ntountou Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ως κατοχος εδώ και 3 μέρες του VPC-EB1S1E/BJ έχω να μεταφέρω τα εξής: Θέλει 29 δευτερόλεπτα να μου πετάξει την οθόνη login. Αυτή η μέτρηση ενώ το έχω στο ρεύμα αλλά και με τη μπαταρία πρέπει να είναι το ίδιο (δε το μέτρησα με χρονόμετρο αλλά μου δίνει την ίδια αίσθηση). Σε 1 λεπτό 35 δευτερόλεπτα έχει συνδεθεί στο WiFi και κάνω εκκίνηση firefox η οποία παίρνει φυσικά ελάχιστο χρόνο. Μέσα φυσικά και ο χρόνος να πληκτρολογήσω password (3-4 δευτερ.). Έχω κάνει τις εξής αλλαγές: έβγαλα mcafee έβαλα avast (home free) έβγαλα μια μαλακία της norton που ηταν trial έβγαλα ότι είχε προεγκατεστημένο σε office και έβαλα δικά μου χώρισα τον σκληρό σε 2 partitions από msconfig απενεργοποίησα ότι είχε σε office, sony (εκτός από 2.. ένα PMB και ένα ISB τα οποία δε κατάλαβα τι ακριβώς κάνουν) και λοιπές μαλακίες που δε χρειάζονται. Αυτή η συζήτηση με το startup παντως μου θυμίζει στα αυτοκίνητα το 0-100, λες και όταν οδηγάμε πηγαίνουμε πάντα στους κόφτες, ή το σκοτώνουμε από φανάτι σε φανάρι... Με λίγα λόγια μη πέφτετε στο τρυπάκι της "επιδοσεολαγνείας" του στυλ 0-100, startup κτλ.. άποψη μου πάντα.. Σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά μηχάνημα. Απλό, στιβαρό, νορμαλ οθόνη, μέτρια ηχεία, πολύ καλό πληκτρολόγιο, 500αρης σκληρός, αθόρυβο, κάρτα γραφικών που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά άλλα παιδιά λένε πολύ καλά λόγια.... Είναι το πιο φτηνό SONY VAIO με επεγεργαστή i5 και για τα λεφτά του είναι ΑΣΤΕΡΙ. Δε μπορώ να πω κάτι άλλο, ειλικρινά. Εγώ το πήρα 773 ( δείτε skroutz ) τελική και είναι από τις καλύτερες value for money αγορές μου ever. Όποιος δε γουστάρει σκάει 900-1100 και παίρνει κάτι άλλο. Οι USB είναι όντως δεξιά κάτω και αυτό είναι πρόβλημα για τους δεξιόχειρες. ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.. :) :) Αλλά ούτως η άλλως έχει bluetooth οπότε τσιμπας ένα ποντικάκι bluetooth και είσαι ωραίος. Δε νομίζω ότι είναι τραγικό. Ελπίζω να βοήθησα.
1000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 φιλε μου καλε, κ γω το εχω 2-3 μερες τωρα, το παραγγειλα την παρασκευη που ηρθε Ελλαδα απο youshop (infoquest) και ηρθε Τριτη. Δηλωνω απογοητευμενος για τους εξης λογους: Καταρχην η σονυ, το εχει φορτωσει με χιλια δυο στο σταρταπ (vaio care, vaio gate, vaio update, vaio το να, vaio τ αλλο) με αποτελεσμα το λαπτοπ να ειναι τρελα αργο, πιο αργο απο το αλλο που εχω με intel t2370 1,76 (λαπτοπ τριετιας με vista)!!!!! τα εβγαλα αυτα ολα αλλα γενικα η αισθηση ειναι ενως αργου λαπτοπ, καμια σχεση με οτι περιμενα για core i5 (το desktop σπιτι μου εχει intel T6850 3.0ghz και δειχνει 10 φορες ταχυτερο). Απογοητευση λοιπον απο κει. Τωρα κανω defrag μπας και σωθει λιγο η κατασταση! Ουτε oi DDR3 δε δειχνουν να σωζουν την κατασταση (ανοιξε outlook και πες μου αν αργει σε σχεση με ενα οποιοδηποτε desktop). Αλλο τρελο μειον: η Σονυ εχει βαλει τα usb στη δεξια πλευρα οχι προς την οθονη αλλα προς τον καρπο, δηλαδη για να συνδεσεις εναν εκτυπωτη πρεπει να φορεσεις βραχιολι το καλωδιο, εαν δουλευεις ποντικι και οχι το pad. Ελεος, τρελο λαθος και απορω με την υπεροχη κ αγαπημενη σονυ μου!!! Το μονο θετικο στο λαπτοπτακι ειναι η οθονη, η καρτα γραφικων (παιζει modern warfare, full specs) και ο μεγαλος σκληρος. Περιμενα περισσοτερα απο τελευταιας τεχνολογιας βάϊο λαπτοπ! Το δικό μου δεν έχει τέτοια συμπεριφορά.