NoDsl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως το βλέπω όχι για γενικό πρόβλημα. Αν ρίξετε και μια ματιά στο συγκεκριμένο πολ εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε 7αρια 64bit... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
adi32 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Εμενα η 5770 παιζει μια χαρα παντως και σε Win764 και σε Xp με οτι drivers κι αν εχω βαλει
lionheart75 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Θα συμφωνήσω απο ιδία πείρα οτι είναι θέμα λειτουργικού και συγκεκριμένα win 7 x64. Μάλιστα οι εν λόγω κάρτες της σειράς 5χχχ, όπου έχω δύο, συμπεριφέρονται εκτός του συγκεκριμένου προβλήματος δύστροπα και με διάφορα νέα games όπου κατα καιρούς εμφανίζονται κρασαρίσματα και κολλήματα. Οι κάρτες σαν hardware δεν έχουν πρόβλημα διαπιστωμένα καθ΄ότι ουδέποτε εμφανίστηκε (τουλάχιστον σε μένα) σε περιβάλον xp παρόμοιο πρόβλημα. Όλα τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει με drivers είναι στα win 7 x64....
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως το βλέπω όχι για γενικό πρόβλημα. Αν ρίξετε και μια ματιά στο συγκεκριμένο πολ εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε 7αρια 64bit... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το poll φίλε μου δείχνει ότι το κάνει ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Το αυξημένο ποσοστό σε Win 7 64bit δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν Win XP 32 bit που έχουν το πρόβλημα. Απλώς αυτοί που είχαν Win 7 δεν έκαναν το κόπο να κάνουν δοκιμές και σε Win XP. Ορισμένοι που έκαναν είχαν καί εκεί πρόβλημα. Η ίδια η ΑΤΙ έχει ενημερώσει ότι γνωρίζει το πρόβλημα και προσπαθούν να βγάλουν άκρη. Καλύτερα να μελετάμε περισσότερο μιά δυσάρεστη για πολλούς κατάσταση πρίν πεταχτούμε με μπηχτές περι ισοπέδωσης. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές μου θυμίζουν το πρώτο καιρό του ΧΒΟΧ360, που κάθε καρυδιάς καρύδι πεταγόταν να πεί πόσο απροβλημάτιστη ήταν η λειτουργία της κονσόλας του, όταν βγαίναν οι πρώτοι που είχαν RROD. Επειδή το ανέφερες ξανά αυτό, με απασχόλησε το θέμα. Ήξερα ότι αποκλείεται να είναι πηνίο, γιατί τα πηνία αυτά είναι εμποτισμένα σε φερρίτη και έχουν γίνει σαν βράχος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταλαντώσουν μηχανικά.Βρήκα λοιπόν στο Xbit στις υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες του, ότι η κάρτα έχει ένα μεγαφωνάκι (buzzer με τον αριθμό εξαρτήματος SPK1000) κάπου στο πίσω μέρος της, που δεν μπορεί παρά να είναι για αναφορά ότι υπάρχει σφάλμα στην κάρτα. Ο θόρυβος είναι 100% από πηνίο. Το ξέρω λόγω επαγγέλματος. Το buzzer δεν έχει καμία σχέση. Μιλάμε για τον κλασσικό υψίσυχνο θόρυβο που ακούς σε παλιές τηλεοράσεις ή σε inverters LCD οθονών που είναι έτοιμοι να τα φτύσουν, ή σε χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικά.
