Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες τα φωτα σας,ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε τι παιζει με την μεταβιβαση ενος 3-τεκνικου αμαξιου που δεν εχει πληρωνει τελη ταξινομησης...βασικα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα αμαξι γνωστου μου με κοκκινες πινακιδες,το εχει κρατησει 3 χρονια οσο δηλαδη χρειαζεται για να μπορει να το μεταβιβασει και αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα χρειαστει ο νεος κατοχος (εγω στην προκειμενη) να πληρωσω τα τελη που δεν ειχε πληρωσει τοτε για να βγαλω κανονικες πινακιδες η απλα γινεται κανονικα η μεταβιβαση και μενουν οι κοκκινες πινακιδες και στον νεο ιδιoκτητη (εμενα)?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
παιδες τα φωτα σας,ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε τι παιζει με την μεταβιβαση ενος 3-τεκνικου αμαξιου που δεν εχει πληρωνει τελη ταξινομησης...βασικα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα αμαξι γνωστου μου με κοκκινες πινακιδες,το εχει κρατησει 3 χρονια οσο δηλαδη χρειαζεται για να μπορει να το μεταβιβασει και αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα χρειαστει ο νεος κατοχος (εγω στην προκειμενη) να πληρωσω τα τελη που δεν ειχε πληρωσει τοτε για να βγαλω κανονικες πινακιδες η απλα γινεται κανονικα η μεταβιβαση και μενουν οι κοκκινες πινακιδες και στον νεο ιδιoκτητη (εμενα)?

έχω την εντύπωση ότι το όριο είναι στα 5 χρόνια και όχι στα 3. Οπως και να χει, αν το όριο έχει περάσει το αυτοκίνητο αγοραζεται/πουλιεται κανονικά, αν όχι τότε επιβαρυνεσαι/ται τον φορο που δεν πλήρωσε τοτε

Δημοσ.

παλια ηταν για 5 χρονια, τωρα ειναι για 3. δε μπορει να στο πουλησει με κοκκινες πινακιδες οπως ειναι. πρεπει να παει να βαλει μαυρες πινακιδες κανονικες. αφου εχουν περασει τα 3 χρονια θα πληρωσει 30 ευρω. κανει μια αιτηση και σε 1-2 ημερες παει και περνει τις καινουργιες πινακιδες. (εκ πειρας...)

εδιτ.1) η αιτηση γινετε στη διευθυνση συγκοινωνιων της περιοχης του.

2) αν στην αδεια ειναι δυο κατοχοι θα πρεπει να πανε ΚΑΙ οι δυο μαζι

Δημοσ.
παλια ηταν για 5 χρονια, τωρα ειναι για 3. δε μπορει να στο πουλησει με κοκκινες πινακιδες οπως ειναι. πρεπει να παει να βαλει μαυρες πινακιδες κανονικες. αφου εχουν περασει τα 3 χρονια θα πληρωσει 30 ευρω. κανει μια αιτηση και σε 1-2 ημερες παει και περνει τις καινουργιες πινακιδες. (εκ πειρας...)

ωπα ωπα ωπα.

Είσαι σίγουρος για τα 3? Και επίσης, ισχύει και για να παλαιότερα αυτοκίνητα; Έχουμε οικογενειακώς ενα πολυτεκνικό αγορασμενο τον Οκτ 2005 και θέλουμε να το πουλήσουμε...

Αν υπάρχει και κάτι επίσημο να διαβάσουμε θα βοήθαγε. Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.
ωπα ωπα ωπα.

Είσαι σίγουρος για τα 3? Και επίσης, ισχύει και για να παλαιότερα αυτοκίνητα; Έχουμε οικογενειακώς ενα πολυτεκνικό αγορασμενο τον Οκτ 2005 και θέλουμε να το πουλήσουμε...

Αν υπάρχει και κάτι επίσημο να διαβάσουμε θα βοήθαγε. Ευχαριστω και παλι

σιγουρα ναι.εκ πειρας μαλιστα. οριστε και το επισημο:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.3220/04 (ΦΕΚ 15 Α΄), που αντικατέστησε το

άρθρο 36 του ν.1563/85, τα επιβατικά αυτοκίνητα που παραλαμβάνονται από τους

δικαιούχους ατελείας πολύτεκνους γονείς με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης,

μπορούν να μεταβιβαστούν ή να παραχωρηθούν ελεύθερα, χωρίς την καταβολή του τέλους

ταξινόμησης που αναλογεί, μετά την πάροδο τριετίας από την παραλαβή τους.

και εδω ολοκληρο το κειμενο στο σιτε των πολυτεκνων

εδιτ: μπορειτε να το πουλησετε αφου πρωτα πατε και του βαλετε μαυρες πινακιδες, 1-2 μερες,30 ευρω το κοστος. αυτα

Δημοσ.