Έχω ένα desktop με Ε8600 που το δουλεύω στα 4200Ghz και το vaio του τη βγαίνει στα ίσια παρότι το φόρτωσα και με επιπλέον εφαρμογές. Για παράδειγμα, το outlook που ανέφερες μου το ανοίγει σε 1sec. ---------- Προσθήκη στις 14:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:02 ---------- Εγώ πάντως του έβαλα SSD intel πάνω και το μηχάνημα πάει σφαίρα ο σκληρός δίσκος είναι που γονατίζει τις επιδόσεις.Εκ των υστέρων έβαλες τον ssd ή έτσι το παρήγγειλες;
panos2000gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Αυτή η συζήτηση με το startup παντως μου θυμίζει στα αυτοκίνητα το 0-100, λες και όταν οδηγάμε πηγαίνουμε πάντα στους κόφτες, ή το σκοτώνουμε από φανάτι σε φανάρι... Με λίγα λόγια μη πέφτετε στο τρυπάκι της "επιδοσεολαγνείας" του στυλ 0-100, startup κτλ.. άποψη μου πάντα.. Συμφωνώ απόλυτα!!! Αυτά είναι περισσότερο για τους άσχετους... η ταχύτητα bootαρίσματος ελάχιστη σχέση έχει με την ταχύτητα του μηχανήματος και κατα 90% έχει να κάνει με το στήσιμο των Windows και των εφαρμογών που φορτώνονται κατά την εκκίνηση. Σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά μηχάνημα. Απλό, στιβαρό, νορμαλ οθόνη, μέτρια ηχεία, πολύ καλό πληκτρολόγιο, 500αρης σκληρός, αθόρυβο, κάρτα γραφικών που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά άλλα παιδιά λένε πολύ καλά λόγια.... Είναι το πιο φτηνό SONY VAIO με επεγεργαστή i5 και για τα λεφτά του είναι ΑΣΤΕΡΙ. Δε μπορώ να πω κάτι άλλο, ειλικρινά. Εγώ το πήρα 773 ( δείτε skroutz ) τελική και είναι από τις καλύτερες value for money αγορές μου ever. Όποιος δε γουστάρει σκάει 900-1100 και παίρνει κάτι άλλο. Στα 773 ευρώ δεν μπορώ και εγώ να φανταστώ κάτι καλύτερο σε οποιαδήποτε εταιρεία, αναλογιζόμενος και την ποιότητα κατασκευής που έχει.
islas canarias Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Συμφωνώ απόλυτα!!! Αυτά είναι περισσότερο για τους άσχετους... η ταχύτητα bootαρίσματος ελάχιστη σχέση έχει με την ταχύτητα του μηχανήματος και κατα 90% έχει να κάνει με το στήσιμο των Windows και των εφαρμογών που φορτώνονται κατά την εκκίνηση. Στα 773 ευρώ δεν μπορώ και εγώ να φανταστώ κάτι καλύτερο σε οποιαδήποτε εταιρεία, αναλογιζόμενος και την ποιότητα κατασκευής που έχει. Το startup μαστορα δεν ειναι καθολου για τους ασχετους, δειχνει καποια πραγματα εαν ενας υπολογιστης ανοιγει (πληρη χρησιμοτητα προγραμματων) σε 1 ή σε 3κτλπ λοιπα. Δεικτης ειναι απλα, και απο κει βγαζεις μερικα συμπερασματα παντα σε συγκριση με αλλα μηχανηματα. Οι πιο ψαγμενοι ασχολουνται και με περεταιρω! Δεν ειναι τυχαιο που πολλα εγκριτα site ασχολουνται πολυ με το θεμα. Για την τιμη του γενικα ειναι καλο μηχανημα -περα απο τα μειον που κατ εμε εχει- απλα εγω προσωπικα περιμενα παραπανω.