zanzavar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Και αφού γνωρίζεις (λόγω επαγγέλματος) ότι είναι πρόβλημα hardware γιατί δεν την πας για αλλαγή αφού είναι εντός εγγύησης αλλά κάθεσαι και χώνεις στην ΑΤΙ (καλώς ή κακώς για μένα δεν έχει νόημα)
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε μου, αν πρόσεξες στο πρώτο πόστ μου δεν αναφέρομαι καθόλου στο πρόβλημα με τα πηνία. Και ο λόγος είναι απλός. Το πρόβλημα με τα πηνία είναι παντελώς ανεξάρτητο του προβλήματος με τα GSOD crashes. Εδώ μιλάμε για αστοχία υλικού, η οποία αστοχία όμως δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα της κάρτας. Και φυσικά η κάρτα πάει σήμερα πίσω για αλλαγή λόγω του θορύβου. Δεν θα λυθεί όμως έτσι το πρόβλημα με τα GSOD crashes.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 ΜΑΚΡΙΑ απο τις ΑΤΙ 5χχχ που προτεινει η πλειοψηφια απο τους "ειδικους" σε αυτο το φορουμ. 2 καρτες μου αλλαξανε (5750) μεσα στην εγγυηση και ειχανε τα ιδια προβληματα. Μου δωσανε nvidia και λυθηκε το προβλημα. ΜΑΚΡΙΑ.- Ειχα κανει κι εγω ενα θεμα εδω μιας και ημουν απο αυτους που την πατησαν: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=361553
caution Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 panther_512 είσαι σίγουρος πως δεν σφυρίζει το psu σου - γιατί tbh οι 8800/260 ήταν οι κάρτες που σφύριζαν γενικά λόγω πυκνωτών. Τα gsod υπάρχουν αλλά δεν είναι γενικευμένα. 1% πρόβληματα - 99% "θόρυβος" όπως είναι φυσικό. 5850 εδώ - ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και της έχω πιει το αίμα...
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 1000% η κάρτα γραφικών. Ο θόρυβος είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί με ανοιχτό το case. Βρίσκεται μέσα στην κάρτα και συγκεκριμένα πολύ κοντά στις εξόδους της. Το πραγματικό ποσοστό αυτών που έχουν προβλήματα με τις κάρτες αυτές θα φανεί αφού περάσει λίγος καιρός και εφόσον δεν λυθεί το πρόβλημα με software τρόπο. Εννοείται ότι τώρα υπάρχει μπόλικος "θόρυβος". Από τη πλευρά μου και ζώντας το πρόβλημα αυτό, το μόνο που λέω είναι αυτοί που σκοπεύουν να δώσουν τα λεφτά τους για τις κάρτες αυτές, ας κάνουν έναν κόπο να δούν αν άτομα με παρόμοιο PC με το δικό τους συναντάν προβλήματα.
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 RMΑ for you then... Αυτό είναι σίγουρο, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα. Εγώ θέλω την 5850. Αν ήθελα άλλη κάρτα, αυτή θα ήταν η 5870. Το πρόβλημα με τα πηνία θα λυθεί σίγουρα με αλλαγή σε άλλη 5850, τα GSOD όμως? Το θέμα είναι ότι η ΑΤΙ δεν είναι καθαρή για την πηγή του προβλήματος και είναι άγνωστο το αν και πότε θα λυθεί. Αν είναι hardware το πρόβλημα ζήτω που καήκαμε. Οπότε? Διατηρώ την πίστη μου στην ΑΤΙ και ζητάω αλλαγή με την ίδια κάρτα ελπίζοντας σε σύντομη λύση με drivers, ή το παίζω εκ του ασφαλούς και γυρνάω Nvidia μεριά?
caution Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Παίρνεις ΑΤi - και ΔΕΝ είναι γενικευμένο πρόβλημα - και σε όσους το έχουν θα λυθεί με bios update - και θα έχεις εκ νέου εγγύηση, μην ιδρώνεις
panther_512 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε μου, το να δίνεις 1200 ευρώ για πύργο, εκ των οποίων τα 250 είναι η κάρτα, και να έχεις τον υπολογιστή να σου κρασάρει άσχημα μιά φορά κάθε μιά-δυό ώρες παιχνιδιού δεν είναι και τόσο ευχάριστο, ώστε να πείς δεν βαριέσαι θα κάνω υπομονή μέχρι να βρεθεί λύση με τη κάρτα.... Τέσπα, ο υπολογιστής πάει πίσω σήμερα και έχω μερικές ακόμα ωρίτσες να το σκεφτώ.
caution Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Έχω δώσει >1200 ευρώ και ξέρω ακριβώς τι λες. Θες να πας να πάρεις περσινά ξινά σταφύλια (GTX XXX); Be my guest, εγώ απλά σου εκθέτω την κατάσταση, no fanboyism included. Cheers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.