Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Απορω πως εχει μαυρες πινακιδες ενω τα τριτεκνικα και καποια αλλα εχουν κοκκινες 

Εκτος και ειναι την περιοδο που ειχαν ελλεψη

https://www.newsauto.gr/news/afantes-kokkines-pinakides-kikloforias/

Ίσως και να είχαν έλλειψη τότε, αλλά άσχετα με τον λόγο που έγινε αυτό γεγονός παραμένει ότι μόνο μετά τα 3 χρόνια μπορεί να το πουλήσει χωρίς "πέναλτι". Και μάλιστα το πέναλτι αυτό δεν είναι αναλογικό σύμφωνα με τον χρόνο που το έχει χρησιμοποιήσει.

Παραθέτω και απόσπασμα από σχετικό άρθρο:

Τελωνειακή αποδέσμευση & χρήση αυτοκινήτου

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι απαγορεύεται η παραχώρηση της χρήσης του αυτοκινήτου (δηλαδή η μεταβίβαση & μίσθωσή του), χωρίς την άδεια από το τελωνείο και προτού παρέλθουν 3 χρόνια από την ημερομηνία παραλαβής του.  Αν παραχωρηθεί ή μεταβιβασθεί το όχημα στα πρώτα 3 χρόνια, τότε εισπράττεται τελωνειακός δασμός που αναλογεί κατά το χρόνο της μεταβίβασης ή η διαφορά μεταξύ του τέλους αυτού και του Τ.Τ. που έχει καταβληθεί. Μετά τα τρία χρόνια από την ημερομηνία παραλαβής του οχήματος, αυτό μπορεί να μεταβιβαστεί χωρίς την άδεια της τελωνειακής αρχής.

Κατά το περιοριστικό διάστημα των τριών ετών, η οδήγηση του αυτοκινήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη της οικογένειας του δικαιούχου, στη σύζυγο και στα παιδιά, αν και εφόσον αυτά είναι άγαμα.

https://carbrokers.gr/τρίτεκνοι-νέο-αυτοκίνητο-τέλος-ταξιν/

Επεξ/σία από Joshua21
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ίσως και να είχαν έλλειψη τότε, αλλά άσχετα με τον λόγο που έγινε αυτό γεγονός παραμένει ότι μόνο μετά τα 3 χρόνια μπορεί να το πουλήσει χωρίς "πέναλτι". Και μάλιστα το πέναλτι αυτό δεν είναι αναλογικό σύμφωνα με τον χρόνο που το έχει χρησιμοποιήσει.

Οπως και να εχει το οτι εχει μαυρες πινακιδες με οδηγει σε υποψια οτι κατι δεν μας λεει  ο ts εστω χωρις προθεση .

Δεν θυμαμαι αν στο δικο μου τριτεκνικο εγραφε κατι η αρχικη αδεια κυκλοφοριας και την εχω αλλαξει οταν αλλαξα πινακιδες.

Δημοσ.
1 minute ago, Γιάννης Platano said:

Οπως και να εχει το οτι εχει μαυρες πινακιδες με οδηγει σε υποψια οτι κατι δεν μας λεει  ο ts εστω χωρις προθεση .

Δεν θυμαμαι αν στο δικο μου τριτεκνικο εγραφε κατι η αρχικη αδεια κυκλοφοριας και την εχω αλλαξει οταν αλλαξα πινακιδες.

Μπορεί, εγώ πάντως θα περιοριστώ στην απάντηση της ερώτησης που έκανε, αν θέλει ας την αλλάξει.

Δημοσ.

Αυτο που θαμαμαι αν και οχι αμεσα σχετικο ειναι οτι η αδεια κυκλοφοριας ειναι σε δυο ονοματα (συζυγων) και εστω και αν υπαρχει δανειο δεν υπαρχει παρακρατηση κυριοτητας

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...