panos2000gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Το startup μαστορα δεν ειναι καθολου για τους ασχετους, δειχνει καποια πραγματα εαν ενας υπολογιστης ανοιγει (πληρη χρησιμοτητα προγραμματων) σε 1 ή σε 3κτλπ λοιπα. Δεικτης ειναι απλα, και απο κει βγαζεις μερικα συμπερασματα παντα σε συγκριση με αλλα μηχανηματα. Οι πιο ψαγμενοι ασχολουνται και με περεταιρω! Δεν ειναι τυχαιο που πολλα εγκριτα site ασχολουνται πολυ με το θεμα. Μάστορας δεν είμαι αλλά θα επαναλάβω ότι μόνο κάποιοι άσχετοι μπορούν να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο. Για να συγκρίνεις το startup 2 μηχανημάτων θα πρέπει να έχεις κάνει clean install με την ίδια έκδοση των windows, να έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers, να έχεις κάνει απαραιτήτως defrag τον σκληρό δίσκο μετά την ολοκλήρωση όλων των εγκατάστασεων και να φορτώνεις τα ίδια ακριβώς προγράμματα. Επίσης για να έχει κάποια ουσία η σύγκριση, είναι ανυπόφορα αυτονόητο ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να έχουν και παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Για να σου αποδείξω του λόγου το αληθές...ένα msi wind με ATOM 1.6 και 2gb ram μπορεί να μπουτάρει τα windows 7 γρηγορότερα από ένα Notebook με Intel i5 και 4gb DDR3. Αυτό σημαίνει ότι είναι γρηγορότερο ή καλύτερο....? Ασφαλώς και όχι. Το ίδιο netbook μπορεί να μπουτάρει σε χρόνο παρόμοιο τα snow leopard σε σχέση με ένα macbook pro. Μήπως και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προτιμήσουμε το msi wind σε σχέση με ένα macbook pro 2.000 euro? Για να τελειώσω το θέμα...η κάθε εταιρεία έχει διαφορετική φιλοσοφία στην εγκατάσταση των windows. Κάποια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί δικό της power managment, network manager , update program, δικό της πρόγραμμα κάμερας, multimedia μπάρες (π.χ vaio gate), battery care software κτλ κτλ Δεν ειναι λογικό κάποια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί τα default των windows να μπουτάρει πολύ γρηγορότερα?
islas canarias Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μάστορας δεν είμαι αλλά θα επαναλάβω ότι μόνο κάποιοι άσχετοι μπορούν να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο. Για να συγκρίνεις το startup 2 μηχανημάτων θα πρέπει να έχεις κάνει clean install με την ίδια έκδοση των windows, να έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers, να έχεις κάνει απαραιτήτως defrag τον σκληρό δίσκο μετά την ολοκλήρωση όλων των εγκατάστασεων και να φορτώνεις τα ίδια ακριβώς προγράμματα. Επίσης για να έχει κάποια ουσία η σύγκριση, είναι ανυπόφορα αυτονόητο ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να έχουν και παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Για να σου αποδείξω του λόγου το αληθές...ένα msi wind με ATOM 1.6 και 2gb ram μπορεί να μπουτάρει τα windows 7 γρηγορότερα από ένα Notebook με Intel i5 και 4gb DDR3. Αυτό σημαίνει ότι είναι γρηγορότερο ή καλύτερο....? Ασφαλώς και όχι. Το ίδιο netbook μπορεί να μπουτάρει σε χρόνο παρόμοιο τα snow leopard σε σχέση με ένα macbook pro. Μήπως και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προτιμήσουμε το msi wind σε σχέση με ένα macbook pro 2.000 euro? Για να τελειώσω το θέμα...η κάθε εταιρεία έχει διαφορετική φιλοσοφία στην εγκατάσταση των windows. Κάποια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί δικό της power managment, network manager , update program, δικό της πρόγραμμα κάμερας, multimedia μπάρες (π.χ vaio gate), battery care software κτλ κτλ Δεν ειναι λογικό κάποια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί τα default των windows να μπουτάρει πολύ γρηγορότερα? πολυ λογικο,μεχρι ενως σημειου. δεν ακυρωνει τη δικη μου σκεψη για το κατα ποσο δεικτης ειναι η εκκινηση (αφου εχουν βγει ολα τα junk) σε καμια περιπτωση, και πιστεψε με ασχετος δεν ειμαι. anyway σε οποιον αρεσει το μηχανημα αρεσει με υα συν και πλην του.
