Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη fan ψυκτρας

ColdFusion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ψήκτρα του επεξεργαστή μου περιστρέφεται στα 1350 rpm αν βάλω ενα Scythe Case Fan 120MM Slip Stream 1900RPM θα δω καλύτερα αποτελέσματα ή ο θόρυβος σε σχέση με την απόδοση δεν αξίζει τελικά το κόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O συγκεκριμενος scythe ειναι respect αλλα συμβιβαζεσαι με το θορυβο!

Εγω τον εχω για να βγαζει τον αερα απο το κουτι...οταν βαζεις χερι απο πισω καταλαβαινεις :-D

Διαφορές που, στην απόδοση ή στον θόρυβο; To πρόβλημα είναι ο θόρυβος ή η υπερεθέρμανση;

Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα στο θέμα θόρυβος-αερόψυξη του PC και το καλύτερο σε πρώτη φάση είναι να κάνεις αυτό που λέει ο phanispal, αγοράζεις ένα fan control, το κοτσάρεις πάνω στον υπάρχοντα ανεμιστήρα σου, μειώνεις τις στροφές του και βλέπεις αν μειώθηκε ο θόρυβος, αλλά ταυτόχρονα ελέγχεις θερμοκρασίες-σταθερότητα του PC.

Και μερικές διευκρινίσεις:

-Πόσους ανεμιστήρες έχει το κουτί συνολικά; Είναι ήσυχοι αυτοί;

-Στο BIOS έχεις ενεργοποιήσει τίποτα επιλογές ώστε οι ανεμιστήρες να μη γυρίζουν στο φουλ όταν δεν χρειάζεται (άν έχει τέτοιες επιλογές);

-Τα καλωδια είναι συμμαζεμένα;

akasa nero cooling http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2354

το κουτι μου ειναι το haf 932 και απο το bios εχω ρυθμισει τους ανεμηστηρες να δουλευουν στο foul γενικα το συστημα ειναι ησυχο!Σε αναζητηση καλυτερης θερμοκρασιας για την cpu την ψάχνω μιας και οπως σας ειπα η ψυκτρα μου εχει ανεμηστηρα που περιστρέφεται στις 1350 στροφές .Αν αυξήσω της στροφές τοποθετώντας ενα slip streem θα δω καλυτερες θερμοκρασιες στη cpu?

Συμφωνα με αυτο το review http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2354&page=4 υπαρχει μεγαλη διαφορά στη θερμοκρασια με τον ανεμιστηρα στα 500 κ στα 1500rpm(50cfm).Οποτε με τον slip stream που εχει τη διπλασια δυναμη 100cfm πιστευω οτι θα δεις χαλαρα διαφορα 4-5 βαθμων

Επίσης δεν ξέρω αν έχει σημασία το γεγονός ότι η ψήκτρα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο κατά τέτοιο τρόπο ωστε να ωθεί τον αέρα προς τα πάνω και όχι με φορα προς τον πισω ανεμιστήρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...