Προς το περιεχόμενο

απορια για Dual Channel λειτουργια

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. μια απλη και γρηγορη αποριουλα εχω. ως Dual Channel μπορουν να λειτουργησουν οποιεσδηποτε ΟΛΟΙΔΙΕΣ μνημες, σωστα? εννοω πως αν εχω μια DDR-3 στα 2GB με 1333ΜΗζ ταχυτητα και Χ timings, αν παρω μια δευτερη ολοιδια (και απο τον ιδιο κατασκευαστη φυσικα) και τη βαλω στο σωστο slot της mobo θα εχω dual channel λειτουργια.. ορθον?

ευχαριστω!:lol:

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ευχαριστω θερμα για την αμεση απαντηση!

και σορρυ για το σπαμ αν εχει ξανατεθει το ερωτημα...

Δημοσ.

dual channel δεν γινεται με 2χ1 ιδιες καρτες + 2χ1 ιδιες καρτες παλι αλλα διαφορετικων timings και συχνοτητητων απο τις πρωτες?

πρεπει να ειναι ολα ιδια?

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι απαραίτητο ούτε υποχρεωτικό να είναι όλα ίδια.

Τα περισσότερα mobo's πλέον υποστηρίζουν Flex Memory Mode.

Εξάλλου, αν τοποθετήσεις στην ίδια μητρική 2 διαφορετικά ( σε συχνότητα και timings ) kits, όλα θα χρονιστούν στα πιο αργά settings.

Δημοσ.
Όχι, δεν είναι απαραίτητο ούτε υποχρεωτικό να είναι όλα ίδια.

Τα περισσότερα mobo's πλέον υποστηρίζουν Flex Memory Mode.

Το flex mode έχει να κάνει με τις χωρητικότητες, π.χ 2χ1 + 2χ2 = dual channel, όχι με χρονισμούς και timings, α;

Εξάλλου, αν τοποθετήσεις στην ίδια μητρική 2 διαφορετικά ( σε συχνότητα και timings ) kits, όλα θα χρονιστούν στα πιο αργά settings.

^^ That was an edit!

:P

Δημοσ.

βασικα αυτη τη mobo λεω να παρω:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528495&u=ASROCK-M3A785GMH/128M

εψαχνα μια με onboard VGA, Dual DDR-3 slots... οποτε θα παρω για αρχη τη μια μνημουλα και αργοτερα θα ριξω μια δευτερη ολοιδια.. φανταζομαι οτι θα ειμαι οκ!

Δημοσ.

ηδη εχω ξεφυγει απο το budget κανα 15ευρω, οποτε 4 γιουρια παραπανω δε λενε κατι!χεχεχε!

θενκς!

ΥΓ: ετσι για εγκυκλοπαιδικους λογους, γιατι την προτεινεις καλυτερα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...