Bomber_man Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εμένα πάντως με Intel ssd 80gb ssd και περασμένα τα windows 7 από retail cd και εγκατάσταση μόνο των drivers και των προγραμμάτων που χρειάζονται για να λειτουργούν τα fn keys κάνει 12 δευτερόλεπτα περίπου να φορτώσει windows. Στην αδερφή μου που πήρε το ίδιο έχω κάνει semi clean install και κάνει γύρω στα 30-40 sec να φορτώσει με τον toshiba τον σκληρό που έχει από τη μάνα του. Θα ποστάρω και οδηγίες αν θέλετε πως κάνετε semi clean installation.
1000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εμένα πάντως με Intel ssd 80gb ssd και περασμένα τα windows 7 από retail cd και εγκατάσταση μόνο των drivers και των προγραμμάτων που χρειάζονται για να λειτουργούν τα fn keys κάνει 12 δευτερόλεπτα περίπου να φορτώσει windows. Στην αδερφή μου που πήρε το ίδιο έχω κάνει semi clean install και κάνει γύρω στα 30-40 sec να φορτώσει με τον toshiba τον σκληρό που έχει από τη μάνα του. Θα ποστάρω και οδηγίες αν θέλετε πως κάνετε semi clean installation.Για δώσε πληροφορίες. Τι εστί semi clean install και πως;
islas canarias Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εμένα πάντως με Intel ssd 80gb ssd και περασμένα τα windows 7 από retail cd και εγκατάσταση μόνο των drivers και των προγραμμάτων που χρειάζονται για να λειτουργούν τα fn keys κάνει 12 δευτερόλεπτα περίπου να φορτώσει windows. Στην αδερφή μου που πήρε το ίδιο έχω κάνει semi clean install και κάνει γύρω στα 30-40 sec να φορτώσει με τον toshiba τον σκληρό που έχει από τη μάνα του. Θα ποστάρω και οδηγίες αν θέλετε πως κάνετε semi clean installation. οπως ειπε κ ενας φιλος πριν, με format και clean install αλλαζει εντελως το θεμα!!
Bomber_man Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Με το κανονικό install γίνεται εγκατάσταση αυτόματα των drivers και όλων των προγραμμάτων τόσο της sony όσο και όλων των 3rd party trial εκδόσεων mcaffee antivirus κτλ. Ακόμη και να κάνετε απεγκατάσταση κάποια προγράμματα θα μείνουν άδειοι φάκελλοι και ρυθμίσεις στην registry. semi clean install = Δεν γίνεται εγκατάσταση κανενός προγράμματος εγκαθίστανται όλοι οι drivers αυτόματα όμως. Απλά περνάτε έπειτα τα προγράμματα για να λειτουργήσουν τα fn keys κτλ. Δημιουργείτε κανονικά recovery partition. Πλεονεκτήματα δε γεμίζει το registry και ο σκληρός με άχρηστα προγράμματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, άρα γρηγορότερη εκκίνηση και καλύτερες επιδόσεις από full install μια και πολλά από τα προγράμματα που εγκαθιστά η sony τρώνε resources από το σύστημα αφού εκκινούνται αυτόματα.Επίσης λιγότερα προβλήματα ασυμβατότητας antivirus κτλ.. fresh install= από cd περνάτε τα windows και τα κάνετε ενεργοποίηση από το sticker στο κατω μέρος του laptop (εγώ χρειάστηκε να καλέσω την microsoft για να γίνει activation )χρειάζεται να εγκαταστήσετε χειροκίνητα κάποιους drivers και ότι προγράμματα χρειάζεστε για να λειτουργήσουν τα windows επίσης έτσι δε δημιουργείται recovery partition στο δίσκο. Οδηγίες εδώ http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=5903300 με μόνη διαφορά ότι η κάρτα είναι ati και όχι nvidia. Πριν κάνετε οτιδήποτε κάντε recovery disks και copy τα περιεχόμενα του c:/windows/drivers και c:Program Files (x86)\Sony σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή cd. Ανοίγετε το vaio recovery και κάντε restore c: Για semi clean install τα πράγματα είναι απλά ανοίγετε το vaio recovery και κάντε restore c: και