για να δεις σε ποια κατηγορια ανηκεις,κοιτα στην αδεια κυκλοφοριας του αμαξιου, στην περιπτωση μου,η αδεια του αμαξιου που θελω να αγορασω λεει καθαρα αμεταβιβαστο για 3 χρονια.....

Δημοσ.
για να δεις σε ποια κατηγορια ανηκεις,κοιτα στην αδεια κυκλοφοριας του αμαξιου, στην περιπτωση μου,η αδεια του αμαξιου που θελω να αγορασω λεει καθαρα αμεταβιβαστο για 3 χρονια.....

ισχυει για ολους φιλε μου, και εμενα εγραφε αμεταβιβαστο για πενταετια αλλα στην 3ετια το αλλαξα κανονικα-δεν το πουλησα αλλα του βαλα κανονικες πινακιδες. Μπορουσα-μπορω και να το πουλησω βεβαια,τα ειχα ρωτησει ολα αναλυτικα. ισχυει δλδ.

Δημοσ.
ισχυει για ολους φιλε μου, και εμενα εγραφε αμεταβιβαστο για πενταετια αλλα στην 3ετια το αλλαξα κανονικα-δεν το πουλησα αλλα του βαλα κανονικες πινακιδες. Μπορουσα-μπορω και να το πουλησω βεβαια,τα ειχα ρωτησει ολα αναλυτικα. ισχυει δλδ.

η γραφειοκρατια για να αλλαξεις πινακιδες και να βγει η καινουργια αδεια ποσο περιπου διαρκει??

Δημοσ.
η γραφειοκρατια για να αλλαξεις πινακιδες και να βγει η καινουργια αδεια ποσο περιπου διαρκει??

θα πληρωσει 30 ευρω. κανει μια αιτηση και σε 1-2 ημερες παει και περνει τις καινουργιες πινακιδες. (εκ πειρας...)

τουλαχιστον εγω δεν ταλαιπωρηθηλα καθολου.

ωπα σορρυ, και την αδεια παιρνεις μαζι με τις πινακιδες

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα Κύριοι και καλώς σας βρήκα (νεο μέλος)!

Ας δούμε λίγο το θέμα μου για να μου δώσετε τα φώτα σας...

Υπάρχει ένα αμάξι σχεδόν 20ετίας που αγοράστηκε από κάποιον γνωστό μου που απεδήμησε εις Κύριον. Ο γνωστός αυτός το είχε αγοράσει με κόκκινες πινακίδες (επαναπατρισμού νομίζω) και τώρα λογικά θέλει τρέξιμο προκειμένου να το αγοράσω... Λογικά θα μπλέξω με εφορίες προκειμένου να φανεί πως το αυτοκίνητο μετά θάνατον πέρασε στη δικαιοδοσία της συζύγου του, σωστά;;;

Δημοσ.
Καλησπέρα Κύριοι και καλώς σας βρήκα (νεο μέλος)!

Ας δούμε λίγο το θέμα μου για να μου δώσετε τα φώτα σας...

Υπάρχει ένα αμάξι σχεδόν 20ετίας που αγοράστηκε από κάποιον γνωστό μου που απεδήμησε εις Κύριον. Ο γνωστός αυτός το είχε αγοράσει με κόκκινες πινακίδες (επαναπατρισμού νομίζω) και τώρα λογικά θέλει τρέξιμο προκειμένου να το αγοράσω... Λογικά θα μπλέξω με εφορίες προκειμένου να φανεί πως το αυτοκίνητο μετά θάνατον πέρασε στη δικαιοδοσία της συζύγου του, σωστά;;;

απο οτι καταλαβα δεν εχεις καμια συγγενεια με τον κυριο αυτο, οποτε αν δικαιουχος ειναι η συζυγος του, κανονιζει αυτη τα δικαιολογητικα να περαστει στο ονομα της η αδεια, μετα να αλλαξει πινακιδες, και τελος να πας και να το αγορασεις εσυ. Εσυ δεν μπλεκεις με εφοριες και τετοια ( και να ηθελες δλδ, δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Δημοσ.

Και εννοείται ότι για να γίνει η μεταβίβαση οποιουδήποτε αυτοκινήτου πρέπει να περάσει πρώτα ΚΤΕΟ. Μην το ξεχνάτε αυτό παιδιά. Κι εγώ πούλησα το δικό μου πριν από λίγες ημέρες και με υποχρέωσαν να περάσω ΚΤΕΟ για να γίνει η μεταβίβαση.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αναγκαστικά αγοράστηκε και στους 2 συζύγους για να υπάρξει απαλλαγή τέλους ταξινόμησης

Τι γίνεται οταν θελουμε να παει ολο στο όνομα ενός μόνο των συζύγων;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...