάρτα μου, δεν μου κάνει καν σαν λύση!
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δεν φταει καμια εταιρια,αμα ειστε noobs παρατηστε το pc gaming τα εχουμε πει χιλιαδες φορες.......Βουρ στις κονσολες.
lionheart75 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Είπαμε όπως σε όλα τα προιόντα έτσι και εδώ κάποια κομμάτια πιθανόν βγήκαν προβληματικά λόγω αστοχίας υλικού, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Έχω φίλο nvidiakia κολλημένο που πήρε gtx295 και ήταν προβληματική τι σημαίνει αυτό ότι όλες οι nvidia είναι προβληματικές? μην τρελαθούμε. Ξαναλέω και επιμένω σε αυτό, εκτός εξαιρέσεων όπου το πρόβλημα είναι hardware όπως λογικά μπορεί να συμβεί παντού και κάνεις rma, όλα τα άλλα πιθανά προβλήματα (καθόσον κάθε σύνθεση είναι μοναδική) έχουν να κάνουν για μένα καθαρά με οδηγούς. Άλλωστε εγώ τουλάχιστον στην περίπτωσή μου διαπίστωσα αυτό το πρόβλημα μόνο με τα win 7.... ---------- Προσθήκη στις 13:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:27 ---------- Δεν φταει καμια εταιρια,αμα ειστε noobs παρατηστε το pc gaming τα εχουμε πει χιλιαδες φορες.......Βουρ στις κονσολες. Εντάξει φίλε χαλάρωσε λίγο....
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι. Η κάρτα θα αλλαχτεί με άλλη ΑΤΙ και θα σας ενημερώσω όταν γίνει αυτή η αλλαγή για τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του συστήματος. Tο να κυκλοφορησουν ελλατωματικές 5770,5850,5870 από όλες τις εταιρίες με ακριβώς το ίδιο pattern προβλήματος είναι κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο που περιμένεις όσον αφορά ελλατωματικά προϊόντα. Ελλατωματικός driver/BIOS? Σωστός Ελλατωματικό εξάρτημα που πήραν όλες οι εταιρίες από τον ίδιο προμηθευτή? Σωστός Τυχαία ελλατωματική κάρτα για τυχαίο λόγο? Σίγουρα όχι.
caution Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 ( Δεν υπάρχει "όλες τις εταιρίες" σε 5850/5870 till now,FOR SURE, παίζει φασόν και διαφορετικά αυτοκόλλητα/vendor id )
S3ducer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Οι 5750 εχουν αυτο το προβλημα?Γιατι σκεφτομαι να παρω
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Οι 5750 εχουν αυτο το προβλημα?Γιατι σκεφτομαι να παρω ο τιτλος τι λεει?5χχχ οπου χχχ = οτιδηποτε νουμερο.
S3ducer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ναι αλλα το παιδι που εφτιαξε το post λεει 5770,5850,5870 γι'αυτο ρωταω
ikaruga24 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Να πω και εγω οτι δεν εχω φαει αυτη τη γκρι βλακεια ως τωρα αλλα κραταω την καρτα και το μηχανημα σταθερα με μαμα χρονισμους. Δεν ξερω αν παιζει ρολο τιποτα απο αυτα αλλα δηλωνω καθαρος μεχρι και σημερα με 5850.
chill Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Και εγώ κανένα πρόβλημα με την 5870 εδώ και 5 μήνες με stock ρολόγια και λοιπές ρυθμίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.