mvaggel Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Λίγο OFFTOPIC και να μην το διορθώνουν απλά και μόνο για να αποδείξουν ότι έχουν δύναμη μέσα στην εταιρία Από τη μικρή μου εμπειρία σε παραγωγή τέτοιου προϊόντος, νομίζω θα έκανα "σχεδόν" τα πάντα για να πάψουν να με ζαλίζουν οι εκτός του τμήματος. Από προσωπική εμπειρία, συνήθως τα πράγματα που ΔΕΝ γίνονται, δεν γίνονται επειδή είτε είναι παράλογα και "εγωιστικά" (πχ βολεύουν ΕΝΑ πελάτη του συγκεκριμένου πωλητή αλλά γ@#$%*ε όλους τους υπόλοιπους) είτε επειδή θέλουν περισότερο χρόνο σε ανάλυση και ανάπτυξη απ' ότι έιναι διαθέσιμος (συνήθως το αίτημα είναι "να κάνει κι αυτό", αλλά το "αυτό" προϋποθέτει μια σειρά από μηχανισμούς και πίνακες, αλλά όλοι τα θέλουν για αύριο) Επίσης οι οθόνες είναι τίγκα στα κουμπιά, και η πρώτη δουλειά μου όταν το άνοιξα ήταν να αρχίσω να κρύβω κουμπιά και toolbars. Μιας και έπιασες το θέμα GUI, πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο α) να έχεις ένα "λευκό σεντόνι" και πάνω να "ζωγραφίζεις" το GUI σου, με ρίσκο να χαντακωθούν δυνατότητες επειδή δεν τις εντόπισες, ή β) να τα βγάζεις όλα φόρα παρτίδα (πχ Entersoft) κουράζοντας-τρομάζοντας το χρήστη (ο οποίος στη συνέχεια θα αρχίσει να κρύβει)
kfyros Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Λίγο OFFTOPIC Από τη μικρή μου εμπειρία σε παραγωγή τέτοιου προϊόντος, νομίζω θα έκανα "σχεδόν" τα πάντα για να πάψουν να με ζαλίζουν οι εκτός του τμήματος. Από προσωπική εμπειρία, συνήθως τα πράγματα που ΔΕΝ γίνονται, δεν γίνονται επειδή είτε είναι παράλογα και "εγωιστικά" (πχ βολεύουν ΕΝΑ πελάτη του συγκεκριμένου πωλητή αλλά γ@#$%*ε όλους τους υπόλοιπους) είτε επειδή θέλουν περισότερο χρόνο σε ανάλυση και ανάπτυξη απ' ότι έιναι διαθέσιμος (συνήθως το αίτημα είναι "να κάνει κι αυτό", αλλά το "αυτό" προϋποθέτει μια σειρά από μηχανισμούς και πίνακες, αλλά όλοι τα θέλουν για αύριο) Μιας και έπιασες το θέμα GUI, πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο α) να έχεις ένα "λευκό σεντόνι" και πάνω να "ζωγραφίζεις" το GUI σου, με ρίσκο να χαντακωθούν δυνατότητες επειδή δεν τις εντόπισες, ή β) να τα βγάζεις όλα φόρα παρτίδα (πχ Entersoft) κουράζοντας-τρομάζοντας το χρήστη (ο οποίος στη συνέχεια θα αρχίσει να κρύβει) Σχετικά με το πρώτο , δεν αναφέρομαι σε τέτοιες περιπτώσεις. Σίγουρα υπάρχει και ο μλκς πωλητής που έχει υποσχεθεί την τάδε σχιζοφρενική λειτουργία στον πελάτη (πχ. "θα κάνεις αυτό όπως το έκανες στο eurofasma" και άλλες τέτοιες αηδίες), και θα τρέχει στα δικαστήρια αν δεν το παραδώσει, ή δεν θα πληρώσει ο πελάτης και πάει λέγοντας. Αυτές οι περιπτώσεις είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και τυχαίνουν αρκετά συχνά όταν οι πωλητές δεν ξέρουν τι πουλάνε. Εκεί σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να αντιστέκεται η ίδια η εταιρία γιατί γ....ει το προϊόν της ... Μιλάω για αυτονόητες λειτουργίες ή για ελλείψεις που δεν υλοποιούνται μόνο και μόνο από "τσαμπουκά" και εγωισμό. ====== Όσο για το δεύτερο, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Κατά τη γνώμη μου ένας κορμός πρέπει να υπάρχει , και τα υπόλοιπα να υλοποιούνται κατά περίπτωση. Η επιχείρηση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θέλει να μπει σε λογικές να ψάχνει για κρυμένες ή φανερές δυνατότητες σε μια εφαρμογή. Αυτό είναι δουλειά του αναδόχου ενός project (το να παραδώσει αυτά που έχουν συμφωνηθεί). Σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση δεν ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο θα παραδοθούν αυτά, αρκεί να γίνεται η δουλειά της. Με αυτά που έχω δει, συνήθως οι φορτωμένες εφαρμογές επιβαρύνουν και το performance για κασάρισμα δεδομένων και υπολογισμούς. Πρέπει να είναι πολύ καλογραμμένο ένα application για να κρατάει ανενεργές όλες τις δυνατότητες που δεν χρησιμοποιούνται, και να μην επιβαρύνει τους servers - clients σε Performance ή να υποβάλλει την επιχείρηση σε επιπλέον διαδικασίες - processes για λειτουργίες που δεν τις χρησιμοποιεί, απλά και μόνο επειδή έτσι είναι σχεδιασμένη μια εφαρμογή. Το τι φλέβες έχουν κοπεί σε μεγάλες εταιρίες που έβαλαν SAP και δεν μπορούσαν να κόψουν παραστατικά χωρίς παραγγελία και προσφορά δεν λέγεται. Ή σε τμήμα πωλήσεων που για να μπορέσει να εκτελέσει μια παραγγελία έπρεπε να περάσει από 40 κύματα εγκρίσεων work flow. Δεν γίνεται πάντα αυτό, αλλά μάλλον είναι ο κανόνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.