ξεκινάει η επανεγκατάσταση των windows.Kατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των windows κάποια στιγμή θα προσπαθήσει να ανοίξει το vaio recovery, θα το καταλάβετε γιατί αλλάζει κάπως η οθόνη εγκατάστασης ctrl-alt-del και κλείνετε από το task manger το vaiorecv.exe(προσοχή πρέπει να είστε γρήγοροι) ,γίνεται επανεκίνηση, συνεχίζει η εγκατάσταση των windows με επιλογή γλώσσας κτλ.. Μετά κατεβάζετε τα προγράμματα ή βάζετε τα recovery dvds που φτιάξατε για να λειτουργησουν τα fn keys συγκεκριμένα θέλετε αυτά: - vaio control center - vaio settings utility - vaio event service - sony shared library και είστε έτοιμοι. Αν θέλετε κάντε εγκατάσταση τα προγράμματα για το alps touchpad και το vaio care ή ότι άλλο αχρείαστο χρειάζεστε. Πάντως όλα λειτουργούν και χώρις να κάνετε επιπλέον εγκατάσταση κάτι και αντί για fn keys χρησιμοποιείτε windows key + x για το κέντρο φορητότητας των windows όπου έχει ρυθμίσεις φωτεινότητας οθόνης , έντασης ήχου κτλ. Αναλυτικά εδώ http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=146033. Για να μην πάρω κανένα στο λαιμό μου εξυπακούεται ότι πρέπει να έχετε κάποια εμπειρία από εγκατάσταση windows drivers κτλ. Επίσης όπως έγραψα και πιο πάνω με ssd το μηχάνημα πραγματικά τα σπάει με την τιμή που έχει το laptop αντί να πάρει κάποιος toshiba me 1200 ευρω που γράφουν μερικοί βάζει ssd και φτιάχνει πραγματικό εργαλείο με κόστος κάτω από 1100 ευρώ και κάρτα 5650 υποχρονισμένη μεν αλλά και αυτό διορθώνεται. Αν έχουν βάλει μέσα ελαττωματικά hardware κτλ δεν το ξέρω(αν το κάνει και η sony τι να πω) ,όπως δεν ξέρω τι γίνεται και από service sony πάντως σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο είναι άριστο. Το απόλυτο value for money από πλευράς χαρακτηριστκών ο χρόνος θα δείξει για τα υπόλοιπα.
THEMACHINE Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Επίσης όπως έγραψα και πιο πάνω με ssd το μηχάνημα πραγματικά τα σπάει με την τιμή που έχει το laptop αντί να πάρει κάποιος toshiba me 1200 ευρω που γράφουν μερικοί βάζει ssd ssd = έβαλες άλλον σκληρό δίσκο ??
Bomber_man Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ναι solid state drive. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-SATA-II-MLC-34nm-SSDSA2MH080G2C1.htm
THEMACHINE Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ναι solid state drive.http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-SATA-II-MLC-34nm-SSDSA2MH080G2C1.htm χμμμ too expensive..... και τόσο λίγα GB???? τόση μεγάλη διαφορά έχει στην απόδοση?
Bomber_man Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 χμμμ too expensive..... και τόσο λίγα GB???? τόση μεγάλη διαφορά έχει στην απόδοση? Για μένα ναι ,τελείως αθόρυβο καμία σχέση σε εκκινήσεις προγραμμάτων κτλ.με τους μηχανικούς σκληρούς όσο για τα gb εγώ έχω 50 gb ελεύθερα με 3 games εγκατεστημένα και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Ταινίες τραγούδια όλα σε εξωτερικό σκληρό και στο desktop δεν τα είχα στον σκληρό που έτρεχε το λειτουργικό. Όλα θέμα διαχείρισης είναι.Όσο για την τιμή είναι τσουχτερή και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν επιδόσεις.
islas canarias Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ξερει καποιος πως βγαινει και το vaio care καθως και το vaio update που ξεκιναει μαζι με τα windows? ουτε msconfig το βρηκα, ουτε σαν service, ουτε στο ccleaner startup tool το βρισκει. επισης κοιταξα google, τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.